Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ας τελειώνουμε με την παραφιλολογία…

…και ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με τ’ όνομά τους!

Έχουμε κάπου χαθεί εμείς οι Έλληνες μέσα στον λαβύρινθο της παραπληροφόρησης (βλέπε εδώ) και δίνουμε υπερβολική έμφαση σε στερεότυπα, ενώ η αλήθεια είναι ολοφάνερη μπροστά μας, σε μια πιο γενικευμένη όμως εικόνα. Μας συμβαίνει αυτό που λέμε «βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος». Και ένας αφελής ακόμα θα αναρωτιέται σήμερα, «πως είναι δυνατόν, αφού υποτίθεται πως έχουμε …φουντάρει, οικονομικά, να συνεχίζουν οι ‘εταίροι’ μας να μας δανείζουν;». Δεν είναι φυσικό να τίθεται αυτό το ερώτημα; Δεν είναι από την άλλη αφελές να εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως είμαστε το «κέντρο του κόσμου» και πως κάποιες σκοτεινές δυνάμεις συνωμοτούν εναντίον μας;

Γιατί δεν κάνουμε το αυτονόητο, να προχωρήσουμε δηλαδή σε μια αξιολόγηση της κατάστασης εφαρμόζοντας τη μέθοδο του συσχετισμού; Τι είναι αυτό, που κάνει την Ελλάδα του 2% της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, να έχει ταράξει τόσο τα νερά, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς;

Είναι φυσικά γεγονός, πως παίζει κάποιο ρόλο η στρατηγική μας θέση. Η Μεσόγειος, όπου βρισκόμαστε, και ιδιαίτερα η Ανατολική, δεν είναι οποιαδήποτε θάλασσα. Έχει μοναδική, παγκόσμια στρατηγική σημασία. Διακυβεύονται σ’ αυτήν τεράστια διεθνή στρατηγικά συμφέροντα. Τα τελευταία συνδέονται, προφανώς, με τα μεγάλα ενεργειακά αποθέματα στην περιοχή, τη θέση της Ανατολικής Μεσογείου ως σημείου συναντήσεως και επικοινωνίας μεταξύ τριών ηπείρων και τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων. Όχι μόνο στη μεγάλη Μέση Ανατολή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Σημειώνεται επίσης η ειδικότερη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου για τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία και την επικοινωνία της με ανοικτές θάλασσες και για το Ισραήλ, η ασφάλεια του οποίου καθορίζεται ως ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της αμερικανικής πολιτικής. Αλλά… Είναι όμως αμιγώς γεωστρατηγικοί οι λόγοι που μας έχουν φέρει αυτή την φορά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος;

Ίσως θα βοηθούσε λίγο να δώσουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αν αναρωτηθούμε, τι ήταν αυτό που οδήγησε στην «εκκαθάριση» του Καντάφι με τόσο «συνοπτικές διαδικασίες». Η απάντηση είναι: Η ανεξέλεγκτη οικονομική δύναμη που σχεδίαζε!

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την Ελλάδα;

Θα περιοριστώ σε αυτό το post σε μια απλή επισήμανση:

Η Ελλάδα έγινε στόχος, διότι λόγω των πλουτοπαραγωγικών πώρων που έχουν ανακαλυφτεί (βλέπε εδώ), καθώς και της τεράστιας δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται υπό την διαχείριση του κρατικού μηχανισμού, θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο στα γεωπολιτικά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων. Αν η κυβερνητική εξουσία περνούσε στα χέρια μιας πατριωτικής κυβέρνησης -ένα ενδεχόμενο αρκετά σοβαρό λαμβάνοντας υπόψη την απρόβλεπτη συμπεριφορά του Έλληνα- τότε η κυβέρνηση αυτή θα ήταν από τις πιο ισχυρές, όχι μόνο στην ευρύτερη  Νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και πανευρωπαϊκά. Η μόνη γρήγορη λύση άρα, ήταν, να αξιοποιηθεί η διεθνής οικονομική κρίση για να τεθεί υπό έλεγχο ο υπάρχων, καθώς και ο μελλοντικός δημόσιος πλούτος της χώρας. Ποιο συμπέρασμα βγαίνει άρα; Βγαίνει το συμπέρασμα, πως ο στόχος δεν ήταν η χώρα, ούτε ο λαός της, αλλά μάλλον η αποδυνάμωση της κυβερνητικής εξουσίας.

Το σενάριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι, η διεθνοποίηση και η κατάργηση των Εθνικών Κρατών, και αυτό δεν θα μπορούσε να πετύχει με την Ελλάδα, αν η χώρα δεν έμπαινε σε έναν σφιχτό οικονομικό κλοιό.

Το ερώτημα τώρα είναι: «Πέτυχε το σχέδιο αποδυνάμωσης του κράτους ή μήπως βρίσκεται η ‘επιχείρηση’ ακόμα σε εξέλιξη;»

Προσωπικά βλέπω πως αν δεν υπάρξει άμεσα ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, τότε αυτό θα οδηγήσει μοιραία σε μια ταπεινωτική «συνθηκολόγηση»…

Επειδή όμως είναι διεθνώς γνωστή η φύση του Έλληνα, πιστεύω, πως είναι πιθανό να ανάψει μελλοντικά από εδώ μια φλόγα, που θα μπορούσε να προκαλέσει κοσμογονικές ανατροπές, παγκόσμια!

***

28/01/2012 - Posted by | Γεωπολιτικά | , , , , , , ,

18 Σχόλια »

  1. Καλημέρα. Ποιά είναι τελικά η διεθνώς γνωστή φύση του Έλληνα; Μήπως αυτό το στερεότυπο δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε; Γιατί υποτίθεται ότι είναι απρόβλεπτος; Εγώ τον βλέπω πολύ πιό χειραγωγήσιμο από άλλους λαούς (ευελιξία και καπατσοσύνη είναι ο ευφημισμός του τάχα υπακούω μπροστά και κάνω τις δουλειές μου κρυφά) και πολύ πιό ανθεκτικό στην υποταγή. Και επιμένω λόγω της πιό θερμής φύσης, καθόλου ιδιαίτερο για νότιο πληθυσμό, είναι μάλλον και πιό χειραγωγήσιμος. Η παιδεία που μπορούσε να σώσει τα πράγματα και να μειώσει τις επίσης πολύ εύκολα διαχειρήσιμες συμπλεγματικές προσωπικότητες (ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;) πάει για φούντο. Αν έμεινε κάτι είναι ένας πυρήνας ανθρώπων που εξαντλεί την αγωνίστικότητά του σε συζητήσεις μεταξύ τυριού και αχλαδιού. Το κουράγιο να σηκώσει κάποιος το κεφάλι δεν το βλέπω γύρω μου. Αν το βλέπεις εσύ μακάρι…

    Σχόλιο από skeptiki | 29/01/2012 | Απάντηση

  2. Συμφωνώ για ακόμα μία φορά με την σκεπτική. Είχα κι εγώ την ελπίδα ότι ο Έλληνας διατηρεί κάτι από το έπος του 40, αλλά μόλις είδα το 80% να πληρώνει χαράτσι, όταν είδα συγγενείς γνωστούς και φίλους να προτιμούν να ζουν περιμένοντας και πληρώνοντας, αρνούμενοι να δουν την πραγματικότητα, θυμήθηκα ότι υπάρχει κι άλλη πλευρά του Έλληνα, αυτή του ραγιά, η οποία επίσης έχει γράψει ιστορία. Από τότε έχω πάψει να προσπαθώ να «ξυπνήσω» τον κόσμο όπως έκανα από το 09, έχω σταματήσει να ασχολούμαι με συλλογικότητες και ειδησιογραφία και βλέπω τον εχθρό στον γείτονά μου, όπως και πριν την κρίση. Είμαστε λαός γελοίων που ανέχονται να ζουν σε κράτος με υποσαχάρια αντιμετώπιση και ως απάντηση διοργανώνουν λαμπαδηδρομίες, πορείες από τη Σπάρτη στην Αθήνα κι άλλα τέτοια σόου ικανοποίησης του συλλογικού φαντασιακού και μηδενικής πρακτικής χρησιμότητας. Πεθαίνουμε ως λαός και στο μόνο που ελπίζω πια είναι στο ξύπνημα που θα επιφέρει η τελική επίθεση των επικυρίαρχων…

    Σχόλιο από ΗΜ | 29/01/2012 | Απάντηση

  3. Η διαπίστωσή μου -που είναι αποτέλεσμα πολύς σκέψης και έρευνας- είναι, πως η αποχαύνωση που βλέπουμε σήμερα γύρω μας, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Η ίδια παθητική συμπεριφορά υπάρχει παντού σήμερα στον κόσμο… Ο άνθρωπος είναι ένας βιολογικός οργανισμός, ο οποίος αντιδρά με όμοιο τρόπο σε εξωτερικές επιδράσεις, όπως είναι η μόλυνση, το κρύο, η ζέστη, η στέρηση των βασικών αναγκών ή η …στοχευμένη προπαγάνδα. Αυτό που κάνει τους λαούς να διαφέρουν, δεν είναι ο διαφορετικός βιολογικός τους οργανισμός, είναι μάλλον αυτό που λέμε «ιδιοσυγκρασία». Όταν γράφω λοιπόν «…πιστεύω, πως είναι πιθανό να ανάψει μελλοντικά από εδώ μια φλόγα, που θα μπορούσε να προκαλέσει κοσμογονικές ανατροπές, παγκόσμια», δεν το εννοώ αυτό έχοντας την εντύπωση ότι αποτελούμε εμείς οι Έλληνες κάτι το ιδιαίτερα «ηρωικό». Δεν παρασύρομε δηλαδή από την υποκριτική αναφώνηση του Τσώρτσιλ, που φέρεται να είπε, όταν έμαθε για την αντίσταση του ελληνικού στρατού στην εισβολή των Ιταλών το ’40: «Μέχρι τώρα λέγαμε πως ‘οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, τώρα όμως θα πρέπει να λέμε ‘οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες’». Όχι, δεν το εννοώ έτσι, έστω κι αν πιστεύω πως εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη κάποια ψήγματα αυτοθυσίας και αλτρουισμού, εννοώ μάλλον, πως όταν θα έρθει η ανατροπή –που θα έρθει σίγουρα- και βρεθούν οι Έλληνες με τα «δυό πόδια σε ένα παπούτσι» και έχει καταλαγιάσει κάπως ο κουρνιαχτός, τότε μόνο μπορεί να ξεσηκωθούν, όχι για να διεκδικήσουν όμως τα κεκτημένα, αλλά γιατί δεν θα αντέξουν την σκλαβιά που θα επιβάλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

    Σχόλιο από Alkimos | 29/01/2012 | Απάντηση

  4. Η Πορτογαλία τι ρόλο παίζει ; η Ισπανία; Η Ιταλία; η Ιρλανδία; όλος ο ευρωπαικος νοτος σε ρόλο υποβοηθητικού πολιορκητικού κριού για τα πετρέλαια και του φυσικού πλούτου της Ελλάδας …. πάρτο αλλιώς … Το σέναριο σου δεν εχει λογική βάση.

    Σχόλιο από skouras | 29/01/2012 | Απάντηση

    • Οι χώρες στις οποίες αναφέρεσαι είναι απλά οι «παράπλευρες απώλειες», διότι μπορεί η επίθεση στη χώρα μας να ήταν ένα είδος «ελεγχόμενης κατεδάφισης», όπως ήταν και οι δίδυμοι πύργοι στη Ν.Υ., αυτό δεν μπορούσε όμως να μην περιλαμβάνει και το σχετικό κόστος… Εξάλλου, στο σενάριο δεν περιλαμβάνεται μόνο η Ελλάδα, αλλά η Ε.Ε. στο σύνολό της. Να είσαι βέβαιος πως ο σχεδιασμός δεν έχει γίνει στο …πόδι. Έχει μελετηθεί πολύ προσεκτικά και εφαρμόζεται με χειρουργική ακρίβεια. Κοίτα για παράδειγμα τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη». Από πού ξεκίνησε και που κατέληξε… Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο ίδιο γραφείο γίνονται οι σχεδιασμοί!

      Σχόλιο από Alkimos | 29/01/2012 | Απάντηση

      • ΟΚ ..ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ , ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ….
        ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΑΣ …

        Σχόλιο από skouras | 29/01/2012 | Απάντηση

        • Προφανώς σου διέφυγε αυτό που τονίζεται στο άρθρο: Ο στόχος δεν είναι το υπέδαφος της Ελλάδας αλλά η εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, όπου δεν θα έχουν πια θέση τα Εθνικά Κράτη.
          Αυτό που χτυπιέται δηλαδή είναι οι υποδομές, στις οποίες θα μπορούσε να στηριχτεί η οποιαδήποτε άμυνα σε αυτά τα νέα σχέδια ολοκληρωτισμού. Η Ελλάδα ήταν απλά ότι ήταν η «Τυνησία» για την Αραβική Άνοιξη και η «Λιβύη» είναι η Ε.Ε., με τη μορφή τουλάχιστον που είχε μέχρι πρόσφατα.

          Σχόλιο από Alkimos | 29/01/2012 | Απάντηση

          • Αδελφέ η γη είναι ένας μικρός πλανήτης σε ένα μικρό ηλιακό σύστημα ενός μικρού γαλαξία . Η Ελλάδα θέλεις δεν θέλεις είναι μια πεπερασμένη αγορά και έως αυτήν την στιγμή μια χώρα ανεκμετάλλευτη σε ότι αφορα τις όποιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της . Το μεγάλο παιχνίδι σίγουρα έχει κεντρικό σχεδιασμό ,με την χώρα μας στον ρόλο του πολιορκητικού κριού, (αν δεν βρισκόταν ο Γιωργάκης όλο και κάποιος άλλος πρόθυμος ευρωπαίος θα αναλάμβανε τον ρόλο) μα σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούμε το κέντρο του παιχνιδιού .
            Η μόνη περίπτωση για να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους και να βρεθούμε στο κεντρο του παιχνιδιού βεβαίως με υψηλότατο ρίσκο και πολλές επισφάλειες, είναι να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα με μονομερή στάση πληρωμών …
            Το ερώτημα που τίθεται είναι αν αντέχουμε τέτοιο ρίσκο…

            Σχόλιο από skouras | 29/01/2012 | Απάντηση

          • Λέμε τα ίδια πράγμα βλέπω φίλε μου με κάπως διαφορετικό όμως τρόπο. Σε ότι αφορά την «μόνη πιθανότητα ανατροπής» που προτείνεις, με βρίσκεις σύμφωνο πως είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος άμυνας, αλλά προσωπικά πιστεύω πώς είναι τώρα κάπως αργά… Αυτό έπρεπε να είχε συμβεί πριν δύο χρόνια… Και το άλλο, είναι ο κόσμος… Μια τέτοια κίνηση απαιτεί συλλογική σύμπνοια. Η πραγματικότητα είναι όμως, πως έχουν καταφέρει να κάνουν την ευρύτερη μάζα να υποκινείται μόνο από το θυμικό, πράγμα το οποίο σημαίνει πως είναι ευάλωτη στην κατευθυνόμενη προπαγάνδα και λίγες είναι δυστυχώς οι πιθανότητες να προσεγγιστούν με την λογική.

            Σχόλιο από Alkimos | 29/01/2012 | Απάντηση

  5. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ … ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ …
    ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ …
    Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΤΑΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ …

    Σχόλιο από skouras | 29/01/2012 | Απάντηση

  6. Πολλές γενιές Ελλήνων πέρασαν από αυτά τα χώματα, όμως ποτε τέτοια ανάξια γενιά σαν την σημερινή

    Σχόλιο από η ξεφτίλα σε κάδρο | 30/01/2012 | Απάντηση

    • Συμμερίζομαι την αγανάκτησή σου φίλε μου, αλλά θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω, πως αυτή η κατάσταση αδράνειας που επικρατεί στη χώρα μας δεν είναι μοναδική. Τα ίδια ακριβώς παρατηρούνται σε όλη την υφήλιο. Η ίδια ακριβώς κατάσταση ανάμεσα στον πληθυσμό… Αυτή η διαπίστωση προκύπτει από προσωπική μου έρευνα. Τους λόγους άρα, θα πρέπει να τους αναζητήσουμε συστηματικά και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της αυτο-λύπησης ή του αυτο-μαστιγώματος. Δεν φταίει η γενιά! ‘Έχει να κάνει μάλλον με ένα παγκόσμιο, πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο, σύστημα εξουδετέρωσης κάθε αντίστασης από τον πληθυσμό. Αυτό το σχέδιο έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και δεκαετίες και τώρα φτάνει σε ένα αποκορύφωμα, και περιλαμβάνει όλο τον πλανήτη. Ο κεντρικός στόχος περιελάμβανε την απόλυτη εξομοίωση του παγκόσμιου πληθυσμού, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί ποιο αποτελεσματικά, και για τον σκοπό αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα μέσα, από την ψυχαγωγία μέχρι τα φάρμακα, ακόμη και τις τροφές. Μπορεί να ακούγεται αυτό συνωμοσιολογικό, αλλά αποτελεί δυστυχώς την πραγματικότητα και σύντομα θα το διαπιστώσουμε… Για πολλούς θα είναι όμως τότε αργά να αντιδράσουν…

      Σχόλιο από Alkimos | 30/01/2012 | Απάντηση

      • KGB Agent Tells You What The Illusion Is !

        ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.Δεν είναι κάποια μέθοδος που εφαρμόζεται μονο από μυστικές υπηρεσίες ,ώστε να βάλουν «πολιτικα» στο χέρι μια χωρα.Αλλα αυτά τα βήματα μπορούν να «εφαρμοσθουν» σε οποιαδήποτε χωρα ώστε να την φέρουν οικονομικά στο χείλος του γκρεμού και να την κάνουν υποχείριο τους.Σκεφθείτε το.Οι αλλαγές που έρχονται είναι πλέον μη αναστρέψιμες.
        1991-2011 Πέρασαν 20 χρονια.Για σκεφθείτε τι γεγονότα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρονια και ποσο η αλλαγή της Ελληνικής νοοτροπίας είναι υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση.Μαζί τα φάγαμε αλλα κάποιοι άλλοι τα μαγείρεψαν κατά παραγγελια, Για τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρονια μας δημιούργησαν μια ψεύτικη πραγματικότητα όπου όλοι τρώγαμε με χρυσά κουταλια και ξεπουλάγαμε σιγά σιγά.

        Σχόλιο από η ξεφτίλα σε κάδρο | 30/01/2012 | Απάντηση

        • Άρα είσαι ενήμερος…

          Σχόλιο από Alkimos | 30/01/2012 | Απάντηση

        • Σου παραθέτω εδώ την πρόσφατη δήλωση ενός απλού πολίτη, όχι της δικής μας «Μπανανίας», αλλά της …αυτοκρατορίας:

          «I never thought I’d say this, but I’m starting to feel sorry for America…Poor sods, but don’t worry we backwards Brits are there now with you. Hence whatever the yanks do we follow like dumb are sheep’s. I’m sick of being played. Our government all governments seem to be brainwashed. People are crying out IM MAD AS HELL, but nothing changes. Strange…»

          Μια δήλωση/κραυγή, που φανερώνει τα συναισθήματα των ανθρώπων -παγκόσμια- που σκέφτονται!

          Σχόλιο από Alkimos | 30/01/2012 | Απάντηση

  7. […] είχα γράψει, πως η χώρα μας δεν αποτελεί ούτε το κέντρο του κόσμου, […]

    Πίνγκμπακ από Η σιωπή των αξίων! « Alkimos archive | 07/05/2012 | Απάντηση

  8. […] είχα γράψει, πως η χώρα μας δεν αποτελεί ούτε το κέντρο του κόσμου, […]

    Πίνγκμπακ από Η σιωπή των αξίων! « www.olympia.gr | 07/05/2012 | Απάντηση

  9. […] Η σιωπή των αξίων!07 , Μάι , 2012 10:56 μμ ΣχολίαστεΠαλιότερα είχα γράψει, πως η χώρα μας δεν αποτελεί ούτε το κέντρο του κόσμου, […]

    Πίνγκμπακ από Η σιωπή των αξίων! | N.W.O, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ | Gargalianoi.com | 07/05/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε