Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προς:  

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριο Κάρολο Παπούλια

Αθήνα, 25 Μαΐου 2011

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είμαι Έλλην πολίτης και επιθυμώ να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τα όσα έχουν δρομολογηθεί εδώ και ένα χρόνο εναντίον της χώρας μου και εμού προσωπικά.

Παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις και διαπιστώνω μετά λύπης μου, ότι οι άνθρωποι στους οποίους έχει ανατεθεί δημοκρατικά η ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας δεν δείχνουν να εξυπηρετούν τα δικά μου συμφέροντα –ως πολίτη- και τα συμφέροντα του τόπου μου, αλλά μάλλον τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων τραπεζών και νομοθετούν παρανόμως καθ υπόδειξη ξένων Οργανισμών.

Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκαν νέα μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-15, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εγγεγραμμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σε τίτλους και δεν έχουν εξειδικευτεί ακόμα. Το σύνολο αυτών των μέτρων, που προσεγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 30 δις., συνιστά το «τέλος» για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και την απόλυτη καταστροφή για την οικονομία.

Πρόκειται για μέτρα οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που ούτε δυνάμεις «κατοχής», μετά από χαμένο πόλεμο, δεν έχουν επιβάλει σε καμία χώρα!

Αυτή την ώρα η επιβίωση και η σωτηρία της χώρας και του ελληνικού λαού επιβάλλουν να ματαιωθεί και να ακυρωθεί αυτό το πρόγραμμα που αντιπροσωπεύει το «ΤΕΛΟΣ» της κοινωνίας και της οικονομίας!

Επειδή λοιπόν κύριε πρόεδρε έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι η κυβέρνηση της χώρας μου δεν υπηρετεί πλέον το συμφέρον του τόπου, αλλά μάλλον ξένα συμφέροντα, σας παρακαλώ να διαφοροποιήσετε τη θέση σας και να αναλάβετε προσωπικά δράση, ώστε νε μη θεωρηθείτε και εσείς συνένοχος.

Είμαι βέβαιος πως γνωρίζεται, ότι την ίδια αγανάκτησή νοιώθουν και εκατομμύρια άλλοι συμπολίτες μου και αργά η γρήγορα αυτή η αγανάκτηση θα εκδηλωθεί έμπρακτα όσο αυτή η εκτός ελέγχου κατάσταση κλιμακώνεται και οι θεσμοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μας.

Με την ελπίδα να λειτουργήσουν θετικά τα κοινωνικά και εθνικά σας αντανακλαστικά και να δράσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά μέσα στα πλαίσια που σας επιτρέπει ο θεσμικός σας ρόλος, παραμένω,

Με εκτίμηση και σεβασμό

Άλκιμος

.

_________
 
Όσοι από τους φίλους μπλόκερ συμφωνούν με το περιεχόμενο αυτής της επιστολής, τότε ας προσθέσουν από κάτω το δικό τους «όνομα» και ας το αναρτήσουν στο δικό τους μπλοκ!

 

25/05/2011 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , , ,

10 Σχόλια »

 1. Συμφωνώ, αλλά περιμένεις από τον Δανειστή του Μπαμπά, να κάνει νταντά τον γιό; Η ίδια παρέα είναι… All in the family. Κυριολεκτικά.

  Σχόλιο από archaeopteryx | 25/05/2011 | Απάντηση

  • Η επιστολή δεν απευθύνετε Αρχαίε στον πολίτη Κάρολο Παπούλια αλλά προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας!

   Σχόλιο από Alkimos | 25/05/2011 | Απάντηση

 2. Συμφωνώ Αλκιμε – το ανάρτησα κιόλας – αλλά η αλήθεια είναι ότι η κυριάρχη πολιτική σκηνή αυτή τη στιγμή είναι τόσο ανήθικη και πρόστυχη που αν δεν πιάσουμε πάτο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
  Πλέον δεν περιμένω πότε θα φύγει ο ΓΑΠ και ο παπακωνσταντίνου, αλλά ποιος Έλληνας πολιτικός θα είναι Έλληνας αρκετά να τους χώσει στη φυλακή… τότε θα υπάρχει ελπίδα…

  Σχόλιο από Dimitris | 25/05/2011 | Απάντηση

  • Η γνώμη μου είναι, πως αν ο καθένας έγραφε μια επιστολή και την έστελνε σε κάθε ιθύνοντα (ντόπιο και ξένο), αυτή θα ήταν η ποιο αποτελεσματική «επανάσταση». Είναι μια επανάσταση που –αποδεδειγμένα- δεν μπορεί να αγνοηθεί! Είναι ένα είδος «δημοψηφίσματος». Φανερώνει την λεγόμενη «κοινή γνώμη», και όταν αυτή έχει κοινοποιηθεί, τότε αυτό δημιουργεί πανικό… Κάθε άλλη «διαμαρτυρία» μπορεί να μπλοκαριστεί ή να χειραγωγηθεί…

   Σχόλιο από Alkimos | 25/05/2011 | Απάντηση

 3. Επί Καραμανλή έστειλα μερικές επιστολες στο κοινοβούλιο – για όλα τα email έλαβα απάντηση ότι το παρέλαβαν, και επίσης ελαβα και απαντήσεις – από τον πρόεδρο της Βουλής ή βουλευτές (όχι ικανοποιητικές αλλά τουλάχιστον είδαν τα email μου) –
  Επί ΓΑΠ τώρα, δεν μπορώ να στείλω email – όλα γυρνάνε πίσω…. ζήτω το OpenGov!!!!

  Σχόλιο από Dimitris | 25/05/2011 | Απάντηση

 4. Ο Αλκιμος έχει απόλυτο δίκαιο, για φανταστείτε 1,000,000 επιστολές να σταλούν μέσω ταχυδρομείου στο Προεδρικό Μέγαρο! Θα βλέπαμε αν μας έπαιρνε στα σοβαρά ή όχι ο κ. Πρόεδρος.

  Αλκιμε γιατί δεν παίρνεις αυτή την πρωτοβουλία με την Ολυμπιάδα, στείλτε μας την διεύθυνση και θα το ξεκινήσουμε.

  Ανατολή από Λονδίνο

  Μια ανοικτή πρόσκληση πρός όλους παράλληλα με όλες τις άλλες εκδηλώσεις.

  Σχόλιο από Anatoli | 25/05/2011 | Απάντηση

  • Κάρολος Παπούλιας
   Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

   Διεύθυνση:

   Προεδρικό Μέγαρο
   Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
   Αθήνα Τ.Κ 100 28

   Τηλέφωνο: 210 7283111
   Fax: 210 7232342, 210 7248938

   Σχόλιο από Alkimos | 25/05/2011 | Απάντηση

  • Προσωπικά πιστεύω πως 1.000.000 επιστολές θα κάνουν ποιο πολύ «θόρυβο», απ’ ό,τι θα κάνουν 1.000.000 διαδηλωτές. Μια διαδήλωση μπορεί να χαρακτηριστεί «χαβαλές», ενώ μια επιστολή αποτελεί «υπεύθυνη γνώμη»… Και αυτή πονάει!

   Σχόλιο από Alkimos | 25/05/2011 | Απάντηση

 5. Συμφωνο απολυτα μαζι σου ΑΛΚΙΜΕ πρατουν τα ακριβως αντιθετα απο αυτα που πρεπει για το ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ προσωπικα δεν πολιτικοποιουμαι ουτε με χρωματα ουτε με ιδεολογιες, αυτο που προτεινω λοιπον ειναι ενα απο τα πολλα,βεβαιως Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ;;ΔΙΕΡΡΩΤΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ????????ΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ;; ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΦΕΛΕΙΘΗ Ο ΛΑΟΣ (ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ )ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΛΕΙΘΕΥΗ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΞΑΠΛΩΜΕΝΑ ΣΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ,ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ?????ΑΠΟ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΚΥΡΗΣΩΝΤΑΙ (ΑΠΕΧΘΟΙ ΔΑΝΕΙΑ) ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ…ΝΟΜΙΖΩ;;;;

  Σχόλιο από takis | 25/05/2011 | Απάντηση

 6. Η επιστολή είναι μια χαρά. Ο δε Πρόεδρος έδειξε πολύ καλά ποιος είναι στη συνάντηση των αρχηγών. Κάρολος ΠΙΛΑΤΟΣ !!

  Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστή η στάση του και παλιότερα. Ας μην τα ξεχνάμε …

  Σχόλιο από Vag | 29/05/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s