Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Στην σελίδα αυτή θα αναρτάται στο εξής ό,τι δευτερεύον πέσει στην αντίληψή μου το οποίο αποτελεί ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ. Πρωτεύον κίνδυνο θεωρώ την πολιτική και μ’ αυτήν ασχολούμαστε στην αρχική σελίδα.

24/09/2010

Αποσύρεται το Avandia για το διαβήτη

Προαναγγελία απόσυρσης του Avandia από την αγορά έκανε χθες η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων σε αντίθεση με την αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), η οποία θα επιτρέψει τη συνταγογράφησή του στις ΗΠΑ υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εντός των επομένων μηνών το φάρμακο που χορηγείται σε διαβητικούς αλλά έχει συνδεθεί με καρδιακά επεισόδια θα αποσυρθεί από την αγορά. Η αμερικανική υπηρεσία θα επιτρέψει στην GlaxoSmithKline να διαθέτει το χάπι, μόνον όμως όταν ο γιατρός κρίνει ότι άλλα σκευάσματα δεν μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου του διαβητικού. Η FDA είχε εγκρίνει για πρώτη φορά το φάρμακο το 1999 και επί χρόνια ήταν το πλέον ευπώλητο παγκοσμίως. Οι πωλήσεις όμως μειώθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση ανάλυσης το 2007, που συνέδεε το Avandia με κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Πηγή

26/08/2010

Ηχητικά ναρκωτικά

Ναρκωτικά με τη μορφή ήχου κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο. Πρόκειται για αρχεία, τα οποία αφού ο χρήστης «κατεβάσει» από το Ίντερνετ, τα αποσυμπιέζει με ειδικό πρόγραμμα και τα ακούει μέσω ακουστικών.

Λόγω του διαφορετικού κύματος συχνότητας προκαλούν αντιδράσεις που μοιάζουν με αυτές που προκαλούν το αλκοόλ, η μαριχουάνα, τα χάπια έκσταση, το LSD και η κοκαΐνη.

Η τιμή τους κυμαίνεται από 2,5 έως 200 δολάρια. Η επίδραση των ηχητικών ναρκωτικών σταματά με το που σταματήσει ο ήχος, ωστόσο οι νευροψυχολόγοι επισημαίνουν ότι μπορεί να προκαλέσουν βλάβες μη αναστρέψιμες, όπως διαταραχή στον ύπνο και φοβικές καταστάσεις.

Εδώ το σχετικό video

Το δικό μου, πιστεύω εύλογο ερώτημα, είναι: Τι σχέση έχει αυτή η νέα «μόδα» με τις μεθόδους «πλύσης εγκεφάλου» που χρησιμοποιήθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου»;

Καλό θα ήταν πιστεύω να ρίξουμε μια νηφάλια ματιά εδώ και κατόπιν ας βγάλει ο καθένας μόνος του τα συμπεράσματά του.

.

26/08/2010

Εκμεταλλευτές υπερχρεωμένων νοικοκυριών

«Προσοχή! Κυκλοφορούν εκμεταλλευτές των υπερχρεωμένων νοικοκυριών», προειδοποιεί το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή, που εντόπισε τέτοια περιστατικά στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει, έφθασαν στο ΚΕΠΚΑ καταγγελίες, ότι διάφοροι καλοντυμένοι κύριοι και κυρίες, πλησιάζουν απελπισμένους ανθρώπους σε διάφορες υπηρεσίες και με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβήσουν, για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, εισπράττουν 400 – 800 ευρώ, χωρίς απόδειξη, ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν συλλογικό φορέα.

«Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με το νόμο 3869/2010, ο ρόλος του μεσολαβητή, για τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, έχει ανατεθεί, στους παρακάτω φορείς», τονίζει το ΚΕΠΚΑ:

 

Συνήγορο Καταναλωτή, τηλ. 210-6460862, 210-6460814.

Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού, στις κατά τόπους νομαρχίες.

Ενώσεις Καταναλωτών που είναι εγγεγραμμένες, στο Μητρώο Ενώσεων Καταναλωτών του υπουργείου Οικονομίας.

Μεσολαβητή Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών τηλ.210-3376700 .

Το ΚΕΠΚΑ συμβουλεύει τους καταναλωτές να μη δίνουν σε κανέναν ούτε ένα ευρώ, χωρίς νόμιμα παραστατικά (απόδειξη κλπ).

Για να ενημερωθούν ποιοι φορείς είναι αρμόδιοι για τη μεσολάβηση στο πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ας κάνουν ένα τηλεφώνημα, στο 1520.

«Ζητάμε από τους καταναλωτές, εάν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους, να μας το καταγγείλουν γραπτά, για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, μέσω της δικαιοσύνης», τονίζει.

Πηγή

.

1 σχόλιο »

  1. […] ΠΡΟΣΟΧΗ!!! […]

    Πίνγκμπακ από Επιστροφή στις επάλξεις! « Alkimos archive | 26/08/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s