Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Η νέα παγκόσμια κοινωνική μαγγανεία

Του Χρήστου Βαγενά *

Η «ομογενοποίηση » του κόσμου μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής και οι προβλεπόμενες συνέπειες για την υγεία μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν » τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής…

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα (βλέπε εδώ), αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητι­κούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».

Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization WHO).

Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.

Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα σιη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή τιου (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομιλία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής – Codex and Nutricide, 2005*) είναι, ο καταδικασμένος από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης πρόεδρος της κολοσσιαίας Γερμανικής εταιρίας I.G. Farben, Fritz der Meer (νάτοι πάλι οι Γερμανοί!). Ήταν ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, «εμπνεύστηκε» και το περίφημο λογότυπο «Arbeit Macht Frei» («Η εργασία απελευθερώνει»), το οποίο «κοσμούσε» την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Αουσβιτς.

Η εταιρία του derMeer παρασκεύαζε, από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων (Cyclone B), μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 ατόμων από τα μέλη της -από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης- η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer). Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.

Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και *Ε.Ε*.).

Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία:

Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχοντας τη λογική των ναπολεόντιων νόμων – αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.

Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.

Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «ασθένεια», χαρακτηρίζοντάς τις «τοξίνες» ή «δηλητήρια». Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).

Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας».

Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμονα την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη;

Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα.

Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.

Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε.)

Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την βιντεοσκοπημένη ομιλία αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius :


.

Εδώ τα υπόλοιπα βίντεο (2-5):
.

 

.

Σχετικά άρθρα:
.
_______________
* New Start

.

05/01/2011 - Posted by | Νέα Τάξη, Video | , , , , , ,

21 Σχόλια »

 1. Καλή Χρονιά Άλκιμε. Χαίρομαι που είσαι καλά 🙂

  Σχόλιο από skeptiki | 05/01/2011 | Απάντηση

  • Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω!
   Εγώ είμαι δόξα τον Θεό καλά… η Ελλάδα και ο κόσμος μας γενικά δεν είναι όμως καλά…

   Σχόλιο από Alkimos | 05/01/2011 | Απάντηση

 2. Μια καλησπέρα πέρασα να πω, και Χρόνια Πολλά με μια καλή χρονιά καλή συνέχεια.
  apneagr

  Σχόλιο από apneagr | 05/01/2011 | Απάντηση

  • Νασαι καλά φίλε μου και χρόνια …καλά! «Πληθυντικός που είναι σημαίνει και πολλά», έτσι έλεγε ένας παλιός λαϊκός φιλόσοφος…

   Σχόλιο από Alkimos | 06/01/2011 | Απάντηση

 3. Καλή Χρονιά και σαν τα χιόνια

  Σχόλιο από archaeopteryx | 06/01/2011 | Απάντηση

  • Καλή χρονιά και για εσένα Αρχαίε! Σε προσωπικό τουλάχιστον επίπεδο, διότι σε συλλογικό τα βλέπω σκούρα τα πράγματα… ¨Όσο για τα χιόνια …καλομελέτα κι έρχονται.

   Σχόλιο από Alkimos | 06/01/2011 | Απάντηση

 4. […] Από τον Αλκιμο […]

  Πίνγκμπακ από Politicsonline.gr | 06/01/2011 | Απάντηση

 5. Καλή χρονιά Άλκιμε – μας τρόμαξες με το προσωρινό «κλείδωμα» του ιστολογιού.
  Ένα ενδιαφέρον link που διάβασα πρόσφατα -http://www.alfavita.gr/artro.php?id=18354 – μου φαίνεται ακριβής περιγραφή της Ελλάδας του ΓΑΠ

  Σχόλιο από Δημήτρης | 06/01/2011 | Απάντηση

  • Νάσαι καλά φίλε μου. Καλή χρονιά και για εσένα.
   Σχετικά με το link, θα διαβάσω το άρθρο και θα επανέλθω. Θα ήθελα όμως προκαταβολικά να τονίσω, πως ο Τσόμσκι είναι κατά τη γνώμη μου ένας από τους Εβραίους αυτούς, οι οποίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα στενά όρια του φυλετικού σοβινισμού και που έβγαλαν προς τα έξω πολλά χρήσιμα οικουμενικά στοιχεία.
   Η ιδιαιτερότητα του, σε σχέση με άλλους διανοητές της Αριστεράς, βρίσκεται στο γεγονός ότι η κριτική του εναντίον του καπιταλισμού έχει ως άξονα αναφοράς τον κλασικό φιλελευθερισμό και βασίζεται στον επιστημονικό ορθολογισμό. Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο συμπέρασμά του, όπως καταγράφεται στο «Η βιομηχανία κατασκευής υπηκόων»:
   «Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που έχει Ιστορία. Εάν θα έχει και μέλλον, δεν είναι και τόσο βέβαιο. Η απάντηση βρίσκεται στις προοπτικές των λαϊκών κινημάτων με βαθιές ρίζες σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού, αφοσιωμένων σε αξίες, οι οποίες είτε καταπνίγονται είτε περιθωριοποιούνται, εντός του πλαισίου της υφισταμένης κοινωνικής και πολιτικής τάξης πραγμάτων: η κοινότητα, η αλληλεγγύη, το ενδιαφέρον για το ευπαθές φυσικό περιβάλλον, το οποίο θα πρέπει να συντηρήσει τις μελλοντικές γενιές, η δημιουργική εργασία με αυτοπειθαρχία, η ανεξάρτητη σκέψη και η γνήσια δημοκρατική συμμετοχή στους διάφορους τομείς της ζωής.»
   Πρόκειται για ένα συμπέρασμα το οποίο προσδιορίζει στην ουσία την μόνη ρεαλιστική λύση. Μια λύση όμως που, με τα σύγχρονα διεθνή δεδομένα, φαντάζει ουτοπική… κάτι σαν ένα άπιαστο όνειρο!

   Σχόλιο από Alkimos | 07/01/2011 | Απάντηση

   • Τον Τσόμσκι δεν τον ήξερα καθόλου, μέχρι που διάβασα μια αναφορά στο ιστολόγιο του Ακρίτα και έτσι τον έψαξα’μου φαίνεται πολύ αξιόγος, χωρίς να έχω ολοκληρωμένη άποψη αυτή τη στιγμή, και αυτά που γράφεις συμφωνουν!
    Το άρθρο σου είναι πολύ ενιδαφέρον – Codex Alimentarius ένας όρος που πρώτη φορά ειδα, με λίγο ψάξιμο στο δίκτυο μου φαίνεται ότι είναι ένας μηχανισμός στην υπηρεσία των πολυεθνικών – δεν καταλαβαίνω γιατί να κόψουν τις βιταμίνες από το λαό, αλλά καταλαβαίνω γιατί θέλουν να τις χαρακτηρίσουν φάρμακα (πολλά λεφτά για λίγους)
    ενδιαφέρον θέμα

    Σχόλιο από Dimitris | 07/01/2011 | Απάντηση

 6. […] το Alkimos archive Το βρήκαμε: […]

  Πίνγκμπακ από Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσα από την τροφή και η διατροφική γενοκτονία | 06/01/2011 | Απάντηση

 7. […] την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα…συνέχεια news-gr.gr Το βρήκαμε: […]

  Πίνγκμπακ από Η νέα παγκόσμια κοινωνική μαγγανεία | 07/01/2011 | Απάντηση

 8. Καλή χρονιά Άλκιμε, και καλώς επανήλθες.

  Σχόλιο από ο νοών...νοείτω | 08/01/2011 | Απάντηση

  • Καλή χρονιά και για εσένα φίλε μου! Κανένας εθελοντής δεν εγκαταλείπει (οικιοθελώς) τις επάλξεις…

   Σχόλιο από Alkimos | 08/01/2011 | Απάντηση

 9. Καλή Χρονιά Άλκιμε!
  Πανικός με πιάνει με αυτά!
  Είδες τι πήγε να περάσει σήμερα με την κατάργηση των 4 στρεμμάτων?
  Ανοιχτή προσπάθεια μηδενισμού της ιδιοκτησίας των ανθρώπων.

  Σχόλιο από αλλενάκι | 19/01/2011 | Απάντηση

 10. Τι συμβαίνει με το εντεροαιμοραγικό κολοβακτηρίδιο E. Coli;

  Πίνγκμπακ από Alkimos archive | 09/06/2011 | Απάντηση

 11. Τι συμβαίνει με το εντεροαιμοραγικό κολοβακτηρίδιο E. Coli;

  Πίνγκμπακ από www.olympia.gr | 09/06/2011 | Απάντηση

 12. […] άρθρα: . Βιολογικό όπλο το νέο στέλεχος του Ε-coli; Codex Alimentarious: Η νέα παγκόσμια κοινωνική μαγγανεία […]

  Πίνγκμπακ από Τι συμβαίνει με το εντεροαιμοραγικό κολοβακτηρίδιο E. Coli; « www.olympia.gr | 09/06/2011 | Απάντηση

 13. […] άρθρα: . Βιολογικό όπλο το νέο στέλεχος του Ε-coli; Codex Alimentarious: Η νέα παγκόσμια κοινωνική μαγγανεία […]

  Πίνγκμπακ από Τι συμβαίνει με το εντεροαιμοραγικό κολοβακτηρίδιο E. Coli; « Alkimos archive | 09/06/2011 | Απάντηση

 14. Η νέα παγκόσμια κοινωνική μαγγανεία

  Πίνγκμπακ από royfianos.com | 09/06/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s