Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ποιος ο ρόλος της Deutsche Bank στις τελευταίες δραματικές εξελίξεις;

Πόσο «φιλανθρωπικές» είναι πράγματι οι διαθέσεις του Josef Ackerman (γόνος και αυτός του «περιούσιου λαού») για την Ελλάδα;

Ένας μεγάλος άλυτος γρίφος παραμένει για τα τραπεζικά στελέχη στην Αθήνα, η στάση της πανίσχυρης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank απέναντι στην ελληνική κρίση, αλλά και στο «δράμα του ευρώ» των τελευταίων μηνών: από τη μια η τράπεζα εμφανίζεται σε ρόλο «ευεργέτη» της χώρας, ταυτόχρονα όμως προκαλούν πολλές συζητήσεις τα τεράστια κέρδη πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, τα οποία προήλθαν σχεδόν αποκλειστικά από συναλλαγές επενδυτικής τραπεζικής.

Η τράπεζα που έχει επικριθεί στην επίσημη έκθεση του κοινοβουλίου της Ισλανδίας για το ρόλο της στην πτώχευση της χώρας, είναι βέβαιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ότι έχει «πολύ περιορισμένη έκθεση» στην Ελλάδα με τη μορφή τοποθετήσεων σε κρατικά ομόλογα ή άλλες χρηματοδοτήσεις. Βέβαιο είναι, επίσης, ότι έχει πρωτοστατήσει, μέσω του τμήματος αναλύσεών της, στη δημιουργία του διεθνούς πανικού για την Ελλάδα, αφού οι αναφορές της επί μήνες ήταν από τις πλέον καταστροφολογικές.

Χαρακτηριστικότερη, ίσως, του πνεύματος καταστροφολογίας που επκρατούσε στις αναλύσεις της D.B. στις αρχές του χρόνου, ήταν η ανάλυση που προέβλεπε ότι «εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε το πιστωτικό κραχ του 2007-2009 θα είναι το Κεφάλαιο 1 μιας ευρύτερης ανάλυσης, με τίτλο: «Πώς Χρεοκόπησε ο Καπιταλισμός»! Στην ανάλυση αυτή, σύμφωνα με το κείμενο της DB, το κεφάλαιο 2 θα είχε τίτλο «Θεμελιώδης κρίση των κρατικών ομολόγων  – Ελλάδα», το Κεφάλαιο 3: «Η κατάρρευση της Ελλάδας», το Κεφάλαιο 4: «Η χρεοκοπία Πορτογαλίας και Ισπανίας», το Κεφάλαιο 5: «Εξεγέρσεις στην Ευρώπη», το Κεφάλαιο 6: «Η Ιταλία εκδιώκεται από τη ζώνη του ευρώ», το Κεφάλαιο 7: « Στο ευρώ μόνοι τους Γαλλία και Γερμανία» και τα Κεφάλαιο 8 και 9 « Πολιτική αναταραχή» και «Πόλεμος»!

Βέβαιο είναι, εξάλλου, ότι ο ισχυρός άνδρας της DB, Γιόζεφ Άκερμαν, επισκέφθηκε σε κρίσιμο χρόνο την Αθήνα, λίγο πριν ληφθούν οι αποφάσεις για το διεθνή μηχανισμό στήριξης, και είχε επαφές με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, για το περιεχόμενο των οποίων ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά. Ό,τι και αν ειπώθηκε σε αυτές τις συναντήσεις, η συνέχεια είναι γνωστή: η Γερμανία τήρησε τη γνωστή αδιάλλακτη στάση της έναντι της Ελλάδας, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και την Ευρωζώνη σε πρωτοφανή κρίση.

Στο τελευταίο στάδιο της κρίσης, ο κ. Άκερμαν εμφανίζει… φιλανθρωπικές διαθέσεις έναντι της Ελλάδας, καθώς ήταν ένα από τα μεγάλα αφεντικά του γερμανικού χρηματοοικονομικού συστήματος, που είχαν συνάντηση πρόσφατα με τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, στην οποία εκδήλωσαν τη διάθεση προσφοράς τους προς τη χώρα, με ελαφρώς νεφελώδης δεσμεύσεις για βοήθεια, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος στήριξης.

