Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

To Greek American News Agency ξανά σε δράση!

Το Πρακτορείο Ειδήσεων του μαχητικού Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, στην Νέα Υόρκη, επιστρέφει στις επάλξεις της αντικειμενικής ειδησεογραφίας.

Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο που διερχόμαστε, κανένας από τους μαχητικούς εργάτες της ενημέρωσης δεν περισσεύει, και ο Αλέξανδρος με τους συνεργάτες του υπήρξε στο παρελθόν και θα είναι σίγουρα και στο μέλλον δυναμικά παρών. Τους εύχομαι ολόψυχα, καλή δύναμη!

Παραθέτω εδώ από το editorial του ανανεωμένου site:

«Είναι τόσα πολλά αυτά που θα ήθελα να σας πω και να σας γράψω για τον πάντα ενδιαφέροντα δικό μας μοναδικό και αξεπέραστο (μικρό)κοσμο,  της Ομογένειας στην ΝΥ στην Αστόρια, το Σικάγο, τη Βοστώνη, την Φιλαδέλφεια,  και αλλού όπου υπάρχουν Έλληνες στον κόσμο,  τόσα πολλά … μα τόσο λίγο ενδιαφέροντα…τόσο μα τόσο μικρά… μπροστά σε αυτά που τους επόμενους μήνες, μετά τον Μάιο,  θα δούμε να συντελούνται με επίκεντρο την πατρίδα μας… που όλα αυτά που εμείς καταγράφουμε εδώ κατά κύριο λόγο και σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στον κόσμο της Ομογένειας στις ΗΠΑ και αλλού, που ειλικρινά μοιάζουν όλα αυτά έστω και για το δικό τους το μικρόκοσμο σημαντικά, εν τούτοις μικρά ασήμαντα και εν πολλοίς αδιάφορα για το σύνολο της πορείας του Ελληνισμού και γενικότερα της πατρίδας μας αυτές τις κρίσιμες ώρες. 

Τόσα πολλά και τόσο σημαντικά αυτά που έρχονται, ιστορικά θα έλεγα αφού από εκεί-από την μικρή Ελλάδα των 12.000.000 και των 3.000.000 οικονομικών μεταναστών- θα αρχίσουν οι  μεγάλες ανατροπές στον κόσμο της κεντρικής  Ευρώπης που θα προσθέσουν ένα ακόμα μεγάλο κεφάλαιο με πολλές – πολλές σελίδες  στα βιβλία της ιστορίας των αμέσως επόμενων μελλοντικών γενεών. Τόσο πολλά και τόσο κοσμογονικά, όσα θα γίνονται  στο εξής, με την μορφή χιονοστιβάδας και ραγδαίων εξελίξεων  αυτά που   θα  καταγράφουν τα διεθνή  ειδησεογραφικά δελτία για την Ελλάδα  σε όλο τον κόσμο επικεντρωμένα  και αλληλένδετα με την μικρή  πατρίδα μας… αυτό που θα βλέπουμε σε λίγους μήνες θα είναι ένα ντόμινο εξελίξεων… ένα – ένα θα πέφτουν τα τουβλάκια της Ευρωπαϊκής Νομισματικής  Ένωσης  και  όλα  αυτά θα γίνουν από τον Μάιο και μετά…  Ραγδαίες οι εξελίξεις και οι ανακατατάξεις σε πολιτικό επίπεδο και όχι μόνο. Εξελίξεις ντόμινο  και για την Ευρώπη που δοκιμάζεται η αντοχή και η συνάμα η  συνοχή της.  Εμείς εδώ θα είμαστε, πρώτα ο Θεός, και μέσα από έγκυρες αναλύσεις, ρεπορτάζ και άρθρα ειδικών  θα τα καταγράφουμε και θα σας ενημερώνουμε, συμπληρώνοντας την ενημέρωση και πληροφόρηση σας στο δικό μας τον τομέα και με τον δικό μας τρόπο…»

(…η συνέχεια εδώ!)

.

01/05/2010 - Posted by | News | , ,

7 Σχόλια »

  1. Ρε Άλκιμε, οι Γερμανοί κακοί, άντε λέμε, οι αμερικάνοι είναι οι καλοί? Γιατί το «Ελληνικό λόμπυ» στην Αμερική είναι το μόνο εθνικό λόμπυ στον κόσμο που πιέζει τους Έλληνες να κάνουν τα παιχνίδια των Αμερικάνων, κι όχι το αντίθετο…. Άκου γιατί θα άρει το βέτο ο Παπανδρέου… γιατί αυτή είναι η δουλειά του γι αυτό τον στήριξε η «ομογένεια» δικός τους δεν είναι? Ας μην σχολιάσω τα ρεζίλι τους στο διαδίκτυο…. μέχρι προχθές βριζόντουσαν με μεγάλους κακόγουστους κόκκινους τίτλους… Σωθήκαμε τώρα

