Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ποιος είναι ο εμπνευστής της «κίνησης των αγανακτισμένων»;

Είναι η «κίνηση των αγανακτισμένων» μια αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση ή μήπως έχει και αυτή τον εμπνευστή της με συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο;

Μετά την χθεσινή μίνι «εξέγερση» -από τον ύπνο- των Ελλήνων, όλοι μιλούν σήμερα για μια αντίδραση σε κάποια υποτιθέμενη Ισπανική πρόκληση, και για αυθόρμητη λαϊκή πρωτοβουλία, χωρίς κομματική, συνδικαλιστική ή άλλου είδους υποκίνηση. Μιλούν επίσης για «ελληνική πλατεία Ταχίρ» ή «πλατεία del Sol», πιστεύοντας πως πρόκειται απλά για την ελληνική εκδοχή κάποιας λαϊκής αντίδρασης που προέκυψε ξαφνικά.

Αυτό που αγνοούν όμως οι περισσότεροι στον τόπο μας, είναι, πως η κίνηση αυτή έχει τον εμπνευστή της, ο οποίος δεν είναι βέβαια ο …Σόρος, αλλά έχει κι αυτός κάποιο συγκενικό ιδεολογικό υπόβαθρο και κάπου στοχεύει, παροτρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αγανακτήσουν. Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του βιβλίου του 93χρονου, πρώην διπλωμάτη, Στεφάν Εσέλ: «Αγανακτήστε!» («Ιndignez-vous!») και γι αυτό οι Ισπανοί έδωσαν το όνομα «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) στη γνωστή κίνηση που μεταλαμπαδεύτηκε τώρα και στην Ελλάδα.

Είναι γεγονός πως η ολιγοσέλιδη μπροσούρα του Στεφάν Εσέλ (βλέπε εδώ) σπάει ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία και στην Ισπανία, στήνοντας στον τοίχο το χρήμα, τις αγορές και τον …εγωισμό.

 «Κάνω αυτή τη δουλειά 40 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Είναι τρελό. Στις 24 Δεκεμβρίου [2010] κάποιοι πελάτες αγόραζαν δέκαδέκα τα βιβλία για να τα κάνουν δώρο. Πίστευα ότι μετά τα Χριστούγεννα τα πράγματα θα ηρεμούσαν, αλλά όχι, πουλάμε ακόμη 400 βιβλία την ημέρα λέει ο Ζαν-Μαρί Σεβέστρ, ιδιοκτήτης του «Sauramps», του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στο Μονπελιέ, στη Νότια Γαλλία.

Ποιος είναι ο Στεφάν Εσέλ;

Πρόκειται απλά για έναν σχεδόν άγνωστο συνταξιούχο διπλωμάτη, πρώην αντιστασιακό, ο οποίος στη δύση της ζωής του αποφάσισε, ως φαίνεται, να δώσει στους νέους ανθρώπους μια ώθηση προς την ιδεολογική κατεύθυνση την οποία ο ίδιος έχει ασπαστεί.  Μέσα από αυτό το βιβλιαράκι ζητεί από τους Γάλλους, και απ΄ όλους τους άλλους, να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις «κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας». Να απορρίψουν την «εγωιστική» δύναμη του χρήματος. Να πουν «όχι» στην παντοδυναμία των αγορών. Να αγανακτήσουν, για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία.

Εξοργιστείτε! Εξεγερθείτε! Αγανακτήστε! Με αυτή την πολιτική πρόσκληση στα όπλα, ο Εσέλ έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη προφήτης για τη γαλλική Αριστερά. «Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τον λατρεύουν. Πιστεύουν ότι καλώντας τον κόσμο να υψώσει φωνή και ανάστημα κατακεραυνώνει τις κοινωνικές ανισότητες της εποχής του Νικολά Σαρκοζί » λέει ο Αντουάν ντε Μπιέβρ, πολιτικός συντάκτης στην «Journal du Dimanche».

Ο Στεφάν Εσέλ γράφει όντως ότι οραματίζεται «μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε και πάλι υπερήφανοι, όπου δεν θα θίγονται οι συντάξεις, οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης, και όπου τα ΜΜΕ θα είναι στην υπηρεσία των αδυνάτων». Όπως αντιστάθηκε ο ίδιος στον ναζισμό τη δεκαετία του 1940, έτσι και η νεολαία σήμερα «θα πρέπει να εξεγερθεί κατά της συνενοχής ανάμεσα στους πολιτικούς και στις οικονομικές δυνάμεις και να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήσαμε με τόσο σκληρούς αγώνες επί δύο αιώνες» λέει.

Και καταλήγει ρίχνοντας στο πυρ το εξώτερον τη διαπλοκή: «Εχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν έχει πλέον χρήματα για να στηρίζει τους πολίτες του. Αλλά πώς γίνεται να μην έχουμε χρήματαόταν η παραγωγή του πλούτου έχει αυξηθεί τερατωδώς μετά την απελευθέρωση (σ.σ. της Γαλλίας), σε μια εποχή που ολόκληρη η Ευρώπη είχε καταστραφεί από τον πόλεμο; Η μόνη εξήγηση είναι ότι η δύναμη του χρήματος δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη ή τόσο αυθάδης ή τόσο εγωιστική και ότι οι υπηρέτες του βρίσκονται στα πιο υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας».

Ο στόχος

Που στοχεύει όμως ο 93χρονος «επαναστάτης»; Προς ποια κατεύθυνση επιδιώκει να σπρώξει τη Νέα Γενιά και ποια σκοτεινά συμφέροντα εξυπηρετεί – μάλλον- χωρίς να το θέλει;

Η εκδότρια του «Ιndignez-vous!» Σιλβί Κροσμάν, πρώην δημοσιογράφος του «Μonde», είπε τα εξής, αναφερόμενη στην τεράστια επιτυχία που είχε η έκδοση: «Δεν το περιμέναμε με τίποτε. Έχουμε συνηθίσει σε ένα τιράζ λίγων εκατοντάδων και τώρα ξαφνικά πουλάμε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα. Μόλις βάλαμε μπροστά τη δεύτερη έκδοση, άλλες 200.000 βιβλία». Και εξηγεί: «Βλέπω το βιβλίο ως μια νέα, επικαιροποιημένη, εκδοχή της έκκλησης για αντίσταση που απηύθυνε ο Ντε Γκωλ στην ιστορική ομιλία του από το Λονδίνο, τον Ιούνιο του1940».

