Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Η υπόθεση της Ελλάδας από τη σκοπιά ενός Γερμανού πολίτη

«Το παγκόσμιο σύστημα, το οποίο συστήνει  την τοποθέτηση ενός Επιτρόπου για την Ελλάδα, το ίδιο αποσυντίθεται»

Υπάρχουν πολλά που γράφονται για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και κάποια από αυτά είναι φιλικά και κάποια άλλα απόλυτα αρνητικά έως υβριστικά. Από εχθές, παρεμπιπτόντως, έχει αρχίσει η Γερμανία –μέσω Spiegel- ένα φραστικό πόλεμο και με την Ιταλία… Εντόπισα όμως σήμερα, σε μια απλή ιδιωτική ιστοσελίδα, το κείμενο ενός Γερμανού, το οποίο φανερώνει, πως δεν είναι οι Γερμανοί (ο λαός) αυτοί που τα έχουν βάλει με του Έλληνες –και τώρα με τους Ιταλούς- αλλά ότι και αυτοί οι ίδιοι έχουν αρχίσει να βλέπουν τα μαύρα σύννεφα να τους πλησιάζουν. Ότι υπάρχουν ανάμεσα στον γερμανικό πληθυσμό και άνθρωποι, οι οποίοι δεν αναμασούν την τροφή που τους σερβίρουν τα Μέσα Μαζικής …Αποχαύνωσης, αλλά που χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να σκέπτονται.

Παρουσιάζω εδώ το κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση:

*

Τα 130 νέα δισ. για την Ελλάδα δεν είναι αρκετά, πρέπει να γίνουν 145 δισεκατομμύρια, έτσι ακούστηκε τώρα. Αυτά τα 145 δισ. αν τα μοιράσουμε στα 10 εκατομμύρια Ελλήνων, πέφτουν στον καθένα € 14.500, ένα πολύ καλό ετήσιο καθαρό εισόδημα. Με όλα αυτά που ακούγονται για ελάφρυνση του χρέους, το ποσό αυτό διπλασιάζεται. Αλλά αυτό είναι μόνο η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι οι άνθρωποι στην Ελλάδα που δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους και δεν έχουν χρήματα ούτε για τρόφιμα.

Σκεφτείτε αυτούς που σήμερα δεν είναι ακόμα από την άλλη πλευρά… Aς υποθέσουμε ότι είστε μηχανοδηγός και εισπράττετε € 2.500 μικτά. Στη συνέχεια, έρχεται ένας εμφανίσιμος κύριος από το Σωματείο Εργαζομένων και σας λέει ότι στο εξής θα παίρνεται € 3.500. Μπορεί τότε εσείς να πείτε, «όχι ευχαριστώ»; Φυσικά όχι, θα χαιρόσασταν αντίθετα που η απόδοσή σας εκτιμήθηκε. Διαπιστώνεται με αυτή την κίνηση  ότι στη χώρα σας κάτι κινείται, επειδή η ΕΕ επιδοτεί πλουσιοπάροχα. Χτίζονται όμορφοι νέοι δρόμοι, γίνεται ανακαίνιση κτιρίων, η αισιοδοξία εξαπλώνεται. Γιατί να μη πάρετε άρα και εσείς το μερίδιό σας; Περισσότερες διακοπές, περισσότερη αποζημίωση για τις νυχτερινές βάρδιες, περισσότερο εισόδημα; Τι σας ενδιαφέρει εσάς το δημόσιο χρέος; Και τι σας ενδιαφέρει εσάς που για άλλους πολίτες η ανάκαμψη αυτή δεν έχει έρθει ακόμα; Η ζωή είναι ωραία!

Το αποτέλεσμα είναι μια χώρα, όπου ποτέ δεν φορολογούνται οι πλούσιοι, όπου υπάρχουν προνομιούχοι που είναι σίγουρα απρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα πλεονεκτήματά τους, και πάρα πολλοί φτωχοί άνθρωποι που έχουν πάρει ελάχιστα από την όλη «ανάπτυξη»  και τώρα υποφέρουν κάτω από τις νέες μεταρρυθμίσεις. Τι πρέπει να κάνουμε τώρα; 

Η ΕΕ ζητά τώρα για τους Έλληνες να στείλουν έναν Επίτροπο δημοσιονομικών, που θα διαχειρίζεται τη χώρα ως αποικία της EUSSR με δικτατορικές εξουσίες. Γίνεται λόγος ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δέκα χρόνια, για να οδηγηθεί η χώρα έξω από αυτό το γκέτο χρέους.

