Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Χρεοκοπία για την Ευρώπη βλέπει ο Σόρος

Ο γνωστός διεθνής κερδοσκόπος επανέρχεται, προπαγανδίζοντας ανοικτά υπέρ της ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και χρηματιστηριακός κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος προμαντεύει χρεοκοπία για την Ελλάδα και αμέσως μετά από αυτήν και για όλη την ευρωζώνη. Βέβαια, αναφέρει ότι αυτό το τόσο αρνητικό σενάριο μπορεί να αποτραπεί, αν πραγματοποιηθούν προληπτικά βήματα για τον περιορισμό της κρίσης χρέους μέσα στα κράτη της ομάδας PIGS (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Ισπανία). Όμως γι΄αυτό το σκοπό, είναι πεπεισμένος ο Σόρος, οι ευρωπαίοι πρέπει να δημιουργήσουν υπερεθνικό Υπουργείο Οικονομικών. Χωρίς αυτό το μέτρο η Ευρωπαϊκή Κ. Τράπεζα λειτουργεί με μισή δύναμη και το ευρώ είναι ασταθές. Μετά πρέπει να υιοθετηθεί πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης των καταθέσεων. Ακολουθεί σχετικό σχόλιο του Ολέγκ Σολοντούχιν, Αντιπροέδρου της εταιρίας «ΚΡΟΣ».

– Η πρότασή του να αναβαθμιστεί η πολιτική ολοκλήρωση της Ευρώπης, είναι πραγματικά η μοναδική ορθή λύση. Δικαιολογημένα τονίζει ότι η Ευρώπη έχει κοινή Κεντρική Τράπεζα, όμως δεν έχει κοινό Υπουργείο Οικονομικών. Και ότι σήμερα αναζητείται διέξοδος από την κρίση αποκλειστικά στα πλαίσια της εθνικής ρύθμισης αγορών και όχι της πανευρωπαϊκής ρύθμισης αγορών. Γι΄αυτό δημιουργείται αρκετά σοβαρή απειλή εξαιτίας του ότι σήμερα στις συνθήκες της κρίσης η κοινή γνώμη των ευρωπαϊκών χωρών είναι διατεθειμένη εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σόρος είναι πεπεισμένος ότι οι πολιτικοί, που ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχαν υπερκτιμήσει την ικανότητα αυτοελέγχου ορισμένων κρατών. Για τα λάθη τους αναγκάζεται να πληρώσει όλη η Ευρώπη, πράγμα που προκαλεί κοινωνικές διαμαρτυρίες. Πολύ περισσότεροι άνθρωποι εκδηλώνονται εναντίον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της σωτηρίας των γειτόνων. Και αν σήμερα δεν ανατραπεί αυτή η τάση, προειδοποιεί ο δισεκατομμυριούχος, η ίδια η ΕΕ απειλείται από χρεοκοπία.

Ο καθηγητής της Ρωσικής Οικονομικής Σχολής Ολέγκ Ζαμούλιν γενικά συμφωνεί με την άποψη του Σόρος, όμως σημειώνει ότι οι ίδιες οι δηλώσεις του επιχειρηματία μπορεί να αποτελούν πρόκληση με στόχο να κερδοσκοπήσει στη χρηματαγορά:

– Κάθε άλλο παρά κάθε λέξη του αποτελεί παιχνίδι. Ο Σόρος συχνά απλώς εκφράζει την άποψή του, όμως εμείς ξέρουμε επίσης ότι υπήρξαν περίοδοι, που έλεγε κάποιες φράσεις, οι οποίες προκαλούσαν κατάρρευση κάποιου νομίσματος. Γι΄αυτό πρέπει να βλέπουμε προσεκτικά τις δηλώσεις για τη μακροοικονομία ανθρώπου, ο οποίος παίζει στη χρηματαγορά. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρώ ότι λέει λογικά πράγματα. Εφόσον η Ευρώπη έχει κοινό νόμισμα, και οι χρηματιστικές αρχές πρέπει να έχουν μεγαλύτερο συντονισμό μεταξύ των χώρων. Ίσως, ακόμα και με τη μορφή Υπουργείου Οικονομικών, μια και η Κεντρική Τράπεζα είναι κοινή.

Ο Σόρος θεωρεί την οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας ουσιαστικά αναπόφευκτη. Όμως είναι σίγουρος ότι η Ευρώπη μπορεί να αποκομίσει πολύ επωφελές δίδαγμα και να μετατρέψει το κακό σε καλό, καθιστώμενη πραγματικά ισχυρή και ενωμένη.

.
Πηγή: «Η Φωνή της Ρωσίας» – 13.07.11
.
.
Σχόλιο:
.
Μια προσεκτική ανάλυση των τελευταίων δηλώσεων του διαβόητου αυτού κερδοσκόπου, ο οποίος δεν είναι παρά ο διαχειριστής κεφαλαίων «γνωστού οίκου»,  θα φανερώσει, πως επιδιώκει να ασκήσει επιρροή προς την κατεύθυνση μιας Οικουμενικής Οικονομικής Διακυβέρνησης. Η κατάργηση των εθνικών συνόρων στην Ευρώπη λόγω ανωτέρας βίας, όπως είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας, θα λειτουργήσει ως μοντέλο για να εφαρμοστεί το σχέδιο αυτό σε παγκόσμια κλίμακα. Αποδεικνύεται άρα, πως η Ελλάδα ήταν απλά ο «πυροκροτητής» για μια ποιο εκτεταμένη έκρηξη. Το κατά πόσο τώρα ο Jeffrey ήταν ενήμερος για τα συγκεκριμένα σχέδια δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, διότι φτάνω να πιστεύω, πως ούτε καν ο Ομπάμα είναι πλήρως ενήμερος για όλα όσα εκτυλίσσονται στο παρασκήνιο, που είναι δίχως άλλο οι προεργασίες για την εγκαθίδρυση της περιβόητης Νέας Τάξης.
.
.
.

***

14/07/2011 - Posted by | Νέα Τάξη | , , , , , , , , , , , ,

2 Σχόλια »

  1. […] Σχόλιο Αλκιμος: […]

    Πίνγκμπακ από Χρεοκοπία για την Ευρώπη βλέπει ο Σόρος | αἰέν ἀριστεύειν | 15/07/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s