Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ιδού τα νεότερα από το …Δυτικό Μέτωπο!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ  του Reporter.gr

Η τρόικα απαιτεί από τον Σαμαρά να υπογράψει το Μνημόνιο

Η τρόικα θα απαιτήσει από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει το Μνημόνιο. Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter.gr σύμφωνα με τις οποίες ο πρώτος και άμεσος όρος που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να μας «διευκολύνει» εκταμιεύοντας αυτή την την δόση του δανείου μας, είναι να υπογράψει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Μνημόνιο (το μεταλλαγμένο παληό Μνημόνιο το οποίο θα τροποποιηθεί επί το ρεαλιστικότερον, θα ενισχυθεί με νέα κεφάλαια και θα επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής του).

Εκτός αυτού του όρου ο οποίος είναι και απαράβατος για τους ευρωπαίους, οι πιστωτές πιέζουν επίσης για τα εξής:

Πρώτον να ενταχθεί η προς αποκρατικοποίηση περιουσία του Δημοσίου σε ένα σύστημα εγγυήσεων δηλαδή σε μια εταιρία η οποία θα φροντίσει να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς και να πουλήσει την περιουσία. Η εταιρία θα διευθύνεται μεν απο έναν Έλληνα, αλλά θα ελέγχεται απο ένα σχήμα διεθνών τραπεζών ή διεθνών οργανισμών.

Δεύτερον, να ψηφισθεί ένας νόμος αντίστοιχος με αυτόν που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σημίτη στους Ολυμπιακούς ώστε να προχωρήσει χωρίς εμπλοκές η πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Ο νόμος αυτός θα παρακάμπτει όλους τους άλλους και θα στηρίζεται στο οτι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έτσι πιστεύει η τρόικα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τα πάσης φύσεως εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στις αποκρατικοποιήσεις με πρώτο και κύριο την ατολμία των Ελλήνων βουλευτών.

Τρίτον η τρόικα πιέζει για την τοποθέτηση Επιτρόπων στα ελληνικά υπουργεία ή εν πάσει περιπτώσει ενός Κεντρικού Επιτρόπου στην κυβέρνηση ο οποίος θα παίζει το ρόλο του τοποτηρητή των κυβερνητικών αποφάσεων ώστε να υλοποιηθούν τα συμφωνημένα τα οποία μέχρις στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί.

Απο ελληνικής πλευράς – πράγμα που δεν έχει και πολύ σημασία υπο αυτές τις συνθήκες – αναμένεται οτι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό στον οποίο το βέβαιον είναι οτι θα παραμείνουν στην κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Παρόλο που ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν πέτυχε μέχρι στιγμής τίποτα πέραν του να βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση, οι εταίροι «συνεννοούνται» μαζί του και τον θέλουν ώς ενδιάμεσο στην διαχείριση της χώρας.

Τι θα κάνει ο Σαμαράς;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες απο το πολιτικό ρεπορτάζ ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο πρόκειται να «θέσει όρους» στην τρόικα, τους οποίους η τρόικα «θα αποδεχθεί» προκειμένου ο Σαμαράς να υπογράψει το Μνημόνιο. Παρόλο που ο κ. Σαμαράς αναμένεται να «κάνει τον δύσκολο», δεν μπορεί να αποφασίσει να μην υπογράψει όταν η υπογραφή του συνδέεται με την εκταμίευση αυτής της δόσης του δανείου και με την πτώχευση της χώρας.

Σημειώνεται οτι το Μνημόνιο δεν το έχει υπογράψει ούτε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά μόνο «τοποτηρητής» υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος ούτως ή άλλως υπάγεται στη «θυγατρική» της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζα της Ελλάδος.

Αντίθετα, το μνημόνιο της Πορτογαλίας, το υπέγραψε εκτός απο τον Υπουργό Οικονομικών της και τον Πρέοδρο τηςΚεντρικής της Τράπεζας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με λίγα λόγια, οι ευρωπαίοι αποφάσισαν να επιβάλλουν τη συναίνεση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αφού οι πολιτικοί μας δεν είχαν την ωριμότητα να την πετύχουν μόνοι τους.

Όσον αφορά στο νέο μνημόνιο αυτό που τελικά επικρατεί, είναι οτι θα γίνει ένας συνδυασμός νέας χρηματοδότησης και επιμήκυνσης κάποιων ομολόγων μας, ώστε να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις που χρωστάμε, αλλά δεν θα γίνει – τώρα τουλάχιστον το «κούρεμα» των ομολόγων μας.

Η τρόικα έχει διαπιστώσει οτι «η φοροδοτική ικανότητα» των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και ήρθε η ώρα περιορισμού του κόστους του δημοσίου τομέα. Αυτό όμως είναι ένα έργο το οποίο αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί να εκτελέσει λόγω του φόβου του πολιτικού κόστους, της διπαλοκής των συμφερόντων του κόμματος και της δημόσιας διοίκησης και λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης. Προκειμένου να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες, οι ευρωπαίοι απαιτοιύν την πολιτική συναίνεση στο Μνημόνιο, την ψήφιση του νόμου «έκτακτων συνθηκών» και τις παραχωρήσεις διοικητικών καθηκόντων σε δικούς τους εκπροσώπους.

.

Σχετικό άρθρο:
 
 To Spiegel ανακάλυψε ότι “το Μνημόνιο βούλιαξε τους Έλληνες”
.
.
Σχόλιο:
 
Έχω λόγους να πιστεύω, πως το βεβιασμένο ηλεκτρονικό δημοσίευμα του SPIEGEL σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ λίγο πριν από την μυστική συνάντηση των υπουργών οικονομικών της περασμένης Παρασκευής, ήταν καθαρά κίνηση διαπραγματευτικής τακτικής από μέρους των Γερμανών. Υπάρχουν πληροφορίες που λένε, πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα πήγαινε σε αυτή τη συνάντηση με «μυστικό» διαπραγματευτικό «χαρτί», την απειλή εξόδου από το Ευρώ. Με την δημοσίευση όμως στο έγκριτο SPIEGEL και τις συνεπακόλουθες αλυσιδωτές αντιδράσεις στη διεθνή αγορά, κατάφεραν οι Γερμανοί (βλέπε Schäuble), αφενός να αποδυναμώσουν την ελληνική «απειλή» και να χαρίσουν αφετέρου στους συμμάχους τους, κερδοσκόπους, κάποια επιπλέον εκατομμύρια. Το αποτέλεσμα για τον …«παίχτη» Παπακωνσταντίνου, ήταν να πάει σαν βρεμένη γάτα στην συνάντηση και να φύγει φορτωμένος με ένα νέο χαράτσι.
.
Πιστεύω πως φεύγοντας μάλλον θα κατάλαβε πως το παιχνίδι δεν ήταν «πόκερ», αλλά «η γάτα και το ποντίκι» και πως το ποντίκι ήταν αυτός!
.
…Με τις υγείες μας!
.

10/05/2011 - Posted by | Politic | , , , , , ,

6 Σχόλια »

 1. έξω από το χόρο όλοι μιλάνε – για να δουμε αν ο Σαμαράς έχει τα α*****α και θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα.
  Ο ΓΑΠ πάντως έχει χάσει τελείως την μπάλα … και δεν ξέρω αυτό που μας οδηγεί..

  Σχόλιο από Dimitris | 10/05/2011 | Απάντηση

  • Τα πράγματα αρχίζουν και σφίγγουν Δημήτρη… Οι δυσάρεστες προβλέψεις δυστυχώς επαληθεύονται με τον ποιο δραματικό τρόπο και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο. Η υπερφίαλη ματαιοδοξία του ίδιου του Jeffrey(*) και της μάνας του, αλλά και οι σκοπιμότητες αυτών που τον προώθησαν στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής, αρχίζουν σιγά-σιγά να αποκαλύπτονται. Και η πρώτη περίπτωση αλλά και η δεύτερη, δεν μας αφήνουν δυστυχώς περιθώρια να ελπίζουμε για κάτι χρήσιμο και ωφέλιμο για τον τόπο. Το δεύτερο μάλιστα, οι σκοπιμότητες, αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο, διότι αφορούν –ολοφάνερα- «δάκτυλο» ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ. Οι κερδοσκόποι χρηματοδότησαν την πολιτική του σταδιοδρομία και αυτοί είναι οι συμβουλάτορές του.
   Τι μπορείς να περιμένεις από την Goldman Sachs, τον Acκerman της Deutsche Bank, τον Soros κλπ.; Τι μπορείς να περιμένεις από τον γιό μιας Αμερικανίδας -με εβραϊκές ρίζες- και ενός Έλληνα τυχοδιώκτη πολιτικού; Δεν είναι κάπως υπερβολή να περιμένουμε να μας βγει …Ελευθέριος Βενιζέλος; Ο άνθρωπος είναι ολοφάνερα πελαγωμένος και όλες του οι πολιτικές κινήσεις μοιάζουν σαν κινήσεις επάνω σε κινούμενη άμμο.
   Δύο είναι μόνο οι πιθανότητες που διαβλέπω στον ορίζοντα:
   Ξεσηκωμός, με απρόβλεπτες συνέπειες λόγω του φλογερού ελληνικού ταπεραμέντου, ή ήπια προσαρμογή, με συμμετοχή της πλειονότητας των πουλημένων πολιτικών μας και προτεκτοροποίηση της χώρας μας.
   Ανάκαμψη πάντως και κάθαρση -που χωρίς αυτήν δεν γίνεται να υπάρξει ανάκαμψη- μη περιμένεις.
   Η Ελλάδα που όλοι μας ονειρευτήκαμε αποδεικνύεται μια ουτοπία, όπως ουτοπία αποδείχτηκε και το σοσιαλιστικό όνειρο της Σοβιετικής Ένωσης.
   Ο κόσμος που ζούμε Δημήτρη είναι δυστυχώς στα χέρια μιας ολιγαρχίας που ρυθμίζει κατά το δοκούν τις όποιες εξελίξεις.
   Η μόνη διέξοδος προς την Ελευθερία και την Αυτοδιάθεση περνάει πάνω από την ισοπέδωση του Συστήματος. Όσο το Σύστημα αυτό υπάρχει, τα ευγενικά ανθρώπινα ιδανικά θα αποτελούν απλά «όνειρο θερινής νυκτός».
   Σε διαβεβαιώ πάντως, για να καταλήξω κάπως θετικά, πως έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω πως ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ!
   _______________________
   (*) Για λεπτομέρειες σχετικά με το «Jeffrey», βλέπε εδώ: http://deltio11.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html

   Σχόλιο από Alkimos | 10/05/2011 | Απάντηση

 2. Γενικά είμαι φύση αισιόδοξος – ας φύγει ο ΓΑΠ και βλέπουμε..χειρότερα δε γίνεται..
  Αν βρεθεί κάποιος να βάλει τους 2 γιώργηδες φυλακή, τότε θα υπάρξει ελπίδα..
  πάντα νόμιζα ότι η Ελλάδα θα έπιανε πάτο επί σημίτη.. αλλά έσφαλα –

  Σχόλιο από Dimitris | 11/05/2011 | Απάντηση

 3. Τελικά ο Σαμαράς θα υπογράψει το Μνημόνιο;

  Πίνγκμπακ από http://news-gr.gr | 11/05/2011 | Απάντηση

  • Το Ζάππειο ΙΙ έδειξε πως μάλλον θα το υπογράψει… Πίστευε κάποιος πως θα σήκωνε το μαγικό ραβδί και θα έβγαζε την Ελλάδα αυτόματα από την κρίση; Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει μόνη της από την κρίση διότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά συστημική! Στην Ελλάδα απλά φαίνονται τα συμπτώματα, διότι εμείς εδώ είμαστε ατόφιοι, όχι κάλπικοι, όχι ανδρείκελα… Αυτό που είμαστε είμαστε κι αυτό φαίνεται, δεν κρύβεται. Η Ελλάδα εκδηλώνει απλά τα συμπτώματα παρακμής του Συστήματος στο οποίο, εκ των πραγμάτων, έχει ενταθεί. Ας όψεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ο ισοπεδωτής ο Αντρέας. Αυτοί μας έβαλαν μέσα στον φαύλο κύκλο της «προοδευτικής» Δύσης. Αυτό που τώρα συμβαίνει δεν είναι παρά …η συγκομιδή των καρπών!

   Σχόλιο από Alkimos | 12/05/2011 | Απάντηση

 4. Λάθος τακτική στο θέμα της Ελλάδας. Αυτός είναι ο τίτλος κύριου άρθρου της εφημερίδας Financial Times Deutschland.

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΗΡΒΕΡΑΝ ΓΙΑ ΛΙΣΗ Η (Ε.Ε, Μνημόνιο. Δι-Νε-Του, ΚΛΠ)
  ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!
  Όταν οι πολιτικοί είναι αναγνωρισμένοι από του μαλ_κες, (ψηφοφόρους), τι περιμένεις. Έχουν και αυτοί πιστοποιητικό μαλ_κα αναγνωρισμένο από το κράτος… Μάλλον κράτος αναγνωρισμένο από τους μαλ_κες ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ του!

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

  Σχόλιο από ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | 13/05/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s