Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Πως είδαν οι Ρώσοι την «δολοφονία» Μπιν Λάντεν

Από τη «Φωνή της Ρωσίας» – 03.05.2011

«Η εξόντωση του Μπιν Λάντεν σημαίνει μεταμόρφωση της παγκόσμιας κατάστασης.»

Αυτό που συνέβηκε στην πακιστανική πόλη Αμποταμπάτ στάθηκε ιδιόμορφο δώρο για τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πριν έναν μήνα είχε δηλώσει πως είναι διατεθειμένος να υποβάλει την υποψηφιότητά του για δεύτερη προεδρική θητεία. Η εξολόθρευση του αρχηγού της Αλ Κάιντα θα ανεβάσει, οπωσδήποτε, το επίπεδο δημοτικότητας του Ομπάμα ανάμεσα στους Αμερικανούς.

Μερικοί εμπειρογνώμονες, αλήθεια, εξακολουθούν να αμφιβάλλουν αν σκοτώθηκε ακριβώς ο Μπιν Λάντεν. «Αν αποδειχτεί ακόμα μια φορά ότι δεν είναι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε, τότε μπορεί να ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο», παρατήρησε ο Ρώσος επιστήμονας-αμερικανολόγος Αλεξέι Αρμπάτοφ.

 «Ας δώσει ο Θεός να μην γίνει έτσι! Τότε η απογοήτευση θα είναι, βέβαια, τεράστια. Τότε θα ήταν καλύτερα να μην γινόταν αυτή η επιχείρηση γιατί τέτοια είδηση θα σταθεί μεγάλο χτύπημα για όλους. Ελπίζω, ωστόσο ότι δεν θα συμβεί αυτό. Θέλω ώστε να ανεβαστεί το επίπεδο δημοτικότητας του Ομπάμα», πρόσθεσε ο Αλεξέι Αρμπάτοφ.

Εν τω μεταξύ, διαδίδεται ακόμα μια άλλη εκδοχή, ότι ορισμένοι κύκλοι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ριζοσπαστικό Ισλάμ για την επίτευξη των σκοπών τους και ότι ο Ομπάμα είναι μόνο φορέας των ιδεών τους. Σε σχέση με αυτό ο στρατηγός Βλαντίμιρ Οβτσίνσκι, πρώην διευθυντής της Ρωσικής Εθνικής Υπηρεσίας της Ιντερπόλ, είπε:  «Η εξόντωση του Μπιν Λάντεν σημαίνει μεταμόρφωση της παγκόσμιας κατάστασης.»

«Προηγούμενα είχε θέση ο πόλεμος των πολιτισμών και εφαρμοζόταν ακριβώς τέτοια αντίληψη των ΗΠΑ, ενώ τώρα η αντίληψη αυτή έχει αφαιρεθεί. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας έχει τελειώσει πια. Ακόμα και στον λόγο του στο Κάιρο ο Ομπάμα είπε ότι από τώρα δεν διεξάγουν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Από τώρα βοηθούν τα εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα, που ανατρέπουν τους τυράννους. Αυτό εκδηλώθηκε ανάγλυφα στις λεγόμενες αραβικές επαναστάσεις και η εξόντωση του Μπιν Λάντεν τους χρειαζόταν για να οδηγήσουν αυτή την αντίληψη ως το τέλος και να στρίψουν την ενέργεια του ριζοσπαστικού ισλάμ προς την χρειαζούμενη για την Αμερική κατεύθυνση. Ο Μπιν Λάντεν τους εμπόδιζε να το κάνουν αυτό», παρατήρησε ο Βλαντίμιρ Οβτσίνσκι.

Ό,τι κι αν ήταν όμως, η εξολόθρευση του Μπιν Λάντεν είναι σημαδιακό γεγονός. Το κύριο τώρα είναι να κατευθυνθούν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας προς την συνέχιση του αγώνα κατά της Αλ Κάιντα και των άλλων τρομοκρατικών δικτύων γιατί η εξόντωση του αρχηγού δεν δίνει ακόμα αφορμή για ευφορία,- θεωρεί ο Γκεόργκι Μίρσκι.

– «Όσον αφορά την πρακτική πλευρά της υπόθεσης, η Αλ Κάιντα δεν είναι κάποια συγκεντροποιημένη οργάνωση. Οι ξεχωριστοί πυρήνες της επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του ΄Ιντερνετ. Είναι αυτόνομοι και δεν έπαιρναν οποιεσδήποτε εντολές από τον Μπιν Λάντεν. Ο Μπιν Λάντεν για αυτούς ήταν μόνο εμπνευστής. Υπάρχουν εξάλλου, και οργανώσεις που δεν είχαν καμιά σχέση με τον Μπιν Λάντεν»,- είπε ο Γκεόργκι Μίρσκι.

Η διεθνής τρομοκρατία είναι κακό που διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι κοινό έργο όλων των κρατών. Μάλλον για αυτό τον λόγο ακριβώς η είδηση για την εξολόθρευση του Μπιν Λάντεν έγινε δεκτή με ανακούφιση σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

.

03/05/2011 - Posted by | Politic | , , , , , , , ,

9 Σχόλια »

 1. ΗΠΑ σκοτώθηκαν Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία: Δεν υπάρχουν φωτογραφίες, δεν πτώμα. «ΗΠΑ θέλει να προκαλέσω την αντίδραση στη συνέχεια θα χρησιμεύσουν ως προφάσεις για …?. Osama σκοτώθηκαν το 2002. Μήπως το DNA του έτους 2002;. Η επίθεση της Μαδρίτης ήταν η 11 Μαρτίου, 2004. ETA δεν ενεπλάκη. «Ήταν μια λανθασμένη λειτουργία σημαία;. Τώρα η Λιβύη, η Συρία … Παρακολουθήστε σε:

  http://aims.selfip.org/~alKvc74FbC8z2llzuHa9/default_libia.htm

  Σχόλιο από Dr. Manuel Iglesias-Guerrero | 03/05/2011 | Απάντηση

  • Do you have any reputable information (sources), on the matter of bin Laden, who certify this version?

   Σχόλιο από Alkimos | 04/05/2011 | Απάντηση

 2. Ο Λάντεν έπρεπε να «πεθάνει»… για να ζήσει χωρίς έγνοιες από δω και πέρα, κλείνοντας και ένα κύκλο ξεκαθαρίσματος για όσους τους βολεύει. Καλά που δεν παρουσίασαν και πτώμα. Όχι ότι θα ήταν δύσκολο να βρουν κάποιο…

  Σχόλιο από andreas | 04/05/2011 | Απάντηση

  • Πιθανό και αυτό το σενάριο… Δεν θα ήταν εξάλλου η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

   Σχόλιο από Alkimos | 04/05/2011 | Απάντηση

 3. Και φυσικά μπορούν να μας ταΐσουν ότι θέλουν (η ιστορία το δείχνει) – και το πτώμα θα δείξουν – αλλά αυτό δε λέει και τίποτα.
  Το μόνο παράξενο είναι ότι στις ΗΠΑ τώρα οι ρεπουμπλικάνοι έχουν σκυλιάσει – εδώ και 2 μέρες προσπαθούν να πείσουν ότι τα η δολοφονία πρέπει να πιστωθεί στον Μπους!!!!!! γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα τους μέθοδος του βασανισμού (που σταμάτησε να χρησιμοποιεί η Ομπάμα) το 2007(!) έδωσε τα στοιχεία κλειδιά για να βρεθεί ο Λαντεν…
  Πιστεύω ότι αν είχαν αμφιβολίες θα προσπαθούσαν να παίξουν και αυτό το χαρτί – ότι είναι ψευδές…
  Κλείνοντας, πιστεύω ότι την αλήθεια η γενιά μας δεν θα προλάβει να την μάθει…

  Σχόλιο από Dimitris | 04/05/2011 | Απάντηση

  • Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι ο καιρός που θα πέσουν όλες οι μάσκες έχει φτάσει…

   Σχόλιο από Alkimos | 04/05/2011 | Απάντηση

 4. Μακάρι Άλκιμε….

  Σχόλιο από Dimitris | 04/05/2011 | Απάντηση

 5. O laden ειναι εδω
  Συναρπαστικό online παιχνίδι:
  http://www.erepublik.com/en/referrer/Titormos+of+Aetolia

  Σχόλιο από Δατης | 07/05/2011 | Απάντηση

 6. Και εδώ.

  Σχόλιο από http://www.erepublik.com/en/referrer/Xitiroglou | 07/05/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s