Όμως, αυτό που σχολιάζεται ευρύτατα στους τραπεζικούς κύκλους, είναι ότι περιέργως η DB, σε μια περίοδο πρωτοφανούς αναταραχής στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων και τα χρηματιστήρια, αλλά και την ώρα που το ευρώ υποχωρούσε όλο και χαμηλότερα, εξαιτίας των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, κατάφερε να εμφανίσει το πρώτο τρίμηνο του 2010 υπερκέρδη, προερχόμενα μάλιστα από την επενδυτική τραπεζική!

Ακόμη πιο περίεργο, αν όχι ύποπτο, είναι ότι την ίδια περίοδο τεράστια κέρδη από συναλλαγές στις αγορές εμφάνισαν και οι μεγάλοι ανταγωνιστές της DB από τις ΗΠΑ (Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc.), που είναι γνωστό ότι δεν έχουν μείνει αμέτοχες στο μεγάλο σορτάρισμα των ελληνικών ομολόγων και του ευρώ.

Το ερώτημα που απασχολεί την τραπεζική κοινότητα είναι, πώς, σε τέτοια δύσκολη περίοδο για τις αγορές, κατάφερε η γερμανική κορυφαία τράπεζα να εμφανίσει αύξηση των κερδών της κατά 48%, η οποία προήλθε κατά 90%, σύμφωνα με αναλυτές, από την επενδυτική τραπεζική, ένα τομέα που διπλασίασε τις αποδόσεις του.

Μήπως, αναρωτιούνται πολλοί στην τραπεζική αγορά, αυτά τα υπερκέρδη, που δεν θα μπορούσαν να εξηγηθούν από long θέσεις σε μετοχές και ομόλογα, παρήχθησαν από υποτιμητική κερδοσκοπία στο ευρώ, τα ελληνικά και άλλα περιφερειακά ομόλογα της Ευρωζώνης, είτε με θέσεις της ίδιας της DB, είτε, κυρίως, με τεράστιες ροές χρηματοδοτήσεων προς τα κερδοσκοπικά hedge funds που έχουν πρωτοστατήσει σε αυτό το παιχνίδι;

Σε αυτά τα ερωτήματα δύσκολα μπορούν να δοθούν απαντήσεις, καθώς ελάχιστοι, σε ένα πολύ κλειστό «ιερατείο», γνωρίζουν τις πραγματικές κινήσεις που είχαν αυτές τις τρελές αποδόσεις για την Deutsche Bank. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποθέτουν, όλο και πιο βάσιμα, ότι η κορυφαία γερμανική τράπεζα, όπως και οι μεγάλες αμερικανικές, ίσως έχουν συστήσει μια «ανίερη συμμαχία» κατά του ευρώ, από την οποία αποκομίζουν τεράστια κέρδη, την ώρα που αναδιανέμεται βίαια από την κρίση η παγκόσμια τραπεζική πίτα. Ταυτόχρονα, όμως, οι επιδιώξεις μιας τέτοιας συμμαχίας δεν θα ήταν εντελώς άσχετες και με τις επιδιώξεις των αντίστοιχων κυβερνήσεων: η Ουάσιγκτον πασχίζει να αποφύγει την «κουρελοποίηση» του δολαρίου και το Βερολίνο επιδιώκει την αποδυνάμωση του ευρώ, για να συνεχίσει ακάθεκτη τις εξαγωγές της η γερμανική βιομηχανία.

Τα σενάρια και οι εικασίες για μια τέτοια «ανίερη» συμμαχία κατά του ευρώ και των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, δεν παίρνουν αφορμές μόνο από τα ύποπτα κέρδη της Deutsche Bank από την επενδυτική τραπεζική, την ώρα που κλονίζονται οι ευρωπαϊκές αγορές: οι προσεκτικοί παρατηρητές των διεθνών τραπεζικών εξελίξεων έχουν προσέξει από καιρό, ότι ο Ότμαρ Ίσινγκ, μια εμβληματική προσωπικότητα του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, έχει από καιρό «μετακομίσει» στην Goldman Sachs, ως υψηλός σύμβουλος, και ήταν εξαρχής ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της παροχής διεθνούς στήριξης στην Ελλάδα…

.

Πηγή: Banks News – 07.05.10

.

Σχόλιο:
.
Όλο και πληθαίνουν αυτοί που αναρωτιούνται, αν όλα αυτά έγιναν εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης.
Αν ναι, τότε πόσο απέχει αυτό από πράξη εθνικής προδοσίας;  Πότε θα βγει ο πρωθυπουργός της χώρας να δώσει ΠΙΣΤΕΥΤΕΣ εξηγήσεις, και όχι …παρερμηνείες;
.
Τα γεγονότα φανερώνουν μια άνευ προηγουμένου εθνική τραγωδία, που θα μπορούσε να αποδοθεί μόνο σε δύο εκδοχές: Η μία (η ευνοϊκή, αλλά πολύ ασθενής) είναι , να αναγκάστηκε η κυβέρνηση να ενεργήσει όπως ενήργησε διότι γνωρίζει κάποια πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν στον λαό, λόγω φόβου πρόκλησης πανικού. Και η άλλη, να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία ξένων συμφερόντων. Αν ισχύει η πρώτη, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, πως το πολίτευμα της χώρας είναι «προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία» και ότι θα πρέπει να ενημερώνεται η Βουλή για οτιδήποτε αφορά το δημόσιο συμφέρον. Στη δεύτερη περίπτωση, έστω και με την ύπαρξη απλών ενδείξεων (και εδώ έχουμε μάλλον αποδείξεις), θα πρέπει να αναλάβει δράση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με το δικαίωμα που του παρέχει το άρθρο 48 του Συντάγματος, παράγραφος 2, που αφορά περιπτώσεις άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας.
.
Μήπως είμαι υπερβολικός; Δεν είναι όμως ολοφάνερο, πως οι δυο Γιώργηδες (Παπανδρέου & Παπακωνσταντίνου) ξεκίνησαν αμέσως μετά της εκλογές μια κούρσα οικονομικής απαξίωσης της χώρας μας, με μια μεθοδολογία, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και έκανε μια κλίκα κερδοσκόπων πλουσιότερους;
.
Και μια προσωπική παρατήρηση:
.
Έχω ζήσει πάνω από τριάντα χρόνια στο εξωτερικό και ο τομέας δράσης μου ήταν κυρίως τα χρηματοοικονομικά, σε επίπεδο μάλιστα κορυφής.  Άρα, αυτό που θα πω, βασίζεται σε προσωπική διαπίστωση και όχι σε εικασίες:
.
Όλη η κοινωνία το γνωρίζει, και εντούτοις παραμένει κοινό μυστικό, πως όπου υπάρχει συσσώρευση πλούτου (με θεμιτά ή ακόμη και αθέμιτα μέσα), κάπου εκεί κοντά βρίσκονται, σχεδόν πάντα, και οι εκπρόσωποι του «περιούσιου λαού». Αυτό, μολονότι θα μπορούσε να θεωρηθεί αρχικά αδιάφορο, αποκτά εντούτοις βαρύνουσα σημασία, όταν συνειδητοποιήσει κανείς πως τα εν λόγω άτομα εξυπηρετούν όχι απλά προσωπικά, αλλά κυρίως συλλογικά συμφέροντα, με γνώμονα μόνο φυλετικά κριτήρια. Όταν λάβει μάλιστα κανείς υπόψη και το γεγονός πως, βάση θρησκευτικών αντιλήψεων, «δεν υπάρχει περιορισμός στην εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου για την απόκτηση κέρδους, αρκεί να μη βλάψουν αδερφό», τότε αυτό ίσως μας βοηθήσει να καταλάβουμε την απειλή που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας!
.
Και καταλήγοντας, η ποιο αποτελεσματική μέθοδος παραπληροφόρησης και προπαγάνδας γι’ αυτούς ήταν πάντα η μέθοδος: «απόκρυψη δια της πληροφόρησης». Έτσι ήρθαν στο προσκήνιο και οι λεγόμενες συνωμοσιολογίες, οι οποίες είναι τις περισσότερες φορές «παραποιημένες αλήθειες» και λειτουργούν μέσα στα πλαίσια αυτής της μεθόδου προπαγάνδας. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουν να προκαλέσουν σύγχυση, ώστε να μη μπορεί να διακρίνει κανείς την ΑΛΗΘΕΙΑ!
.
Κάποιοι θα ρωτήσουν τώρα: «Γιατί αποτελούν απειλή;» Και η απάντηση:
.
Διότι οι στόχοι τους είναι ιμπεριαλιστικοί, και διότι αποβλέπουν στην Παγκόσμια Δεσποτεία! Παλαιότερα είχαν χρηματοδοτήσει το αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας –με τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους- προκειμένου να αποκτήσουν μια κεντρική εθνική υπόσταση, αλλά καθώς είδαν ότι ο κόσμος …«κοιμάται» και πόσο εύκολο ήταν γι αυτούς να αποκτήσουν και τον παγκόσμιο έλεγχο, άλλαξαν τα σχέδιά τους και μετέφεραν τις φιλοδοξίες τους σε άλλα επίπεδα. Σήμερα αποτελούν τον τρίτο πόλο, που διεκδικεί την παγκόσμια κυριαρχία, και χρησιμοποιούν ως μηχανισμό επικράτησης αυτό το οποίο ελέγχουν απόλυτα: Τις αγορές!
.

Βλέπε σχετικό άρθρο: Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ!

(...συνεχίζεται!)

.

12/05/2010 - Posted by | Οικονομία | , , , , , , , ,

19 Σχόλια »

 1. Άλκιμε έχε στα υπόψην και το http://youpayyourcrisis.blogspot.com/ όπου δημοσιεύτηκαν και δημοσιεύονται πολύ καλά άρθρα

  Σχόλιο από KNWD | 12/05/2010 | Απάντηση

 2. Για τα παρασκήνια της ελληνικής κρίσης και τις διεθνείς εξελίξεις δύο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις

  http://www.epicurus2day.gr/index.php/economicsystem/177-2010-04-22-22-31-49-

  http://grbloopers.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html

  Σχόλιο από KNWD | 12/05/2010 | Απάντηση

 3. Όσο ανακτώ την ψυχραιμία μου (που την έχω χάσει από την πολλή αυ_ανία που μας περιτριγυρίζει, τόσο είμαι πεπεισμένος, beyond any reasonable doubt, ότι όοοολο αυτό το θέατρο παραλόγων σκιών, και σκιώδους παραλογισμού, ήταν και ίσως είναι για την ελαχιστοποίηση ζημιών ορισμένων εξεχόντως σημαινόντων insiders, και υπολοίπων insiders, και σε τελυταία ανάλυση, άλκιμε, ακόμα και το ΔΝΤ αυτό κάνει: Σώζει τους insiders από πολλές ζημιές (το ΔΝΤ με λεφτά των φορολογουμένων των χωρών του ΔΝΤ).

  Θα χαθούν πολλά (ακόμα) λεφτά από τα Ελληνικά ομόλογα. Δεν βγαίνουν στον αιώνα τον άπαντα 320 ή όσα δις ευρά από τον μισθό μου και τον μισθό σου. Όταν οι Γερμανοί, Γάλλοι και λοιποί ομολογιούχοι μας έχουν φτιάξει τα μουαγιέν τους, τότε θα σκάσουμε. Έτσι λέω εγώ το ποταπόν ερπετόν.

  http://ophioussa.blogspot.com/2010/05/dont-cry-for-me-argentina.html

  Σχόλιο από ammodytes vipera meridionalis | 12/05/2010 | Απάντηση

  • Συμφωνώ μαζί σου, γι αυτό προτείνω, άμεση ενεργοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως η κυβέρνηση Παπανδρέου ή «έχει χάσει την μπάλα», ή έχουν υποστεί μαζική παραφροσύνη, ή εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα! Όπως κι αν έχει πάντως, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ…

   Πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κλείσει άμεσα τη Βουλή, επικαλούμενος θέμα «Εθνικής Ασφαλείας» και να προχωρήσει στην δημιουργία κυβέρνησης «Εθνικής Ανάγκης», αποτελούμενης από προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής, με πρώτη αποστολή την διακοπή πληρωμών λόγω ΕΙΔΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ (ODIOUS DEBTS) και άμεση επιστροφή στη δραχμή.
   Αμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθήσει η υποτίμηση του εθνικού (πλέον) νομίσματος και η επαναδραστηριοποίηση του παραγωγικού ιστού της χώρας, για να καλύψει τις εσωτερικές ανάγκες του πληθυσμού. Αυτό θα μειώσει αυτόματα την ανεργία και θα ελαχιστοποιήσει τις εξαρτήσεις από την διεθνή αγορά και θα χαλαρώσει επίσης την πίεση από την διεθνή κερδοσκοπία…

   Αυτό το σενάριο είναι εφικτό και αποτελεί δυστυχώς την ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!

   Κάθε μέρα που περνάει μας βουλιάζει ακόμα ποιο βαθιά!

   Σχόλιο από Alkimos | 12/05/2010 | Απάντηση

   • Όλοι οι σώφρονες άνθρωποι αυτό λένε Άλκιμε. Πλήθος ελλήνων και ξένων οικονομολόγων το υποδεικνύουν σαν τη μόνη λύση.
    Μόνο να μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου για τον συγκεκριμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι είναι μέρος του προβλήματος. Αν ήταν ακόμα ο Κ. Στεφανόπουλος Πρόεδρος θα είχαμε ελπίδες…

    Σχόλιο από KNWD | 12/05/2010 | Απάντηση

 4. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι μικροκομματικές σκοπιμότητες του ΓΑΠ με στόχο την εξουσία, και την παραμονή σε αυτή – επείδη όμως μιλάμε για κάτω του μετρίου άτομο, το όλο σχέδιο του (λογικής έκτης δημοτικού) έβαλε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης..
  Και ο ανεκδιήγητος δε βλέπει ακόμη τι γινέται, πραγματικά πιστεύω ότι κάθε πρωί δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του για τις κινήσεις του…βρήκαν πρόσφορο έδαφος και όι γνωστόι άγνωστοι και αλωνίζουν
  Ένα μόνο ξέρω – ο ΓΑΠ θα φύγει γρήγορα, και θα φύγει νύχτα…

  Σχόλιο από Δημήτρης | 12/05/2010 | Απάντηση

 5. Οι μονιμοι θαμωνες αυτου του ιστοτοπου κομματι κομματι αποκτουν πλεον ολη, η ενα πολυ μεγαλο μερος της συνολικης εικονας.Αναρτηση την αναρτηση σχολιο το σχολιο το υφαντο υφαινεται και η ζοφερη αληθεια ξεδιπλωνεται μπροστα στα ματια μας.
  Παλαιοτερες αναρτησεις επιβεβαιωνονται με δραματικο τροπο δυστυχως για την Ελλαδα και τους Ελληνες.
  Ο Παπανδρεου ο Μικρος τους χρωστουσε τελικα,και το χειροτερο ειναι οτι δεν ξεχρεωσε ακομη.
  Αντιθετα μολις ξεκινησε.

  Σχόλιο από Observer | 12/05/2010 | Απάντηση

 6. Απάντηση στον KNWD, σχετικά με τον Πρόεδρο:

  Αν η διαμαρτυρία γίνει καθολική, τότε θα αναγκαστεί να αντιδράσει. Πρέπει να κατακλειστεί από χιλιάδες επιστολές διαμαρτυρίας, με το αίτημα για ανάληψη δράσης, με κοινοποίηση προς όλους τους κρατικούς φορείς, τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ και τα blogs. Δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί μια τέτοια μαζική (αλλά ειρηνική και μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου) κινητοποίηση.

  Αν υπάρχει ακόμα ψυχή και δεν έχουμε οριστικά λοβοτομηθεί, τότε θα πρέπει να κινητοποιηθούμε.

