Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

«Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά το βέτο»

Πόσο παράλογο είναι το να  συνδεθεί η τεχνητά δρομολογημένη ελληνική οικονομική κρίση με το Μακεδονικό;

Υπάρχει ένα στοιχείο, που με κάνει να πιστεύω, πως η παράλογη οικονομική επίθεση στην Ελλάδα, σχετίζεται άμεσα με το Μακεδονικό. Το στοιχείο αυτό είναι ο παράξενος προστατευτισμός των Γερμανών στους Σκοπιανούς,  καθώς και η σπουδή τους, να είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να αποδεχτούν την αλυτρωτική ονομασία «Μακεδονία», όπως και η βιασύνη τους να τους εντάξουν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που έχουν κάνει τα πάντα για να δυσφημίσουν την χώρα μας, να εξωθήσουν τον λαό μας στην απόγνωση, και να μας απομονώσουν διεθνώς.

Η παράξενη αυτή στάση της Γερμανίας, αναφορικά με την Ελλάδα,  έχει αρχίσει να γίνεται πλέον αντιληπτή από πολλούς αναλυτές και έχουν αυξηθεί οι φωνές διαμαρτυρίας, διεθνώς, στις οποίες έχουν προστεθεί και κάποιες αντιδράσεις από το εσωτερικό της, όπως αυτή του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Σμιτ. Ποια είναι όμως η αντίδραση της Γερμανίας; Πως γίνεται να μην πτοείται και να επιμένει σε αυτή την ανάλγητη στάση;

Θα μας βοηθούσε να δώσουμε απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, αν αναλογιστούμε το πότε άρχισαν όλα αυτά.

Έχουν κυκλοφορήσει τελευταία κάποια στοιχεία (βλέπε εδώ), που μιλούν για οξεία, εκβιαστική πίεση της Μέρκελ στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή,  για να μην ασκήσει Βέτο στο Βουκουρέστι… Θα ήταν άρα λάθος να υποψιαζόμαστε κάποιο είδος «τιμωρίας» στη χώρα μας, εξαιτίας του ότι δεν υποτάχθηκε στο γεωπολιτικό πλάνο που πιθανόν είχε χαραχτεί σε μια νέα «Γιάλτα»;

Μήπως θυμάται κάποιος τι είχε δηλώσει με περισσή μοχθηρία ο Νίκολα Γκρούεφσκι για τη χώρα μας, αμέσως μετά το Βέτο στο Βουκουρέστι; Μια δήλωση, που θα πρέπει να την δούμε σήμερα με διαφορετικό τρόπο απ’ότι όταν ειπώθηκε: «Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά το βέτο»…

Είναι υπερβολή να πιστεύουμε, πως κάποιοι ενθάρρυναν αυτήν την αλαζονική στάση του γενίτσαρου των Σκοπίων;  (βλέπε επίσης «Παιδομάζωμα» 60 χρόνια μετά… Ασάφειες και σκιές)

Κάποιοι ίσως δυσφορήσουν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, θεωρώντας υπερβολή αυτήν την εκδοχή, αλλά θυμίζω, πως υπερβολή είχε θεωρηθεί και η επισήμανση που είχα κάνει πριν τέσσερα χρόνια σχετικά με τους Γερμανούς, με το άρθρο: «Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντες».

Ήταν τότε που είχε αποφασιστεί η πώληση του ΟΤΕ στην γερμανική Deutsche Telekom. Τα όσα είχα γράψει τότε και οι επισημάνσεις που είχα κάνει θεωρήθηκαν από πολλούς ανατρεπτικές και κάποιοι με αντιμετώπισαν σαν να είχα γίνει ένοχος …ιεροσυλίας. Το συγκεκριμένο άρθρο διαγράφηκε τότε μυστικά και από το δικό μου μπλοκ καθώς και από όλα τα άλλα που είχε γίνει η αναδημοσίευση, μέχρι που τελικά η Google διέκοψε οριστικά και την λειτουργία του μπλοκ (βλέπε εδώ).

Το συγκεκριμένο άρθρο μπορεί κάποιος να το βρει σήμερα μόνο σε ένα φοιτητικό forum, όπου έχουν τοποθετήσει όμως απαγορευτικό! (βλέπε εδώ)

Τότε έγραφα:

*

“Στο παιχνίδι αυτό των Βαλκανίων, επισημαίνω, ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε τον ρόλο των Γερμανών! Οι Γερμανοί είναι κατά την δική μου άποψη, αυτοί που «εποφθαλμιούν» την Μακεδονία. Με πολλούς τρόπους έχουν δοκιμάσει να μας θέσουν υπό έλεγχο. Μια τελευταία απόπειρα ήταν αυτή με το «καθεστώς» Σημίτη, η οποία όμως απέτυχε γι’ αυτούς, οικτρά… Το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποδυναμώσουν οικονομικά τον λαό, με την «αφαίμαξη» του χρηματιστηρίου, και να τους ρίξουν στα «δίχτυα» των τραπεζών.

Η όλη αυτή περίπτωση με τους Σκοπιανούς ξεκίνησε, αμέσως μετά την συνένωση των δύο Γερμανιών και την ανακάλυψη του αρχείου της Στάζι.  Ας μην ξεχνάμε, ότι οι Ναζί άφησαν τις έρευνές στους στην μέση(!). Στα αρχεία της Στάζι υπήρχαν και πολλά ντοκουμέντα που αφορούσαν τις έρευνες των Ναζί. Αυτά δεν είναι ιστορίες συνωμοσίας. Η παροιμία λέει: «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά».

Τώρα γιατί είναι οι Αμερικανοί στο προσκήνιο, αυτό θα πρέπει να έχει γίνει κατανοητό όταν θα έχετε διαβάσει όλο το άρθρο, καθώς και το σχετικό link που αναφέρεται στο παρελθόν της οικογένειας Bush. Είναι τελείως διαφορετικοί οι λόγοι που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την Μακεδονία, από τους λόγους των Αμερικανών. Οι Γερμανοί κοιτούν μακριά. Έχουν άλλα σχέδια… ενώ… με το δόλωμα του κέρδους (όποιο και αν είναι αυτό), οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα… Και τους έχουν μάθει στο μεταξύ πολύ καλά, οι «φίλοι» τους οι …Τεύτονες!

Για μια ακόμα φορά: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!

Αυτοί είναι πίσω από το Σκοπιανό πρόβλημα.

Αυτοί είναι πίσω από το κομμάτι αυτό της Αμερικανικής πολιτικής, που έχει δρομολογήσει την ανακατανομή συνόρων στα Βαλκάνια.

Αυτοί είναι οι μυστικοί σύμβουλοι του State Department.

Αν υποτιμούμε τον ρόλο τους, τότε έχουμε χάσει το παιχνίδι… Οι Γερμανοί δεν αστειεύονται. Δεν κάνουν ποτέ πίσω από τους στόχους τους. Δεν είναι τυφλοί εθνικιστές… Είναι κάτι χειρότερο… Θεωρούν ότι η κοινωνία ΟΛΟΚΛΗΡΗ είναι ιδιοκτησία τους. Ότι όλος ο κόσμος τους ανήκει.

Δεν είναι «έτσι» όλοι οι Γερμανοί, αλλά αυτοί που είναι, αυτοί έχουν και τον έλεγχο διαχρονικά.

Ο Χίτλερ κι αν πέθανε, εκατομμύρια άλλοι Χίτλερ σηκώθηκαν στην θέση του, διότι η ιδεολογία του είναι σαν κολλητική ασθένεια… περνάει από τον έναν στον άλλον.”

*

Θα ήταν ίσως ενδιαφέρον να σημειωθεί, πως αυτά είχαν γραφεί την άνοιξη του 2008!

Όσοι από εσάς με διαβάζουν, θα γνωρίζουν, πως δεν συνηθίζω να προσφέρω «μασημένη» τροφή. Γι αυτό και στο σημείο αυτό διακόπτω και αυτή την επισήμανση, και αφήνω όλους εσάς τους αναγνώστες να το …ψάξετε, διότι τα πράγματα είναι πολύ ποιο σοβαρά απ’ό,τι φαίνονται, και να θυμάστε, πως οι Γερμανοί δεν ενεργούν από αυθορμητισμό, ούτε είναι αφελής για να αφήνουν την Μέρκελ να τους διασύρει διεθνώς με μια άκρως συντηρητική πολιτική.

Οι Γερμανοί σχεδιάζουν πάντα μακροπρόθεσμα και δεν υποχωρούν ποτέ από τα (υποτιθέμενα) δικαιώματά τους.

Ένα αρπακτικό δεν εγκαταλείπει ποτέ την λεία του…

Και οι Γερμανοί θεωρούν την Ελλάδα (με ό,τι αυτό περιλαμβάνει), διαχρονικά, δική τους λεία! (βλέπε η “Ιστορία επαναλαμβάνεται”)

Ο μόνος τρόπος άμυνας απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, είναι η συσπείρωση του λαού με στροφή προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. Πρέπει να συνειδητοποιηθεί, πως δεν υπάρχουν Σωτήρες και πως μόνο με ανασκούμπωμα, με αλληλεγγύη, και με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να σταθούμε πάλι στα πόδια μας. Η αντίσταση θα μπορέσει να γίνει μόνο με κοινή δράση. Όσο επικρατεί η κομματική φαγωμάρα, ο παράλογος αδελφοκτόνος διχασμός και δρα ανεξέλεγκτα ο νεποτισμός και η διαφθορά, τότε θα ωφελούνται μόνο όσοι στοχεύουν στην προτεκτοροποίηση της χώρας.

.

Συμπέρασμα: Η Ελλάδα σαν χώρα δεν χάθηκε ακόμα. Θα χαθεί μόνο τότε, όταν πάψουν οι Έλληνες να είναι αντάξιοι του ονόματός τους.
.

*

.

.

(Βλέπε εδώ το δεύτερο και τρίτο μέρος αυτού του ντοκιμαντέρ)

 .

***

29/01/2012 - Posted by | Γεωπολιτικά | , , , , , , , , ,

15 Σχόλια »

 1. Έχεις ακόμα να πεις πολλά. Το θυμάμαι το άρθρο. Είναι κρίμα να χαθεί η πρόσβαση σε άρθρα και τις ημερομηνίες δημοσίευσης επίσης… 🙂

  Σχόλιο από skeptiki | 19/02/2012 | Απάντηση

  • Η πρόσβαση θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο για όσους ενδιαφέρονται, στους οποίους θα συμπεριληφθείς κι εσύ φυσικά. Θα διακοπεί απλά η δημόσια εμφάνιση. Δεν θα τους κάνω τη χάρη αυτή τη φορά να με «κόψουν»… υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να φτάσουν οι σκέψεις κάποιου στον κόσμο!

   Σχόλιο από alkimos | 19/02/2012 | Απάντηση

 2. Για σχόλια στο παρών άρθρο, βλέπε: http://olympia.gr

  Σχόλιο από alkimos | 19/02/2012 | Απάντηση

  • προτιμώ να κατεβάσεις το σχόλιο γιατί δεν θέλω να κρίνω άλλα μπόγκ, αλλά ο σχολιασμός στο συγκεκριμένο μπλόγκ δεν ήταν ποτέ και ότι καλύτερο. Η πλειοψηφία των σχολίων περιγράφεται ως πολύ τσιρίδα για το τίποτα, συνθήματα, τσιτάτα, αντιπαραθέσεις, με ελάχιστα τεκμηριωμένο λόγο. Αφήνω την μόνιμη υστερία των στερεοτύπων. Σπάνια βρίσκεις καλό σχόλιο. Το εντυπωσιακό ρόλο της Γερμανίας στα βαλκάνια τον πήρα χαμπάρι από το 1998 όπου βρέθηκα να δουλεύω στο χώρο και εντυπωσιάστηκα από τη διείσδυση, τη μεθοδικότητα και την απόλυτη άγνοιά μας για το θέμα, μιά και όλη την προσοχή οι έλληνες την είχαμε στραμένη στην Αμερικάνικη πρεσβεία. Έχω προσέξει το μεγάλο ενδιαφέρον της Γερμανίας ειδικά για τον Ελληνικό χώρο και όλο επίσης το χώρο που θεωρεί «κήπο» της, απλά δεν καταλαβαίνω πλήρως το γιατί. Κάτι μου λείπει, το οικονομικό η απλά ενεργειακό δεν με καλύπτει. Και ποτέ δεν πήρα επαρκή απάντηση που να με πείσει από κανένα γιατί αποκτήσαμε καλά καθούμενα βασιλιά Βαυαρό με γαλικό αγγλικό και ρωσικό κόμμα.

   Σχόλιο από skeptiki | 19/02/2012 | Απάντηση

   • Συμφωνώ πως κάποιοι σχολιαστές εκεί ξεπερνούν το μέτρο, αλλά αυτό δεν μπορούμε δυστυχώς να το αποφύγουμε, όταν πρόκειται ειδικά για ένα μπλοκ με χιλιάδες επισκέπτες… Άσε τον κόσμο εξάλλου να εκφραστεί… Μέσα από αυτήν την έκφραση μπορεί κανείς να μάθει πολλά. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάχυ!

    Σχετικά τώρα με τον ρόλο των Γερμανών και τους στόχους τους, σε πληροφορώ, πως σύντομα θα δούμε να αποκαλύπτεται, σε διεθνές επίπεδο… Πρόκειται για τον ποιο σκληρό ιμπεριαλισμό!

    Σχόλιο από alkimos | 20/02/2012 | Απάντηση

 3. Ευχάριστη έκλπηξη Άλκιμε – ενδιαφέρουσα τοποθέτηση (θέλω λίγο να τη σκεφτώ περισσότερο και να δω λίγο βαθύτερα στο παρελθόν)
  μπορείς όπως να μου πεις πιο έιναι το όφελος της Γερμανίας από τα σκόπια? δεν πιστεύω να είναι μόνο να πληξει την Ελλάδα? μπορείς να βάλεις ένα συνδεσμο για να διαβάσω για το Δ’ Ραιχ όπως αναφέρεσαι στο παλιό κείμενο
  Συμφώνώ τελείως ότι
  – χρειάζεται ριζική αλλάγή στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα, αισιοδοξώ όμως ότι πλησιάζει ταχύτατα άμα κρίνω από τον πανικό του συστήματος που κινεί τα νήματα
  – η Γερμάνία ποτέ δεν άλλαξε στόχο, το μεγάλο της πλεόνεκτημα είναι η υπομονή (μαζί με την εργατικότητα και την τυφλή αφοσίωση)
  – Η Ρωσσία θα αρχίσει να δείχνει τα δόντια της σιγά σιγά
  και σημείωσε ότι αν πέσει ο Ομπάμα η Αμερική θα καταρεύσει σε λιγότερο από δεκαετία….

  Σχόλιο από Dimitris | 20/02/2012 | Απάντηση

  • Το όφελος της Γερμανίας ή καλύτερα οι αιτίες της «μανίας» των Γερμανών κατά της Ελλάδας, δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφτούν με λίγες λέξεις σε ένα σχόλιο. Θα χρειαστεί μάλλον ένα ολόκληρο διδακτορικό, διότι η απάντηση είναι πολύ σύνθετη… Περιλαμβάνει ιστορικά θέματα, νομικά, και σαφώς γεωπολιτικά. Φτάνει δε πολύ βαθιά στο παρελθόν και δεν θα μπορέσει ο ερευνητής να την εντοπίσει χωρίς να έχει καθορισμένο στόχο στην έρευνα και διευρυμένο φάσμα γνώσεων, όχι μόνο ιστορικών αλλά, όπως προανέφερα, επίσης νομικών και γεωπολιτικών. Δίνω μόνο ένα στίγμα εδώ, αναφέροντας, πως η κυριαρχία της Δύσης άρχισε με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και διατηρήθηκε για τρεις περίπου αιώνες, χωρισμένη αρχικά σε τέσσερα τμήματα, για να καταλήξει τελικά σε μόνο δύο: Την Πτολεμαική (Αίγυπτος), και αυτή των Σελευκιδών (από Συρία έως Ιράν). Τα άλλα δυο τμήματα, του Λυσίμαχου και του Κάσσανδρου, αφομοιώθηκαν στην πορεία από τη δυναστεία των Σελευκιδών. Από εκεί ξεκινάει λοιπόν η Ιστορία της κυριαρχίας της Δύσης και έχει φτάσει έως τις ημέρες μας. Από εκεί θα πρέπει να αρχίσει λοιπόν η –πολύ προσεκτική- έρευνα και να ληφθεί επίσης υπόψη η διάσπαση της Ρωμαϊκής (παπικής) κυριαρχίας σε Ανατολή και Δύση, καθώς και οι βάσεις των τριών «Ράιχ». Τονίζω όμως πάλι, πως μια επιπόλαια έρευνα δεν πρόκειται να αποκαλύψει τίποτα… Χρειάζεται να λειφθούν όλες οι λεπτομέρειες υπόψη, που φτάνουν μέχρι το πρόσφατο παρελθόν. Η λέξη κλειδί, είναι: Δικαιώματα (άσχετα από το αν είναι αμφιλεγόμενα).

   Παραπέμπω επίσης στο άρθρο «Ποια είναι τα σχέδια των Γερμανών για την Ελλάδα…», από τον Οκτώβριο του 2008 (που αποδείχτηκε όμως επίσης “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”), και ας δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον χάρτη καθώς και στο αντίστοιχο link!

   Βλέπε επίσης: «Επιστροφή στον οικουμενικό Ελληνισμό – Είναι αυτό εφικτό;» (Ιούνιος 2009). Είναι το άρθρο, που έκανε να ξεχειλίσει προφανώς το ποτήρι της υπομονής στο παρακράτος και που οδήγησε τελικά στο κλείσιμο του μπλοκ από την Google…

   Σχετικά με τον σύνδεσμο που ζήτησες, βλέπε εδώ: Looking behind the Bushes

   Σχόλιο από alkimos | 20/02/2012 | Απάντηση

   • Ετσι δικαιολογείται και η συμπεριφορά του Μητσοτάκη στο Σκοπιανό… Γερμανικά συμφέροντα, από Γερμανόφιλο (πιστό) πολιτικό….
    Η Ντόρα συνέχίζει επάξια το έργο του…..

    Σχόλιο από Dimitris | 21/02/2012 | Απάντηση

  • Είναι σαφές ότι κάτι άλλαξε το 1980-90. Ίσως είναι και ηλικιακό, αλλά το ηλικιακό απλά το «βλέπει» Όσοι μεγάλωσαν με ψυχρό πόλεμο ή κατάλοιπα ψυχρού πολέμου, έμειναν με την προπαγάνδα «δύση -ανατολή» που είχε την μορφή «ελευθερία-καταπίεση» ανάλογα με τίνος μεριά ήσουν. Αλλά τότε αυτός ήταν ο ιδεολογικός διχασμός. Αυτό τέλειωσε (αν και με την ενεργειακή άνοδο της Ρωσίας τείνει να πάρει άλλη, νέα μορφή.

   Ενώ δεν έχω ψευδαισθήσεις ότι οι Δυτικοί είναι αθώες περιστερές, ίσως είναι και αφελείς σε σχέση με την Κεντρική Ευρώπη. Και είναι σχεδόν διχασμένοι. Άλλοι οι δήθεν «δεξιοί» ρεπουμπλικάνοι και «φιλοευρωπαϊκοί» οι νεο-σοσιαλιστές δημοκρατικοί — που τείνουν να είναι πιο τσιράκια των Γερμανικών σχεδίων, ενώ οι άλλοι χαρακτηρίζονται σαν ¨καουμπόηδες» (από ευρω-κέντρα προπαγάνδας). Σε αυτό το σκηνικό 1) οι οικολόγοι και οι ΜΚΟ’ τους είναι τρομερά εργαλεία προπαγάνδας και ιδεολογικλη΄ς επικράτησης και 2) η υπερχρέωση των ΗΠΑ (με αρκετά νεο σοσιαλιστικά δάχτυλα από την μία πλευρά) είναι εργαλείο, ίσως καλλιεργημένο, στα χέρια της Κεντρικής Ευρώπης (που δεν έχει εγκαταλέιψει ούτε ίχνος των σχεδίων της του 1900 — τον Κάυκασο πχ σχεδόν τον έχει!). Έτσι, όπως γράφεις, δένει ότι είμαστε πιόνι στον καυγά αυτό (η συνέχεια του εθνικού διχασμού), όπως είναι και τα Σκόπια, και η διαμάχη μας με αυτά. Και η έκβαση με τα Σκόπια φοβάμαι θα έχει συνέχεια και με εμάς, αν πχ η Θεσσαλονίκη κουμπώνει με τον μεν και η Κρήτη με τον δε.

   Σχόλιο από archaeopteryx | 22/02/2012 | Απάντηση

   • …Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τους κερδοσκόπους, διαπλεκόμενους πολιτικούς, με τους ιμπεριαλιστικούς στόχους των κυρίαρχων δυνάμεων. Οι κυρίαρχες δυνάμεις δεν εκπροσωπούνται από μεμονωμένα άτομα, αλλά από συλλογικές οντότητες οι οποίες υπάρχουν διαχρονικά. Τα μεμονωμένα άτομα, ή τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα, δεν είναι παρά οι «μαριονέτες» που χρησιμοποιούνται για να φέρουν σε πέρας κάποιες «ειδικές αποστολές». Για να καταλάβουμε τώρα το γεωπολιτικό «παιχνίδι» θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα ιστορικά γεγονότα και το διεθνές δίκαιο, και να γνωρίζουμε ποιες είναι οι διεθνείς συμβάσεις που είναι ακόμα εν ισχύ.

    Αν τα μελετήσουμε αυτά, θα διαπιστώσουμε, πως με βάση αυτές τις διεθνής συμβάσεις, η Ελλάδα έχει παραχωρηθεί στην Γερμανία. Το μόνο εμπόδιο που υπήρξε για την διεκδίκηση αυτών των «δικαιωμάτων», είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο «κυρίαρχος λαός» δηλαδή. Το «λάθος» που έχουν κάνει οι Γερμανοί και το οποίο το πληρώνουν μέχρι σήμερα, είναι το ότι ενέδωσε ο Όθωνας στην πίεση του λαού (3 Σεπτέμβρη 1843) και παραχώρησε Σύνταγμα. Αυτός ο αναγκαστικός συμβιβασμός, περιόρισε την εξουσία του θρόνου, διότι έπρεπε στο εξής να τη μοιράζεται με την Βουλή και την Γερουσία και όχι μόνο. Αυτό που παραβλέπεται συνήθως, είναι μια πολύ σημαντική «λεπτομέρεια»: Με το Σύνταγμα της 3ης Σεπτεμβρίου αναγνωρίστηκε ως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα η Ορθοδοξία, ενώ οποιαδήποτε άλλη θρησκεία ήταν ανεκτή. Επίσης η Εκκλησία της Ελλάδας θα ήταν στο εξής μόνο δογματικά ενωμένη με το Πατριαρχείο της Κων/λης αλλά αυτοκέφαλη και ανεξάρτητη από κάθε άλλη Εκκλησία. Στο θέμα της διαδοχής, το Σύνταγμα προέβλεπε ότι κάθε μελλοντικός διάδοχος του Ελληνικού θρόνου θα έπρεπε να είναι ορθόδοξος, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, αφού η Συνθήκη του Λονδίνου δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο. Η Ρωσία όμως δεν είχε πρόβλημα, και η Αγγλία και η Γαλλία αποδέχτηκαν το τετελεσμένο γεγονός.

    Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, διότι η Εκκλησία αναλάμβανε έτσι ρυθμιστικό ρόλο, μιας και είχε το μεγαλύτερο έρεισμα στον λαό. Η μετέπειτα ιστορία απέδειξε, πως ο ρόλος της ήταν καθοριστικός.

    Στο εξής δεν είχαν «τα γερμανικά συμφέροντα» να αντιμετωπίσουν μόνο τις διαθέσεις του «δήμου» (του λαού), αλλά θα έπρεπε να τα «βρίσκουν» και με τον αυτόκλητο «προστάτη» του… Αυτό όμως αποδείχτηκε πολύ δύσκολο, διότι οι «παπάδες» αποδείχτηκαν πολύ ποιο πονηροί από τους Τεύτονες. Ποιά θα ήταν άρα η μόνη λύση; Η λύση θα ήταν: Η διάβρωση της σχέσης μεταξύ λαού και εκκλησίας, μέσω του λεγόμενου «εκσυγχρονισμού», που είχε σκοπό την εκκοσμίκευση του «ποιμνίου» . Αυτή η στρατηγική δεν είναι τίποτα περισσότερο από την στρατηγική των αρπακτικών, που προσπαθούν να απομονώσουν τα μικρά και αδύναμα μέλη μιας αγέλης.

    Τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ σε αφήνω να τα τοποθετήσεις μόνος σου.

    Σχόλιο από alkimos | 22/02/2012 | Απάντηση

   • Και κάτι ακόμα…

    Πρόσεξε στο link που σου παραθέτω, πως οι βασιλείς από την δυναστεία των Γκλύξμπουργκ δεν ονομάστηκαν «Βασιλείς της Ελλάδας» όπως ήταν ο Όθων, αλλά πήραν τον παραπλανητικό τίτλο: «Βασιλείς των Ελλήνων», γι αυτό και είχε βαρύνουσα υπόσταση το δημοψήφισμα που τους καθαίρεσε… Ελπίζω να σου φανούν αυτές οι πληροφορίες χρήσιμες στην περαιτέρω ερευνά σου.

    Σχόλιο από alkimos | 22/02/2012 | Απάντηση

    • Συγνώμη για την παρέμβαση στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά εμένα που δεν είμαι ερευνητής και δεν έχω πολύ χρόνο και κινούμαι με το ένστικτο μήπως υπάρχει κάτι να με βοηθήσει να καταλάβω ακριβώς αυτό? Γιατί δόθηκε η Ελλάδα στη Γερμανία αρχικά? Ο λόγος? Η έστω το αναμενόμενο κέρδος. Έχω ξαναρωτήσει. Γιατί τον Όθωνα? (ίδια ερώτηση είναι :))

     Σχόλιο από skeptiki | 22/02/2012 | Απάντηση

     • Δυστυχώς η ερώτησή σου δεν μπορεί να απαντηθεί συνοπτικά… Θα πρέπει να μελετήσεις πρώτα λίγη ιστορία. Ρίξε μια ματιά τουλάχιστον σε αυτό το άρθρο: «OI ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ», για να καταλάβεις περίπου το γενικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη στις αρχές του 19ου αιώνα.

      Σχόλιο από alkimos | 22/02/2012 | Απάντηση

 4. […] Συμμαχικών δυνάμεων ή μήπως θα υποκύψει στην πίεση (βλέπε εδώ) και θα αυτομολήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο όπως […]

  Πίνγκμπακ από Οι εξελίξεις στην Ε.Ε. και η επιστροφή του Γερμανικού (όχι 4ου) Ράιχ! « Alkimos archive | 24/02/2012 | Απάντηση

 5. […] Συμμαχικών δυνάμεων ή μήπως θα υποκύψει στην πίεση (βλέπε εδώ) και θα αυτομολήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο όπως […]

  Πίνγκμπακ από Οι εξελίξεις στην Ε.Ε. και η επιστροφή του Γερμανικού (όχι 4ου) Ράιχ! « www.olympia.gr | 24/02/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s