Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ένα φάντασμα από το παρελθόν

G20 – Λονδίνο 2009: «Μια παγκόσμια κρίση απαιτεί μια παγκόσμια λύση»

Πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες και ιδίως μετά την τελευταία συνεδρίασης του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, για το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου νομισματικού πολέμου. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το γεγονός πως αυτοί που υποτίθεται πως μπορεί να εμπλακούν είναι όλοι μέλη του G20, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια «λέσχη κοινών συμφερόντων και στόχων», τότε αρχίζω να ανησυχώ, διότι μου δίνει όλη αυτή η παραφιλολογία την αίσθηση …μπλόφας!

Από το στόμα ενός αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του κ. Γιούργκεν Σταρκ, ακούστηκε για μια ακόμη φορά μια έκφραση η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές και θα πρέπει να μας βάλει λογικά σε σκέψεις. Ο εν λόγω κύριος προειδοποίησε συγκεκριμένα, πως οι συναλλαγματικές διαφορές μεταξύ των χωρών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εξελιχθούν σε έναν νομισματικό πόλεμο, υποστηρίζοντας πως χρειάζεται καλύτερος συντονισμός για την εξομάλυνσή τους και ανέφερε:

 «Θα ήταν μοιραίο να μπούμε σε έναν πόλεμο υποτίμησης, που στο τέλος θα προκαλέσει περισσότερο προστατευτισμό. Ο προστατευτισμός είναι αυτό που οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση στην δεκαετία του ’30», δήλωσε ο Σταρκ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Ας δούμε τώρα τι ανέφεραν οι Financial Times πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, λίγο μετά την περίφημη συνάντηση των G20 στο ExCel center του Λονδίνου:

«Οι ηγέτες των σημαντικότερων 20 οικονομιών στο Λονδίνο την Πέμπτη λένε ότι μια “παγκόσμια κρίση απαιτεί μια παγκόσμια λύση«. Και υπόσχονται:

«Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη τώρα, να αντισταθούμε στον προστατευτισμό και τη μεταρρύθμιση των αγορών και τους θεσμούς μας για το μέλλον… Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η κρίση δεν θα επαναληφθεί». «Δεν θα υποχωρήσει στο χρηματοπιστωτικό προστατευτισμό», λένε.

Δηλώνουν την πεποίθησή τους σε «μια ανοικτή παγκόσμια οικονομία που θα βασίζεται στις αρχές της αγοράς, σε αποτελεσματική ρύθμιση, και σε ισχυρά παγκόσμια θεσμικά όργανα που θα εξασφαλίσουν μια βιώσιμη παγκοσμιοποίηση με την αυξανόμενη ευημερία για όλους”.»

Και λίγες μέρες μετά, στην Καθημερινή, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που περιείχε πληροφορίες πάλι από τους Financial Times και έγραφε:

Απαραίτητη η αποφυγή του προστατευτισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης

Σε έναν κόσμο που αγωνίζεται να γλιτώσει από τη μέγγενη της οικονομικής κρίσης και οι ηγέτες όλου του κόσμου προσπαθούν να βρουν λύσεις, ένα φάντασμα από το παρελθόν πλανάται πάνω από το οικοδόμημα της διεθνούς οικονομίας: ο λόγος για τον προστατευτισμό.

Ως η τάση που χαρακτήρισε τη στάση των περισσοτέρων κυβερνήσεων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του 1930, ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγήν για τους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε αποτέλεσε παράγωγο του εθνικισμού (ενός από τους πυλώνες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου).[…]

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένα εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο εάν επικρατήσει ο προστατευτισμός είναι η έναρξη οικονομικών «πολέμων». Όπως αναφέρθηκε σε άρθρο του καθηγητή Τζαγκβίς Μπαγκβάτι του πανεπιστημίου της Κολούμπια που δημοσιεύτηκε στους Financial Times: «αν οι ΗΠΑ περάσουν στον Οργανισμό Διεθνούς Εμπορίου μέτρα που αποκλείουν την Κίνα και την Ινδία από τη λίστα των χωρών που θα λάβουν αμερικανική βοήθεια…τίποτε δεν πρόκειται να εμποδίσει τις χώρες αυτές από το να προβούν σε αντίποινα, όπως για παράδειγμα να αρχίσουν τις αγορές αεροσκαφών από την Airbus αντί της Boeing και πυρηνικών αντιδραστήρων από τη Γαλλία αντί τις ΗΠΑ. Και φυσικά οι Αμερικανοί θα απαντήσουν ανάλογα».

Μια επιπλέον επίπτωση του προστατευτισμού θα ήταν η αναπόφευκτη επιβάρυνση των πιο λιγότερο ισχυρών οικονομικά χωρών. Έχει υπολογιστεί πως οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης θα χρειαστούν το ποσό των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2009 για να μειώσουν τα χρέη τους, όπως και 150 δισεκατομμύρια για να αναπληρώσουν τις αναμενόμενες απώλειες λόγω της κρίσης των τραπεζών. Τα μέτρα προστατευτισμού που προωθούνται από τις ισχυρές οικονομίες της Ε.Ε. ενθαρρύνουν τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, στερώντας από τους «μικρούς» την οικονομική συνδρομή που είναι απαραίτητη για να βγουν από τη «θύελλα».

Η τελική κατάληξη, σύμφωνα με το Βόλφγκανγκ Μουνχάου, οικονομικό αναλυτή των Financial Times, μπορεί να είναι εξαιρετικά άσχημη: «ως αποτέλεσμα των λανθασμένων αντιλήψεων των Ευρωπαίων ηγετών, αναμένονται σοβαρές ζημιές σε όλες τις αγορές. Όσον αφορά την ευρωζώνη, πάντα θεωρούσα πως η διάλυσή της είναι ένα ενδεχόμενο πρακτικά απίθανο. Πλέον δεν είμαι τόσο σίγουρος».

Αυτά είχαν γραφτεί πέρσι και έχουμε  στο μεταξύ νοιώσει «στο πετσί μας» κάποια από αυτά να πραγματοποιούνται…  

Τι εννοούσαν όμως πέρσι οι G20 όταν μιλούσαν για “παγκόσμια λύση στην παγκόσμια κρίση”; Δεν ακούγεται αυτό σαν κάτι με «Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση;»

Και δεν είναι φανερό, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί πλέον ένα «βαρίδι» σ’ αυτά τα σχέδια;

Συμπέρασμα: Στόχος τους διεθνούς τραπεζικού συνασπισμού φαίνεται να είναι η διάλυση της ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό έχουν επιστρατευτεί όλα τα διεθνή μέσα (ΔΝΤ, ΠΟΥ, ΠΟΕ κ.λ.π.), στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κύριος Γεώργιος Α. Παπανδρέου, ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητα ένα πειθήνιο όργανο της επικείμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η νέα αυτή κατάσταση δεν αποτελεί απλά μια πολιτική ιδεολογία αλλά μάλλον, μια ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Την θρησκεία που έχει ονομαστεί NEW AGE και στην οποία φαίνεται να είναι ενταγμένη όλη η διεθνής ελίτ καθώς και η «παρέα του νέου ΠΑΣΟΚ».

Μόνο αυτό το συμπέρασμα μπορεί κάποιος να εξάγει από τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται διεθνώς και τα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί στη χώρα μας τους τελευταίους 11 μήνες.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της διεθνούς εκστρατείας είναι, η ΒΙΑΣΥΝΗ.

Ναι! Παραδόξως βιάζονται… Γιατί όμως;

Πιστεύω πως δεν θα αργήσουμε να ανακαλύψουμε την αιτία, επειδή όλες οι κινήσεις είναι σπασμωδικές, ειδικά του οργάνου αυτής της εκστρατείας που δρα στην χώρα μας, του γνωστού και μη εξαιρετέου, πολυταξιδεμένου, GAP!

.

16/10/2010 - Posted by | Νέα Τάξη | , , , , , , , , , , , , , , ,

13 Σχόλια »

  1. File Alkimo,
    Den nomizw oti einai thema thirskias. Mallon thema oikonomias einai. An deis ayto poy tremoyn oi polyethnikes einai na «kleisoyn» oi agores (pragma logiko giati tha poylan ligotero).
    H viashnh pithana einai giati xeroyn oti se 5 xronia h Kina tha einai o megalos paikths na mhn pw o apolytos paikths.
    Oso gia ton GAP an htan gatos (poy den einai) epaize to paixnidi ths kinas kai oxi ths germanias.
    Opos kai na exei…h istoria opos panta tha deixei.
    G.V

    Σχόλιο από giorgosvagionis.wordpress.com | 16/10/2010 | Απάντηση

    • Αυτά που γράφεις φίλε μου είναι ίσως μια λογική ερμηνεία των πραγμάτων, αν δεχτούμε ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν έναν λογικό συνειρμό. Μια ποιο προσεκτική εξέταση όμως των όσων συμβαίνουν στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα φανερώνει, πως υπάρχει μια φανερή (πλασματική) καθώς και μια κρυφή (πραγματική) ατζέντα. Η κρυφή ατζέντα μου δείχνει εμένα ΚΟΙΝΗ ΠΛΕΥΣΗ των μεγάλων δυνάμεων. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι μάλλον διαδικαστικό… Το πρόβλημά τους είναι ο λαός! Είναι ολοφάνερο ότι αναζητούν τρόπους, με τους οποίους θα καταφέρουν να καθιερώσουν την οργουελική Παγκόσμια Κυβέρνηση που έχουν σχεδιάσει, με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος και χωρίς παρατράγουδα. Φοβούνται τον κόσμο!
      Είναι θέμα θρησκείας, με την έννοια της πλήρους αφοσίωσης σε κοινές μεταφυσικές ιδέες…

      Σχόλιο από Alkimos | 17/10/2010 | Απάντηση

  2. Δεν διαφωνώ ότι αυτά που «λένε» με αυτά που «είναι» έχει απόσταση.
    Σε κάμποσα άρθρα έχω γράψει πάνω στο θέμα.
    Έτσι δες αν έχεις όρεξη τα…
    1)»Η οικονομική ευγονική»,
    2)»Η πολιτική και ο μέσος όρος.»
    3)»H άλλη μορφή διακυβέρνησης. (συνέχεια από τα προηγούμενα)»
    4)Έργα και ημέρες της τηλεόρασης.
    5)Το μεγάλο πλυντήριο.
    6)Χωρίς θέμα 2. Η ψυχολογία της μάζας και η πολιτική της προέκταση.

    Σε όλα αυτά προσπαθώ να καταλάβει ο αναγνώστης ότι η πληροφορία σήμερα 90% είναι προπαγάνδα. Για την «κοινή πλεύση» που λές, πάντως και εγώ έχω δει στις δυτικές χώρες «μια γραμμή» που δεν είμαι σε θέση να βρω απο πού αρχίζει. Μόνο υποθέσεις…
    Γ.Β

    Σχόλιο από giorgosvagionis.wordpress.com | 17/10/2010 | Απάντηση

  3. Επιτρεψτε μου να προσθεσω επισης οτι υπαρχουν κομματια του παζλ που δεν ταιριαζουν ακομα,οπως το θεμα του Μουσουλμανικου κοσμου,που αποτελει και το μεγαλυτερο μερος του παγκοσμιου πληθυσμου και θα πρεπει να ευθυγραμιστει και να υποταχθει,και δεν εννοω βεβαιως την γιαλαντζη Τουρκια που ως συνηθως παιζει ΚΑΙ τα δικα της παιχνιδια,προσπαθωντας να επωφεληθει των καταστασεων,εννοω τον σκληρο πυρηνα των Μουσουλμανων Ιραν,Σ.Αραβια,Ανατολικη,Δυτικη,Β. Αφρικη,Ινδονησια, χωρες
    οπου η ιδεα του Νew age δεν υπαρχει ουτε στα πιο τρελλα τους ονειρα.Οι χωρες αυτες για να μπουν στο μαντρι θα χρεια στει συντονισμος γεγονοτων η κατι πολυ ΜΕΓΑΛΟ.
    Ας μην μας ξεφευγουν αυτες οι παραμετροι.Παγκοσμιο χωριο δεν ειναι μονο Αμερικη,Ευρωπη,Κινα,Ινδια αντε τους γκρεμισαμε την οικονομια τους,καλως ωρισες Παγκοσμια Κυβερνηση!Ειναι και αλλα να γινουν,εχουν δυσκολιες οι Νεοταξιτες,περιμενω να δω τις λυσεις που θα προτεινουν.

    Σχόλιο από Observer | 17/10/2010 | Απάντηση

    • Από προσωπική μου έρευνα έχω διαπιστώσει, πως η σημερινή Τάξη Πραγμάτων, το Σύστημα όπως το λέμε αλλιώς, αποτελείτε από δυο βασικούς πυλώνες: Ο ένας είναι οι αμερικανόφιλοι που είναι ταυτόχρονα φιλοισραηλινοί και ο άλλος είναι οι αντιαμερικανοί, στους οποίους περιλαμβάνονται όλοι οι αντισιωνιστές (ή όπως εσφαλμένα λέγονται: αντισημίτες), οι μουσουλμάνοι, μια μερίδα του πληθυσμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και ένα μέρος των γερμανών. Η πρώτη πλευρά βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση από την οικονομία, η οποία ελέγχεται απόλυτα από έναν πολύ ισχυρό εβραϊκό πυρήνα, ενώ η άλλη βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση διότι ελέγχει μεγάλο τμήμα των πλανητικών πρώτων υλών. Το μήλο της έριδος ανάμεσα σε αυτές τις δυο παρατάξεις είναι η παγκόσμια κυριαρχία και κυριαρχία δεν θεωρείται μόνο το εδαφικό κεφάλαιο αλλά και ο πληθυσμός. Ο πληθυσμός είναι ίσως το ποιο σοβαρό κεφάλαιο και εκεί δείχνει να παίζεται τώρα το παιχνίδι.
      Φαίνεται να γίνονται μεγάλες προσπάθειες μαζικού ελέγχουν αυτού του κεφαλαίου, διότι η αποτυχία στον τομέα αυτό είναι δυνατόν να ανατρέψει όλα τα σχέδια. Οι πυρήνες αντίστασης κατά της παγκοσμιοποίησης και εναντίον της κατάργησης του θεσμού του Έθνους/Κράτους, που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο, αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για αυτές τις δυο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Για τον σκοπό αυτό φαίνεται να κινούνται, σε αυτή τη φάση, συντονισμένα, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τις μαζικές εξεγέρσεις και να αποτρέψουν την συσπείρωση αυτών των ομάδων.
      Ο παράγοντας που λειτουργούσε συνεκτικά σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως δείχνει η Ιστορία, ήταν το τρίπτυχο αξιών: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια.
      Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά, θα διαπιστώσει, ότι στον τομέα αυτό έχουν επικεντρωθεί τα πυρά όλων των μέσων που διαθέτει αυτό το Σύστημα. Το ποιο αποτελεσματικό τους όπλο είναι η προπαγάνδα, και αυτή γίνεται μέσα από τη Δημόσια Εκπαίδευση, την Ψυχαγωγία, την Ενημέρωση, καθώς επίσης και με την δημογραφική αλλοίωση, η οποία πετυχαίνεται μέσα από την τεχνητή ανάμιξη των πληθυσμών (πρόσφυγες, λαθρομετανάστες κ.λ.π.).

      Πατρίδα= Κατάργηση του θεσμού του Έθνους/Κράτους
      Οικογένεια= Προώθηση των διαζυγίων, της αχαλίνωτης εναλλαγής σεξουαλικών συντρόφων, της ομοφυλοφιλίας, του φεμινισμού κ.α.
      Θρησκεία= Ίσως το ποιο σκληρό τμήμα αυτού του τρίπτυχου αξιών, διότι πίσω από αυτό ήταν θεμελιωμένα ισχυρά συμφέροντα, και ελέγχονταν διαχρονικά από πολύ ισχυρές προσωπικότητες.

      Ένα άλλο συνεκτικό στοιχείο των επαναστατικών ομάδων ήταν πάλι κάποιοι «λαϊκοί ήρωες» τύπου Che Guevara. Για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη διεθνής νομιμοποίηση καταπολέμησης αυτού του …φαινομένου, «δημιουργήθηκε» ένας ελεγχόμενος «λαϊκός ήρωας» (βλέπε Μπιν Λάντεν), ο οποίος υποτίθεται πως έγινε η αιτία για να ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία κατά της «τρομοκρατίας» (έτσι έφτασαν να χαρακτηρίσουν ακόμη και τις λαϊκές διαμαρτυρίες/διαδηλώσεις, οι εκπρόσωποι αυτών των δυνάμεων στη χώρα μας). Θύματα αυτής της εκστρατείας ήταν ο Ιρακινός πληθυσμός, λόγω του «ατίθασου» Σαντάμ Χουσεΐν, η πρώην Γιουγκοσλαβία, λόγω Μιλόσεβιτς και (όσο και αν ακουστεί εξωφρενικό) η …Ελλάδα, λόγω Κωστάκη Καραμανλή!
      Με βάση αυτό το συλλογισμό, ίσως έχω καταφέρει φίλε Observer να σου δώσω ένα «κλειδί» για να καταλάβεις κάποια από τα ίσως «περίεργα» που έχεις διαβάσει σε διάφορα άρθρα μου.
      Με κανένα τρόπο δεν ισχυρίζομαι βέβαια πως είναι απόλυτα σωστοί οι συλλογισμοί μου, ίσως κάπου να έχω πέσει έξω, γι αυτό έχω εκτεθεί εξάλλου σε δημόσιο διάλογο, διότι είμαι πρόθυμος να μάθω και να αναθεωρήσω αν χρειαστεί!

      σ.σ.
      Στα ανωτέρω θα προσθέσω αργότερα και σχετική βιβλιογραφία, για να ακολουθήσω έτσι την προτροπή του νέου φίλου μου, του Γιώργου.

      Για την σχετική βιβλιογραφία βλέπε στα ακόλουθα άρθρα:

      Ποιοι οδηγούν τους παρασιτικούς στην εξουσία; Ποιοι είναι οι στόχοι;
      Προς ποια κατεύθυνση κινείται ο «Σαακασβίλι των Βαλκανίων»;

      Σχόλιο από Alkimos | 17/10/2010 | Απάντηση

      • Προσωπικές ενστάσεις….
        1)“δυο βασικούς πυλώνες”=Δεν έχω στοιχεία για να σου αποδείξω ότι δεν υπάρχουν αλλά η δυαδικότητα εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Το καλό/κακό, λάθος/σωστό, αυτοί/εμείς οδηγεί σε φανατισμό και ομαδοποίηση δίκη κοπαδιού…
        2)”ισχυρό εβραϊκό πυρήνα”=Ότι αρκετά άτομα εβραϊκής καταγωγής ή/και πίστης βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά σε διάφορα πόστα είναι κοινός τόπος και δεν μπορώ να σου πω ότι κάνεις λάθος. Αλλά δεν είμαι πεισμένος ότι υπάρχει “ένας αόρατος στρατός”. Σίγουρα θα έχουν και αυτοί κουφιοκέφαλους αλλά το world domination δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτό είναι το όνειρο κάθε ένα που πιστεύει στο Torah.
        3)”Το τρίπτυχο αξιών: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια.”= Θα προτιμούσα το τρίπτυχο “ισονομία, ισοπολιτεία, ανθρωπισμό.”. Δεν σου λέω ότι δεν αγαπώ την πατρίδα μου, δεν πιστεύω σε ένα Θεό ή ότι ο θεσμός της οικογένειας είναι ξεπερασμένος. Απλά, πάνω από αυτά θα έπρεπε (για μένα) να είναι άλλες αξίες.

        Που συμφωνούμε τώρα….
        “Για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη διεθνής νομιμοποίηση καταπολέμησης αυτού του …φαινομένου, «δημιουργήθηκε» ένας ελεγχόμενος «λαϊκός ήρωας» (βλέπε Μπιν Λάντεν), ο οποίος υποτίθεται πως έγινε η αιτία για να ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία κατά της «τρομοκρατίας» (έτσι έφτασαν να χαρακτηρίσουν ακόμη και τις λαϊκές διαμαρτυρίες/διαδηλώσεις, οι εκπρόσωποι αυτών των δυνάμεων στη χώρα μας).”
        Ίσως τα παιδιά μας θα μάθουν (όπως εμείς μάθαμε για το Βιετνάμ) τι πραγματικά έγινε γιατί πραγματικά έχει πλάκα το θέμα. Αν δει κανείς video από το FOX ιδιαίτερα το τι έλεγαν…θέλει ποπ κορν και χαρτομάντιλα για τα γέλια.

        Γ.Β

        Σχόλιο από giorgosvagionis.wordpress.com | 17/10/2010 | Απάντηση

      • Σχετικά με τις ενστάσεις σου:

        1.: Πουθενά σε όσα έγραψα δεν θα δεις να χαρακτηρίζεται κάποιος από τους δύο πυλώνες του Συστήματος ως καλός ή κακός. Απλά παρουσίασα τις δυο βασικές πλευρές του αντιμαχόμενου στρατοπέδου για παγκόσμια κυριαρχία. Ολοκληρώνοντας μάλιστα, εμφανίζω στο κάδρο και μια τρίτη δύναμη, τον λαό (το σώμα), πράγμα που κάνει τα πράγματα να ξεφεύγουν από την δυαδικότητα του μανιχαϊσμού (ή του γιν γιανγκ για τους ανατολικούς), και παρουσιάζει μάλλον μια εικόνα σαν αυτή του ανθρώπινου οργανισμού. Προσπάθησε να αναλογιστείς τον ρόλο των ερυθρών και τον ρόλο των λευκών αιμοσφαιρίων αντίστοιχα και μη ξεχνάς, πως μέσα από την φύση έχει αντληθεί η γνώση και έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία και γενικά η επιστήμη. Το Σύστημα φαίνεται να έχει προσπαθήσει να μιμηθεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ(!).

        2. Μια προσεκτική μελέτη της ιστορίας φανερώνει, πως ο μόνος λαός που έχει καταφέρει να διατηρήσει μια άνευ προηγουμένου συνοχή, είναι οι Εβραίοι. Αν το ψάξεις λίγο θα διαπιστώσεις, πως πίσω από τα ποιο σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν τις ιστορικές εξελίξεις, βρισκόταν πάντα κάποιος Εβραίος. Αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν φορείς κάποιου ιδιαίτερου στοιχείου που έχει να κάνει με την θρησκεία. Το δυνατό τους σημείο άρα είναι η χειραγώγηση της θρησκευτικής συνείδησης. Κάθισε μόνο και αναλογίσου τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Τι παράγοντας δύναμης είναι!

        3. Με την αναφορά στο τρίπτυχο αξιών δεν έκανα κάποια αξιολόγηση για το αν αυτά ήταν οι σωστές αξίες ή όχι. Απλά τα παρουσίασα σαν ιστορική πραγματικότητα, διότι αυτά ήταν όντως εκείνα που λειτούργησαν σαν κοινή συνισταμένη σημαντικών λαϊκών αγώνων, και αυτά είναι σήμερα στο στόχαστρο, για να αποτραπεί ακριβώς αυτό: Η λαϊκή συσπείρωση!

        Σχόλιο από Alkimos | 17/10/2010 | Απάντηση

        • Για το νούμερο 1 …πάσο.
          Γιατο νούμερο 2 …. και οι Έλληνες..θα έβαζα εγώ το «πως ο μόνος λαός που έχει καταφέρει να διατηρήσει μια άνευ προηγουμένου συνοχή,είναι οι Εβραίοι». Βασικά θεωρώ ότι είναι ένας μηχανισμός άμυνας η συνοχή και ότι απλά το να έχεις μια θρησκεία, μια γλώσσα και μια σειρά από εχθρούς παραγματικούς ή μαιμού, εσωτερικους ή εξωτερικούς είναι ένας τρόπος να την διατηρείς. Τώρα πίσω από το τέλος του Σωκράτη δεν ήταν εβραίος, ούτε ο CHE GUEVARA έιχε εβραική ρίζα.Παράγοντας δύναμης είναι και οι Ελληνες εφοπλιστές απλά ποτέ τους δεν σύνδεσαν το συμφέρον της Ελλάδας με το δικό τους.
          Για το νούμερο 3… πάσο.
          Γ.Β

          Σχόλιο από giorgosvagionis.wordpress.com | 17/10/2010 | Απάντηση

          • Η διαφορά μεταξύ Ελλήνων και Σιωνιστών είναι, ότι οι Έλληνες δεν είχαν (ψυχολογική) ανάγκη να χειραγωγήσουν συνειδήσεις προκειμένου να πετύχουν εκδικητικούς στόχους! Δεν επιδίωξαν παγκόσμια κυριαρχία για να καλύψουν κάποιο υπαρξιακό πρόβλημά τους. Δεν επιδίωξαν την συνοχή για να επωφεληθούν εναντίον όλου του υπόλοιπου κόσμου.
            Για μια καλύτερη κατανόηση αυτού του σημείου, προτείνω να διαβάσεις ξανά τον «Έμπορο της Βενετίας», του Σαίξπηρ, προσπαθώντας ίσως να καταλάβεις «τι είχε στο νου του ο ποιητής»…

            Σχόλιο από Alkimos | 17/10/2010 | Απάντηση

            • Για να γίνεται κουβέντα και μόνο αν δεις εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Zionism είναι πεντακόσια κομμάτια και κομματάκια με διαφορετικές ιδεολογίες.

              Τώρα οι γνωστές ενστάσεις…
              “Η διαφορά μεταξύ Ελλήνων και Σιωνιστών είναι, ότι οι Έλληνες δεν είχαν (ψυχολογική) ανάγκη να χειραγωγήσουν συνειδήσεις προκειμένου να πετύχουν εκδικητικούς στόχους! Δεν επιδίωξαν παγκόσμια κυριαρχία για να καλύψουν κάποιο υπαρξιακό πρόβλημά τους.“

              Και η “Μεγάλη Ιδέα” τι ήταν ? “Εθνικό ψώνιο” με σάλτσα από αίμα δεν ήταν ? Και αν και είναι αλήθεια ότι υπήρχαν μεγάλοι Ελληνικοί πληθυσμοί -που Έλληνες πολιτικοί με τους ηλίθιους χειρισμούς τους κατάφεραν να ξεσπιτωθούν – δεν νομίζω ότι πήγε κανείς μέχρι το Εσκι Σεχίρ (ελλ. Δορύλαιον) για να δει τι καιρό κάνει. Ούτε ότι υπήρχαν στην Άγκυρα σημαντικοί ελληνικοί πληθυσμοί. Επεκτατικό πόλεμο κάναμε γιατί μας είχε πιάσει σαν Έθνος να θέλουμε να καταστρέψουμε ότι είχε απομείνει από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Και να σου πω και κάτι…καλά κάναμε τότε, ανεξάρτητα αν φάγαμε τα μούτρα μας. Γιατί αν η Τουρκία ήταν σήμερα ένα μικρό κρατίδιο, ο ρόλος μας στην ευρύτερη περιοχή θα ήταν διαφορετικός. Το πρόβλημα όμως είναι την “Μεγάλη Ελλάδα” ως ιδέα μέχρι και σήμερα την έχουν σφετεριστεί διάφοροι με αποτέλεσμα… τους Ολυμπιακούς του 2004 που πληρώσαμε χρυσάφι σε διάφορα υποκείμενα (για να μην πω άλλη λέξη).

              Τέλος αν και μπορεί να υπάρχουν διάφοροι που θέλουν “παγκόσμιες κυριαρχίες και σια” ..πιθανά ο μέσος κάτοικος της Χάιφα μάλλον… για τον επιούσιο σκάει. Ότι προσπαθούν να κάνουν lobby στην Αμερική …καλά κάνουν. Μακάρι και εμείς να είχαμε ένα τόσο δυνατό lobby και να βγάζαμε έργα πάνω στο πόσο κακοί είναι οι Χ ή οι Ζ.
              Η διαφορετικά μακάρι να είχαμε και εμείς εργοστάσιο που να βγάζει desert eagle και πυρηνικά. Αλλά αυτά δεν έγιναν στην Ελλάδα γιατί ορισμένοι πολιτικοί με όνομα και επίθετο έκαναν …(λέξη με 8 γράμματα στον πληθυντικό).

              Σχόλιο από giorgosvagionis.wordpress.com | 18/10/2010 | Απάντηση

              • Το θέμα του Σιωνισμού είναι πολύ μεγάλο και είναι αδύνατο να καταφέρουμε όντως να το αναλύσουμε μέσα σε λίγες αράδες. Αν θέλουμε όμως να δώσουμε έναν σύντομο ορισμό, αυτός θα ήταν: Εβραϊκή Εθνικιστική Οργάνωση. Άρα, αυτό σημαίνει, ότι έχεις δίκιο όταν γράφεις πως και στην χώρα μας υπήρχαν αντίστοιχες κινήσεις, όπως υπάρχουν σε όλα τα κράτη. Η διαφορά βρίσκεται μόνο στη διαχρονικότητα και στην έκταση. Αυτές οι εθνικιστικές δράσεις αφορούν όντως μόνο ένα μικρό πάντα τμήμα του εκάστοτε πληθυσμού και όχι όλο το λαό. Άρα συμφωνώ μαζί σου, πως «ο μέσος κάτοικος της Χάιφα…μόνο για τον επιούσιο σκάει»… Κάποιοι άλλοι δικοί τους όμως για άλλα τυρβάζουν…
                Τώρα θα μου πεις βέβαια πως το ίδιο θα έκανε οποιαδήποτε άλλη εθνικιστική οργάνωση αν διέθετε τα ίδια ή ανάλογα μέσα και θα συμφωνήσω μαζί σου…Αυτοί που τα έχουν «καταφέρει» όμως, είναι σήμερα οι Σιωνιστές και άρα γι αυτούς μιλάμε.

                Σχόλιο από Alkimos | 18/10/2010 | Απάντηση

  4. Φιλε Αλκιμε αυτο ειναι και το κερδος της κουβεντας που κανουμε! Χαιρομαι που συμφωνουμε οτι δεν εχουμε ολη την εικονα,και η κουβεντα συνεισφερει τα μαλλα σ αυτην την κατευθυνση.Γενικα με βρισκει συμφωνο η τοποθετηση σου και το κυνηγι των πρωτων υλων ηταν μια απο τις αιτιες του Α&ΒΠΠ
    και εξακολουθει να ειναι σημειο ανταγωνισμου και σημερα.
    Αν δουμε πισω απο τις διωξεις και τις οψειμες καταδικες καθεστωτων τυπου Ζιμπαμπουε,και Σουδαν βρισκεται η διεισδυση της Κινας στην Αφρικανικη ηπειρο και η αγρα της για πρωτες υλες.
    Οι λαοι ειναι στο στοχαστρο,θεωρω συμφωνουμε ολοι.
    Στις μουσουλμανικες χωρες ο θεσμος της οικογενειας,πατριδας ,θρησκειας κρατα καλα ακομη.
    Εχω την εντυπωση οτι η κλασσικη συνταγη που εφαρμοζεται,οπως ανελυσες θελει χρονο,χρονο που δεν φαινεται να τον εχουν.
    Το κλειδι για την αλωση του ισως να ειναι ο Αχμαντινεζαντ,και οι εξελιξεις που θα φερει η αποκτηση του χρυσου κουφετου,αν αποκτηθει.Το ερεισμα του Ιραν στην περιοχη αυξανεται γεωμετρικα και για το Ισραηλ δεν υπαρχει απλα δευτερη μερα.Νεα κοιτασματα LNG στην περιοχη και ολοι τρεχουν…

    Σχόλιο από Observer | 17/10/2010 | Απάντηση

    • Ο ρόλος του Αχμαντινετζάντ είναι όντως ακόμα αινιγματικός, αλλά συμφωνώ στο ότι πλησιάζουμε μάλλον στην αποκάλυψη του μυστηρίου!

      Σχόλιο από Alkimos | 17/10/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε