Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Με τα μάτια ανοιχτά!

Ποιος άνοιξε την βαλβίδα εκτόνωσης στο «καζάνι που βράζει»;

Η αγανάκτηση του κόσμου, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, είναι και δίκαια και φυσιολογική. Tο ζητούμενο όμως είναι η ανακάλυψη της σωστής διεξόδου.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στείλεις εκατοντάδες ανθρώπους στο βυθό της θάλασσας, σε ένα πλοίο που έχει αρχίσει να βουλιάζει, από το να προκαλέσεις πανικό. Και αυτό ακριβώς έχει συμβεί στη χώρα μας. Εδώ και ενάμιση χρόνο, μια παρέα από τυχοδιώκτες έχει αναλάβει την διακυβέρνηση του πλοίου που λέγεται Ελλάδα και το έχει ονομάσει «ΤΙΤΑΝΙΚΟ», και ακολούθως φρόντισε να ανοίξει παντού «ρωγμές». Και σαν να μην έφταναν αυτά, σπεύδει να επιδεινώσει τώρα την κατάσταση, τις τελευταίες ημέρες, με εξαγγελίες του τύπου: Ή συμβιβαζόμαστε με ένα νέο –ποιο σκληρό- μνημόνιο ή βυθιζόμαστε! Τι ποιο φυσικό να προκαλέσει κάτι τέτοιο έναν πανικό;

Θέλοντας όμως να αξιολογήσουμε νηφάλια την κατάσταση, θα πρέπει εδώ να αναρωτηθούμε, τι είναι αυτό που έβγαλε τους –φυσιολογικά- «αγανακτισμένους» ανθρώπους στον δρόμο… Διότι αν είναι η οργή, τότε λογικά θα περιμέναμε διαφορετική ατμόσφαιρα από αυτή που βλέπουμε να υπάρχει σε αυτές τις «εκδηλώσεις», διότι εγώ προσωπικά σαν εκδηλώσεις (happenings) τις βλέπω αυτές τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις.

Ας μη βιαστούν κάποιοι θερμόαιμοι να με συκοφαντήσουν, λέγοντας, πως στρέφομαι κατά των «διαδηλωτών» προβοκάροντας την κινητοποίηση. Όσοι με γνωρίζουν, θα καταλάβουν, πως ο λόγος που αντιδρώ έτσι είναι επειδή θέλω να πατώ σταθερά στα πόδια μου και δεν μου αρέσει να βλέπω τους συμπολίτες μου να άγονται και να φέρονται από δυνάστες. Διότι σκεφτείτε: Πως θα σας φαινόταν, αν μαθαίνατε αργότερα πως η κινητοποίηση αυτή ήταν προμελετημένη και απόλυτα ελεγχόμενη, ώστε να προληφθεί μια απρόβλεπτη μεγάλη εξέγερση; Σε ποιόν θα άρεσε να μάθει εκ των υστέρων πως αυτοί που πυροδότησαν αυτήν την «εκτόνωση» ήταν αυτοί εναντίον των οποίων στρέφεται;

Άρα καλά τα happenings (αρκεί να μην οδηγήσουν σε έκτροπα) αλλά ας έχουμε και τα μάτια ανοιχτά, διότι αυτό δεν βλάπτει.

Ακολούθως, παραθέτω μια είδηση, την οποία θα ήταν καλό να την λάβουμε σοβαρά υπόψη και ίσως να την αναλύσουμε και λίγο ποιο βαθιά:

Στις 16 Ιανουαρίου 2011, όταν ήταν σε εξέλιξη η «επανάσταση του γιασεμιού», ο Webster Tarpley έγραφε, πως «Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και η CIA, χρησιμοποιούν τα αφοσιωμένα σε αυτούς ΜΜΕ, ώστε να προβάλλουν ιδιαιτέρως τη τυνησιακή εξέγερση, και να τη καταστήσουν πρότυπο μιας νέας γενιάς χρωματιστών επαναστάσεων, μεταμοντέρνων πραξικοπημάτων, και αποσταθεροποιήσεων, εμπνευσμένων από τους Αμερικανούς. Στα αμερικανικά κέντρα όπως είναι το Langley, κάποιοι σχεδιάζουν πυρετωδώς ένα μεσογειακό τσουνάμι, με σκοπό την ανατροπή όλων των αραβικών καθεστώτων και όχι μόνο. Οι μεθοδευτές αυτοί σχεδιάζουν την ανατροπή ή την εξασθένηση των κυβερνήσεων της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Συρίας, της Ιορδανίας, της Αλγερίας, της Υεμένης, και ίσως και άλλων. Παράλληλα, η CIA έχει βάλει σκοπό να ανατρέψει τον Berlusconi στην Ιταλία, εξαιτίας της φιλίας του με τον Putin, και τη στήριξης του προς τον αγωγό Southstream(!). Συνεπώς, δεν μιλάμε μόνο για μια αποσταθεροποίηση στον αραβικό κόσμο, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο».

Καλό θα ήταν επίσης, να κάνουμε και μια έρευνα γύρω από το πρόσωπο που έχει αποκτήσει τον τελευταίο καιρό μεγάλη δημοσιότητα και από πολλούς έχει χαρακτηριστεί μάλιστα λαϊκός ήρωας! Πρόκειται για τον ιδρυτή του Wikileaks, τον Τζούλιαν Ασανζ. Ποια είναι η σχέση του συγκεκριμένου ανθρώπου με τις τελευταίες εξεγέρσεις στην ευρύτερη Μεσόγειο;  Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί;

Καταλήγοντας θα ήθελα να τονίσω, πως για ένα πράγμα είμαι προσωπικά βέβαιος, πως αυτοί που ψάχνουν ακούραστα την αλήθεια και την διέξοδο, τελικά θα την βρουν, αρκεί να πάρουν τη σωστή απόφαση όταν βρεθούν μπροστά στο σταυροδρόμι!

.

30/05/2011 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , , , , , ,

14 Σχόλια »

 1. Καλησπέρα Άλκιμε

  Πήγα πάλι χτες στο σύνταγμα και η αίσθησή μου ήταν ακριβώς αυτή, happening. Ήταν αστείο βασικά, σουβλάκια, παγωτά, μαλλί της γριάς, συναυλίες και κόσμος που φώναζε «Ελλάς, Ελλάς», σαν να πανηγυρίζαμε κάποιο κύπελλο.
  Έχω λοιπόν κάποιες επιφυλάξεις για το αν εκτονώνεται έτσι η οργή των πραγματικά οργισμένων. Και για το αν πραγματικά τους ενδιαφέρει να ελέγξουν αυτή την κατηγορία πλήθους. Έχω μια αίσθηση οτι πρωτίστως κατασκευάζουν γεγονότα, υπερπαραγωγές για κατανάλωση απο την τηλεόραση.
  Τώρα προσπαθούν να σπείρουν τον ιό και στη γαλλία (πάλι πανό στα γαλλικά εχτές στο σύνταγμα) και νομίζω έχει αρχίσει να πιάνει…

  Σχόλιο από Αλιεύς | 30/05/2011 | Απάντηση

  • Και εγώ έχω την εντύπωση πως κάποιοι γελάνε μ’ αυτά πίσω από την πλάτη μας…

   Φαίνεται πως επιδιώκουν να ξεσηκώσουν τη νέα γενιά εναντίον κάθε θεσμού, προκειμένου να τους οδηγήσουν κατόπιν στην «μάντρα» την Νέας Τάξης, όπου θα κάνουν τα παιδιά να πιστεύουν πως είναι ο «δικός τους» Νέος Κόσμος. Ένα δικό τους δημιούργημα, βγαλμένο ίσως μέσα από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Χάνσελ και Γκρέτελ»!

   Σχόλιο από Alkimos | 30/05/2011 | Απάντηση

 2. 20.000 30000 κόσμος σε μιά εκδήλωση τύπου φεστιβάλ με τόση διαφήμιση δεν είναι κάτι το σημαντικό. Και ναι, θα εκτονωθεί σιγά σιγά, αλλά δεν εκτονώνει τον κόσμο…. Ο κόσμος βράζει και δεν εκτονώνεται με γιορτούλες και συνελεύσεις φοιτητικής λογικής. Αν δεν οργανώσει σοβαρή πρόταση και αίτημα για να συσπειρώσει κόσμο, και παραμείνει στα ρομαντικά επιφωνήματα καλε καλέ θαυμάστε μας τι δημοκράτες ήμαστε που κάνουμε ανοιχτή συνέλευση θα καταλήξει ένα ευχάριστο καλοκαιρινό χάπενινγκ. Έστω αυτό, αντιπρόταση σοβαρή δεν υπάρχει 🙂

  Σχόλιο από skeptiki | 30/05/2011 | Απάντηση

 3. 6η μέρα σήμερα και αρχήζω να αναθεωρώ πολλά ως προς την συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
  Έχω μερικές ερωτήσεις που δεν μπορώ να βρω απαντήσεις.
  Συζητούσα με μερικούς φίλους το θέμα της κατασκήνωσης,δεν είμαι δογματικός αλλά με προβλημάτισε το χίπικο στυλάκι κάποιων αργόσχολων που δεν δείχνουν να έχουν καμία συμετοχή πουθενά.Διακοπές κάνουν με κρασάκι,κιθαρούλα και χαβαλέ.Η περιβόητη συνέλευση αρχήσει να θυμίζει παρωδία με τον τρόπο της.Παιδιά που δεν έχουν ακόμα ξεχωρίσει στο κεφάλι τους την έννοια φασισμός και εθνικισμός και διάφορα άλλα προσπαθούν να μας πείσουν για έννοιες όπως άμεση δημοκρατία??Πως γιουχάροντας τις αντίθετες απόψεις??
  6η μέρα και η βελόνα έχει κολήσει στα ίδια και τα ίδια θέματα,τίποτα ανατρεπτικό,προοδευτικό ως ιδέα ώστε να γίνει στόχος και άμεσα πράξη.Χλιαρή επαναστατική ρητορική με αοριστολογίες και συνθηματολογία για το πόπολο.
  Με μπυρίτσα και σουβλάκι δεν ρίχνεις τον Γιωργάκη,κρίμα γιατί άρχησε ελπιδοφόρα και κατάντησε πανηγυράκι και χαβαλές.

  Σχόλιο από xoirosima | 31/05/2011 | Απάντηση

 4. Δεν είμαι σίγουρος ποιος τελικά κάνει καλό και ποιος κακό…. η κοινωνία κοιμότανε και όλοι το κατακρίναμε… τώρα που υπάρχει μια κινητοποίηση όλοι έχουμε τις απόψεις για το πια είναι η σωστή μορφή, και κατακρίνουμε όλα τα άλλα… ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας δούμε αυτή τη κινητοποίηση ως την τελευταία ελπίδα… ο ΓΑΠ δεν φεύγει από πρωθυπουργός ούτε οριζόντια…. θα πουλήσει τα πάντα για να μείνει μέχρι το 2013…. η παθητική αντίδραση, με υπομονή, γίνεται ενεργητική…
  υπάρχουν οι ‘αέρηδες’ αλλά υπάρχει και ψυχή’υπομονή και επιμονή….
  οι δύσκολες μέρες δεν αρχίσαν καν…

  Σχόλιο από Dimitris | 31/05/2011 | Απάντηση

  • Η κίνηση αυτή Δημήτρη δεν αποτελεί αυτό που όλοι περιμέναμε. Δεν είναι made in Greece. Αργά η γρήγορα θα το καταλάβεις… Εδώ πρόκειται για μια διεθνικίστικη πολιτική κίνηση που στοχεύει στο «μάντρωμα» όλων των «αγανακτισμένων» του πλανήτη. Είναι κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στα τέλη του 19ου αιώνα, όπου πάλι ένα γερμανοεβραίος στοχαστής, ο Κάρολος Μαρξ, κατάφερε να δώσει ιδεολογική αφετηρία στους «αγανακτισμένους» εκείνης της εποχής, δημιουργώντας τον Κουμμουνισμό. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Δημιουργήθηκαν πρώτα οι συνθήκες που θα προκαλούσαν την αντίδραση, με τα διάφορα «μνημόνια» και με τα «κοράκια» τους κερδοσκόπους που κλόνισαν τα θεμέλια των οικονομιών των ποιο ασθενέστερων κρατών της Ευρώπης, και κατόπιν άναψαν το «φυτίλι».

   Στόχος: Η δημιουργία μιας νέας πολιτικής κίνησης που ονομάστηκε «Κίνηση των αγανακτισμένων», και με σύνθημα: «Πραγματική δημοκρατία, τώρα!». Με την κίνηση αυτή επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική, η οποία θα αποτελέσει τη «βάση» για την Παγκόσμια Κυβέρνηση, η οποία θα αποτελέσει –φαινομενικά- την πανάκεια όλων των προβλημάτων της ανθρωπότητας και θα …σώσει τον πλανήτη.

   Λίγο υπομονή και θα το δεις φίλε μου!

   Αν θέλεις από την άλλη να δεις τι είναι γνήσια ελληνικό, που αποτελεί την ουσιαστική αφετηρία της Δημοκρατίας, σε προτρέπω να ρίξεις μια ματιά στον Επιτάφιο λόγο του Περικλή, που εκφωνήθηκε κάτω από την σκιά της Ακρόπολης πριν από δυόμιση χιλιάδες περίπου χρόνια. Εδώ θα βρεις μια πολύ καλή μετάφραση του αρχαίου κειμένου: http://greeksurnames.blogspot.com/2009/05/blog-post_28.html

   Σχόλιο από Alkimos | 01/06/2011 | Απάντηση

 5. Στελέχη της νεολαίας πασοκ εκ των διοργανωτών της κίνησης στο ΦΒ. Πυρετός στησίματος μπλογκς από συγκεκριμένη νεολαία την προηγούμενη εβδομάδα που προπαγάνδιζαν την κίνηση.

  Ολόκληρη η αποκάλυψη στο hellas-orthodoxy blogspot com

  Σχόλιο από αλλενάκι | 01/06/2011 | Απάντηση

  • Ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα… Πολλοί θα βγουν τώρα και θα πουν «δική μας ήταν η πρωτοβουλία», για να εισπράξουν ίσως λίγο δημοσιότητα. Η πραγματικότητα είναι όμως ποιο σύνθετη και ποιο γενικευμένη.

   Σύμφωνα με την δική μου έρευνα, όλα τα κόμματα ανήκουν πια στο παρελθόν και αυτό που επιδιώκεται, είναι μια τελείως νέα πολιτική κατάσταση, η οποία θα παρουσιαστεί σαν να βγήκε μέσα από την λαϊκή κατακραυγή! Θα βαπτιστεί δε: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.

   Και κάτι ίσως ποιο διαφωτιστικό: ΟΛΑ ΕΙΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ!!!

   Σχόλιο από Alkimos | 01/06/2011 | Απάντηση

 6. Μέσω των άρθρων σου, αν μη τι άλλο, σέβομαι την άποψη σου – πάντα είσαι ενημερωμένος και σίγουρα διαβασμένος –
  για το εν λόγω θέμα, και χωρίς να κάνω ανάλυσεις και έρευνα, πιστεύω ότι είναι, τουλάχιστον εν μέρει, λαική αυθόρμητη κίνηση – πολλοί θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν, και να επωφεληθούν –
  δεν κοιτάω μόνο την Αθήνα – αν δεις στην επαρχία τι γίνεται θα δεις τον μέσο Έλληνα να διαμαρτύρεται αγανακτισμένος –
  σε μερικά θέματα η βαθειά ανάλυση ίσως δεν ταιρίαζει’
  ελπίζω να έχω δίκιο εγώ (και να πέσεις έξω εσύ) για να δούμε μια αλλάγή στον τόπο μας..

  Ο ΓΑΠ και η παρέα του κανουν την παγκόσμια διακυβέρνηση πραγματικότητα στην Ελλάδα – και αυτό πρεπει να σταματήσει – και ο ΓΑΠ και ο παπακωνσταντίνου πρέπει να μπουν παραδειγματικά φυλακή – δεν πιστεύω ότι θα γίνει, αλλά ελπίζω…
  και όπως έγραψες και εσυ η Ιστορία επαναλαμβάνεται – αυτά τα παιχνίδια δεν είναι τωρινά μονο… τέλη 19 αιώνα, αρχές 20 ακριβώς τα ίδια γινότανε….και τοτε κανεις δεν τιμωρήθηκε, τώρα ελπίζω κάποιοι να τιμωρηθούνε..

  Σχόλιο από Dimitris | 01/06/2011 | Απάντηση

  • Μακάρι φίλε μου να έρθει αυτή η μέρα που θα αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη! Μη περιμένεις όμως από «γιαλαντζί» επαναστάσεις να έρθει αποτέλεσμα… Το πόπολο έχει γίνει πια σήμερα …πλαστελίνη. Από αλλού θα έρθει η λύση!

   Σχόλιο από Alkimos | 01/06/2011 | Απάντηση

  • Κοίτα, παραδόξως, τι τόνισε ο πρωθυπουργός μας σήμερα από το βήμα εκδήλωσης της Τράπεζας της Ελλάδος για την κλιματική αλλαγή: «Όσοι διαδηλώνουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε τόσες πλατείες ανά τον κόσμο, απευθύνονται σε εθνικά συστήματα Δημοκρατίας, τα οποία σήμερα είναι αδύναμα, πολύ πιο αδύναμα από ό, τι παλιά και αιχμάλωτα μιας παγκόσμιας εξουσίας»,
   Τόνισε την ανάγκη μιας δημοκρατικής και ενημερωμένης παγκόσμιας διακυβέρνησης, καθώς και ριζικής αναμόρφωσης της δημοκρατίας, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

   «Απαιτείται μια πιο δημοκρατική και ενημερωμένη διακυβέρνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, που εγγυάται κανόνες, διαφάνεια όμως, και καταπολέμηση της αδικίας, αλλά και μια ανθρώπινη αξιοποίηση της τεράστιας οικονομικής και τεχνολογικής δύναμης που έχουμε στα χέρια μας, προστατεύοντας και το περιβάλλον.

   Επίσης απαιτείται ριζική αναμόρφωση, και σε περιφερειακό, και σε εθνικό επίπεδο, του συστήματος δημοκρατικής διακυβέρνησης, που θα δίνει τη δυνατότητα στον ενημερωμένο πολίτη να δρα, να παίρνει πρωτοβουλίες και να αναλαμβάνει ευθύνες, μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων και αρχών δικαίου», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

   http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=80687&catid=9

   Δεν είναι παράδοξο το ότι τα λόγια αυτά συμπίπτουν, στο ακέραιο, με τους βασικούς στόχους αυτού του πανευρωπαϊκού κινήματος; Σου φαίνεται να ανησυχεί στο παραμικρό από την δήθεν «οργή» του κόσμου;

   Πρόσεξε, εγώ δεν αμφισβητώ τα γνήσια συναισθήματα των ανθρώπων που έχουν βγει στις πλατείες. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι εν γνώση τους πιόνια του συστήματος. Κάθε άλλο… Θύματα είναι απλά και για μια ακόμη φορά παραπλανημένοι. Είναι σαν τον σκύλο που του έβαλε το αφεντικό του λίγο ποιο μακρύ σχοινί και γαυγίζει τώρα απειλητικά προς κάθε κατεύθυνση.

   Σχόλιο από Alkimos | 01/06/2011 | Απάντηση

 7. To «πράσινο» σχόλιο σου έπιασε διάνα!

  Η παγκόσμια διακυβέρνηση, όπως το βλέπω έγω, στοχεύει ουσιαστίκα στην εξαθλίωση των μαζών και τη δημιουργία μιας ανώτερης τάξης με βάση μόνο την οικονομική κατάσταση του καθενός – αυτό το προσπαθούν σε όλο τον κόσμο, και ουσιαστικά το προσπαθεί και ο ΓΑΠ
  Ο ΓΑΠ, σίγουρα είναι κατευυνόμενος, αλλά ο άνθρωπος είναι αστείος – Ο Ντοστογιεφσκι έχει πολύ δίκιο – δεν πιστεύει τίποτα από ότι λέει, αλλά τα λέει για να νιώθει σημαντικός.. πιστεύω ότι οι μέρες του είναι μετρημένες, αλλά (συμφωνόντας με αυτά που λες) ο επόμενος θα συνεχίσει το ίδιο έργο, με λίγο καλύτερο τροπο
  η ελπίδα είναι να μείνει ο ΓΑΠ οσο γίνεται παραπάνω για να πιάσουμε πάτο…

  Σχόλιο από Dimitris | 01/06/2011 | Απάντηση

 8. Το βιντεο με τις δηλωσεις του Τζεφρυ:

  https://alkimosarchive.wordpress.com/2011/05/30/with-eyes-open/

  Σχόλιο από Hellas-Orthodoxy | 01/06/2011 | Απάντηση

 9. Σχόλιο από Hellas-Orthodoxy | 01/06/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s