Το βιβλίο του διαβάζεται σαν διάλογος μεταξύ του ιδίου και του δημοσιογράφου Ζιλ Βαντερπόοτεν. Ο τίτλος του «Αγανακτήστε» είναι και το κεντρικό μήνυμα του 93χρονου: ο Στεφάν Εσέλ καλεί τους νέους να δραστηριοποιηθούν, να βγουν από την απάθεια, να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα που βλέπουν γύρω τους και, όπου μπορούν, στον άμεσο περίγυρό τους, να δημιουργήσουν και κάτι καινούριο. «Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια«, γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομία, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση«.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΟΗΕ

Για τον Στεφάν Εσέλ μόνον τα ΗΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος: τη βία, την περιβαλλοντική καταστροφή, την κατάπτωση των ηθών, το οικονομείν που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αναγκαία την ίδρυση μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στην οποία θα πρέπει να υπαχθούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη μπορεί να σταματήσει εάν το θέλουν πραγματικά όλοι«:

«Όλα εξαρτώνται από το εάν οι ισχυρότερες χώρες θέλουν πράγματι να αξιοποιήσουν το όπλο που λέγεται ΟΗΕ. Το άρθρο 71 αναφέρεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες έχουν γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ή τα κράτη θα γίνουν πιο έξυπνα από ότι είναι σήμερα, θα συνεργαστούν επιτέλους και θα αξιοποιήσουν τον ΟΗΕ όπως πρέπει ή εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να ενταθούν οι πιέσεις από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να αναγκαστούν οι χώρες – μέλη να αντιδράσουν«.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Χωρίς να το ξέρουν, οι «καναπεδάτοι» Έλληνες βγήκαν στις πλατείες να διαδηλώσουν υπέρ μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης!

Υπέρ της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, την οποία ευαγγελίζεται ο γνωστός μας George Soros και ο πολυταξιδευμένος «αγωνιστής», ο «σωτήρας» του Έθνους: Jeffrey Papandreou ή αλλιώς (όπως είναι γνωστός στους –φανατικοί Νεοταξίτες κι αυτοί- γείτονές μας) Yiorgo.

Ας μη εκπλαγούμε λοιπόν, αν στην επόμενη «έξοδο» κάνει την εμφάνισή του στις «επάλξεις» και  …ο πρωθυπουργός!

.

26/05/2011 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , , , ,

59 Σχόλια »

  1. Τί κρύβεται πίσω ἀπό τήν κίνησι τῶν ἀγανακτισμένων;

    Πίνγκμπακ από Φιλονόη καὶ φίλοι | 26/05/2011 | Απάντηση

    • Θα προτιμούσες δηλαδή να καθόσουν απαθής; Τότε δεν θα σε έσπρωχναν σε δικτατορία παγκόσμια; Πήγες σε καμμία απ’ αυτές τις συγκεντρώσεις, ώστε να έχεις δική σου άποψη;

      Σε αντιδιαστολή, τι προτείνεις; Το «πλήρωνε και σκάσε»;

      Σχόλιο από Επισκέπτης | 27/05/2011 | Απάντηση

  2. Μας σπρώχνουν απροκάλυπτα ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ κι εμείς σαν πρόβατα ακολουθούμε!

    Πίνγκμπακ από news-gr.gr | 27/05/2011 | Απάντηση

  3. «ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ!ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»,ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ,ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ «

    Πίνγκμπακ από news-gr.gr | 27/05/2011 | Απάντηση

  4. Μας σπρώχνουν απροκάλυπτα ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ κι εμείς σαν πρόβατα ακολουθούμε!

    Πίνγκμπακ από News.kozaninet.gr | 27/05/2011 | Απάντηση

  5. Για όσους αμφιβάλουν και δεν θέλουν ακόμα να το καταλάβουν, να και το Πανευρωπαϊκό κάλεσμα «Αγανακτισμένων»:

    http://www.facebook.com/event.php?eid=225690444124218

    Τι σχέση έχουν οι Ευρωπαίοι με το «ελληνικό πρόβλημα» και το μνημόνιο του GAP; Πότε θα συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες ότι τους αντιμετωπίζουν σαν ΑΓΕΛΗ;

    Το Crash test έγινε!
    Η «αγέλη» στην Ελλάδα δεν αντιστάθηκε στον συνεχή βιασμό του τελευταίου χρόνου από κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και βγήκε στους δρόμους μόνο όταν κάποιοι δήλωσαν –μέσω Facebook- ότι οι Ισπανοί «Los Indignados» τους ειρωνεύτηκαν…

    Οι «εξεταστές»: “Η «μηχανή» δουλεύει άψογα και στην Ελλάδα… ας προχωρήσουμε τώρα και παραπέρα!“

    Λέγεται πως υπήρχε κάποιο πλακάτ στη χθεσινή «έξοδο» που παρακινούσε και τους Ιταλούς σε εξέγερση… Τι; Θα διαμαρτυρηθούν τώρα και οι Ιταλοί για τα «μέτρα του μνημονίου»; Τι περίεργα πράγματα που συμβαίνουν…

    Σχόλιο από Alkimos | 27/05/2011 | Απάντηση

    • Πολύ σωστός. κοινωνική μηχανική στο μεγαλείο της, με δυνατοτητα online real-time μετρησεων συμμετοχης και διασπορας που δημοσιευονται κιολας απροκαλυπτα απο τα μεσα. πηγα την πρωτη μερα: συνθηματα με ρυθμο και κουλτουρα γηπεδου («αντε γαμησου παγκαλε») και το πιο σημαντικό, ενα και μοναδικο, τηλεοπτικο πανο, που εγραφε κατι στα ισπανικα (ξυπνησαμε και ηρθε η ωρα να φυγουν). δηλαδη το κοπαδι των αγανακτισμενων πληρωσε το δεκαμετρο πανο ειδικης εκτυπωσης στα χρωματα της ισπανιας? επισης τηλεοπτικη καλυψη με καμερες σε κτιρια χωρις διαμερισματα και ακριβους σερβερς.
      η τηλεοπτικη καλυψη (μεσω ιντερνετ) εκτος του οτι φανταζει εναλλακτικη και καταπινεται ευκολοτερα προσφερει και το πλεονεκτημα των μετρησεων τηλεθεασης στους μηχανικους της πραγματικοτητας.
      υπάρχει ομως και μια αλλη πλευρά, ο κοσμος θελει να κατεβει και καλα κανει και κατεβαινει διοτι γνωριζεται και συνιθιζει το δρομο κλπ. το κοπαδι κατευθυνει τον τσομπανη σε καποιο βαθμο. δυναμικη διαδικασια.

      Σχόλιο από Αλιεύς | 28/05/2011 | Απάντηση

    • με μια προταση θα ελεγα οτι αυτη η συγκεντρωση ειναι για αυτους που θα επιθυμουσαν η επανασταση να ειναι ευκολη, σαν παρτυ

      Σχόλιο από Αλιεύς | 28/05/2011 | Απάντηση

      • Εδώ δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω… Επανάσταση για να περνάμε καλά με τραγουδάκια εκδρομούλες και συνελεύσεις γύρω γύρω δεν γίνεται…. αλλά κάποιες ζημώσεις μπορεί και να αρχίζουν

        Σχόλιο από skeptiki | 28/05/2011 | Απάντηση

  6. Παρακολουθώντας από τα αρχικά της βήματα αυτήν την σελίδα, διαπίστωσα από τότε την πολύτιμη τάση, που τάχθηκε αυτή να αναπτύσσει: Να ξεφύγουμε από την επιφάνεια των θεωρήσεων μεταβαίνοντας βαθύτερα και υψηλότερα από αυτήν, να τεθούν ερωτήματα έστω κι αν δεν βρίσκονται άμεσα απαντήσεις. Μια γόνιμη ζύμωση, σε φάση που οι άλλοι ετοιμάζουν πείνα.
    Σκόνη στα γρανάζια της μηχανής τους, η οποία είναι επόμενο να μετεξελιχθεί στην πορεία σε πέτρα.

    Σχόλιο από Μποτίλια στο Πέλαγος | 27/05/2011 | Απάντηση

  7. Είναι πολύ σημαντική η αποκάλυψη αυτής της πτυχής που είναι άγνωστη σε όλους και συγχαρητήρια για άλλη μία φορά.
    Παρά ταύτα δεν δίνει απάντηση στο μεγάλο ερώτημα που κατ’ εμέ υπάρχει.
    Με ποιο τρόπο είναι εφικτό, μεγάλο τμήμα των πολιτών να συνευρεθεί και να επικοινωνήσει, με σκοπό την έξοδο από τον ατομικισμό και την θολούρα που έχει προκαλέσει ο καταιγισμός των πληροφοριών από ΜΜΕ αλλά και το διαδίκτυο;

    Εάν δεχθούμε ότι οι πολίτες από απλοί αποδέκτες αυτών των πληροφοριών είναι και ταυτόχρονα επεξεργαστές, σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας, μένει να εξετάσουμε πως μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, και όχι κάτω από έναν κεντρικό ομιλητή – συντονιστή, και με συγκεκριμένη θεματολογία που πάντα καθορίζεται από αυτόν.

    Θεωρώ ως δεδομένο ότι, η αποθήκευση τόσων πολλών πληροφοριών από επεξεργαστές με μικρή ικανότητα επεξεργασίας, σε συνδυασμό με ένα περιβάλλον γεμάτο από ιούς στην καθημερινή λειτουργία, είναι εύκολα χειραγωγήσιμο από δύο τρεις «εταιρείες» αντιϊκών.
    Αυτό κάνει άθελά του -ίσως- όπως λες και εσύ ο Στειφάν Εσέλ.

    Παραμένω σε αναζήτηση του απρόβλεπτου, που ίσως σταθεί ικανό να δημιουργήσει την συνειδητή τάση έκφρασης πιο ξεκάθαρων αλλά και επιτεύξιμων στόχων.

    Όλοι, οι κρατούντες, παίζουν με το μυαλό μας και την σκέψη μας.
    Επειδή δεν υπάρχει προηγούμενο αντιστροφής των ρόλων, αναλογικά με το σημερινό περιβάλλον της έκτασης αλλά και του ελέγχου της πληροφορίας, η κίνηση του λόγου καλό θα είναι, να συνοδεύεται από την κίνηση του σώματος.
    Και επειδή ο χρόνος είναι δυνάστης αλλά και θεράπων, του πρέπει ανάλογη χρήση.

    Σχόλιο από ο νοών...νοείτω | 27/05/2011 | Απάντηση

  8. Εξαιρετικό Άλκιμε, οι προσπάθειες διαμόρφωσης του δημοσκοπικού «Κόμματος του Κανένα» είναι άοκνες εδώ και πολύ καιρό. Τις παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς.
    Το σύστημα σκίζει τα ρουχα του υπέρ των αγανακτισμένων.

    Φυσικά οι χιλιάδες άνθρωποι που κατεβαίνουν στο Σύνταγμα είναι ΟΛΟΙ ΑΓΝΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ, καμία αιχμή για αυτούς.

    Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ, Η ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΟΙ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.
    Διαδίδω το άρθρο όπου μπορώ.

    Σχόλιο από αλλενάκι | 27/05/2011 | Απάντηση

  9. Ρωτάει αναγνώστης σε σχόλιο στο egersis
    »Δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στο διαδίκτυο αυτά τα γραφόμενα του Εσσέλ περί παγκόσμιας κυβέρνησης. Υπάρχει κάποιο λινκ που να μην είναι ελληνικό, δλδ ένα λινκ που να μην είναι μια απλή και στείρα αναδημοσίευση;»

    Aλκιμε θα μπορούσα να έχω μια απάντηση μιας που το έγραψες και το χεις ψαξει;

    Σχόλιο από egersis | 27/05/2011 | Απάντηση

  10. Πάντα θα υπάρχει η καχυποψία από την μεριά του λαού και πάντα θα υπάρχει και η προσπάθεια να καπελώσουν όποια προσπάθεια οι εξουσιαστές.
    Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να καθήσουμε στον καναπέ και να σκεφτόμαστε θεωρίες.
    Τα ΜΑΤ δεν είναι εχθρικά γιατί:
    α)Το τανγκό θέλει δύο και τους λείπει η «ντάμα» (κόμματα,συνδικαλιστές,μπαχαλάκιδες,ομάδες)
    β)Το πλήθος στο Σύνταγμα κάνει τα πάντα για να μην δώσει δικαίωμα στα ΜΑΤ
    γ)Επιτέλους ο κόσμος κατάλαβε ότι εχθρός δεν είναι ο Αστυνομικός
    δ)Αν κάνουν στα καλά καθούμενα επιθετική χρήση της δύναμης τους τότε θα γίνει «πόλεμος»
    Τα σκέφτομαι ρομαντικά και δεν βλέπω την φάκα?Μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λέτε αλλά θέλω να έχω το δικαίωμα πριν τα τινάξω να πω ότι τουλάχιστον προσπάθησα έστω και στην σφαίρα της φαντασίας μου να αλλάξω τον κόσμο μετρώντας ένα κεφάλι ακόμα στο Σύνταγμα,το δικό μου το ξερό και αγύριστο.

    Σχόλιο από xoirosima | 27/05/2011 | Απάντηση

    • Το πρόβλημα δεν είναι φίλε μου η «διαμαρτυρία» αυτή καθαυτή, όσο μάλλον το «τι την υποκίνησε»! Έχεις ακούσει κάτι για την «ψυχολογία των μαζών»; Όταν ένας άνθρωπος παύει να υπακούει στην δική του συνείδηση και γίνεται αποκλειστικά αντικείμενο υποκίνησης ξένων παραγόντων, τότε αυτό λέγεται ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ! Ο άνθρωπος αυτός παύει τότε να είναι ένας «ελεύθερος ηθικός παράγοντας» και δεν αποτελεί πια παρά το γρανάζι ενός μηχανισμού, ο οποίος εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα.

      Σχόλιο από Alkimos | 27/05/2011 | Απάντηση

      • Παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχει αντίδραση και μετά ότι είναι κατευθυνόμενη…. Είναι, αλλά ο άνθρωπος είναι άνθρωπος και ανάλογα με το υπόβαθρό του θα καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα… Η παγκόσμια διακυβέρνηση αν δεν είναι ολοκληρωτική είναι ουτοπία, είναι πολύ διαφορετικές οι κουλτούρες για να υπάρξει μιά ενιαία γραμμή ακόμα και εντός ευρώπης. Ας βγούν στο δρόμο και ας γνωριστεί ο κόσμος, το έχει ξεχάσει πως είναι να μιλάς σε κάποιον εκτός της οικογένειας και εκτός φατσοβιβλίου. Αλλάζουν οι δυναμικές… Μπορεί να είναι υποκινούμενα πιθανώς αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο μεγάλο κομμάτι το κρατάμε εμείς στα χέρια μας. Η απραξία είναι μηδέν, αυτό είναι κίνηση…. Ούτως η αλλως πόσο χειρότερα από το απόλυτο ξεπούλημα?

        Σχόλιο από skeptiki | 27/05/2011 | Απάντηση

        • Άλλο “αυθόρμητη αντίδραση στη δράση εναντίον μου” –άρα υγιή αντανακλαστικά- και άλλο “τυφλή αντίδραση σε αμφιλεγόμενων συμφερόντων υποκίνηση”, διότι τότε παύω να είμαι αυτόνομο άτομο που επιλέγει από ελεύθερη βούληση και γίνομαι απλά “υποκείμενο” ή αλλιώς “υποχείριο” .

          Σχόλιο από Alkimos | 27/05/2011 | Απάντηση

  11. Το “κόμμα του Κανένα”… μορφοποιήθηκε… και κατέβηκε στις πλατείες…

    Πίνγκμπακ από αλλενακι | 27/05/2011 | Απάντηση

  12. Κάτι θέλεις να πεις και πετάς ότι σου κατέβει στο μυαλό. Πρόσεξε, λέω ότι πετάς ότι σου κατέβει στο μυαλό, όχι όσα σου υπαγορεύουν τα αφεντικά σου, γιατί δέχομαι ότι είσαι αφελής και όχι προπαγανδιστής.
    Κάθισες να σκεφτείς ότι το βιβλίο πούλησε τόσα αντίτυπα στη Γαλλία, αλλά οι γάλλοι κοιμούνται, ενώ οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από την Ισπανία και μέσω inernet;
    Κάθισες να σκεφτείς ότι όλοι αυτοί που πάνε κάθε μέρα στις πλατείες της Ελλάδας, δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο;
    Έχεις την εντύπωση πως για να βγει ο κόσμος στους δρόμους χρειάζεται να του το πει ένα γεροντάκι 93 χρόνων, πρώην διπλωμάτης και παντελώς άγνωστος;
    Τι ρωτάω όμως; Όταν έβρεχε μυαλά, εσύ κρατούσες ομπρέλα.
    Και στην τελική, ο κόσμος που βγαίνει στους δρόμους, το κάνει επειδή βλέπει κάθε μέρα να προδίδεται η πατρίδα του, να υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών του, να ξεπουλιέται η γη των προγόνων του και να οδηγείται σε ένα ζοφερό μέλλον. Χέστηκα για το τι λέει το γεροντάκι και τι συμφέροντα εξυπηρετεί.
    Εσύ αν διαφωνείς, κάτσε σπιτάκι σου και μείνε αδρανής στον βιασμό σου.

    Σχόλιο από Μορφέας | 27/05/2011 | Απάντηση

    • Σε βλέπω κάπως επιθετικό! Έχεις μήπως προηγούμενα μαζί μου; Αν όχι, τότε σου συνιστώ να ηρεμήσεις και να ξαναδιαβάσεις το άρθρο, καθώς και τα σχόλια που το συνοδεύουν…

      Σχόλιο από Alkimos | 27/05/2011 | Απάντηση

      • Το διάβασα το άρθρο Αλκιμε αρκετές φορές και κάθε φορά διαπίστωνα πόσο παραπλανημένο είναι.
        Ούτε προηγούμενα έχω μαζί σου, ούτε σε ξέρω. Απλά, κρίνω απ’ αυτά που διαβάζω. Μπορεί να σε κρίνω και λάθος. Μπορεί.
        Εσύ από την πλευρά σου, από όσα έγραψα, είχες να σχολιάσεις μόνο την επιθετικότητά μου; Ή μήπως τα υπόλοιπα ακόμη τα σκέφτεσαι και σε προβλημάτισαν;
        Ελπίζω να συμβαίνει το δεύτερο.

        Σχόλιο από Μορφέας | 27/05/2011 | Απάντηση

        • Μακάρι φίλε μου να αποτελεί αυτή η ειρηνική «εξέγερση» την φυσιολογική αντίδραση του κόσμου στον «βιασμό»… Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν συμβαίνει αυτό, αλλά πως πρόκειται για ένα crash test του συστήματος, για να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά. Αυτό το crash test πέτυχε κατά τη γνώμη μου και θα δεις, πως και η «αντίδραση» θα μαζευτεί και ο κοσμάκης αυτός θα γυρίσει ξανά ήσυχα στους καναπέδες του… Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι το ανεβασμένο ηθικό για μια αποτελεσματική δράση; Πιστεύεις πως ο λαός μας χαρακτηρίζεται αυτή τη στιγμή από «ηθικό ακμαιότατο»; Ποια είναι η ψυχολογική δύναμη κάποιου όταν βρίσκεται με πεσμένο ηθικό;
          Ξέρεις ποιο είναι το φάρμακο για να ανεβάσει κάποιος το ηθικό του, πρώτα ατομικά και μετά συλλογικά;

          Είναι να μάθει τα δικαιώματά του και να τα διεκδικήσει ΝΟΜΙΜΑ. Όχι ακλουθώντας μια άναρχη μάζα στο πουθενά!

          Χρειάζεται να σηκωθεί από τον καναπέ, να ψάξει, να ρωτήσει, να τρέξει, να διεκδικήσει!

          Και το τονίζω: ΝΟΜΙΜΑ.

          Χωρίς λεονταρισμούς και τυμπανοκρουσίες χουλιγκανικής μορφής. Να κόψει τους φραπέδες στις καφετέριες και τις βιντεοταινίες στο σπίτι και να ψάξει να βρει το δίκιο του. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΜΩΣ, όχι στριμωγμένος ανώνυμα μέσα στο πλήθος. Αυτό θα πει συνειδητοποιημένος πολίτης… Αυτό θα πει υπεύθυνος άνθρωπος.

          Και επειδή έχω το δικαίωμα της γνώμης –και κανείς δεν μπορεί να μου το αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα- επέτρεψε μου να σου πω, πως ο χαβαλές των σύγχρονων εξεγέρσεων είναι –κατά τη γνώμη μου- για γέλια!

          Σχόλιο από Alkimos | 27/05/2011 | Απάντηση

          • Η συζήτηση και η επικοινωνία δεν είναι για γέλια. Άλλο τι θα βγάλει… Και το «νόμιμο» σε μιά δικτατορία είναι μάλλον στημένο δεν νομίζεις? Ποιός ορίζει τελικά τον νόμο? Ένα νόμο που χαρίζει ασυλία στον κλέφτη? Να είμαστε υποψιασμένοι συμφωνώ, αλλά αν συνέχεια δεν κάνουμε κάτι (μήπως αυτό, μήπως εκείνο) το αποτέλεσμα είναι η σιωπηλή σφαγή. Πάντως η θεωρητικές συζητήσεις στο διαδίκτυο και τα αμφιθέατρα ξεπερνιούνται συνήθως από την πραγματικότητα. Είδομεν. Κάποια σαφή δράση έχει κάποιος να προτείνει? Εκτός από τις μηνύσεις (σιγά που το σύστημα που ελέγχει και τους νόμους θα μασήσει, μιά σύμβαση είναι και οι νόμοι όπως τους καταντήσαμε)και να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας (πάντα χρήσιμο αλλά… ) κάτι πρακτικό με το οποίο ελέγχεις μια αληθινή δικτατορία έχει κάποιος να πεί?

            Σχόλιο από skeptiki | 27/05/2011 | Απάντηση

            • Η πρώτη κίνηση έγινε από τον κόσμο και μάλιστα σε σωστές βάσης χωρίς τραμπουκισμούς και άλλα.
              Δεν τρέφω αυταπάτες είμαστε μια κοινωνία που ακόμα έχει τσίμπλα αλλά αυτό είναι μια καλή αρχή.Υπάρχει προσπάθεια οργάνωσης ελπίζω να τα καταφέρουμε όλοι μας,το σημαντικό είναι να υπάρξει το μήνυμα της αλληλεγύης.Είναι μια τρομερή ευκαιρία να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και στερεότυπα.Περιμένουμε την επόμενη κίνηση του κράτους.Αν παίξουμε έξυπνα μπορεί και να κερδίσουμε αν τα σκατόσουμε και πάλι τότε κακό του κεφαλιού μας.

              Σχόλιο από xoirosima | 27/05/2011 | Απάντηση

          • Θα κλείσω τις παρατηρήσεις μου, με μερικά λόγια και θα σου δείξω πόσο λάθος είσαι.

            Αν ο έλληνας είχε ηθικό ακμαιότατο, θα σήμαινε πως όλα πάνε καλά, άρα δεν θα υπήρχε λόγος «επανάστασης». Οι επαναστάσεις, είτε ειρηνικές, είτε βίαιες, γίνονται επειδή παραβιάζονται δικαιώματα και ελευθερίες και υπό αυτό το πρίσμα, ποτέ δεν υπάρχει ηθικόν ακμαιότατον. Το ηθικό ανεβαίνει μέσα από νίκες στους αγώνες και εμείς είμαστε απ’ ότι φαίνεται στην αρχή.

            Μιλάς για άναρχη μάζα διαδηλωτών στο πουθενά και αντιπροτείνεις νόμιμη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Πως δηλαδή; Συντεταγμένα με μια κομματική σημαία στο χέρι; Ή μέσω της διαβρωμένης δικαιοσύνης;

            Τα δοκιμάσαμε και τα δύο.

            Αμέτρητες οι πορείες των κομμάτων, αμέτρητα τα δίκαια αιτήματα, αμέτρητος και ο… γραψαρχιδισμός της εκάστοτε κυβέρνησης.

            Πάμε στην δικαιοσύνη τώρα.
            Θα έχεις ακούσει για τον γιατρό από την Χαλκίδα (Αντωνίου), που έκανε μήνυση ενάντια στους 300 της βουλής, για παραβίαση του Συντάγματος και εσχάτη προδοσία. Συνειδητοποιημένος πολίτης, όπως τον θέλεις και με την μήνυσή του να είναι νομικά πλήρης σύμφωνα με όλους τους επιφανείς συνταγματολόγους που είχαν το θάρρος να τοποθετηθούν. Μήπως ξέρεις που κατέληξε η υπόθεση; Να σου πω εγώ. Ο πρώτος εισαγγελέας που εξέτασε τις καταγγελίες του κ. Αντωνίου, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε με τα συμπεράσματά του αναφορικά με τους όρους, τις απέρριψε, αφού θεώρησε ότι η χώρα μας χρειαζόταν τα χρήματα του δανείου. Με λίγα λόγια, να πάρουμε τα λεφτά κι ας ξεπουλήσουμε και τα εδάφη μας, λες και δεν υπήρχε η λύση να απορρίψουμε τους πιο δεσμευτικούς όρους του δανείου όπως έκαναν οι Ιρλανδοί για παράδειγμα.

            Για τέτοια νόμιμη αντίδραση μιλάς;

            Για να μην πω, με ποιό τρόπο μας αναγκάζουν να πληρώνουμε διόδια και τι – αντισυνταγματικό – νόμο σκαρφίστηκαν για να μη χαλάσουν το χατήρι των μεγαλοεργολάβων. Το κίνημα «Δεν πληρώνω» έχει απόλυτη νομική κάλυψη, βάσει του ελληνικού συντάγματος, είναι μια οργανωμένη προσπάθεια, αλλά είδες πως το κυνηγούν και τι μέσα χρησιμοποιούν για να το καταπνίξουν.

            Φίλε, νόμιμος είσαι με τους νόμιμους. Όταν ο άλλος είναι παράνομος και εξουσιάζει τα πάντα, ακόμη και την δικαιοσύνη, γίνεσαι και συ παράνομος για να επιβιώσεις. Εδώ μιλάμε για μια χούντα, όχι μόνο ελληνική, αλλά παγκόσμια, που έχει τα τσιράκια της στα ανώτατα όργανα του πολιτικού μας συστήματος. Εσύ θα μείνεις με τον σταυρό στο χέρι και θα ελπίζεις στους νόμους που το ίδιο το σύστημα σου επέβαλε και που το ίδιο το σύστημα καταπατά;

            Ξύπνα και κατάλαβε ότι έχουμε πόλεμο, Αλκιμεεεεεεεεε. Καμία τυραννία δεν ανατράπηκε χωρίς να βγει ο λαός στους δρόμους, στις πλατείες στα βουνά και στους κάμπους. Αν ξέρεις εσύ καμία τέτοια περίπτωση, να μου την πεις.

            Εγώ με αυτά που ζει και βλέπει να έρχονται ο Έλληνας, θα δικαιολογούσα και βίαιες αντιδράσεις. Αντίθετα, δείχνει μεγάλη ωριμότητα και έτσι πρέπει προς το παρόν. Δεν μπορώ να καταλάβω που είδες εσύ «λεονταρισμούς και τυμπανοκρουσίες χουλιγκανικής μορφής».
            Σου μοιάζουν για χούλιγκανς αυτοί που βγαίνουν στις πλατείες;

            Δεν χρειαζόταν να μου γράψεις όλα αυτά για να καταλάβω πως σε ενοχλεί ο κόσμος που βγήκε στους δρόμους. Ο κόσμος που έχασε την εμπιστοσύνη του σε κόμματα, πολιτικές, εργατοπατέρες, βουλευτές, δικαστικούς και που ελπίζει μόνο στην δική του δύναμη και στη δική του ακαπέλωτη φωνή. Αυτός ο κόσμος που επιτέλους αποφάσισε να αντιδράσει και να ενεργοποιήσει την διατάξη του ἄρθρου 120 παράγρ. 4 του Συντάγματος που λέει ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμὸ των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

            Φυσικά και έχεις το δικαίωμα της γνώμης σου, αν και έτσι όπως πάει το πράγμα, θα στο αφαιρέσουν κι αυτό… «νόμιμα».
            Έχω κι εγώ όμως το δικαίωμα στην ελπίδα. Και ως εκ φύσεως αισιόδοξος, πιστεύω πως όσο κι αν είσαι δέσμιος των αντιλήψεών σου, κάποια στιγμή θα «απελευθερωθείς».

            Μάτια ανοιχτά Άλκιμε, αλλά προς την σωστή κατεύθυνση.

            Σχόλιο από Μορφέας | 27/05/2011 | Απάντηση

    • Κάποιοι γελούν καθώς βλέπουν αυτές τις κινητοποιήσεις, διότι αυτοί τις έχουν υποκινήσει… Γελούν με τις αντιδράσεις της «αγέλης»! Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν φανερώνουν την ΔΙΚΗ ΜΟΥ (ή την δική σου) ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ αγανάκτηση… Αν ο λαός είναι αγανακτισμένος, τότε ας προχωρήσει σε «μαζικές μηνύσεις για εσχάτη προδοσία» κατά της κυβέρνησης και κατά παντός υπευθύνου για την χρεοκοπία της χώρας. Αυτή θα ήταν μια φυσιολογική αντίδραση, με πολλές πιθανότητες επιτυχίας, που θα φανέρωνε, πως η χώρα αυτή αποτελείται από συνειδητοποιημένους πολίτες, που γνωρίζουν –και μπορούν- να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους!

      Σχόλιο από Alkimos | 27/05/2011 | Απάντηση

  13. Συμφωνώ με τον Άλκιμο. Καμία κίνηση ανατροπής και αμφισβήτησης δεν είναι αποστειρωμένη από διαφορετικές βλέψεις και επιδιώξεις. Το ζητούμενο είναι η δυναμική που θα δώσει ο ίδιος ο κόσμος. Αν το δούμε και από την άλλη πλευρά, αυτοί που πήραν το ρίσκο της υποκίνησης πορτοκαλί κινητοποιήσεων, είναι απόλυτα σίγουροι ότι η έκβασή τους θα είναι η επιδιωκόμενη; Ας δώσουμε όσο το δυνατό περισσότεροι μαζί την απάντηση…

    Σχόλιο από andreas | 27/05/2011 | Απάντηση

  14. Καθώς ο συντάκτης του σχολίου όπως παρατηρώ ακολουθεί του κειμένου, κατανοώ ότι συμφωνώ με την άποψη της skeptikis στην προηγηθείσα ανταλλαγή απόψεων

    Σχόλιο από andreas | 27/05/2011 | Απάντηση

  15. Αλκιμε το είδες? Πολύς κόσμος παρακολουθεί έννοια σου 🙂
    http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-maimou-i-selida-democracia-real-ya-grecia-sto-facebook-pou-kali-se-epanastasi.html/comment-page-1#comment-2914
    σχολιαστής: Odyssey

    Σχόλιο από skeptiki | 27/05/2011 | Απάντηση

  16. Μια μαζική κινητοποίηση δεν μπορεί πάντα να ελεγχθεί – το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα δεδομένο – μπορεί κάποιοι να εκμεταλλεύονται τα γεγονότα, αλλά οι λεπτομέρειες είναι των πολλών
    Η νόμιμη αντίδραση δεν πίανει στην «ανομη» Ελλάδα – και ο ΓΑΠ νόμιμη κυβέρνηση είναι, δε σημαίνει ότι νομιμοποιείται να μας π****ει. Δεν έχουμε όλοι το υπόβαθρο για «σωστές» ανιδράσεις – αλλά όλοι έχουμε φωνή διαμαρτυρίας….
    πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο.. και τελιώνοντας πρέπει να το πιστεψουμε ότι όλος ο κόσμος δεν ασχολείται με την Ελλάδα … η οικονομική σημασία μας είναι ελάχιστη….
    τα τεστ αλλού γίνονται – και εμείς χαμπάρι…

    Σχόλιο από Dimitris | 27/05/2011 | Απάντηση

  17. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ (ΠΧ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ)???

    Πίνγκμπακ από ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ | 27/05/2011 | Απάντηση

  18. Ποιος εναι ο εμπνευστης της ”κινησης των αγανακτισμενων”;

    Πίνγκμπακ από Antistasi Cyprus | 28/05/2011 | Απάντηση

  19. Το “κόμμα του Κανένα”… μορφοποιήθηκε… και κατέβηκε στις πλατείες…

    Πίνγκμπακ από αλλενακι | 28/05/2011 | Απάντηση

  20. Διάβασα και το άρθρο του Άλκιμου και τα δικά σας σχόλια. Ειλικρινά όλες οι απόψεις είναι ενδιαφέρουσες και ο προβληματισμός επιβάλλεται.

    Το θέμα όμως είναι ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ;

    Απάντηση δεν υπάρχει;

    Να δεχτούμε την οικονομική δικτατορία που μας επιβλήθηκε για να μην γίνουμε πρόβατα στις υποκινούμενες διαδηλώσεις από το σύστημα; Να συνεχίσουμε δηλ. την «καναπεδάτη» ζωή μας και να τρώμε την προπαγάνδα χωρίς να «σκεφτόμαστε»;

    Να κάνουμε κάτι άλλο;

    Ποια ακριβώς είναι η θέση σας κ. Άλκιμε;

    ΥΓ. Είναι κάτι που δεν κατάλαβα;

    Σχόλιο από Vag | 28/05/2011 | Απάντηση

    • Η θέση μου είναι: Να ξυπνήσουμε και να πάψουμε να είμαστε υποχείρια του κάθε «ρεύματος». Να επανακτήσουμε –ατομικά και συλλογικά- τις αξίες μας, τα ιδανικά μας, να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, και να θέσουμε τις σωστές προτεραιότητες. Να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ώστε να μην έχουμε ανάγκη από πάτρωνες και καθοδηγητές. Επιβάλλεται να ξεκινήσουμε την «επανάσταση» από το σπίτι μας, και όταν έχουμε βάλει εκεί γερά θεμέλια, τότε μπορούμε να βγούμε και στη …γειτονιά!

      Σχόλιο από Alkimos | 28/05/2011 | Απάντηση

      • Τα δικαιώματά μας σαν πολίτες (μιλάω για πολίτες με την απόλυτη έννοια του όρου) τα γνωρίζουμε (εγώ τουλ.). Όπως και τις υποχρεώσεις μας.
        Τι πρέπει να κάνουμε όταν κάποιοι που θέλουν να λέγονται κυβερνήτες (εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα) ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ;
        Να κινηθούμε νομικά θα μου πείτε..

        Και αν η δικαιοσύνη δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι; Θυμηθείτε την ασυλία βουλευτών που συνεπάγεται ότι οι πολίτες ΔΕΝ είναι όλοι ίσοι απέναντι του νόμου;

        Τι πρέπει να κάνουμε; Δεν έχουμε το δικαίωμα ως πολίτες να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ; Να μείνουμε δηλ. με σταυρωμένα τα χέρια;

        Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι αυτές οι συγκεντρώσεις είναι επανάσταση. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να το πω αφού ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Είναι μια φωνή λαού (έστω και μάζας, όπως προαναφέρθηκε). Είναι όμως δεδομένο το ΠΟΥ θα οδηγήσουν αυτές οι συγκεντρώσεις; Ακόμα και αν δεχτώ ότι είναι καθοδηγούμενες. Ο κόσμος εκεί είναι ετερόκλητος. Από κάθε κοινωνική τάξη, χωρίς συγκεκριμένες κομματικές ταυτότητες.

        Το ρητό όμως: «Φωνή λαού … οργή Θεού» … να το αγνοήσουμε;

        Το να είμαστε συνειδητοποιημένοι επιβάλλεται. Ας πράξει ο καθένας μας αυτό που η συνείδησή του του επιβάλλει.

        Όπως έλεγε και η γιαγιά μου (δεν πήγε σχολείο): «Κάθε αρνάκι κρέμεται από τα δικά του ποδαράκια»

        Εκείνο που εμένα «καθοδηγεί» είναι το μέλλον των παιδιών μου, τα οποία ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να πληρώσουν αμαρτήματα κλεφτών και αλητήριων πολιτικών που ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ. Και, παράλληλα, κλέβουν τη σύνταξη του πατέρα μου (και άλλων) ο οποίος (κατ’ εμέ) πρόσφερε πολλά και σε μένα και στη χώρα μου.
        ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ … ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

        Συμφωνείτε; Κάνω κάποιο λάθος; Έχετε να μου προτείνετε έναν τρόπο δράσης;

        Σχόλιο από Vag | 28/05/2011 | Απάντηση

        • Πολλά θα ήταν δυνατόν να γίνουν και πολλά που έχουν συμβεί δεν θα είχαν συμβεί αν οι πολίτες αυτού του τόπου δεν είχαν αφήσει τον εαυτό τους να πέσει θύμα των λεγόμενων «εκσυγχρονιστών», που έχουν διαβρώσει τις αξίες και τα ιδανικά αυτού του τόπου.

          Το τι μπορεί σήμερα να γίνει σε συλλογικό επίπεδο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Αυτό όμως που γνωρίζω είναι, πως ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι ανοικτός και πως δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν να μας τρομάζει.

          Αν ένα μεγάλο ποσοστό ελλήνων πολιτών απευθυνόταν στην ελληνική δικαιοσύνη κάνοντας μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίον της κυβέρνησης και κατά παντός υπευθύνου για την χρεωκοπία της χώρας, φτάνοντας μάλιστα μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο Στρασβούργο, αυτό θα ήταν πράξη υπεύθυνη και ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.

          Θα μπορούσε μάλιστα να σταλεί κοινοποίηση στις τράπεζες, με τη γνωστοποίηση, πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα απόδοσης δικαιοσύνης και αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί, πως θα αποσυρθούν τότε οι καταθέσεις. Αυτό θα ήταν επανάσταση! Μια επανάσταση που την τρέμουν.

          Όλα τα άλλα είναι απλά «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»…

          Σχόλιο από Alkimos | 28/05/2011 | Απάντηση

  21. Ας μη εκπλαγούμε λοιπόν, αν στην επόμενη «έξοδο» κάνει την εμφάνισή του στις «επάλξεις» και …ο πρωθυπουργός!

    Πίνγκμπακ από hristos panagia | 28/05/2011 | Απάντηση

  22. “ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ! ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”, ΛΕΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ

    Πίνγκμπακ από dimaresis | 28/05/2011 | Απάντηση

  23. […] Ας μη εκπλαγούμε λοιπόν, αν στην επόμενη «έξοδο» κάνει την εμφάνισή του στις «επάλξεις» και .ο πρωθυπουργός!ΠΗΓΗ. […]

    Πίνγκμπακ από Τι τρέχει με τους "Αγανακτισμένους"; Είναι πραγματικό λαϊκό κίνημα ή κάτι άλλο κρύβεται από πίσω; | 28/05/2011 | Απάντηση

  24. Καλά τα μανιτάρια που πίνεις αλλά πες μας ποιο είδος είναι να τα πάρουμε και εμείς.

    Σχόλιο από Stavros | 30/05/2011 | Απάντηση

    • Μάλλον σε λάθος site μπήκες φίλε μου… Εδώ δεν πουλάμε (κουτό)χορτο… Και πληροφοριακά, τα μανιτάρια δεν είναι «χόρτο» για να το «πιείς», εκτός και αν αλλάξατε τώρα όνομα στη «φούντα»…

      Σχόλιο από Alkimos | 30/05/2011 | Απάντηση

  25. Επειδή φίλε Άλκιμε δεν ξέρω ποιος είναι πραγματικά ο καναπεδάτος Έλληνας σ αυτή την ιστορία, αλλά, εσύ που βρήκες (ή δεν βρήκες) μια μπούρδα από το ιντερνετ και μας την πασάρεις ως την αλήθεια, θα σου πρότεινα να πας σε μια συγκέντρωση (αν είσαι εντός Ελλάδος) έστω και αν δεν είσαι αγανακτισμένος να ακούσεις πολύ προσεκτικά τις συζητήσεις για 1-2 ώρες (όχι παραπάνω, θα σου κάνει κακό μάλλον) και φυσικά να πεις κι εσύ την άποψη σου (δεν θα σε φάει κανένας). Είμαι από την αρχή σε όλες τις συγκεντρώσεις-συζητήσεις και δεν έχω ακούσει από ΚΑΝΕΝΑΝ να αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ για Παγκόσμιες κυβερνήσεις και άλλες παρόμοιες μπούρδες (και κάτι μου λέει ότι ούτε πρόκειται ν ακούσω). Αντιθέτως τα μοναδικά συνθήματα που ακούγονται είναι «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»-την οποία τη ζούνε όσοι είναι εκεί και την χτίζουνε, «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ» -το οποίο είναι αλήθεια, «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ»-το οποίο το απαιτούμε (το πρόσεξες το τελευταίο;). Και Ελληνικές σημαίες υπάρχουν και μάλιστα τόσες όσες δεν υπάρχουν στις συγκεντρώσεις των κομμάτων που πήγαινες ή πηγαίνεις ακόμα (αν είσαι στην Ελλάδα). Το ότι ένας μπάρμπας 93 χρονών (ο Μίκης είναι μόλις 86 και όταν άρχισε να μιλάει γι αυτά τα θέματα όλοι είπανε ότι δεν ξέρει τι λέει λόγω της ηλικίας του και διάφορες άλλες συκοφαντίες) χρησιμοποίησε τη λέξη «Αγανακτήστε» για να μας πει τις απόψεις του (τις δεχόμαστε κι αυτές αν και δεν συμφωνούμε), δεν σημαίνει ότι αυτή η λέξη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τίποτε άλλο σ αυτόν τον κόσμο. Πόσο μάλλον στις εποχές που ζούμε που μόνο αυτή η λέξη μπορεί να συνοψίσει τα πραγματικά αισθήματα των λαών. Μπορώ με ακόμα μερικές χιλιάδες επιχειρήματα να σου αποδείξω ότι έχεις λάθος αλλά ήδη ασχολήθηκα αρκετά. Τέλος ρε φίλε Αλκιμε πες μας λίγο, εσύ σε ποιο χώρο ανήκεις και σε πείραξε τόσο πολύ αυτή η αγανάκτηση των λαών; Ανήκεις στον πράσινο, μπλε, κόκκινο ή κάποιον άλλο που αδυνατούμε να κατανοήσουμε; Πες μας σε παρακαλώ…

    Υ.Γ.
    Θα συμφωνήσω μαζί σου, θα διαδώσω το παραπάνω κείμενο που μας παρουσιάζεις και θα σου ζητήσω δημόσια συγνώμη με το πραγματικό μου όνομα μόλις δω τον ΓΑΠ στις… επάλξεις (!!!;;;;). Στο υπόσχομαι και περιμένω με αγωνία. Αλλά, μάλλον θα πρέπει να κάνω αίτηση για αθανασία. Υπομονή…

    Σχόλιο από Υπομονετικός | 30/05/2011 | Απάντηση

    • Μάλλον λάθος ψευδώνυμο διάλεξες φίλε μου, γιατί μόνο «υπομονετικός» δεν φαίνεσαι… Σχετικά με «την μπούρδα που βρήκα στο Internet», αν θέλεις μπορείς να την αποκτήσεις κι εσύ, μόνο με 4 Ευρώ (βλέπε εδώ).

      Σχόλιο από Alkimos | 30/05/2011 | Απάντηση

      • Δεν θέλω να αποκτήσω τίποτα ούτε με 0,004 ευρώ. Ξέρω πολύ περισσότερα πράγματα χωρίς να δώσω φράγκο στις πολυεθνικές και στα λαμόγια. Πίστεψε με, ξέρω αρκετά πράγματα (όχι όλα ακόμα:)) και μπορώ να κρίνω ακόμα περισσότερα. Αλλά πάλι δεν απάντησες σε τίποτε από αυτά που εμμέσως (και σαφώς) σε ρωτάω. Τελικά ρε Άλκιμε μήπως είσαι πωλητής του βιβλίου και το προωθείς ή μήπως είναι κανένας προπάππους ο μπάρμπας και τον βοηθάς να έχει χαρούμενα γηρατειά; Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο πιο λογικό.
        ΥΓ
        Πολύ φθηνή είναι η αλήθεια οφείλω να ομολογήσω… Μόνο 4 ευρώ; Να πάρω 10 να σωθώ μιας και τα λεφτά υπάρχουν;

        Σχόλιο από Υπομονετικός | 30/05/2011 | Απάντηση

  26. Εμένα πάλι μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία – μήπως όλη αυτή η αντίδραση, κατά των αγανακτισμένων διαδηλωτών, είναι υποκινούμενη? γιατί ξαφνικά ένώ όλοι ήταν υποστηρικτές της αντίδρασης τώρα έχουν ενστάσεις? μήπως κάποιοι χανους τις θέσεις τους?
    προσοχή δε μιλάω για την αποτελεσματικότητα των διαδηλώσεων, αλλά για τους όλους πους αναλύουν τα εσωτερικά του καθενός μας…
    δεν απευθύνομαι προσωπικά σε κανένα – απλά αυτή η εντύπωση γίνεται και πιο έντονη… είναι ύποπτη αυτή η αντίδραση (τουλάχιστον μερικών…)’μήπως και μελετημένη?
    κλείνοντας, αυτά τα δημοσιεύματα έκαναν διάσημο τον εν λόγω κύριο.. πριν δεν τον ήξερε κανείς….

    Σχόλιο από Dimitris | 31/05/2011 | Απάντηση

  27. Ποιος είναι ο εμπνευστής της “κίνησης των αγανακτισμένων”;

    Πίνγκμπακ από Νέα Πρωία | 06/06/2011 | Απάντηση

  28. Here an online performance of “Ιndignez-vous”, in English:

    Book «Indignez-vous» a virus from France arouses Egypt

    Σχόλιο από Alkimos | 30/06/2011 | Απάντηση

  29. People sould not be afraid of their governments

    Πίνγκμπακ από forkeratea | 04/09/2011 | Απάντηση

  30. […] (1840-1925) 4. Νίκος Δεμερτζής: Λαϊκισμός και μνησικακία 5. Ποιος είναι ο εμπνευστής της “κίνησης των αγανακτισμέ… 6. Socialist International: Declaration of principles 7. 250.000 εκτρώσεις το […]

    Πίνγκμπακ από Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ξεπροβάλλει – Θα διαρκέσει; « Alkimos archive | 05/10/2011 | Απάντηση

  31. […] 4. Νίκος Δεμερτζής: Λαϊκισμός και μνησικακία 5. Ποιος είναι ο εμπνευστής της “κίνησης των αγανακτισμέ… 6. Socialist International: Declaration of principles  7. 250.000 εκτρώσεις το […]

    Πίνγκμπακ από Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ξεπροβάλλει – Θα διαρκέσει; – Μέρος Δ’ | αἰέν ἀριστεύειν | 05/10/2011 | Απάντηση

  32. […] επίσης λαϊκή η δυναμική πίσω από το φουτουριστικό «κίνημα των αγανακτισμένων» καθώς και το «occupy wall […]

    Πίνγκμπακ από Η σιωπή των αξίων! « Alkimos archive | 07/05/2012 | Απάντηση

  33. […] επίσης λαϊκή η δυναμική πίσω από το φουτουριστικό «κίνημα των αγανακτισμένων» καθώς και το «occupy wall […]

    Πίνγκμπακ από Η σιωπή των αξίων! « www.olympia.gr | 07/05/2012 | Απάντηση

  34. […] (1840-1925) 4. Νίκος Δεμερτζής: Λαϊκισμός και μνησικακία 5. Ποιος είναι ο εμπνευστής της “κίνησης των αγανακτισμέ… 6. Socialist International: Declaration of principles 7. 250.000 εκτρώσεις το […]

    Πίνγκμπακ από Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ξεπροβάλλει – Θα διαρκέσει; « Alkimos archive | 04/09/2019 | Απάντηση


Σχολιάστε