    Σχόλιο από skeptiki | 01/05/2010 | Απάντηση

    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Το ελληνικό «λόμπυ» της Αμερικής είναι για τα …μπάζα. Τον Αλέξανδρο όμως τον γνωρίζω στο μεταξύ αρκετά, για να σε διαβεβαιώσω, ότι είναι έντιμος και ότι νοιάζεται ειλικρινά για τον τόπο μας. Είναι ένας από αυτούς που έχουν αναδείξει θαρραλέα τα κακώς κείμενα της Ομογένειας, γι αυτό εξάλλου και τον φίμωσαν πρόσφατα. Κατάφερε όμως να επανέλθει και μάλιστα δυναμικά. Πιστεύω ότι του αξίζει κάθε στήριξη.
      Σε ότι αφορά τώρα του «κακούς Γερμανούς» και του «καλούς Αμερικάνους», θα ήθελα να μου πεις από πού προκύπτει το δεύτερο… Σίγουρα πάντως όχι από τα δικά μου άρθρα.
      Οι Γερμανοί έπαιξαν πάντα ύπουλο και αιμοβόρο παιχνίδι εις βάρος μας, οι Αμερικανοί αντίθετα είναι αυτό που είναι: μια ιμπεριαλιστική δύναμη. Το αν είναι τώρα κακοί ή καλοί, αυτό εξαρτάτε από την ικανότητα του κάθε αδύναμου λαού, όπως ο δικός μας, να συναλλάσσεται μαζί τους. Αυτό σημαίνει ΠΟΛΙΤΙΚΗ, και αυτό είναι που έλειψε από τον τόπο μας. Οπότε, αυτό τους καθιστά αυτομάτως κακούς, για εμάς, διότι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, χωρίς να διαθέτουμε ικανότητα πολιτικών ελιγμών!
      Ελπίζω να σε κάλυψα…

      Σχόλιο από Alkimos | 01/05/2010 | Απάντηση

      • Αν μιλάμε για συγκεκριμένα άτομα που δεν τα ξέρω… αποδέχομαι την γνώμη σου και είδομεν… η εικόνα που έχω από αυτό το site δεν είναι καλή… για το παρελθόν του μιλάω…
        και δεν είναι μία ιμπεριαλιστική δύναμη και μία ύπουλη και πονηρή είναι 2 ιμπεριαλιστικές χώρες… όπως ιμπεριαλιστική είναι στην ουσία και η Ρωσία, και στα μέτρα της και η Τουρκία, και η Γαλλία (ρώτα την Αφρική) Για την Αγγλία δεν σχολιάζω … Όποιος χάφτει τα περί φιλίας των λαών νομίζει ότι εξαπατήθηκε, όλοι προσπαθούν να αυξήσουν το δικό τους ζωτικό χώρο…

        Σχόλιο από skeptiki | 02/05/2010 | Απάντηση

  2. Α….. εμένα δεν με εξαπάτησε ούτε η Γερμανία ούτε κανείς, δεν θεωρώ κανέναν που παλεύει για τα συμφέροντά του ύπουλο, αυτή είναι η ιστορία και η ανθρώπινη φύση, οι βρομιάρηδες που τάχα είναι Έλληνες πολιτικοί με έχουν κοροϊδέψει…. Οι Έλληνες φροντίζουν για τα συμφέροντα των άλλων κι όχι τα δικά μου δεν μας φταίει κανείς, αφού ξελιγώθηκαν στη μίζα σκάσαν και τη φούσκα τώρα και ξεπουλάνε πάλι για τη μάσα…. Σόρρυ που μιλάω έτσι αλλά έχω αηδιάσει να ακούω σοβαρές φιλολογίες

    Σχόλιο από skeptiki | 02/05/2010 | Απάντηση

    • Ναι, είναι γεγονός, πως και η Γερμανία λειτουργεί, σαφώς, σαν μια ιμπεριαλιστική δύναμη και εύκολα μπορεί κάποιος να συσχετίσει τις στρατηγικές τους. Η διαφορά όμως βρίσκεται στους στόχους: Η Αμερική, όντως, μπορεί να πάρει σβάρνα ό,τι μπαίνει εμπόδιο στην επεκτατική της ορμή. Η Γερμανία όμως, κάνει κάτι περισσότερο. Ο «ζωτικός χώρος» που θέλει να εξασφαλίσει, δεν περιλαμβάνει μόνο γεωστρατηγικά σημεία. Πηγαίνει ποιο μακριά. Επιχειρεί την απόλυτη κυριαρχία, σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στα ιδεολογικά. Με την ψευδαίσθηση της φυλετικής ανωτερότητας, επιχειρεί, μέσω προπαγάνδας ή δια της ποιο σκληρής βίας, την ΑΠΟΛΥΤΗ υποδούλωση των «κατακτημένων». Αυτή η μέθοδος είναι το πιστό αντίγραφο του Τιβέριου Καίσαρα, ο οποίος έμεινε γνωστός στην Ιστορία για τη καχυποψία του και την σκληρή του διακυβέρνηση, και οι αιτίες της είναι κυρίως η ανασφάλεια. Οι Γερμανοί είναι οι ποιο ανασφαλείς άνθρωποι του κόσμου! Οι καταβολές τους είναι βαθιά επηρεασμένες από σκληρά βιώματα αγώνα επιβίωσης και πρωτόγονης ειδωλολατρίας. Θα μπορούσε κάποιος να μιλάει στη περίπτωσή τους για ψυχολογική «λοβοτομή».
      Σε διαβεβαιώ, ότι οι απόψεις μου δεν εμπεριέχουν ούτε το παραμικρό ίχνος εμπάθειας, αντίθετα μάλιστα, έχω γνωρίσει Γερμανούς τους οποίους θεωρώ πολύ σπουδαίους ανθρώπους και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας, ότι η ανθρωπότητα χρωστάει πολλά σε κάποιους από τους ανθρώπους που προέρχονται από αυτόν τον τόπο. Οι παρατηρήσεις μου αφορούν αποκλειστικά την μερίδα αυτή των Γερμανών, οι οποίοι επιδιώκουν, την –δι’ οιονδήποτε μέσων- κυριαρχία επάνω στην ανθρωπότητα. Τους Γερμανούς ιμπεριαλιστές.
      Διευκρινίζω όμως ότι δεν υποστηρίζω πως η μία ιμπεριαλιστική δύναμη είναι καλύτερη από την άλλη… αν είναι δυνατόν! Θα ήταν σαν έλεγα ότι προτιμώ να πέσω στα νύχια ενός λιονταριού αντί μιας ύαινας. Το θηρίο δεν παύει να είναι θηρίο! Το ζήτημα είναι τι κάνω εγώ (σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο) για να προστατέψω τη σωματική, ιδεολογική και ψυχολογική μου ΥΠΟΣΤΑΣΗ, καθώς και τον τόπο που ζω!

      Σχόλιο από Alkimos | 02/05/2010 | Απάντηση

      • Ευχαριστώ για τον κόπο να απαντήσεις…. Τι κάνουμε? Το μόνοι μας προστατεύουμε τους εαυτούς μας δεν κάνει, για να είμαι καλά θέλω και τα στοιχεία γύρω μου καλά ….. κρίσιμη μάζα να αντιδράσει δεν υπάρχει, ελπίζουμε στον αστάθμητο παράγοντα και τελικά στη φυσική αναρχία του ανθρώπου… για να αισιοδοξήσουμε

        Σχόλιο από skeptiki | 02/05/2010 | Απάντηση

        • Κάποιος ο οποίος δεν είναι σε θέση να προστατέψει τον εαυτό του και αφήνεται να τον διαμορφώσει η «ψυχολογία του όχλου», δεν είναι σίγουρα κατάλληλος, για κανέναν απολύτως αγώνα, πόσο μάλλον για τον αγώνα υπέρ της αλήθειας. Πως θα αγωνιστεί κάποιος για κάτι που δεν γνωρίζει; ‘Άρα, πριν από κάθε αγώνα απαιτείται γνώση και κατανόηση. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η δράση. Αυτή είναι η σωστή ακολουθία, διότι δράση χωρίς τα προηγούμενα μπορεί να καταλήξει μόνο σε κυνήγι του ανέμου!
          Για εμένα η πρώτη φάση κάθε αγώνα, είναι η εντόπιση της αλήθειας, έστω κι αν αυτή απομυθοποιεί κάποια ιδανικά, κάποιες βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις, κάποιες αγαπημένες ψευδαισθήσεις. Μόνο η αλήθεια μπορεί να χαρίσει την πραγματική ελευθερία, αυτή είναι όμως αμείλικτη απέναντι στην ουτοπία!
          Το επόμενο βήμα είναι, το να μοιραστεί κάποιος την βεβαιωμένη αλήθεια με άλλους, και ακολούθως, η συσπείρωση και η χάραξη κοινής πορείας δράσης.
          Συμπέρασμα: Χωρίς στρατηγείο, θεμελιωμένο στη γνώση και στο ήθος -και όχι απλά στην παλληκαριά- κάθε αγώνας είναι καταδικασμένος σε αποτυχία!

          Σχόλιο από Alkimos | 03/05/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε