Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ: Το προϊόν του εκφυλισμού

Αργά η γρήγορα θα εμφανιζόταν… Ήταν ζήτημα χρόνου… Τα συμπτώματα ήταν εδώ και καιρό ορατά.

ptosi

  Το παράξενο δεν είναι η εμφάνιση αυτής της δολοφονικής οργάνωσης, που θέλει να ονομάζεται «επαναστατική». Το παράξενο είναι πού όλοι έχουν μείνει …έκπληκτοι, λες και δεν το περίμεναν.

Ανάλογα την αποσύνθεση που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία, αυτό που έχει κάνει πρώιμα την εμφάνισή του, είναι -κατά την ταπεινή μου γνώμη- μόνο το αρχικό στάδιο του καρκινώματος. Πολύ φοβάμαι ότι πρόκειται να δούμε πολύ χειρότερα!

Αργά αλλά σταθερά έχει ακολουθηθεί μια κατηφορική πορεία που όσο διαρκούσε προκαλούσε ένα είδος ίλιγγου. Τώρα όμως, που φαίνεται στο βάθος ο γκρεμός, ο ίλιγγος μεταβάλλεται πρώτα σε τρόμο και μετά σε ΘΥΜΟ. Ακραίο θυμό. Θυμό από μέρους όλου αυτού του πλήθους, που βλέπει να χάσκει μπροστά του το απόλυτο κενό… το τίποτα… Διότι αυτό είναι το μόνο «όραμα» που απέμεινε.

Όλα δοκιμάστηκαν στον χώρο της πολιτικής και όλα απέτυχαν… με πάταγο.  Σε τι να πιστέψει άλλο ο φτωχός κόσμος, που το μόνο που ζητούσε ήταν να μεγαλώσει τα παιδιά του σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, και να έχει τα αναγκαία για να ζήσει; Σε ποιόν να πιστέψει; Πόσο καιρό θα μπορούσε να υποφέρει ακόμα το «καπέλωμα» της δημοκρατίας, την ασυδοσία της δημοσιονομικής πολιτικής που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία 20-30 χρόνια, το πλιάτσικο από μέρους των «πατέρων» του έθνους καθώς και την επαίσχυντη κακομεταχείριση από μέρους των «αυλικών» τους, των δημοσίων υπαλλήλων; Και αν οι μεγαλύτεροι τα υπέμειναν αυτά καρτερικά, ένα είναι σίγουρο, πως κάποια από τα παιδιά τους κάποτε θα ξεσηκώνονταν. Και αυτό το «κάποτε» είναι «τώρα» καθώς βλέπουμε να ξεκινάει με την εμφάνιση της ΣΕΧΤΑΣ.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι εδώ πρόκειται για «παιδιά». Για παιδιά που έχουν χάσει πρόωρα την παιδική τους αθωότητα βγαίνοντας σε έναν κόσμο άστοργο, χωρίς αρχές, χωρίς υγιή πρότυπα, χωρίς πολιτισμό. Σε έναν κόσμο ΔΥΧΩΣ ΟΡΙΑ. Ντρέπονταν προφανώς όλα αυτά τα χρόνια για τους ταπεινωμένους γονείς τους, και είχαν αποφασίσει μέσα τους να δώσουν οι ίδιοι την «λύση».

Και σε άλλες εποχές είχαν προκύψει τέτοιες αντιδράσεις σε ανάλογες καταστάσεις. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η Γαλλική επανάσταση και άλλες επαναστάσεις, που έχουν καταγραφεί στην Ιστορία. Κάτι ανάλογο ήταν και ο ξεσηκωμός του ‘68 στην Πράγα και πρόσφατα η πτώση του τοίχους  στο Βερολίνο. Από πίσω ήταν πάντα η ΟΡΓΗ.

Αυτή η εποχή έχει όμως άλλα χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά βίαια, ανεξέλεγκτα, τρομακτικά. Και το φαινόμενο δεν είναι τοπικό, είναι διεθνές. Ο κατήφορος είναι εισαγόμενος, και τον χρωστάμε σε μεγάλο βαθμό στους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ, πρωτοστατούντος του πολιτικού με το …ζιβάγκο, που θα έφερνε την «αλλαγή»… και την έφερε! Και ήρθε μετά ο Καραμανλής junior, με το σλόγκαν της «επανίδρυσης του κράτους», και αντί για επανίδρυση προκάλεσε την τελική αποσύνθεση.

Ένα είναι πάντως γεγονός -οι παλιοί “καραβοκύρηδες” το ξέρουν καλά αυτό- πως αυτοί που εγκαταλείπουν πρώτοι το καράβι που βουλιάζει,  είναι πάντα τα ποντίκια… Η πρώτη αιφνίδια αποχώρηση έγινε αυτή την εβδομάδα, στον «Ελεύθερο Τύπο». Το ερώτημα τώρα είναι, πόσοι από τα «γνωστά τρωκτικά» θα τους ακολουθήσουν στην άτακτη φυγή;

.

25/06/2009 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , ,

7 Σχόλια »

  1. […] Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 25, 2009 Alkimos […]

    Πίνγκμπακ από ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ: Το προϊόν του εκφυλισμού « www.olympia.gr | 25/06/2009 | Απάντηση

  2. Ωραίο άρθρο φίλε Άλκιμε. Συμφωνώ με το τρόπο σκέψης σου – για την γενική κοινωνική παρακμή και που οδηγούμαστε και φυσικά για το έργο του κ. με το ζιβάγκο (το έχω πει πολλές φορες ότι πολλά δεινά της σύγχρονής Ελληνικής κοινωνίας είναι προιόν της κοινωνικής και ηθικής απαξίωσης που επέφερε η «αλλαγή»).
    Διαφωνώ όμως με τη λογική των «επαναστατών» της σέχτας (δεν είμαι σίγουρος αν είναι ειρωνική αυτή η αναφορά σου στο κείμενο). Θα έλπιζα να είναι όπως τα λες, καταπιεσμένη νεολαία που στη δίψα για δικαιοσύνη και για να πολεμήσει το σύστημα έχει «ξεφύγει» (γιατί σε καμιά περίπτωση δε δικαιολόγώ φόνους)
    Πιστεύω ότι βασικά αυτή η σέχτα είναι το σύστημα – είναι, ίσως το πιο ανήθικο, μέρος του συστήματος που λόγω της κοινωνικής απάθείας εμφανίζονται ως πολέμιοι του συστήματος – το σύστημα χρησιμοποεί πετυχημένα την «τρομοκρατική» απειλή ως μέσο χειραγώγησης των λαών / ατόμων – το μέγεθος της «τρομοκρατικής» απειλής είναι άμεσα συνδεδεμένο με μέγεθος του γκρουπ ατόμων προς χειραγώγηση

    Σχόλιο από Δημήτρης | 25/06/2009 | Απάντηση

    • Η χειραγώγηση στην οποία αναφέρεσαι Δημήτρη είναι αναμφισβήτητη, και σαν πρόθεση ορισμένων αλλά και σαν γεγονός. Αυτό επιβεβαιώνεται πλέον περίτρανα σε παγκόσμια κλίμακα.
      Αναφορικά τώρα με το φαινόμενο της τρομοκρατίας, θα ήταν πιστεύω τραβηγμένο από τα μαλλιά, να το βλέπαμε απλά σαν μια ελεγχόμενη προβοκάτσια. Αν ήταν έτσι, τότε εύκολα θα μπορούσε να αποκαλυφτεί σαν τέτοια και δεν θα είχε τότε την αποτελεσματικότητα που απαιτείται. Όχι ότι δεν υπήρξαν κατά διαστήματα κάποιες, μεμονωμένες όμως, περιπτώσεις επέμβασης διεθνών μυστικών υπηρεσιών με προκάλυμμα τρομοκρατικών πράξεων, αλλά δεν πρέπει όμως όλα να τα γενικεύουμε. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε την δυναμική που εμπεριέχεται στην λαϊκή οργή και τα δυναμικά αποτελέσματα που μπορεί αυτή να έχει.
      Σαφώς και δεν δίνω οποιοδήποτε ελαφρυντικό στην δράση αυτής της νεόφερτης δολοφονικής οργάνωσης, δεν παύω όμως να υποστηρίζω, πως πρόκειται για έκφραση λαϊκής οργής, η οποία μπορεί να πάρει ενίοτε ανεξέλεγκτες μορφές. Έτσι βλέπω και την εμφάνιση αυτής της οργάνωσης. Ως την συνέπεια της μακρόχρονης διαφθοράς και της ανέχειας. Η όλη κατάσταση ήταν σαν καζάνι που βράζει… Η έκρηξη ήταν αναπόφευκτη.
      Τώρα, για να επανέλθω στο ζήτημα της χειραγώγησης. Αυτοί οι οποίοι την επιδιώκουν και την ασκούν, έχουν στη διάθεσή τους φοβερά ισχυρές δυνατότητες πρόβλεψης και εκεί έγκειται σε μεγάλο βαθμό και η δύναμή τους. Στο ότι μπορούν δηλαδή να προβλέψουν τα αποτελέσματα, αφού οι ίδιοι διαμορφώνουν το ανάλογο – ελεγχόμενο- κλίμα, ώστε να μπορούν εμφανιστούν τέτοια φαινόμενα. Το δικό τους κέρδος έγκειται, στο ότι η εμφάνιση τέτοιων καταστάσεων, τους δίνει κατόπιν το νομικό δικαίωμα εφαρμογής των «ζητούμενων» ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ που επιδιώκουν.
      Το σενάριο αυτό έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις, και το βλέπουμε τώρα να επαναλαμβάνεται και στο Ιράν.
      Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, πως η δημιουργία κλίματος εσωτερικής έντασης, με συνέπεια την λαϊκή κατακραυγή και αντίδραση –όποιας μορφής- είναι ποιο αποτελεσματική, από την στρατολόγηση τρομοκρατών και τη σκηνοθεσία τρομοκρατικών πράξεων.

      Σχόλιο από lkimosarchive | 25/06/2009 | Απάντηση

      • Νομίζω ότι τελικά μιλάμε για το ίδιο πράγμα – ίσως η περιγραφή μου να μην ήτανε ξεκάθαρη.
        Ως χειραγώγηση εννοώ κάθε πράξη (και μπορεί να έχει τη μορφή λαικής αντίδρασης, τρομοκτρατικής πράξης, είδησης, δημοσιεύματος, πολιτικής θέσης κτλ) που έχει ως σκοπό την λήψη αποφάσεων κατά των πολιτών με την «δήθεν» σύμφωνη γνώμη των πολιτών. – Δηλαδή δε βλέπω διαφορά με το Ιραν και τα τρομοκρατικά χτυπήματα η τις παρδαλές επαναστάσεις – τα εντάσσω όλα ως παιχνίδια του συστήματος.
        Μακαρι να υπαρξει λαική οργή – αρκεί να είναι κατά των σωστών υπευθυνων…
        Μια και ανέφερες το Ιραν, βλέπω ότι τελικά το κόλπο τους δεν έπιασε όπως θα ήθελαν – σε αυτό βοηθάει πολύ το διαδίκτυο που πλέον αφήνει τον πολίτη να αποφασίσει για το τι γίνεται, όχι τον κάθε δημοσιογράφο να αποφασίσει για τον πολίτη (γιατι εκεί έχουμε φτάσει, οι δημοσιογράφοι να είναι ειδήμονες, παντογνώστες που να προσπαθούν να επιβάλουν την αποψη τους και να νευριάζουν αν δεν την δέχεσαι – με την ευκαιρία και αυτό έίναι μέρος τους συστήματος, και αυτό που δουλέυει καλύτερα από όλα).
        Τελειώνοντας, συνεχίζω να διαφωνώ ότι η σέχτα δεν είναι το αποτέλεσμα οργής, αλλά ακόμη ένα πιόνι στο σύστημα (και δεν είμαι γενικά της συνομοσιολογίας, δεν βλέπω παντού προσπάθειες κατά των Ελλήνων κτλ, προσπαθώ να κρίνω αντικειμενικά, άσχετα με το τι θέλω αλλά με το τι βλέπω να γίνεται, το σύστημα που λέω δεν μπορώ να το προσδιορίσω όυτε να καταλαβω ποιος κινεί τα νήματα – αν μπορούσα να το κάνω τότε το σύστημα έχει καταρρέυσει)

        Σχόλιο από Δημητρής | 25/06/2009 | Απάντηση

  3. Και με τη ευκαρία ενα επίκαιρο άρθρο….

    Από την Αθήνα στην Τεχεράνη, όλα τα έξοδα πληρωμένα από το CNN!

    Σχόλιο από Δημήτρης | 25/06/2009 | Απάντηση

    • Πολύ καλό το link Δημήτρη και αποκαλυπτικό. Ακόμα μια γκάφα στο ενεργητικό τους…

      Σχόλιο από alkimosarchive | 25/06/2009 | Απάντηση

  4. Prosopika pisteyw oti aytes oi egklimatikes organwseis, dimiourgountai apo lathi tou kratous….kai to kratos exei kanei polla!!!!!

    Σχόλιο από belarisa | 26/06/2009 | Απάντηση


Σχολιάστε