Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Δάνεια από ΕΕ και ΔΝΤ με εγγυήσεις κυριαρχικά δικαιώματα!

Του Γιάννη Αγγέλη

Μια εξήγηση, για τον λόγο που έκανε την Άνγκελα Μερκελ να αλλάξει στάση.

Η απειλή διασποράς της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη δίνει τα επόμενα 24ωρα «πράσινο φως» στη διαδικασία οριστικοποίησης και εκταμίευσης του «πακέτου στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ». Το ύψος του που θα αφορά πλέον την επόμενη τριετία και όχι μόνο το 2010 θα κινηθεί μεταξύ 120 και 135 δισ. ευρώ και θα… συνοδεύεται ως προϋπόθεση από το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας που δρομολογεί μείωση του ελλείμματος κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ.

Με δηλώσεις τους οι αξιωματούχοι τόσο της ΕΚΤ όσο και της Κομισιόν υποστηρίζουν ότι δεν έχει μπει στην ατζέντα των μέχρι σήμερα συζητήσεων το ενδεχόμενο οιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα από τον μηχανισμό στήριξης. 

Η χθεσινή «στροφή» στη στάση της κας Μέρκελ μετά την έκτακτη συνάντησή τους με τους κ.κ. Στρος Καν και Τρισέ έλυσε τους κόμπους της συμφωνίας και την Δευτέρα θα κατατεθεί στη γερμανική Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα δρομολογήσει την έγκριση του διμερούς δανείου. 

Το συμβόλαιο για το διμερές δάνειο της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως και τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχει σταλεί από την Κομισιόν και είναι ήδη στα χέρια των υπουργών οικονομικών.

Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.

Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της…

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων η έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο θα είναι έτοιμη μέχρι τις 7/5 και την ίδια περίπου ημέρα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμος και ο μηχανισμός εκταμίευσης από το ΔΝΤ.

Θα προηγηθούν στα μέσα της εβδομάδας συναντήσεις του Εurogroup που θα εγκρίνουν την τελική φάση της διαδικασίας εκταμίευσης.

Αξιοπρόσεκτο πάντως είναι ότι τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και από πλευράς ΕΚΤ ετοιμάζονται κάποιες «κινήσεις» οι οποίες θα είναι περιοριστικές για τον ρόλο που παίζουν οι οίκοι αξιολόγησης. Οι κινήσεις αυτές συνδέονται με το γεγονός ότι η επιδείνωση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και η διαφαινόμενη διασπορά της σε άλλες χώρες της ευρωζώνης συνδέονται με υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της κομισιόν «δεν στηρίζονται σε σημαντικές στα δημοσιονομικά στοιχεία των αναφερόμενων χωρών…».