  Τις διαδηλώσεις στους δρόμους μπορούν να τις προβοκάρουν και να τις οδηγήσουν σε έκτροπα, μια τέτοια όμως αντίδραση δεν μπορούν ούτε να την προβοκάρουν, ούτε να την εμποδίσουν, αλλά ούτε και να την αγνοήσουν!

  Σχόλιο από Alkimos | 12/05/2010 | Απάντηση

 7. «επενδυτική τραπεζική» για την Ντόϊτσε Μπανκ, είναι αυτό που λέμε εμείς ντήλινγκ ρουμ. Εμπορία ομολόγων.

  Σχόλιο από ammodytes vipera meridionalis | 14/05/2010 | Απάντηση

  • Ακριβώς! Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι συγκαταλέγονται και αυτοί, σ’ αυτούς που τα οικονόμησαν από την «τραμπάλα» των spreads και με το σορτάρισμα στα ελληνικά ομόλογα, χάρη στο 10+Τ που τους χάρισε η ΤΤΕ.

   Το παιχνίδι είναι ολοφάνερα στημένο και δυστυχώς πολύ βρώμικο!

   Σχόλιο από Alkimos | 14/05/2010 | Απάντηση

 8. […] ένα μήνα, απαντούσα σε σχόλιο αναγνώστη ως εξής: «Προτείνω, άμεση […]

  Πίνγκμπακ από Καταγγελία για Εσχάτη Προδοσία κατά της κυβέρνησης « Alkimos archive | 14/06/2010 | Απάντηση

 9. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΩΣΤΑ. ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΜΙΤΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΡΗΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΟΧΟ -ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ- ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
  ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΡΙΚΟΣ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.
  ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΙΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ, ΑΦΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ (380 ΕΚ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ 70% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ) ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΑΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ.
  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.
  ΧΙΛΙΑΔΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ… ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ. ΣΤΟΧΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΓΟΝΙΜΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ. ΕΙΤΕ ΦΠΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΙΤΕ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ.
  ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
  ΑΥΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ -ΟΙ 4 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ- ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ. ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΤΩΝ 50 ΚΑΙ 100.000 EUR, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥΣ. (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΣΘΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΟΔΑ 1.3 ΕΚ EUR, XΩΡΙΣ ΤΑ ΜΠΟΝΟΥΣ). ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.
  ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΜΩΣ.
  ΜΕΙΝΕΤΕ ΟΝ SITE ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

  Σχόλιο από Giorgos V# | 23/11/2010 | Απάντηση

  • Σε ευχαριστούμε Γιώργο για τη συμμετοχή σου στη πληροφόρηση!

   Πάντα πίστευα ότι η ελληνική ψυχή είναι άτι δυνατό (αυτό συμβολίζει το avatar αυτού του site) , που αναζητά την κατάλληλη διέξοδο για να ξαμοληθεί, και βρίσκεται μέσα σε όλους μας. Κάποιοι βρήκαν την διέξοδο, άλλοι την ψάχνουν ακόμη…οι πολλοί όμως έχουν δυστυχώς παραδοθεί…

   Σχόλιο από Alkimos | 23/11/2010 | Απάντηση

 10. […] να καταναλώσουν λίγη φαιά ουσία για σκέψη, εδώ (link) υπάρχουν κάποιες «άκρες». Το μόνο που χρειάζεται να […]

  Πίνγκμπακ από Το θέατρο σκιών της ελληνική δημόσιας ζωής! « Alkimos archive | 23/11/2010 | Απάντηση

 11. […] […]

  Πίνγκμπακ από Φώς στην άκρη του τούνελ; « Alkimos archive | 03/03/2011 | Απάντηση

 12. You write a justly expedient article here.

  Σχόλιο από gartenmöbel teak | 07/03/2011 | Απάντηση

 13. You eradicate a fairly productive article here.

  Σχόλιο από clark zapper | 08/03/2011 | Απάντηση

 14. […] selling ή το τελευταίο με την Εθνική και την Alpha Bank (βλεπε εδώ και […]

  Πίνγκμπακ από Διαψεύδουν οι εμπλεκόμενοι το δημοσίευμα του Spiegel για αναδιάρθρωση « Alkimos archive | 02/04/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s