Αυτό εξακολουθεί να είναι όμως ευσεβής πόθος, γιατί το παγκόσμιο σύστημα, το οποίο συστήνει  την τοποθέτηση ενός τέτοιου Επιτρόπου, το ίδιο αποσυντίθεται. Δεν είναι δυνατό να σώσει την Ελλάδα, επειδή οι υποτιθέμενοι σωτήρες έχουν εξουδετερωθεί. Η Γερμανία θα μπορούσε να το κάνει ίσως, αν θα περιλαμβανόταν μόνο το «επίδομα διατροφής» της Ελλάδας. Αλλά δυστυχώς – για την Ελλάδα – στον γερμανικό κορβανά βάζουν το χέρι τους και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία… Ποιος θα πληρώσει για όλους αυτούς; Και με τι; Η μερκελιακή [από το Μέρκελ] ανάπτυξη, την οποία προβάλει η σημερινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έχει φορτώσει ήδη τη χώρα με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ νέου δημόσιου χρέους. Για μια ακόμη φορά αυτό δεν είναι δυνατό, γιατί τότε η Μερκελογερμανία η ίδια θα είναι σε λίγο μια πτωχευμένη χώρα.

Η Ελλάδα έχει μόνο μια πιθανότητα: Χρειάζεται αίμα, ιδρώτας, δάκρυα – και πάνω απ ‘όλα η αλληλεγγύη. Ή θα συγκροτήσουν άμεσα μια λαϊκή κοινότητα αλληλεγγύης, ώστε να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, ή οι Έλληνες θα καταποντιστούν. Οι πλούσιοι Έλληνες θα πρέπει να δώσουν την λείας τους και οι προνομιούχοι θα πρέπει να μάθουν να μοιράζονται, μόνο έτσι θα τα καταφέρουν τελικά. Όσοι δεν δεχτούν να συμμετάσχουν σε αυτό, δεν αξίζει να αποκαλούν τους εαυτούς τους Έλληνες. Και θα πρέπει να το δούμε αυτό και εμείς πολύ προσεκτικά, γιατί ό, τι συμβαίνει ήδη εκεί, θα λάβει χώρα σύντομα κι εδώ.

*

.
Το αυθεντικό κείμενο εδώ: www.michaelwinkler.de
.
.
Σχόλιο: Τα σχόλια δικά σας!

***

30/01/2012 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , , , ,

19 Σχόλια »

 1. Οι σκέψεις αυτού τού γερμανού πολίτη ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ….

  Σχόλιο από ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ | 30/01/2012 | Απάντηση

 2. Ο γερμανός αυτός πολίτης, κάτι ξέρει από αυτά που λέει …..

  Η Γερμανία είναι μιά χώρα που στα “καλύτερά” της χρωστάει 7,5 τρις.

  Η Γερμανία είναι μιά χώρα που παρουσιάζει πλασματικούς δείκτες ανάπτυξης, από την στιγμή που όλη της η παραγωγή βρίσκεται αμπαλαρισμένη σε αποθήκες γιατί δεν πουλά. Τους γερμανούς στα τελευταία 6 χρόνια τους έχουν ριμάξει στην φορολογία και το λουκέτο στις φάμπρικες είναι προ των πυλών.

  Η Γερμανία είναι η χώρα που έχει στα εδάφη της,τις μισές αμερικάνικες βάσεις στην Ευρώπη με 41000 αμερικάνους.

  “Κάποιοι” άλλοι βαράνε το ντέφι και το τραγικό γερμανικό αρκούδι έχει αρχίζει να χορεύει για άλλη μιά φορά ………………….
  Μην ξεχνάμε ότι την ΕΧΘΡΟΠΑΘΕΙΑ την έχουν εφαρμόσει προ πολλού στην Γερμανία, …… ας μιλήσει γες-ρμανός κατά του ……… “ολοκαυτώματος” !!!

  Σχόλιο από ΚΡΙΤΩΝ | 30/01/2012 | Απάντηση

 3. Η παγκοσμιοποίηση (σύστημα απάνθρωπο και ουσιαστικά δολοφονικό, που ξέρει να κρύβεται ύπουλα πίσω από παραπλανητικούς όρους), θα διαλύσει πλήρως και θα εξαφανιστεί μέσα σε παγκόσμιες πολεμικές συγκρούσεις.
  Η παγκοσμιοποίηση στηρίζεται πάνω στον παραλογισμό.
  Κάποιοι «ισχυροί» παράλογοι άνθρωποι όμως της παγκοσμιοποίησης θέλουν να εξουσιάζουν τους άλλους «ισχυρούς» παράλογους της παγκοσμιοποίησης, και θα συγκρουστούν πολεμικά με αυτούς. Μέσα από διαδοχικές πολεμικές συγκρούσεις, το δολοφονικό σύστημα της παγκοσμιοποίησης, θα εξαφανιστεί οριστικά από τη γη.

  Σχόλιο από Παύλος | 30/01/2012 | Απάντηση

  • And…the day after?

   Σχόλιο από alkimos | 30/01/2012 | Απάντηση

   • Η γη, χωρίς τα βλαβερά και τοξικά σκουπίδια, για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να μολυνθεί (σύμφωνα με την παγκόσμια τάση ΠΤΩΣΗΣ των ανθρώπων) και πάλι.

    Σχόλιο από Παύλος | 30/01/2012 | Απάντηση

    • Κοντά είσαι…

     Σχόλιο από alkimos | 30/01/2012 | Απάντηση

    • Σου συνιστώ να ασχοληθείς λίγο με την νέα ανακάλυψη της αστροφυσικής, σχετικά με τον ρόλο της σκοτεινής ενέργειας στην διαστολή του σύμπαντος… Αυτό που έχει μπει τώρα κάτω από το μικροσκόπιο της έρευνας (τηλεσκόπιο στη κυριολεξία), είναι το ενδεχόμενο να αποτρέπει αυτή η διαστολή την προοπτική της εντροπίας. Άρα, αυτό σημαίνει, ότι ίσως υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που μπορεί να μας κάνουν να συμπεράνουμε ότι, όταν αφαιρεθούν τα «τοξικά σκουπίδια», είναι δυνατόν να αποφευχθεί κατόπιν η «πτώση» στην οποία αναφέρεσαι στο σχόλιό σου.

     Σχόλιο από alkimos | 30/01/2012 | Απάντηση

     • Η ΠΤΩΣΗ των ανθρώπων, ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ στην ψυχή και στο νου των ανθρώπων, και οφείλεται (μόνο στην αρχική φάση της πτώσης) στην αμέλεια και στην απροσεξία των ανθρώπων.
      Αυτή η πτώση (που ξεκινά πάντα ΜΕΣΑ στους ανθρώπους), εκδηλώνεται μετά ορατά και αισθητά ΚΑΙ στις ΠΡΑΞΕΙΣ και στα ΛΟΓΙΑ των ανθρώπων.

      Σχόλιο από Παύλος | 30/01/2012 | Απάντηση

 4. Καλά αυτά που λέει και ακόμα καλύτερα αυτά που δεν λέει.

  Είναι το τυπικό δείγμα παραπληροφορημένου ευρωπαίου και ειδικά του Γερμανού, ο οποίος νομίζει ότι για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, ευθύνεται η αποτυχία είσπραξης φόρων από τα υψηλά βαλάντια, η διαφθορά και παρανομία στην χώρα μας. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι όλα αυτά που γίνονται είναι προσχηματικά με απώτερο στόχο την υφαρπαγή του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Έχει γίνει και αλλού σε πολλές χώρες αλλά για να καταφέρουν να κυριεύσουν την ευρώπη, πρέπει να πάρουν την Ελλάδα. Είμαστε ένα από τα τελευταία προπύργια όπου ακόμη νοείται δημόσιος πλούτος. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα δημόσια αγαθά έχουν ιδιωτικοποιηθεί, προ πολλού και φυσικά είχαν καταστρεπτικά αποτελέσματα. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κάνουν την Ελλάδα ειδική περίπτωση, αλλά δεν είναι της στιγμής.

  Ειδικά αυτή την περίοδο γίνεται συντονισμένη προσπάθεια δυσφήμισης των Ελλήνων παραλληλα με την προσπάθεια ενοχοποίησης που είχε αρχίσει με τα «κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων» και «μαζί τα φάγαμε».

  Η επίσημη πτώχευση μας είναι αποφασισμένη και προετοιμάζουν το έδαφος. Ο μόνος τρόπος να την αποτρέψουμε είναι να ανατρέψουμε την κατοχική βουλή και να μην αναγνωρίσουμε το χρέος.

  Σχόλιο από ΑΡΕΥΣ | 30/01/2012 | Απάντηση

  • +1000000000000000000000

   Σχόλιο από Cherry | 30/01/2012 | Απάντηση

  • Εδω δεν το καταλαβαινουν πολλοι «Ελληνες» και χαιρονται για τους επιτροπους και τα νεα δανεια.. χαιρονται που θα ερθουν οι γερμανοι να βαλουν ταξη! Δεν τους ενδιαφερει καθολου η εθνικη κυριαρχια διοτι θεωρουν αποκλειστικα υπευθυνο τον πολιτη και φυσικα συμφωνουν απολυτως με το μαζι τα φαγαμε.. και συνεχιζουν να ψηφιζουν το μνημονιακο κομματακι τους! Μερικοι της νδ-λαος λυπουνται.. οχι που το κομμα τους πουλα την Ελλαδα μα που.. συγκυβερνα (χωρις στην πραξη να κυβερνα ειναι θεωρητικα στην εξουσια) κι αυτο το.. φθειρει!!! Αυτο ειναι το προβλημα! Κι οσο για τον πλουτο.. καποιοι δεν πιστευουν καν οτι υπαρχει. Αλλοι θεωρουν συνωμοσιολογιες αυτα που ειναι ηδη αποδεδειγμενα διοτι δεν ψαχνονται. Αλλοι χαιρονται που θα τα παρουν ολα για να τελειωνουμε… Συμφωνω στο τελος.. μονο με ανατροπη κυβερνησης σωζομαστε.. Να δουμε ομως οι «Ελληνες» παραπανω ποτε θα αλλαξουν μυαλα..

   Σχόλιο από Maria | 30/01/2012 | Απάντηση

 5. H Merkelοπούλου

  ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ.
  ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
  Όπως σε κάθε eυρωπαϊκή χώρα yπάρχουν
  και πολλοί φτωχοί Γερμανοί.
  Δεν έχουμε να έχουμε να χωρίσουμε τίποτα
  με το γερμανικό λαό.
  Αντιθέτως έχουμε τον κοινό εχθρό ,
  εκείνους που θέλουν να καταλύσουν
  τα ευρωπαϊκά κράτη και τον πολιτισμό που έχουν.
  Εκείνους που θέλουν την Ευρώπη γεμάτη μπούργκες.
  Και αυτός ο κοινός εχθρός βολεύεται να συντηρείται ένας αντιγερμανισμός
  ο οποίος στηρίζεται στα αντανακλαστικά με βάση τον β΄ παγκόμιο πόλεμο.

  Οι Έλληνες θα είμαστε εναντίον των γερμανών επιτρόπων
  που θέλουν να μας επιβάλλουν εδώ ώς επιτηρητές της παγκόσμιας τάξης,
  αλλά παράλληλα διαχωρίζοντας την στάση μας απέναντι
  στην πλειοψηφία του Γερμανικού λαού.
  Άλλωστε πιστεύω ότι προς τα τέλη 2012 ο λαός αυτός
  θα διαπιστώσει μέσα απο δύσκολες κατάστασεις
  οτι χρειάζεται την δική του Γερμανική επανὰσταση.
  Επανὰσταση υπέρ του Γερμανικού λαού και όχι της bundesbank και των διοικητών της.
  Δείχνοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη του στους λαούς της Ευρώπης που είναι ήδη θύματα
  των δικών του κυβερνητών.

  Danke Michael.

  Σχόλιο από Πελασγός | 30/01/2012 | Απάντηση

 6. Eπειδη λογω δουλειας ταξιδευδω πολυ στην Γερμανια(εκει βρισκομαι και τωρα) συμβαινουν τα εξης.Οταν εσκασε η βομβα με το Ελληνικο χρεος ο Γερμανικος λαος ειχε ξεφιγει απο καθε οριο.Υπηρχαν περιπτωσεις που συναντουσαν Ελληνες και τους πεταγαν ευρω….Τον τελευταιο χρονο ομως η κατασταση εχει αλλαξει δραματικα και εχουν καταλαβει και αυτοι ποια ειναι η αληθεια.Ειναι χαρακτηριστικο αυτο που μου ειπε ενας Γερμανος πριν 2 μηνες.Ο Παπανδρεου με την Μερκελ μου ειπε ακολουθουν εντολες απο τους Αμερικανους για να δια;λυθει η Ευρωπη η» το ευρω.Η καταστροφη της Ευρωπης ηταν τα κρατη του ανατολικου μπλοκ που μπηκαν τα τελευταια χρονια με πιεση των Αμερικανων.Ουτε αυτοι ηταν οικονομικα ετοιμοι για την ενταξη τους αλλα και ουτε η ευρωπη για να τους δεχτει.Αυτα ηταν τα λογια του.Και πρεπει να ξερετε οτι οι Γερμανοι πλεον αντιμετωπιζονται απο ολους τους Ευρωπαιους πολιτες οπως οι Αμερικανοι απο τον υπολοιπο κοσμο.

  Σχόλιο από ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ | 30/01/2012 | Απάντηση

  • Αυτοί από τους απλούς Γερμανούς που έβριζαν τότε τους Έλληνες (εκτός από την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία), είναι η καταπιεσμένη πλέμπα του φτηνού μεροκάματου (υπάρχουν κι εκεί αυτοί, εσύ θα το ξέρεις) που ζητά κάποιο τρόπο εκτόνωσης… Από την αρχή οι σκεπτόμενοι άνθρωποι στην Γερμανία κράτησαν αποστάσεις και τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να εκδηλώνονται, καθώς βλέπουν τον «κυκλώνα» να πλησιάζει και τη χώρα τους… Τώρα έχουν αρχίσει τα πράγματα να ξεκαθαρίζουν, ακόμη και για τους ποιο δύσπιστους.

   Σχόλιο από alkimos | 30/01/2012 | Απάντηση

 7. αγαπητοί

  δυστυχώς έρχονται χειρότερες μέρες για όλους

  κι ας μη μας χαροποιεί αυτό στη λογική »ας τραβήξουν κι αυτοί αυτά που τραβάμε εμείς» διότι όταν με το καλό δημιουργηθούν οι όποιες προυποθέσεις ανάκαμψής μας θα χρειαστούμε τις δικές τους αγορές για να εξάγουμε τα δικά μας προιόντα….

  πάντως θα ξαναπώ αυτό που είχα πει πριν λίγους μήνες: ίσως κάποιος από σας το μεταφέρει στα κατάλληλα αυτιά

  μεταξύ των άλλων »λύσεων» και κινήτρων και μέτρων που είναι ιδιαίτερα γνωστά στο εξωτερικό και εξίσου άγνωστα κι υποβαθμισμένα στη πατρίδα μας είναι και οι γνωστές αδελφοποιήσεις χωριών και πόλεων…

  μόνο μεταξύ γερμανίας και γαλλίας αυτές οι αδελφοποιήσεις ξεπερνούν τις 2000!!!

  γνωρίζονται έτσι περιοχές μεταξύ τους, ανταλλάσσουν προιόντα, προωθούν τον τοπικό τουρισμό, κάνουν πάρα πολλές κινήσεις που γνωρίζουν στον άλλον τα καλά κάθε τόπου

  θέλει λίγη δράση κι οργάνωση αλλά είναι μια πρώτης ποιότητας προσέγγιση και διαφήμιση για να αναδειχθούν αυτά που παράγει ένας τόπος….

  ας μην τα περιμένουμε όλα από την κεντρική κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον που ΑΥΤΗ η »κυβέρνηση» είναι ένα σούργελο προδοτών….

  σας παρακαλώ, εάν γνωρίζετε πατριώτες της τοπικής αυτοδιοίκησης, φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, συγγενείς… συζητήστε το, ψάχτε το, μάθετε τί δυνατότητες υπάρχουν…

  έχουμε πολλά, από ιαματικές πηγές μέχρι παραδοσιακά προιόντα κι από αρχαιότητες και μεσαιωνικά κάστρα μέχρι λογοτέχνες και καλλιτέχνες….

  βρείτε έλληνες λογοτέχνες που έζησαν στην ευρώπη και πού
  βρείτε τον τόπο καταγωγής ξένων φιλελλήνων που ήταν στην πατρίδα κατά την επανάσταση του 1821
  βρείτε μουσικούς έλληνες που σπούδασαν στην ευρώπη…
  βρείτε πολιτικούς, το ίδιο…

  υπάρχουν λύσεις
  υπάρχουν ευκαιρίες
  υπάρχουν ακόμη και πόροι

  αρκεί να ψάξουμε….