Πηγή: Capital.gr  

Σχόλιο:
.
Αν η Ελλάδα δεχτεί αυτού του είδους δανεισμό, τότε εξηγείται περίτρανα η βιαστική δήλωση του Γ. Παπανδρέου τον Δεκέμβριο που πέρασε, πως «θα πρέπει να εκχωρήσουμε μέρος της Εθνικής μας Κυριαρχίας». Ίσως μάλιστα αυτός να ήταν και ο αρχικός στόχος όλου αυτού του «θεάτρου σκιών», με την ελληνική χρεοκοπία -ενώ η οικονομική μας κατάσταση δεν ήταν στην ουσία πολύ χειρότερη από αυτή γειτονικών χωρών, όπως της Ιταλίας ή της Πορτογαλίας- να αναγκαστούμε να εκχωρήσουμε δηλαδή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  κυριαρχικά δικαιώματα, για πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ λόγους. Είμαι πλέον απόλυτα βέβαιος, ότι αυτές τις ημέρες διενεργείται μπροστά στα μάτια όλων μας, πράξη ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, συγκαλυμμένη από την κινδυνολογία του «οικονομικού αφανισμού».
.
Θα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, του αν η δράση του Γιώργου Παπανδρέου έχει «πατριωτικά» κίνητρα, αλλά όχι υπέρ της Ελλάδας αλλά υπέρ της γενέτειράς του, τις Ηνωμένες Πολιτείες!
.
Όλα δείχνουν, πως η επίσκεψη Ερντογάν –πολιτικός μαριονέτα, γνωστό όργανο της Νέας Τάξης Πραγμάτων- στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν είναι καθόλου τυχαία.
.
Η Νέα Τάξη έχει συγκεκριμένα γεωπολιτικά σχέδια, και η χώρα μας βρίσκεται σε θέση «μεταίχμιο» (βλέπε εδώ, εδώ και εδώ).
.
Λαμβάνοντας τώρα υπόψη τα όσα δηλώνει η έγκυρη αμερικανική εταιρεία Στρατηγικών Προγνώσεων Stratfor: “Μάλλον κανείς δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα» (βλέπε εδώ), τότε αναρωτιέται ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος: Πως είναι δυνατόν με τέτοιες προβλέψεις να ετοιμάζονται να μας δανείσουν 120 δις;
.
Η εξήγηση, μετά τα όσα διαβάσαμε στο ανωτέρω άρθρο, είναι προφανής: Με τα λεφτά αυτά ικανοποιούν τις αξιώσεις των πιστωτών μας -που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα- και γίνονται κατόπιν κύριοι τμήματος της ελληνικής επικράτειας, αφού έτσι και αλλιώς έχει δρομολογηθεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας!!!
.
Αυτό θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, διότι θα είναι η πρώτη κυριαρχική επικράτηση των ΗΠΑ στην Ιστορία, όπου δεν χρειάστηκε να πέσει ούτε μια τουφεκιά!
.
Και ποιος λέτε να «ψήνεται» για νέος ηγέτης της χώρας, από τους αγγλοσαξονικούς (και όχι μόνο) κύκλους;
.
Ο «ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ!!!
.
Αυτό να το θυμάστε…
.
Δεν σας λέει τίποτα η παράδοξη συστράτευση Καρατζαφέρη και Μητσοτακέικου με τον Γιωργάκη; Τι καλύτερο θα μπορούσε να τους συμβεί; Η πολιτική που εφαρμόζει οδηγεί τα πράγματα εκεί που αυτοί απλά …ονειρεύονταν!
.

30/04/2010 - Posted by | Νέα Τάξη | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

11 Σχόλια »

  1. O eggonos tis Frikis??? Oh my God!!

    Σχόλιο από Observer | 01/05/2010 | Απάντηση

  2. Επενδύσεις στην Ελλάδα, είναι ανέκδοτο. Η Πράσινη Ανάπτυξη, που τόσο σπρωχνουν, είναι εγγύηση για αυτό, εκτός αν επένδυση είναι το σκάψιμο βουνών για την εγκατάσταση σιδερικών που παράγουν ρέύμα όταν φυσάει, και όχι όταν το χρειάζεσαι. Αυτό, από μόνο του αποδεικνύει αυτό που ξέρουν οι χρηματοοικονομικοί ότι επενδυτικό μέλλον δεν υπάρχει.

    Το ελάχιστο μη κρατικοδίαιτο ελληνικό κεφάλαιο που έχει απομείνει, ή κουράζεται, ή έχει ήδη κάνει τα κουμάντα του, ή θα βαίνει μειούμενο. Δεν υπάρχει ξένο κεφάλαιο που να κάνει κατι καινούργιο, ακόμα και αν δώσεις την ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ ή τον ΟΠΑΠ, απλά τις υπεραξιούλες θα τις παίρνουν άλλοι. Δες τον ΑΒ Βασιλόπουλο: Μπρόκολα Ισπανίας, κάστανα Φλάνδρας, μπισκότα Βελγίου, πιπεριές Ισραήλ, μοσχάρι Γαλλίας, αρνάκι Σαχάρας κλπ.

    Άρα τι μένει. Οίκος ανοχής για Γερμανούς και Βέλγους συνταξιούχους, τσιγκινα βρακάκια για μας, η Κρήτη φια τον Στόλο, (την Θεσσαλονίκη ποιός την θέλει;) Δωδεκάνησα, Χίος Μυτίλήνη στα μεμέτια. Να το έκλεισε. Τον μα_άκα τον δισέγγονο του ΚαΪζερ τι τον θέλουμε; Πιο οικονομικός από τις σημερινές δυναστείες;

    Είναι ενδεικτικό το γεγονός τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας χαρακτήρισαν τις παράνομες πληρωμές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία, «παιδικό σταθμό» μπροστά σε όσα γίνονταν στην Ελλάδα.

    Επομένως άλκιμε, ούτε να ξεσηκωθούμε δεν έχει νόημα; Αθήνα, 1453;

    Σχόλιο από archaeopteryx | 01/05/2010 | Απάντηση

    • Και ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είχε ξεσηκωθεί κάποτε, συγκεντρώνοντας στους κόλπους του όλον τον τότε γενναίο και ελεύθερο κόσμο, αλλά ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα; Ποτάμια το αδερφικό αίμα, σε έναν παράλογο εμφύλιο, και επανεγκαθίδρυση της δυναστείας! Πιστεύεις πως δεν έχουν την δυνατότητα να επαναλάβουν το ίδιο και σήμερα, μετά τα τελευταία «μαγειρέματα», όχι με την μορφή ενός νέου πολιτεύματος, αλλά με την ίδρυση ενός νέου κόμματος όπου θα εγκατασταθούν όλα τα «καλά παιδιά», και με αρχηγό ένα καθαρόαιμο αγγλοσαξονικό …«ελληνόπουλο»; Εδώ μέχρι και το βαφτιστήρι του Τριανταφυλλόπουλου, τον Οδυσσέα Τσενάι, έχουν επιστρατεύσει ως εφεδρεία.
      Νέο κόμμα ετοιμάζεται Αρχαίε στο Λονδίνο! Ο όποιος ξεσηκωμός έχει καθυστερήσει πολύ… Το παιχνίδι της (αληθινής) Εθνικής Ανεξαρτησίας έχει χαθεί…

      Σχόλιο από Alkimos | 01/05/2010 | Απάντηση

  3. παραπληροφόρηση, φόβος, αποχάυνωση (σχολιαστης στο αντινιουζ). _αμώ, «πανηγύριζα» όταν άρχισε να εκπέμπει ο 9.84, δάκρυα με τον πρώτο ΑΝΤ ή Μένγκα…

    Σχόλιο από archaeopteryx | 01/05/2010 | Απάντηση

  4. Ο ξεσηκωμός έπρεπε να είχε γίνει…
    Τόσα χρόνια που βλέπαμε τον ύπουλο εχθρό της συστηματικής αποχαύνωσης να ροκανίζει την εθνική και πολιτιστική μας συνείδηση τι κάναμε; Καμαρώναμε το «εκσυγχρονιστικό κουστούμι» που μας φόρεσε το ΠΑΣΟΚ και απολαμβάναμε την …επιδοτούμενη από την ΕΕ ευημερία μας.
    Τώρα είναι αργά για ηρωισμούς…

    Σχόλιο από Alkimos | 01/05/2010 | Απάντηση

    • Άλκιμε μη το βάζεις κάτω (και σου το λέω εγώ που ο πεσιμισμός είναι δεύτερη φύση μου). Υπάρχουν ακόμα δυνάμεις. Ότι και να γίνει θα το παλέψουμε. Το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει και ΤΙ πρόκειται να συμβεί.
      Αυτά που συμβαίνουν είναι άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία μας. Από το 1824 και μετά μας κυβερνούν γκαουλάιτερ με μικρές διακοπές. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν ελευθερωθήκαμε.

      Ένας κίνδυνος υπάρχει μόνο, να μας διχάσουν και πάλι μέχρι τα όρια του εμφυλίου. Δυστυχώς είμαστε επιρρεπείς σε αυτό

      Δύο δείγματα από διαφορετικούς χώρους, ότι υπάρχουν ακόμα δυνάμεις

      Όλα τώρα αρχίζουν!


      http://olympia.gr/2010/04/28/horca-3/

      υγ. Ευκαιρία να σε ευχαριστήσω, γιατί ήσουν ένας από τους ιστολόγους που συνέβαλλαν στο να ανακαλύψω την αλήθεια, όταν άρχισα να ψάχνω πριν 2,5 χρόνια

      Σχόλιο από KNWD | 02/05/2010 | Απάντηση

  5. Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα
    οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που
    αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την
    χρειαζόμαστε γρήγορα.

    Αυτή είναι η ευθύνη μας ως Έλληνες και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και κάνουμε ό,τι
    πρέπει. Πρόκειται όμως και για συλλογική ευθύνη. Η Ελλάδα μετατρέπει την κρίση αυτή σε ευκαιρία. Πιστεύω ότι,
    τόσο η Ευρώπη, όσο και ο κόσμος, μπορούν να μετατρέψουν την κρίση αυτή σε ευκαιρία, να κάνουν την
    παγκοσμιοποίηση πιο σταθερή, πιο ανθρώπινη, πιο πράσινη, πιο δίκαιη. Και πιστεύω πραγματικά ότι η Ευρώπη θα
    ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση.

    Σας ευχαριστώ
    πολύ.

    http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/a809609e-fa8d-46a3-9745-a5cda0175fd6

    Σχόλιο από Παναγιωτης | 03/05/2010 | Απάντηση

    • thlivomai file pou se vlepw ,enw uparxei auto to arthro na mou les auta pou m leei kai o ekproswpos sou stn vouli..dn kserw tn ilikia sou agapite mou file..alla egw p eimai 18 kai pistepse me exw asxolithei arketa me auto p asxoleitai kathimerina mazi m (tn politiki) k dn antexw pragmatika na akouw alla tetoia..twra dn kserw esu pws mporeis , alitheia :\
      ti na pw ..dn kserw an einai outopistika ta oneira twn newn…kai dn ennow autwn pou skwtosane simera 3 atoma stn trapeza..alla tn newn anthrwpwn autis ts xwras , pou oneireuontai ena kalutero aurio..ase tis uposxeseis ..kleise to stoma kai piase douleia..opou k n anoikseis..aristeros deksios kentroos..file dn m noiazei..
      douleia gia n allaksei kati…
      i alithini epanastasi pisteuw einai i epanastasi tis sinidiseis…
      exoume xasei mia areti file m..oloi mas…tn anthrwpia..as psaksoume n tn vroume kai meta isws..kai n prolavainoume na allaksoume kati pros to kalutero..euxaristw

      Σχόλιο από πετρος | 06/05/2010 | Απάντηση

      • Φιλε μου ο δαιμων του ιντερνετ εβαλε το χερακι του και παρελειψα μια σειρα και ετσι φαινεται οτι προπαγανδιζω την Νεα Ταξη η την Παγκοσμια Διακυβερνηση.Βγηκε ομως σε καλο γιατι
        οταν σου τα χωνει ενα τοσο νεο παιδι τοσο ευαισθητοποιημενο πανω σ αυτα τα θεματα,που αλλοι τα θεωρουν παραμυθια,τοτε ναι υπαρχει ελπιδα για αυτον τον τοπο.Μπραβο σου.Απλα να θυμασαι οτι τα σχεδια τους εχουν μπει για την χωρα μας ηδη σε λειτουργεια και οτι στο χερι μας να τα κανουμε να αποτυχουν

        Σχόλιο από Παναγιωτης | 06/05/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε