Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Μήπως τα όσα ζούμε αυτόν τον καιρό είναι μια αυταπάτη;

Είναι αυτό που ζούμε γύρω μας η Ελλάδα που έχουμε όλοι ονειρευτεί; Είναι αυτό που θέλησαν να οικοδομήσουν οι πατεράδες και οι παππούδες μας;

Στο antinews (που έχει γίνει στο μεταξύ το σωματίδιο higgs της ελληνικής μπλοκόσφαιρας) αναρτήθηκε πρόσφατα ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο μας μετέφερε στο χώρο της επιστήμης, όπου γίνονται εξονυχιστικές έρευνες σχετικά με το παρελθόν το παρόν και το μέλλον μας. Ήταν μια ακόμη ευκαιρία για να διαπιστώσουμε, από τα σχόλια που έγιναν στο άρθρο, ότι υπάρχουν ανάμεσά μας και κάποιοι βαθιά σκεπτόμενοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ξοδέψει φαιά ουσία για να καταλάβουν κάτι περισσότερο από αυτά που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ότι υπάρχει εκεί έξω… μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας… ένα ανθρώπινο δυναμικό, που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί για ωφέλιμο σκοπό, αλλά…

Αλλά κάποιοι έχουν φροντίσει μάλλον ώστε οι άξιοι, οι σκεπτόμενοι, οι χρήσιμοι πολίτες αυτού του τόπου, να βρίσκονται σε αδράνεια! Σε αδράνεια όχι σε προσωπικό (αν και ορισμένες φορές και σε προσωπικό) επίπεδο, αλλά σε συλλογικό. Υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αρχίζει να αναδύεται μέσα από το διαδίκτυο, το οποίο εμένα προσωπικά μου προκαλεί έκπληξη, αλλά με γεμίζει ταυτόχρονα και ελπίδα, διότι είχα φτάσει να πιστεύω, ότι η αποχαύνωση είχε κτυπήσει πια κόκκινο.  

Το ότι η αποχαύνωση αποτελεί πρόβλημα για τον τόπο μας, αυτό δεν χρειάζεται συζήτηση, αυτό είναι γεγονός. Το ευτύχημα όμως από την άλλη είναι, όπως αρχίζει να διαφαίνεται, πως υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, αυτή που καιροφυλακτεί να βγει δυναμικά στην επιφάνεια.

Δεν είναι δυνατόν αυτός ο τόπος να αποτελείται μόνο από κούφιους «φραπεδόμαγκες», «καναπεδάτους αγωνιστές», και απατεώνες πολιτικάντηδες.

Ανεξάρτητα του πως και του γιατί, σήμερα ζούμε σε καταστάσεις που δεν μας αξίζουν. Και όταν λέω δεν μας αξίζουν, αναφέρομαι στους Έλληνες αυτούς, που αγαπούν το ωραίο, το γνήσιο, το αληθινό και πάνω απ’ όλα ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ! Όσο και να θέλουν ορισμένοι να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε ψεύτες, τεμπέληδες, γραικύλοι, και κάτι ποιο χαρακτηριστικό ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ, δεν θα τα καταφέρουν. Τέτοιοι υπάρχουν ανάμεσά μας, όπως υπάρχουν παντού στον κόσμο. Τώρα αν φαίνονται μόνο αυτοί, τι να κάνουμε; Έτσι συμβαίνει συνήθως με τη βρωμιά.

Κάποτε έδειξε ένας καθηγητής στου φοιτητές του μια λευκή σελίδα χαρτί, που είχε στη μέση μια μαύρη κουκίδα και τους ρώτησε τι βλέπουν. Όλοι όσοι κλήθηκαν να απαντήσουν είχαν δει την μαύρη κουκίδα. Κανείς δεν είχε δει την σελίδα. Ε, αυτό συμβαίνει και στη χώρα μας… Τα αρνητικά ξεχωρίζουν και φαίνονται.

Δεν παύει να υπάρχει όμως η λευκή σελίδα και αυτή είναι που κάνει το γενικό πλαίσιο.

Η μαύρη κουκίδα θα πρέπει να τεθεί απλά στο περιθώριο…

Αυτό θα πρέπει να γίνει μέλημα του καθενός μας.

Θα πρέπει να ξεμπροστιαστούν τα κακώς κείμενα σε όλα τα επίπεδα και αυτό δεν αφορά μόνο την πολιτική. Αφορά όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής.

Ο κίνδυνος της αυθυποβολής είναι μεγάλος, και κανείς δεν ωφελείται από μια αρνητική εικόνα της χώρας μας παρά μόνο όσοι έχουν σκοπό να επωφεληθούν εις βάρος μας.

Ας γίνει λοιπόν το διαδίκτυο (όσο υπάρχει ακόμη αυτή η δυνατότητα, διότι δεν ξέρουμε τι γίνεται αύριο…) η σκούπα, που θα σαρώσει την κόπρο του Αυγεία!

Κάποιοι το φοβούνται αυτό, διότι η κατάσταση του χάους ευνοεί τις σκοτεινές τους επιδιώξεις. Η γνήσια ελληνική κοινωνία όμως θα πρέπει να πάρει τη «σκούπα» και να …βγει στους δρόμους.

Έστω στους δρόμους του World Wide Web!

.

14/10/2010 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , , ,

7 Σχόλια »

 1. δεν ξέρω βρε άλκιμε, πολλά ψέματα από το 89 και μετά και μάλλον από πολύ παλιότερα. Μάλλον ζούμε σε μέρες παραζάλης, ανασφάλειας και φόβου. Κλασσικό σε μέρες ύφεσης, αλλά είμαστε λαός που έχει αποξενωθεί από την ιστορία του, κουλτούρα μας είναι η ταυτόχρονη μπουρδολογία στα κανάλια, άντε και κανένα κούνημα καμιάς βαμμένης γκιόσας στην οθόνη

  Χρειαζόμαστε επανένωση με την Ελλάδα, με τον εαυτό μας με παλιότερα αντανακλαστικά, με Ελληνική κυβέρνηση, με λίγη δόση αλήθειας, αλλά δεν ξέρω πως γίνόνται τέτοια πράγματα (και δεν πολιτικολογώ). Φοβάμαι, μόνο με «κρίσεις»

  Σχόλιο από archaeopteryx | 14/10/2010 | Απάντηση

  • Ξέρεις, έχω την αίσθηση πως κάπου μέσα σε όλο αυτό το συρφετό υπάρχουν ακόμα οι ατόφιοι Έλληνες, αυτοί που είχαν κάνει κάποτε αυτόν τον τόπο να αποπνέει ζεστασιά. Άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, με φιλότιμο και τίμια ψυχή, όχι όμως καρπαζοεισπράκτορες, αλλά παλικάρια έξυπνα, λεβέντικα και γυναίκες λέαινες, που ξέρανε να αγαπούν και να προστατεύουν το σπιτικό τους, χρυσοχέρες και εργατικές. Αυτός ο όμορφος κόσμος δεν θέλω να πιστέψω πως χάθηκε. Σίγουρα κάπου υπάρχει, ίσως μέσα σε κάποιες καταχωνιασμένες ψυχές που ζητούν διέξοδο… Είναι μέσα στο DNA μας φυτεμένη η λεβεντιά, θέλει μόνο το κατάλληλο περίγυρο για να ξανανθίσει… Αυτό πιστεύω εγώ.

   Σχόλιο από Alkimos | 14/10/2010 | Απάντηση

 2. Καλησπέρα άλκιμε, τι έγινε, ανένηψες από την κατάθλιψη? Αρχαιοπτέρυγα γίνεται άν αρχίσουμε να μην λέμε εμείς ψέματα και να μην τα ανεχόμαστε. Αν αρχίσουμε να αντιδράμε…. έτσι γίνεται, αρχίζεις να μιλάς, (όχι να γκρινιάζεις) και σιγά σιγά έρχεται κι η κίνηση….

  Σχόλιο από skeptiki | 14/10/2010 | Απάντηση

  • Σωστά πιστεύω ότι το θέτεις… Να αντιδράσουμε… Αντίδραση όμως σημαίνει να επανεκτιμήσουμε πρώτα τις αξίες μας, τα ιδανικά μας. Τις δικές μας όμως αξίες, όχι τις ξενόφερτες, τις …εισαγόμενες. Να επανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Τότε είμαι βέβαιος πως θα αρχίσει να ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι.

   Σχόλιο από Alkimos | 14/10/2010 | Απάντηση

 3. Αγαπητέ άλκιμε,
  Ας αρχίσω με ένα γεγονός που και οι δυο είδαμε.
  Τις δηλώσεις του Juncker. Την είδηση την είχαν θάψει κανονικά αλλά ήταν γκαντέμιδες γιατί εγώ δεν τους πίστεψα, εσύ είδες ότι μιλούσα σοβαρά, διάφορα blog έβαλαν το post και τελικά έπεσαν οι μάσκες.
  Αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι όχι άναρθρες κραυγές αλλά τεκμηριωμένες απόψεις (με πηγή, βιβλιογραφία και σοβαρή ανάλυση)> Παράδειγμα, όλοι μα όλοι έχουν φάει το χάπι ότι χωρίς μνημόνιο δεν θα είχαν μισθό αλλά κανείς δεν μιλά για τα αποθεματικά των ταμείων που είναι 26-30 Δις Ευρώ ούτε για το Solvency II που το κράτος το 2011 θα μαζέψει ένα κάρο λεφτά.
  Κλεινω με μια ευχή. Γράφτε, γράφτε, γράφτε. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ανοίξει ο κόσμος τα μάτια του και να δεί….πόσο γυμνός είναι ο King.
  Γ.Β

  Σχόλιο από giorgosvagionis.wordpress.com | 14/10/2010 | Απάντηση

  • «…κανείς δεν μιλά…» Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει. Χαίρομαι που σε γνώρισα φίλε μου… Ακόμα ένας αγωνιστής στις επάλξεις, σημαίνει πολλά!

   Σχόλιο από Alkimos | 14/10/2010 | Απάντηση

   • Και εγώ γιατί βλέπω ότι έχεις αρκετά καλά άρθρα.
    Αλλά ας μου επιτραπεί να ξανάγράψω κάτι «όχι άναρθρες κραυγές αλλά τεκμηριωμένες απόψεις (με πηγή, βιβλιογραφία και σοβαρή ανάλυση»…γιατί αν δεις το 90% των blog είναι σαν καφέ στην άνω ραχούλα. Όλο φωνές και λίγη ουσία.
    Τέλος πάντων.
    Αυτά…
    Γ.Β

    Σχόλιο από giorgosvagionis.wordpress.com | 15/10/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s