  🙂

  Σχόλιο από שי | 31/01/2012 | Απάντηση

  • μιλώ στο β πληθυντικό διότι εγώ προσωπικά είμαι αθηναίος και παντελώς εκτός κυκλωμάτων…
   οι γνωστοί μου είναι ελάχιστοι – είμαι εκτός »δικτύων»

   πάντως κάποιους που ξέρω απ την τοπική αυτοδιοίκηση και είχαμε τέτοια κουβέντα είναι ήδη αδελφοποιημένοι με άλλο χωριό στην ευρώπη!….

   Σχόλιο από שי | 31/01/2012 | Απάντηση

  • Σάι, με γέμισες χαρά με τις σκέψεις σου. Μόνον με τη συνεργασία είτε μεταξύ μας είτε με άλλους λαούς θα κατορθώσουμε να επιβιώσουμε. Αυτό εγώ το αποκαλώ ” δική μας παγκοσμιοποίηση” .Θεωρώ ότι μπορούμε να φτάσουμε σ΄αυτό το Μεγαλείο της συνεννόησης και κοινής αντιμετώπισης των όποιων επιπτώσεων από τις ενέργειες των παγκόσμιων Δράκων.
   Μπορούμε ν΄αρχίσουμε κουβεντιάζοντας π.χ. για τα μαθήματα των παιδιών μας, το ύψος των ενοικίων, το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, πού μπορούμε να βρούμε φθηνότερα τρόφιμα κλπ.
   Με τόσο απλά και καθημερινά πράγματα μπορεί ν΄αρχίσει η προσπάθεια ανάκτησης της κοινωνικής συνοχής μας κι από κεί να προχωρήσουμε σε δυσκολώτερα πράγματα.

   Τώρα, θα σου πω ότι κι εγώ γεννήθηκα εδώ, δεν έχω χωριό, είμαι επίσης παντελώς εκτός κυκλωμάτων και έχω πρόσφατα μετακομίσει, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχω τις απαραίτητες σχέσεις καλής γειτονίας. Δεν ξέρω ποιοί μένουν γυρω μου μήτε εκείνοι ξέρουν.
   Είμαι κι από χαρακτήρα μοναχικό άτομο.
   Ετσι, αδυνατώ προς το παρόν να κινηθώ προς την υλοποίηση αυτών που πρεσβεύουμε.
   Πιστεύω, ωστόσο, ότι οι περισσότερο κοινωνικοί συμπατριώτες μου θα πάρουν το μήνυμα.

   Καλημέρα σ΄όλες κι όλους.

   Σχόλιο από dyspistos | 31/01/2012 | Απάντηση

  • Kαλημέρα σας. Πολύ καλή η σκέψη του Σάι και ο μόνος που μπορώ να σκεφτώ οτι θα την προωθούσε ανιδιοτελώς είναι ο δήμαρχος Πειραιώς, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Νομίζω οτι έχει αδερφοποιηθεί με πόλη της Γαλλίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Ιδέες μπορούμε να πάρουμε και απο άλλες αδερφοποιημένες πόλεις με ανταλλαγές ιδεων, εκδηλώσεων και προϊόντων μεταξύ των. Αλλα χρειάζεται προσοχή στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αυστηροί έλεγχοι στην διοχέτευσή του.

   Σχόλιο από Το ρολόι | 31/01/2012 | Απάντηση

 8. […] Αlkimos archive 0.000000 0.000000 Μοιρασθῆτε τὸ ἑξῆς:EmailTwitterἘκτύπωσηFacebookΣᾶς ἄρεσε;Μοῦ ἀρέσειΔηλῶστε πρῶτος/-η ὅτι σᾶς ἀρέσει. Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας. ← Δημοσκόπηση της ΕΤ3 βγάζει το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα, στο 7% Ο Ρόλος του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας στην επιτήρηση και παρακολούθηση ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ συνόρων;; → […]

  Πίνγκμπακ από Η υπόθεση της Ελλάδας από τη σκοπιά ενός Γερμανού πολίτη | αἰέν ἀριστεύειν | 31/01/2012 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s