Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…

Οι βόρειοι γείτονες, και το πιθανό σχέδιο Β’ για την προτεκτοροποίηση της Ελλάδας.

Σε κανένα σημείο  του πλανήτη δεν προέκυψε ποτέ ξαφνική ανάφλεξη. Όπου υπήρξαν εξεγέρσεις, επαναστάσεις, ανατροπή καθεστώτων, ακόμη και πόλεμοι, πάντα υπήρχε εκεί μια φωτιά που σιγόκαιγε… Αυτό το είδαμε στις εξεγέρσεις της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, καθώς και ποιο πρόσφατα, στη γειτονιά μας, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία, στη Γεωργία κ.λ.π. και τώρα στην Βόρεια Αφρική. Πάντα υπήρχε ο «καπνός».

Με λίγη προσοχή, θα παρατηρήσουμε, πως έντεχνα επιχειρήθηκε επί ΚΚ Β’, να χαρακτηριστεί η Ελλάδα χώρα εξτρεμιστική, που καταπιέζει τις μειονότητες, και πως αποτελεί ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, που θανατώνει εν ψυχρώ έφηβους. Αυτή η προσπάθεια ήταν όμως πολύ ερασιτεχνική και πολύ βιαστική, και ακολούθησε την απροσδόκητη αντίδραση μεγάλης μερίδας των Ελλήνων, με το σχέδιο Ανάν και με αποκορύφωμα το Βέτο στο Βουκουρέστι. Αυτές οι αντιδράσεις φάνηκε να ήταν εκτός σχεδιασμού και οι εξελίξεις που ακολούθησαν έδειξαν, πως οι γεωπολιτικοί σχεδιαστές μάλλον αιφνιδιάστηκαν.

Το «κόλπο» με την «Μακεδονία» (FYROM), και τους «μακεδόνες του Αιγαίου» έπεσε επίσης στο κενό και ακολούθησε μετά το «κόλπο» με τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Αυτές έδειχναν να είναι οι «βουκέντρες» με τις οποίες ασκούνταν πίεση στην τότε ελληνική κυβέρνηση -συν τα χτυπήματα με τα απανωτά «σκάνδαλα» κάποια από τα οποία ήταν ακόμα και κάτω από την μέση- μέχρι που κατάφεραν να φέρουν στην εξουσία τους δικούς τους ανθρώπους (βλέπε εδώ).

 Τα όσα επακολούθησαν, με τις άνευ προηγουμένου προσπάθειες απαξίωσης της χώρας και των πολιτών της, απέναντι στη διεθνή κοινότητα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και τον δικό του άνθρωπο, τον Γ. Παπακωνσταντίνου –«δικός του άνθρωπος» διότι είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού ως βουλευτής επικρατείας- οδήγησαν την χώρα σε ένα αδιέξοδο. Το «σωτήριο» μνημόνιο της τρόικας των επιδρομέων που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό, με τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα εναντίον των πολιτών, αρχίζει να «μπάζει» από παντού, και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι «μνηστήρες» στο σχέδιο Β’, που ήταν όμως αρχικά το σχέδιο Α’, το οποίο όμως δεν είχαν καταφέρει να εφαρμόσουν. Ποιο είναι αυτό; Είναι μάλλον η ανάφλεξη στον Βορρά!

Τα εργαλεία που έχουν στην διάθεσή τους είναι οι Τσάμηδες (UCC) και οι αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου (UCK), καθώς και ο μεγαλοϊδεατισμός κάποιων Τούρκων, τύπου «Νταβούτογλου». Τα Σκόπια καθώς και η Θράκη δεν είναι παρά το …δόλωμα.

Αυτοί που φανερώνουν την στροφή που θα δούμε σε λίγο να γίνεται από πλευράς Αμερικανών, είναι οι Ρώσοι, οι οποίοι τελείως ξαφνικά άρχισαν να ενδιαφέρονται για την FYROM, και τονίζουν, σε ένα άρθρο πρόκληση της PRAVDA, πως τα Σκόπια μπορεί να είναι το επόμενο θερμό σημείο του πλανήτη. Και πως το αιτιολογούν αυτό; Ως σημείο τριβής βλέπουν το ότι το 25% του πληθυσμού είναι Αλβανοί καθώς και τη διαμάχη με την Ελλάδα, σχετικά με το όνομα. Παραθέτει μάλιστα την δήλωση ενός γνωστού Ιστορικού, του Vladimir Putyatin(*), που λέει χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονική κρατική υπόσταση απειλείται σοβαρά. Πολλοί Μακεδόνες έχουν βουλγαρικά διαβατήρια, και είναι πιθανό ότι στο μέλλον το έδαφος της ΠΓΔΜ θα κατανεμηθεί μεταξύ της Βουλγαρίας και του Κοσσυφοπεδίου, και οι Μακεδόνες θα αποτελούν μειοψηφία και στις δύο χώρες.»

Το άρθρο αυτό, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή, έχει στοιχεία προβοκάτσιας και φανερώνει την ετοιμότητα για νέες κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα, που θα συνοδευτούν φυσικά από δραστικές αλλαγές στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας!

.
Βλέπε επίσης:
.
__________

(*) Ένα βιβλίο του εν λόγω ιστορικού προκάλεσε πρόσφατα οξύτατες αντιδράσεις, διότι βρέθηκε να περιέχει εκφράσεις και δηλώσεις απροκάλυπτου αντισημιτισμού, και θεωρήθηκε πως ενεθάρρυνε την ξενοφοβία και το μίσος μεταξύ εθνοτήτων (βλέπε εδώ).

*

02/03/2011 - Posted by | Politic | , , , , , , , , , ,

6 Σχόλια »

  1. […] και το μίσος μεταξύ εθνοτήτων (βλέπε εδώ). από το Alkimos archive Posted in News « Πήρες εύσημα από την Μέργκελ! You can skip to […]

    Πίνγκμπακ από Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… | Www.Search.Gr | 02/03/2011 | Απάντηση

  2. […] και το μίσος μεταξύ εθνοτήτων (βλέπε εδώ). από το Alkimos archive Posted in News « Πήρες εύσημα από την Μέργκελ! Απάντηση […]

    Πίνγκμπακ από Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… | Www.Search.Gr | 02/03/2011 | Απάντηση

  3. Μπάζει απο παντού το ΥΠ.ΕΞ. – Οι «Τσάμηδες» φέρνουν θέμα «Τσαμουριάς» στο Διεθνές Δικαστήριο

    Σε βρετανική δικηγορική εταιρία διεθνούς φήμης, απευθύνθηκαν οι «Τσάμηδες» για την διεθνή αναγνώριση της «γενοκτονίας» τους από τους Έλληνες, την επιστροφή τους στην Θεσπρωτία και την απόδοση των «περιουσιών» τους στην Ελλάδα… Ταυτόχρονα, δηλώνουν ότι ακόμα και το ζήτημα των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, αποτελεί… εθνικό θέμα για την Αλβανία.

    Αυτό αποκάλυψε με συνέντευξη του στην αλβανική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο πρόεδρος του «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας», Σπετίμ Ίντριζι. Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι η εταιρία που έχει προσλάβει είναι εξπέρ του διεθνούς Δικαίου σε παρόμοιες υποθέσεις. Κοινώς η Ελλάδα την έχει βαμμένη δηλαδή…

    «Οι Τσάμηδες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους» δηλώνει προκλητικά ο Ίντριζι και συνεχίζει «εργαζόμαστε ακούραστα για να καταλήξουμε σε εκείνη την ημέρα».

    Όπως ανέφερε, οι Τσάμηδες περιμένουν το πόρισμα της έρευνας των Βρετανών νομικών τους συμβούλων για να αποφασισθεί ποια θα είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουν ώστε να φέρουν το θέμα στο διεθνές προσκήνιο, όπως και τι να απαιτήσουν από την Ελλάδα.

    «Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων» τονίζει «αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Αλβανών-Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα».

    Εθνικό θέμα της Αλβανίας το μεταναστευτικό της… Ελλάδος

    Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του, ο Σπετίμ Ίντριζι αναφέρει ότι το πλαίσιο των διεκδικήσεων των Τσάμηδων από την Ελλάδα έχει τις ευλογίες και του Μπερίσα, ενώ δεν κρύβει ότι τα ζητήματα των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα αποτελούν και πρέπει να αποτελούν… εθνικό θέμα για την Αλβανία…

    «Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα. Η στάση της κυβέρνησης Μπερίσα είναι μια στάση που πρέπει να έχει κάθε κυβέρνηση της Αλβανίας: να πιέζει συνεχώς, δηλαδή, για εποικοδομητική επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων, για την επίλυση του θέματος των Αλβανών της πΓΔΜ και για την επίλυση των ζητημάτων των Αλβανών μεταναστών, καθώς όλα αυτά αποτελούν εθνικά ζητήματα της Αλβανίας. Εμείς έχουμε καταφέρει σε πολύ λίγο χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον Αλβανικό λαό και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο».

    Μπαράζ προκλήσεων τις τελευταίες ημέρες
    Προ ημερών αλβανικό κανάλι με κρυφές και φανερές κάμερες εισέβαλε σε χωριά της Θεσπρωτίας, τρομοκρατώντας τους κατοίκους και παρουσίασε ντοκυμαντέρ στην Αλβανική τηλεόραση, σύμφωνα με το οποίο οι Τσάμηδες υπέστησαν γενοκτονία από τους Έλληνες, προκαλώντας την Αλβανική κυβέρνηση να αναδείξει το θέμα της «Τσαμουριάς».

    h++p://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=
    article&id=7052:-qq-qq-&catid=87:
    epikairotita&Itemid=277

    Σχόλιο από Ανώνυμος | 03/03/2011 | Απάντηση

  4. […] Άλκιμος […]

    Πίνγκμπακ από Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… « www.olympia.gr | 03/03/2011 | Απάντηση

  5. Διακήρυξη “απελευθερωτικού αγώνα” από τους Τσάμηδες! – Κρύπτες με οπλισμό τους στη Δυτική Ελλάδα
    Ο κακοποιοί τους δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και οι Αλβανοί που έχουν μείνει στην “μητέρα πατρίδα”, όπως οι εκδιωχθέντες συνεργάτες των Ναζί και των Ιταλών φασιστών από τη Νότιο Ήπειρο, οι Τσάμηδες, προχώρησαν σε επίσημη διακήρυξη της πρόθεσης επιστροφής τους “εν όπλοις” στη Νότιο Ήπειρο και σε κινήσεις δημιουργίας της “Μεγάλης Αλβανίας”, ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν οπλισμό σε κρύπτες στην Δυτική Ελλάδα. Επίσης, ζήτησαν επίσημα τη συνδρομή μεγάλου βρετανικού νομικού γραφείου για να διεκδικήσουν τις “περιουσίες που τους έκλεψε το ελληνικό κράτος μετά το τέλος του Β’Π.Π.”!
    Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ υπάρχουν δεκάδες σημεία στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα στα οποία έχει αποθηκευτεί οπλισμός από Αλβανούς εξτρεμιστές του UCC (“Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς”): AK-47 Kαλάσνικοφ (στην κινέζικη έκδοση με ενσωματωμένη την ξιψολόγχη), πιστόλια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες κλπ. Μία τέτοια κρύπτη ανακαλύφθηκε τυχαία πριν τρεις μήνες μέσα σε δάσος της περιοχής.

    Ιδού οι δηλώσεις του προέδρου του αλβανικού «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Shpëtim Idrizi στις οπιοίες προέβη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lajm: “Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νότιο Ήπειρο: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα. Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία»!

    ΔΚια συνεχίζει περιγράφοντας το όραμα της “μεγάλης Αλβανίας και δίνοντας τα εύσημα στην κυβέρνηση Μπερίσα, περιγράφοντας την “μεγάλη επιστροφή” του αλβανικού έθνους: «Η οριστική λύση του ζητήματος των Τσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η Ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε, ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά. Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα».
    .
    (*)http://olympia.gr

    Σχόλιο από Σχόλιο αναγνώστη από αναδημοσίευση(*) | 03/03/2011 | Απάντηση

  6. […] Άλκιμος […]

    Πίνγκμπακ από Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… | royfianos.com | 04/03/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε