Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Μια σύντομη αποτίμηση της κατάστασης και μια πιθανή λύση στο πρόβλημα

Οι απλές λύσεις είναι λύσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στην πολυπλοκότητα των αντίστοιχων προβλημάτων.

Άκουσα και διάβασα διάφορα πριν καταλήξω στα δικά μου συμπεράσματα και ομολογώ πως δεν είναι όντως εύκολο να είναι κάποιος βέβαιος για όποια συμπεράσματα και αν βγάλει, όσο αντικειμενικός και να θέλει να είναι.

Προσωπικά πιστεύω πως το πρόβλημά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τα άθλια δημοσιονομικά ή η οικονομική κρίση. Το πρόβλημα έχει όνομα και επίθετο και λέγεται Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Για να καταλήξω λοιπόν σε μια λύση σχετικά με αυτό το πρόβλημα, έλαβα υπόψη την συμβουλή:

«Μη περιπλέκεις τα πράγματα !… Φαντάσου τις απλούστερες λύσεις…»

Και αυτό ακριβώς έκανα…

Έλαβα λοιπόν υπόψη  όλα όσα είναι γνωστά για το συγκεκριμένο πρόσωπο, τις οικογενειακές του καταβολές, τις συνήθειές του και τις πολιτικές του πράξεις όλα αυτά τα χρόνια που είναι στα πράγματα. Χωρίς να έχω εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της ψυχανάλυσης, με απλή ανθρώπινη αξιολόγηση, κατέληξα στο συμπέρασμα, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είναι ένα τραγικό άβουλο πλάσμα. Το μοντέλο του ανθρώπου που επιδιώκει να κατασκευάσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Αυτά είναι τα «προσόντα» που του επέτρεψαν να κατέχει την θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επί σειρά ετών και αυτά είναι επίσης που τον έκαναν να γίνει το …πρόσωπο της ημέρας, για μια ακόμη φορά, μετά την τελευταία εξαγγελία, περί δημοψηφίσματος.

Το να προσπαθεί κάποιος να βρει συμβατικές λύσεις στο πρόβλημα «ΓΑΠ»,  μοιάζει σαν το ακόλουθο παράδειγμα:

 Όταν η NASA άρχισε να στέλνει αστροναύτες στο διάστημα, ανακάλυψαν πως οι στιλογράφοι δεν δουλεύανε με βαρύτητα μηδέν, αφού η μελάνη δεν κατέβαινε για να γράψει.

Μετά 6 χρόνια ερευνών και με έξοδα που ανέρχονταν στα 12 εκατ. δολάρια, έφτιαξαν τελικά ένα στιλογράφο που δούλευε κάτω από μηδέν βαρύτητα, ανάποδα, μέσα στο νερό, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός μέχρι τους 300 βαθμούς Κελσίου. Ένα αληθινά εντυπωσιακό επίτευγμα.

Αν είναι όμως να μπούμε και εμείς στη διαδικασία να λύσουμε το δικό μας –και όχι μόνο- πρόβλημα με αυτές τις μεθόδους, υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε γίνει στο μεταξύ …Ουγκάντα.

Ποια είναι όμως η λύση που έδωσαν οι Ρώσοι στο ανωτέρω διαστημικό πρόβλημα;

Αυτοί ακολούθησαν την ανωτέρω συμβουλή, αναζήτησαν δηλαδή μια απλούστερη λύση: Χρησιμοποίησαν μολύβια!

Ποια είναι άρα η λύση στην οποία θα πρέπει να ανατρέξει ο ελληνικός λαός, για να σώσει την χώρα αλλά και την ανθρωπότητα;

Είναι πολύ απλό:

Να ζητήσει να γίνει ένα τεστ νοημοσύνης στον πρωθυπουργό της χώρας!

Χωρίς πλάκα…

Έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την νοητική ικανότητα του ανθρώπου αυτού να διαχειριστεί τα πράγματα που αφορούν την διακυβέρνηση της χώρας.

Μπορεί να αποτελέσει αυτό μια διεθνή πρωτοτυπία, αλλά θα είναι μια νέα πράξη ηρωισμού από πλευράς των Ελλήνων, διότι θα δείξει ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε να μας κυβερνούν αχυράνθρωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Αν οι Έλληνες τολμήσουν να προβούν μαζικά σε μια τέτοιου είδους πράξη, δηλαδή την αμφισβήτηση της ικανότητας του συγκεκριμένου ανθρώπου να κατέχει μια τέτοια θέση ευθύνης, τότε αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει ό,τι μέχρι τώρα έχει υπογραφεί από αυτόν τον άνθρωπο και θα μπορέσει ίσως να οδηγήσει στην φυλακή και όλους αυτούς που τον χρησιμοποίησαν. Εντός και εκτός συνόρων.

Όσο έχουμε ακόμη καιρό, θα πρέπει να αποδείξουμε, πως δεν είναι ο ελληνικός λαός  ανίκανος να διαχειρίζεται τα του οίκου του, αλλά ότι βρισκόμαστε υπό την ομηρία μιας συμμορίας, η οποία χρησιμοποιεί ένα άβουλο άτομο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η χώρα ως όχημα απόκτησης αθέμιτου κέρδους.  Είναι προτιμότερο να  οδηγήσουμε ένα άτομο σε «ανάκληση αυτοδιάθεσης» (Entmündigung, στα γερμανικά) παρά να χάσει μια ολόκληρη χώρα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αυτό είναι λοιπόν το δικό μου συμπέρασμα, και το βάζω εδώ ως δίλημμα προς τους νηφάλιους αναγνώστες.

Ας έχουμε πάντως υπόψη, πως οι Γερμανοί καραδοκούν και τρίβουν τα χέρια τους, οι υπόλοιποι λαοί μας παρακολουθούν έκπληκτοι, ενώ Βρετανοί και Αμερικάνοι γελούν εις βάρος μας!

Η τύχη μας είναι τώρα στα χέρια μας.

***

02/11/2011 - Posted by | Politic | , , , , , , , , , , , , , , ,

9 Σχόλια »

 1. δεν σου κρύβω, ότι είμαι μπερδεμμένος.

  _έσε τον ΓΑΠ, είναι αυτό που είναι, ας θεωρήσουμε ότι είναι ένα βολικό πιόνι με σοσιαλίζουσες και διεθνιστικές τάσεις.

  Ή τον έβαλαν οι Αμερικάνοι να κάνει άνω κάτω την Ευρώπη (με σκοπό να αναγκαστούν οι Γερμανοί να ακολουθήσουν το Αμερικανικό μοντέλο διαχείρισης με πρόσθετη ρευστότητα (επίσκεψη Γκάϊτνερ)

  Ή τον έβαλαν Αμερικανοί ΚΑΙ Γερμανοί να βοηθήσει στην απομόνωση και επαναφορά του Νότου στην θέση του Περίοικου (με εμάς κάτι μεταξύ περίοικου, είλωτα και γερμανικού προαστίου) — δηλαδή εμείς μεσαέξω από το ευρώ, με ή χώρις ΕΙΡΗΝΙΚΗ γερμανική εποτπεία, και Ιταλίες και Γαλλίες κομμένες ραμμένες

  Ή απλά …του την έδωσε… (δεν νομίζω… τέτοιοι άνθρωποι εκτελούν οδηγίες)

  Ή είναι τόσο πολλοί οι παίκτες και τα παιχνίδια που δεν καταλαβαίνω το ζητούμενο

  Ασε που η κίνηση μας διχάζει, εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει «αντιμνημονιακό» ρεύμα. Συμμετέχουμε ή όχι, ναι ή όχι (άσε που δεν ξέρουμε το ερώτημα)

  Ασε που ο «Ευρωπαϊκός» προσανατολισμός γίνεται ερωτηματικό. Πανευρωπαϊκός; Με την Γερμανία να θέλει Κατοχή; Χωρίς την Γερμανία; Γαλλοι-ιταλο-ισπανο κλπ προσανατολισμός. Αν πάμε σε de facto ευρώπη πολλών ταχυτήτων (τα άτιμα τα spreads) μπερδεύει, και η Γερμανία δεν δείχνει καθόλου μα καθόλου ότι δεν την νοιάζει…

  Σχόλιο από archaeopteryx | 02/11/2011 | Απάντηση

  • Δεν βλέπω να παίρνεις θέση σε ότι αφορά τη πρότασή μου… Σε πληροφορώ πως δεν κάνω πλάκα. Γνωρίζω πολύ καλά του Γερμανούς και τις μεθόδους τους. Μη ξεχνάς πως στο τιμόνι βρίσκεται αυτή τη στιγμή όχι απλά η Γερμανία ως χώρα, αλλά και μια Γερμανίδα. Και πάλι, όχι απλά μια Γερμανίδα, αλλά μια Γερμανίδα της πρώην Σοβιετικής Γερμανίας και μάλιστα κόρη προτεστάντη ιερέα. Αν τα βάλεις όλα αυτά μαζί, ξέρεις τι βγάζουν; …Ο Θεός να φυλάξει!
   Έχουμε να κάνουμε με ό,τι ποιο χειρότερο θα μπορούσε να διανοηθεί η ανθρωπότητα για μια θέση σαν αυτή που κατέχει αυτή τη στιγμή η Angela…
   Σε πληροφορώ επίσης, πως ο νομικός όρος που χρησιμοποίησα (Entmündigung), είναι μια συνήθης νομική διαδικασία που έχουν χρησιμοποιήσει πολλές Γερμανίδες (σε συνεργασία πολλές φορές με τα παιδιά) εναντίον των συζύγων τους, προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο επάνω στην κοινή περιουσία. Σου θυμίζει τίποτα αυτό;
   Μήπως άρα θα πρέπει να αντιστρέψουμε τους όρους και να πολεμήσουμε με τα ίδια όπλα που έχουν στρέψει εναντίον μας;
   Δεν είναι ολοφάνερο πως κάναμε τα πράγματα πολύ εύκολα για τα «κοράκια», αφήνοντας την τύχη της χώρας στα χέρια ενός ανθρώπου σαν τον συγκεκριμένο, που έχει ρεζιλέψει και κατασυκοφαντήσει την ίδια του τη χώρα και έχει γίνει έτσι το διεθνές περίγελο;
   Γιατί να μη θέσουμε άρα ζήτημα νοητικής ανεπάρκειας για τον Πρωθυπουργό; Αυτό συμφέρει σε όλους… ακόμη και στον ίδιο αν το καλοσκεφτείς, διότι γλυτώνει έτσι το…Γουδή!

   Σχόλιο από Alkimos | 02/11/2011 | Απάντηση

   • δεν διαφωνώ με ο,τιδήποτε λες. Θεωρώ ότι είναι αυτός που έιναι και κάνει ό,τι του λένε, εφ όσον αποδεχθεί για οποιονδήποτε λόγο αυτόν που του λέει. Θεωρώ ότι οι Γερμανοί είναι στην τρίτη τους προσπάθεια μετά τις πρώτες δύο, και είτε έχουν την σύμφωνη γνωμη ή την ανοχή των Αμερικάνων, ή τους έχουν καπελώσει στο παρόν κόμμα τουλάχιστον. Ο ΓΑΠ, ακόμα και ένα είναι άψυχο ρομπότ, κάποιον εκφράζει, σίγουρα έναν και ίσως δύο (για το δεύτερο δεν ορκίζομαι). Το πως ξελασπώνουμε δεν έχω καταλάβει.

    Σχόλιο από archaeopteryx | 02/11/2011 | Απάντηση

    • Πως ξελασπώνουμε: Να βρούμε τρόπο να ακυρωθούν όλες οι συμβάσεις και όλα τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από αυτήν την κυβέρνηση, να μπούμε δηλαδή στην αντεπίθεση, και να συνεχίσουμε από εκεί που ήμασταν όταν παρέλαβαν!

     Σχόλιο από Alkimos | 02/11/2011 | Απάντηση

 2. Συμφωνώ απολύτως Άλκιμε.

  Τεστ νοημοσύνης και ψυχολογικής σταθερότητας ειδικά για κάθε ένα που θέλει να κατέχει δημόσιο αξίωμα.

  Σχόλιο από αλλενάκι | 02/11/2011 | Απάντηση

 3. Και βέβαια το παιντί έχει τραβήξει πάνω του την προσοχή πολλών.

  Η Die Welt αναρωτιέται: Genie oder wahnsinn?

  …ως προς το Genie ας μη μιλήσουμε καλύτερα, για το Wahnsinn (τρέλλα) διερευνάται…

  (Wahnsinn στα γερμανικά είναι βαθιά τρέλλα, εγγενής, όχι απλώς verrueckt…)

  Wahn μανία…

  Σχόλιο από αλλενάκι | 02/11/2011 | Απάντηση

  • Αυτή την περίοδο θα προτιμούσα ειλικρινά να μην ήμουν Έλληνας, για να μπορώ να σπάω κι εγώ πλάκα με τα καμώματα του νέου …αγαθοκλή (το όνομα με τη σημερινή του σημασία και όχι την αρχαϊκή).

   Σχόλιο από Alkimos | 02/11/2011 | Απάντηση

 4. Alkimos, δεν έχεις άδικο. Μ΄έκανες και γέλασα κι ύστερα, σκέφτηκα το αυγό του Κολόμβου. Πράγματι, υπάρχουν πολλές φορές λύσεις, μπροστά στα μ΄ατια μας και δεν τις αντιλαμβανόμαστε γιατί είναι απίστευτα απλές κι εύκολες.
  Τώρα, για το τεστ νοημοσύνης , τι χρειάζεται; Διακόσιους ξένους συμβούλους έχει και δεν ξέρω πόσους δικούς μας και πάλι δεν μπορεί μήτε μισή φράση ν΄αποστηθίσει.
  Ωστόσο, η αφετηρία της ιδέας σου είναι σωστή. Πρέπει ν΄ανακαλύψουμε εκείνο το απλό και πασιφανές και να το εκμεταλλευτούμε.
  Οσο γι΄αυτούς που γελούν σε βάρος μας, «γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει». Να γελούν με τον υπηρέτη τους, που τους βγήκε με IQ Συνδρόμου Down.

  Σχόλιο από dyspistos | 02/11/2011 | Απάντηση

 5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  Σχόλιο από ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ | 03/12/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s