Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Η Ελλάδα σε ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων στην Ευρώπη

Οι Γερμανοί μπλόφαραν παίζοντάς το σκληροί με την χώρα μας, ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν…

Όσο ο καιρός περνάει και ο Jeffrey δεν μπορεί να εξασφαλίσει την περιβόητη «συναίνεση», που θα σήμαινε την αποδοχή και νομιμοποίηση των νέων επώδυνων μέτρων, τόσο οι Ευρωπαίοι -και ειδικά οι Γερμανοί- αρχίζουν να …αποκαλύπτονται. Αρχίζουν να φανερώνουν τον εκνευρισμό τους και την αμηχανία τους, πράγμα πολύ επικίνδυνο σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ, σαν αυτό που έχουν ξεκινήσει να παίζουν με την Ελλάδα. Αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια η πραγματική κατάσταση, που είναι η δεινή οικονομική θέση της Ευρώπης.

Αρχίζω να πιστεύω πως ο Σαμαράς έχει αντιληφτεί την κατάσταση που διαμορφώνεται και παίζει αρκετά καλά το χαρτί της «άρνησης». Ίσως αυτό να οφείλεται σε απλή σύμπτωση, διότι είχε εγκλωβιστεί από την αρχή στην άρνηση του Μνημονίου και δεν μπορούσε να κάνει πίσω, ίσως όμως να οφείλεται και σε διορατικότητα. Το μέλλον θα δείξει. Σημασία πάντως έχει, πως αν καταφέρει να κρατήσει έως τέλους την σκληρή στάση άρνησης, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει τελικά νικητής, τουλάχιστον στο πεδίο των εντυπώσεων, διότι οι «σκληροί» Γερμανοί αρχίζουν σιγά-σιγά να …υποχωρούν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν έναν ενδεχόμενο οικονομικό όλεθρο, δεν υπάρχει όμως στο μεταξύ αμφιβολία, πως ο δικός μας όλεθρος θα συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη και θα ανατρέψει τα όποια σχέδια της Γερμανίας για ομαλή διαφυγή!

Οι Γερμανοί μπλόφαραν, παίζοντάς το σκληροί με την χώρα μας, ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν… Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης, Φόλκερ Κάουντερ, το δείχνει αυτό. Εκτιμά, ότι αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ενδέχεται να απειληθεί νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση.

«Μπορώ να κατανοήσω τις αγωνίες των [γερμανών] πολιτών. Αλλά αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα θα είναι πολύ επικίνδυνο και κατ΄ επέκταση ανεύθυνο», λέει στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» (12.6.11). Ο κ. Κάουντερ προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί βοήθεια, «η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει, θα διασαλευτεί το σύστημα δημοσιονομικών και άλλων χωρών και η συνέπεια θα είναι μία νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση».

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σημειώνει ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά», αλλά ταυτόχρονα συνδέει τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα με αυστηρές προϋποθέσεις.

Προτείνει άρα τη συνέχιση της παρτίδας, μολονότι έχουμε δει τα χαρτιά τους.

Θα μπορούσε κάποιος να πει στο σημείο αυτό, πως μολονότι είμαστε θεωρητικά οι χαμένοι, μπορούμε εντούτοις να βγούμε ωφελημένοι από την κατάσταση αυτή, αν παίξουμε σωστά το τελευταίο μας χαρτί, που είναι  ο φόβος των Γερμανών!

Εγώ πάντως τολμώ να τονίσω, πως εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα πια διότι ό,τι ήταν να πάθουμε το πάθαμε, τώρα οι δανειστές μας φοβούνται πιο πολύ από εμάς, δεν μπορούν να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε… Εμείς έχουμε σήμερα το πάνω χέρι… Και τώρα είναι η σειρά μας να παίξουμε!

Το γερό διαπραγματευτικό μας χαρτί, είναι: Η ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ…

…και η αναδιαπραγμάτευση των όρων του πρώτου μνημονίου, ώστε να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα εθνικά μας συμφέροντα.

‘Ολα δείχνουν, πως αυτός που παίζει σήμερα το χαρτί της Ελλάδας δεν είναι άλλο ο Jeffrey και ο ΠΑΠΑΚ αλλά ο Σαμαράς!

.

12/06/2011 - Posted by | Politic | , , , , , , , , , , ,

4 Σχόλια »

 1. Άσκοπη η πρεμούρα της κυβέρνησης και η καταστροφολογία «

  Πίνγκμπακ από Alkimos archive | 15/06/2011 | Απάντηση

 2. […] έχει πολύ μεγαλύτερη διαπραγματευτική πολιτική (βλέπε εδώ) από αυτή που χρησιμοποιεί και τα γεγονότα της […]

  Πίνγκμπακ από Η συνωμοσία αρχίζει να αποκαλύπτεται « Alkimos archive | 19/06/2011 | Απάντηση

 3. […] έχει πολύ μεγαλύτερη διαπραγματευτική πολιτική (βλέπε εδώ) από αυτή που χρησιμοποιεί και τα γεγονότα της […]

  Πίνγκμπακ από Η συνωμοσία αρχίζει να αποκαλύπτεται | αἰέν ἀριστεύειν | 19/06/2011 | Απάντηση

 4. Η συνωμοσία αρχίζει να αποκαλύπτεται

  Πίνγκμπακ από BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ | 21/06/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s