Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Όλα τα βλέμματα του πλανήτη ήταν χθες στραμμένα στη Βουλή

Όλη η υφήλιος έζησε χθες το φινάλε της ελληνικής δόξας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε χθες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα χειροκροτήματα των βουλευτών στην ομιλία, παρωδία, του πρωθυπουργού, φανερώνουν, πως ο τόπος αυτός έχει τελειώσει. Αν 153 –τουλάχιστον- από τους 300 κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους δεν μπόρεσαν να διακρίνουν χθες το βράδυ την αλήθεια πίσω από τα όσα εκφωνήθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι συμβαίνει με τον άμοιρο λαό. Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί, πως ο τόπος αυτός είναι παραδομένος στα χέρια ανθρώπων, που δεν διαθέτουν ούτε ίχνος  συνείδησης.

Χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός του καταστροφικού μνημονίου, με όσα τόλμησε αδιάντροπα να εκφωνήσει εκθειάζοντας τον εαυτό του και εμφανιζόμενος ως σωτήρας, καθώς και οι χειροκροτητές του, πρόσβαλαν κατάφωρα τον Ελληνικό λαό, διότι φανέρωσαν το χαμηλό ηθικό και νοητικό τους επίπεδο. Η προσβολή έγινε, διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκλεγμένοι από τον λαό, πράγμα το οποίο σημαίνει, πως οι άνθρωποι που έστειλαν αυτούς τους «απατεώνες» στη Βουλή για να τους εκπροσωπήσουν, πρέπει να είναι ή διανοητικά καθυστερημένοι ή τουλάχιστον ίδιοι με αυτούς!

Όλα τα βλέμματα του πλανήτη ήταν χθες στραμμένα στη Βουλή. Γιατί άραγε; Διότι αυτή η μικρή χώρα, εκτός από την κομβική θέση που κατέχει μέσα στα σπλάχνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχει και μια καίρια θέση στην κοινωνική και πολιτιστική συνείδηση όλου του κόσμου, και όλοι περίμεναν χθες να γίνουν μάρτυρες κάποιας συγκλονιστικής εξέλιξης.

Περίμεναν να δουν την αναβίωση των «ηρώων» που πίστευαν ότι εξακολουθούν να ζουν μέσα στους Έλληνες… Και τι είδαν;

Είδαν το θέατρο του παραλόγου, με ένα παραληρηματικό φινάλε από δυο «μελανοχίτωνες» εκπροσώπους.

Όση αίγλη είχε απομείνει ακόμη σ’ αυτόν τον τόπο χάθηκε χθες οριστικά!

.

.

***

05/11/2011 - Posted by | Politic | , , , , , , ,

7 Σχόλια »

  1. αντ αυτού είδαν θλιβερά ιδρωμένα υπαλληλάκια, φτηνά γύναια, και εγώ που λέω «μην βρίζετε την Βουλή γιατί είναι σαν να καλείτε την δικτατορία» λέω «φωτιά στο ρημάδι»

    Σχόλιο από archaeopteryx | 05/11/2011 | Απάντηση

  2. Κάθε μέρα που ξημερώνει μας φέρνει δυστυχώς όλο και ποιο κοντά στην ζοφερή πραγματικότητα που είναι, η διαπίστωση, πως η χώρα αυτή έχει τελειώσει και πως ζούσαμε μόνο με «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»!

    Σχόλιο από Alkimos | 05/11/2011 | Απάντηση

  3. Καληνύχτα ελλάδα οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!Τα 153 πρόβατα έσκουζαν, βέλαζαν και μόλις μπήκαν στη στάνη λούφαξαν και έφαγαν το χορταράκι που τους σερβίρισε ο τσομπάνος …

    Σχόλιο από grafeas pezikou | 05/11/2011 | Απάντηση

  4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    1,ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ …ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ…ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ
    2,ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕ …ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
    Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΤΑ 70% ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ.ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ.ΕΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΟΤΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ.
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ…

    Σχόλιο από frenoblabis | 05/11/2011 | Απάντηση

    • ΟΙ Έλληνες προτιμούν το δεύτερο. Έξοδο απο το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή. Η 28η Οκτωβρίου το απέδειξε περίτρανα. Γι’ αυτό οι πολιτικοί τα είδαν όλα με το δημοψήφισμα που πρότεινε ο γαπ(ξέροντας βέβαια εκ των προτέρων ότι δε θα το πραγματοποιήσει). Αν γινόταν δημοψήφισμά το ΟΧΙ θα έπαιρνε πάνω απο 70 %. Μόνο ένα εκατομμύριο είναι οι άνεργοι μαζί με τους υποαπασχολούμενους. Χιλιάδες θα βγουν στην εφεδρεία. Λες να τους νοιάζει με τι θα πληρώνονται, αφού έτσι κι αλλιώς έχουν ψίχουλα; Και κάτι άλλο: ας μην υποτιμάμε τόσο τον Έλληνα. Δεν είναιζητιάνος που εκλιπαρεί τη δόση με διακύβευμα την εθνική του ανεξαρτησία…

      Σχόλιο από Ανώνυμος | 05/11/2011 | Απάντηση

      • Μην είσαι σίγουρος για το τι προτιμούν οι Έλληνες, όχι για την ώρα τουλάχιστον.. Πολλά χρόνια έμαθε ο Έλληνας να βρίσκει δικαιολογίες για να ξεπουλάει την αξιοπρέπειά του στους πολιτικούς με το να σέρνεται στα γραφεία τους και να παριστάνει τον κάποιο επειδή η κουμπάρα του κουμπάρου γνωρίζει τον ανεψιό του τάδε.
        Πολλά χρόνια χρειάστηκε για να γυρίσει η κακή έννοια του «μάγκα» σε καλή για να κρύψουμε την αυθαιρεσία και την έλλειψη αληθινής αξιοπρέπειας.
        Πολλά χρόνια ονομάζεται η εξευτελιστική κουτοπονηριά και το γλύψιμο «καπατσοσύνη» και η απάτη «ελληνικό δαιμόνιο». Κι αν δεν είχαν λιγοστέψει τα λεφτά δεν θα το συζητούσαμε καν.
        Θα ξαναγυρίσει η αξιοπρέπεια πίσω, αλλά όταν πάψουν να ελπίζουν ότι με το ευρώ η με το κόμμα θα σώσουν το κρυμμένο κομπόδεμα.
        Όσο κι αν βιαζόμαστε είναι ακόμα νωρίς. Και για τους χρόνους αντίδρασης των λαών πάλι πολύ γρήγορα πάει, εντυπωσιακά γρήγορα θα έλεγα. Και πάλι καλά 🙂

        Σχόλιο από skeptiki | 05/11/2011 | Απάντηση

    • Και ποιος θα τα κουμαντάρει όλα αυτά φίλε μου; Ο «Μπενίτο» με τον Καρατζαφύρερ;

      Σχόλιο από Alkimos | 05/11/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε