Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Που πάμε;

Τα θέματα που θα ακολουθήσουν…

Τα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν γύρω μας, χωρίς να μπορεί ο απλός πολίτης να τις παρακολουθήσει. Οι περισσότεροι μάλιστα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ή αφήνονται απλά να τους συμπαρασύρει το ρεύμα.

Με τρία θέματα έχω βάλει σκοπό να καταπιαστώ  και θέλω απλά να κάνω εδώ μια ενημέρωση στους φίλους αναγνώστες, μη και τυχόν ενδιαφέρεται κάποιος να κάνει προκαταβολικά το δικό του σχετικό σχόλιο, ώστε να προκύψει έτσι ένας εποικοδομητικός διάλογος. Τα θέματα αυτά είναι:

  • Γιατί γίνεται όλο και ποιο συχνά λόγος (και εντός και εκτός της χώρας) για εμφύλιο; Ποιοι υποκινούν μια τέτοιου είδους εξέλιξη και ποιοι θα ήταν οι τυχόν ωφελημένοι αν κάτι τέτοιο συμβεί;
  • Πως γίνεται γενικά οι διεθνιστές, είτε προέρχονται από την πλευρά των νεοφιλελευθέρων (Νεοταξίτες), ή των νεοναζιστών ή από την πλευρά των αριστερών πολιτικών αποχρώσεων, να συναντιόνται στην κοινή αφετηρία του αποκρυφισμού, όπως αυτή εκφράζεται από την κίνηση του  Τρανσουμανισμού ή τον νεοπαγανισμό (New Age);
  • Ποιες δυνάμεις στον τόπο μας υποκινούν αγνούς, φιλήσυχους πολίτες, να ξεσηκωθούν, με εφαλτήριο μια δήθεν απελευθέρωση του τόπου από φανταστικούς (μη προσδιορισμένους) εχθρούς; Ποιοι εξυπηρετούνται από έναν τέτοιου είδους, ανεξέλεγκτο -ή μήπως ελεγχόμενο;- ξεσηκωμό;

Η σύγχυση που επικρατεί είναι πολύ μεγάλη, και γεγονός είναι πως και ο πλέον ευφυής νοικοκύρης κοντεύει να παραδώσει τα όπλα της νοητικής μάχης σκεπτόμενος ότι οι πνευματικές του δυνάμεις δεν επαρκούν… Ένα είδος μαζικού …«ψαρώματος» δηλαδή – για να χρησιμοποιήσω μια από τις γνωστές φανταρίστικες ατάκες.

Αυτά είναι λοιπόν τα θέματα που θα ακολουθήσουν και περιμένω και τις δικές σας απόψεις.

.

Από πού ερχόμαστε; Τί είμαστε; Πού πάμε; - Πωλ Γκωγκέν (1897–1898)

.

07/09/2010 - Posted by | News | , , ,

9 Σχόλια »

  1. Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
    ΤΟ 324 π.Χ.
    ΣΤΗΝ ΩΠΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ 9.000
    ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΩΝ ΚΑΘΕ
    ΦΥΛΗΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ – ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΔΩΝ

    <>.
    ..Ακουγονται σαν Νεοταξικα τα λογια του Αλεξανδρου?
    Μηπως αναγνωριζουμε νεοταξικες ιδεες στο εδαφιο της Πολιτειας οπου ο Πλατων τα αρρωστα και σακατικα παιδια τα οδηγει σε μερος που δεν τα βλεπει ο ηλιος?
    Αν απαντησουμε καταφατικα τοτε ειμαστε ηδη στον προθαλαμο του χειρουργειου ετοιμοι για την λοβοτομη και με την συγκαταθεση μας.Αν θα μας οδηγησουν στο τραπεζι του Νεοταξιτη η Νεοναζι η Αριστερου προοδευτικου χειρουργου ειναι καθαρα θεμα συγκυριων.
    Αποκρυφιστικα ρευματα και κλειστες ομαδες,καστες,δανειζονται επιλεκτικα οχι μονο εδαφια αλλα και συμβολα,γραμματα απο τα Ελληνικα κειμενα παρουσιαζοντας τους εαυτους τους οτι ενδιαφερονται δηθεν για τον Ανθρωπο την ισοπολιτεια,την Δικαιοσυνη,την δημοκρατια στην προσπαθεια τους να στρατολογησουν νεα μελη.
    Νεα μελη που θα παραμεινουν στην βαθμιδα του επικουρου,του απλου στρατιωτη.Για τις ανωτατες βαθμιδες ο σκοπος δεν ειναι ουτε το χρημα,ουτε η δοξα…Εξουσια..
    Εξουσια και ελεγχος της σκεψης των ανθρωπων,εξουσια επι της φυσης,επι ολων των μορφων ζωης,ει δυνατον..
    Ετσι σημερα απαγορευεται το καπνισμα,διοτι ΑΥΤΟΙ ενδιαφερονται για το καλο σου..εσυ δεν κανει να σκεφτεσαι,φτανει που το σκεφτηκαν αυτοι,ετσι αυριο θα απαγορευεται να φυτευεις λαχανα στον κηπο σου,αν βρεις σπορους,για το καλο σου…Διοτι μονο τα πιστοποιημενα και εγκεκριμενα λαχανα δεν εγκυμονουν κινδυνουςγια την Δημοσια Υγιεια..και μεθαυριο θα πρεπει να φορεσεις το εμφυτευμα..διοτι εκει ειναι περασμενα ολα τα στοιχεια σου ωστε σε περιπτωση ατυχηματος οι γιατροι αμεσως να πραξουν τα δεοντα…

    Επιθετικη πολιτικη Αλκιμε?με την εννοια του διαλογου και των ερωτησεων?την βρισκω εξοχως συναρπαστικη ιδεα!!
    Συμμετοχη! μας χρειαζεται! εμπρος αδερφια,γραψτε,εκφραστητε
    κανενας μας δεν ειναι της ακαδημιας αθηνων μπορουμε ομως να δημιουργησουμε την δικη μας Ακαδημια..

    Σχόλιο από Observer | 08/09/2010 | Απάντηση

  2. Σας εύχομαι, τώρα που τελειώνουν οι πόλεμοι, να ευτυχήσετε με την Ειρήνη.
    Όλοι οι θνητοί, απ’εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός,
    μονοιασμένοι για την κοινή προκοπή.
    Να θεωρείτε την Οικουμένη Πατρίδα σας, με Κοινούς Νόμους,
    όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής.
    Δεν χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, σε Έλληνες και Βαρβάρους.
    Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν.
    Τους καταμερίζω μ’ένα μόνο κριτήριο, την Αρετή.
    Για μένα, κάθε καλός Ξένος, είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας,
    είναι χειρότερος από Βάρβαρο.
    Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα,
    παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ εγώ διαιτητής σας.
    Τον ΘΕΟ, δεν πρέπει να τον νομίζετε ως αυταρχικό κυβερνήτη,
    αλλά ως κοινό ΠΑΤΕΡΑ όλων, ώστε η διαγωγή σας
    να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ’αδέλφια στην οικογένεια.
    Από μέρους μου, θεωρώ όλους, ΙΣΟΥΣ, λευκούς και μελαμψούς.
    Και θα ήθελα να μην είστε μόνο υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου,
    αλλά μέτοχοι, όλοι συνέταιροι.
    Όσο περνάει από το χέρι μου, θα προσπαθήσω να συντελεσθούν αυτά που υπόσχομαι

    ..Κατα περιεργο τροπο χαθηκε στο προηγουμενο σχολιο…

    Σχόλιο από Observer | 08/09/2010 | Απάντηση

  3. […] Αυτά είναι λοιπόν τα θέματα που θα ακολουθήσουν και περιμένω και τις δικές σας απόψεις.από το Alkimos archive […]

    Πίνγκμπακ από Που πάμε; | Myshare.gr | 08/09/2010 | Απάντηση

  4. Ας σημειωθεί, ότι κάποια κέντρα (μάλλον γερμανικά συμφέροντα) προωθούν σενάρια εμφυλίου και κάποια άλλα (βλέπε νέα εξόρμηση του Bob Chapman και Alex Jones) πιθανό πραξικόπημα, με είδηση (σχετικά με το τελευταίο) που υποτίθεται πως προέρχεται από άτομο το οποίο παρευρέθηκε στο γάμο του «πρίγκιπα» Νικόλαου(!), στις Σπέτσες. Ένα συνονθύλευμα προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, που είναι εύκολο να προκαλέσει σύγχυση ακραίας μορφής, σε όσους έχουν άγνοια…

    Σχόλιο από Alkimos | 08/09/2010 | Απάντηση

  5. Ακολουθούν κάποια σχόλια, από την αναδημοσίευση του άρθρου στο φιλικό Καφενείο:

    Σχόλιο από Alkimos | 08/09/2010 | Απάντηση

    • Για το πρώτο θέμα, θεωρώ ότι είναι μια εύστοχη προσπάθεια να χαρακτηρίσουν μια οποιαδήποτε αντίδραση εκ μέρους των πολιτών. Η λέξη «εμφύλιος» δικαιολογεί άμεση παρέμβαση από μέρους της ΕΕ, ώστε να επαναφέρει την νομιμότητα στη χώρα. Πρόλαβαν να τη βαφτίσουν κάτι παράνομο και καταστροφικό, ώστε να μας βάλουν στο γύψο δικαιολογημένα και να ησυχάσουν μια για πάντα. Σημειολογικά ταιριάζει με την 11/9, που με μια κατασκευασμένη τρομοκρατική ενέργεια επέβαλαν δικτατορία στην Αμερική. Κι αφού καταπνίξουν άμεσα μια αντίδραση, απρόσκοπτα και αυθαδέστατα θα συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της χωρίς να φοβάται και χωρίς να δέχονται προπηλακισμούς τα μέλη της. Ποιός είναι ωφελημένος από μια τέτοια εξέλιξη είναι προφανές: οι αγαπητοί δανειστές μας και οι αιρετοί υπάλληλοί τους.
      Για το δεύτερο θέμα, είναι φανερό πως επικρατεί τέτοια σύγχιση λόγω ημιμάθειας, που ο Διεθνισμός και η Παγκοσμιοποίηση έγιναν ένα και το αυτό μέσα στο σκοτισμένο μας μυαλό.
      Όσο για τους εθνικιστές, είναι οι μόνοι που ανθίστανται, ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με την θεωρία της φιλοσοφικής τους άποψης να είναι υπέρ.
      Γενικά όμως όλα αυτά δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που ασχολείται με πιο καθημερινά προβλήματα, που περισσεύουν άλλωστε. Κατά δεύτερο λόγο, μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούν οργάνωση. Άν υπήρχε οργάνωση, θα υπήρχαν επικεφαλείς, τότε θα ακούγονταν ονόματα. Όλα είναι ανώνυμα, όμως. Οπότε αν εκδηλωθεί κάποιου είδους ξεσηκωμός, σίγουρα θα είναι κατευθυνόμενος και απώτερος σκοπός του είναι η επιβολή δικτατορικού ελέγχου.

      Σχόλιο από Ανώνυμος | 08/09/2010 | Απάντηση

  6. Για το πρώτο θέμα, θεωρώ ότι είναι μια εύστοχη προσπάθεια να χαρακτηρίσουν μια οποιαδήποτε αντίδραση εκ μέρους των πολιτών. Η λέξη «εμφύλιος» δικαιολογεί άμεση παρέμβαση από μέρους της ΕΕ, ώστε να επαναφέρει την νομιμότητα στη χώρα. Πρόλαβαν να τη βαφτίσουν κάτι παράνομο και καταστροφικό, ώστε να μας βάλουν στο γύψο δικαιολογημένα και να ησυχάσουν μια για πάντα. Σημειολογικά ταιριάζει με την 11/9, που με μια κατασκευασμένη τρομοκρατική ενέργεια επέβαλαν δικτατορία στην Αμερική. Κι αφού καταπνίξουν άμεσα μια αντίδραση, απρόσκοπτα και αυθαδέστατα θα συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της χωρίς να φοβάται και χωρίς να δέχονται προπηλακισμούς τα μέλη της. Ποιός είναι ωφελημένος από μια τέτοια εξέλιξη είναι προφανές: οι αγαπητοί δανειστές μας και οι αιρετοί υπάλληλοί τους.
    Για το δεύτερο θέμα, είναι φανερό πως επικρατεί τέτοια σύγχιση λόγω ημιμάθειας, που ο Διεθνισμός και η Παγκοσμιοποίηση έγιναν ένα και το αυτό μέσα στο σκοτισμένο μας μυαλό.
    Όσο για τους εθνικιστές, είναι οι μόνοι που ανθίστανται, ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με την θεωρία της φιλοσοφικής τους άποψης να είναι υπέρ.
    Γενικά όμως όλα αυτά δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού, που ασχολείται με πιο καθημερινά προβλήματα, που περισσεύουν άλλωστε. Κατά δεύτερο λόγο, μαζικές κινητοποιήσεις απαιτούν οργάνωση. Άν υπήρχε οργάνωση, θα υπήρχαν επικεφαλείς, τότε θα ακούγονταν ονόματα. Όλα είναι ανώνυμα, όμως. Οπότε αν εκδηλωθεί κάποιου είδους ξεσηκωμός, σίγουρα θα είναι κατευθυνόμενος και απώτερος σκοπός του είναι η επιβολή δικτατορικού ελέγχου.

    Σχόλιο από Ανώνυμος | 08/09/2010 | Απάντηση

  7. Εκδηλώθηκε μια νεοεποχίτικη κίνηση με ολοφάνερους συμβολισμούς στις εικόνες και στο μηνυμά της αλλά τον ήπιε κανονικά.
    Τώρα όποιος πάτησε την πεπονόφλουδα και την πρόβαλλε, πρόβλημά του.

    Σχόλιο από αλλενάκι | 09/09/2010 | Απάντηση

  8. […] Αυτά είναι λοιπόν τα θέματα που θα ακολουθήσουν και περιμένω και τις δικές σας απόψεις.από το Alkimos archive […]

    Πίνγκμπακ από Που πάμε; | StinFora.Com | 11/09/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε