Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Οι Αυστραλοί δίνουν το παράδειγμα

Οι διεθνείς τραπεζίτες κρατούν την ανθρωπότητα σε κατάσταση ομηρίας. Πότε θα σκάση η «βόμβα»;

Την επιστροφή των χρημάτων τους ζητούν πάνω από μισό εκατομμύριο  Αυστραλοί, οι οποίοι αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, στρεφόμενοι ομαδικά κατά των υψηλών χρεώσεων των τραπεζών σε περίπτωση καθυστέρησης μίας δόσης (σας λέει κάτι;), υπέρβασης πιστωτικού ορίου, κλπ. Εάν οι καταναλωτές κερδίσουν, τότε οι Τράπεζες θα υποχρεωθούν να τους επιστρέψουν 5 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ομοδικία στην ιστορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Αυστραλίας και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αναδιαρθρώσεις του συστήματος.

Ο διευθυντής του δικηγορικού γραφείου Μορίς Μπλάκμπερν, που χειρίζεται το θέμα, δηλώνει, ότι η προσφυγή αφορά δεκάδες τράπεζες.

Στην Ελλάδα, που η καταναλωτική συνείδηση βρίσκεται στα τάρταρα, μία τέτοια κίνηση όπως αυτή στην Αυστραλία φαντάζει αδύνατη. Αλλά εκεί θα πείτε υπάρχει Κράτος και οι δικαστικές αποφάσεις είναι αποφάσεις, όχι απλά χαρτιά που τα βάζουμε στο συρτάρι γιατί κανένας δεν θα μας ελέγξει ποτέ. Εδώ, στην Ελλάδα, οι ελάχιστοι που στράφηκαν κατά των Τραπεζών, όπως ας πούμε για το ζήτημα της είσπραξης προμήθειας για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, είδαν τις υπέρ αυτών αποφάσεις να υλοποιούνται μετά από 5 χρόνια…

Επειδή όμως τα πράγματα σχετικά με την ασυδοσία των τραπεζών έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πιστεύω, ότι είναι θέμα χρόνου να σκάσει η «βόμβα» της αγανάκτησης του κόσμου και να τις πάρουν …σβάρνα!

Μήπως τελικά η μόνη λύση είναι η μαζική έξοδος à la …1929;

Αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο μόνος εφιάλτης που φοβούνται.

.

14/05/2010 - Posted by | Κοινωνικά | , , , ,

6 Σχόλια »

  1. Αλκιμε το οτι θα μας παρουν τα λεφτα αυτο ειναι σιγουρο.
    Αυτο που δεν μπορει να προσδιοριστει ακριβως ειναι αν θα γινει συμφωνα με τον σχεδιασμο τους,κατα την αποψη μου σε ενα οριζοντα διετιας το αργοτερο,η νωριτερα λογω του ασταθμιτου παραγοντα που ακουει στο ονομα λαος,η λαοι του κοσμου.
    Ολα τα σχεδια,εχουν ποσοστο αποτυχιας ιδιως οταν προοριζονται να εφαρμοστουν σε ανθρωπους.
    Αν αρχισουν κοινωνικες εκρηξεις και εχουμε αλυσιδωτες αντιδρασεις,δεν γνωριζω κατα ποσο θα μπορεσουν να το διαχειριστουν.Τι ποσοστο καταλαμβανει αυτος ο ασταθμιτος παραγοντας στον σχεδιασμο τους.
    Ας μην ξεχναμε επισης οτι μιλαμε για παγκοσμια κυριαρχια!
    Η προκληση ειναι μεγαλη και ενδεχεται στον δρομο να ανοιξει η ορεξη σε καποιους συνδαιτυμονες.Ειναι στην ανθρωπινη φυση.Η απροσδιοριστια του Χαιζεμπεργκ..
    Το γεγονος ειναι παντως οτι τρεχουν,τρεχουν πολυ…..

    Σχόλιο από Observer | 14/05/2010 | Απάντηση

    • Ο ξεσηκωμός είναι το φυσικό επακόλουθο μιας τέτοιας κατάστασης όπως αυτή που επικρατεί σήμερα σε διεθνή κλίμακα. Υπάρχουν όμως πληροφορίες, που λένε, πως υπάρχει μια διεθνής συνεργασία για μαζική καταστολή εξεγέρσεων. Δεν θέλω να επαναλάβω εδώ κάποιες από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν ήδη, ή αυτές που σκοπεύουν ακόμα να χρησιμοποιήσουν, διότι είναι πλέον γνωστά πράγματα, αν και από τους «ειδήμονες» έχουν χαρακτηριστεί αυτά «συνωμοσιολογίες». Θα επαναλάβω μόνο, -συμφωνώντας επι της αρχής μαζί σου- πως η Ιστορία δεν έχει γραφτεί από αυτούς που σχεδίασαν, αλλά από αυτούς που έδρασαν. Και αυτοί ήταν συνήθως Ο ΛΑΟΣ!

      Σχόλιο από Alkimos | 14/05/2010 | Απάντηση

  2. Και μια είδηση, ίσως όχι τόσο άσχετη: «Εξαντλήθηκαν χθες οι χρυσές λίρες από την Τράπεζα της Ελλάδος»! (βλέπε εδώ).
    Και σχετικά με την υπόλοιπη Ευρώπη: «Σε νέα επίπεδα ρεκόρ «σκαρφαλώνει» την Παρασκευή η τιμή του χρυσού καθώς, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ανησυχία για τη δημοσιονομική εικόνα της Ευρωζώνης ενισχύει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο στα υψηλότερα επίπεδα από την κατάρρευση της Lehman Brothers.» – Capital.gr

    Σχόλιο από Alkimos | 14/05/2010 | Απάντηση

  3. Ακριβως!!
    Σημερα το Ευρω πεφτει συνεχως,το δολλαριο επισης σε σχεση με το γουον δεν τα παει καλα το τελευταιο διαστημα..
    Επιτελους καντε κατι! Θελουμε ενα καινουργιο νομισμα,κατι να μας σωσει.ΚΑΠΟΙΟΝ να μας σωσει!!

    Σχόλιο από Observer | 14/05/2010 | Απάντηση

  4. ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ APPEL DES APPELS MIDI-PYRENEES.
    ΕΔΩ : http://asso.apls.free.fr/appel31/spip.php?article41 ΚΑΙ ΣΕ PDF, ΜΕ 4 ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΕΞὈΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ !

    Σχόλιο από Appel des Appels -Midi Pyrénées | 15/05/2010 | Απάντηση

  5. […] Γράφει ο Αλκιμος […]

    Πίνγκμπακ από Οι Αυστραλοί δίνουν το παράδειγμα | Lavraki.gr | 15/05/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε