Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

RICHARD FEYNMAN: Η επίδρασή του στη σύγχρονη Φυσική

Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

 Η θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών αφορά στους ανθρώπους που άνοιξαν νέους δρόμους στις επιστήμες, στη ζωή τους και στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, σε ζητήματα φιλοσοφίας, δεοντολογίας, ηθικής, διδακτικής και γνωσιολογίας των επιστημών, καθώς και σε πρόσωπα της επιστήμης, που δραστηριοποιούνται στον παρόντα χρόνο, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στη διάδοσή της.

 Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, στις 11.00 το πρωί, με θέμα «RICHARD FEYNMAN: Η επίδρασή του στη σύγχρονη Φυσική» και ομιλητή το Θόδωρο Πιερράτο, Φυσικό (MSc), Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος θα μας παρουσιάσει τη ζωή και το έργο ενός μεγάλου Φυσικού και ερευνητή των σύγχρονων τάσεων της Φυσικής Σκέψης.

 *

Διοργάνωση

Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

 *

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης

τηλέφωνο: 2310 483000

e-mail: info@noesis.grwww.noesis.edu.gr

***

12/11/2010 - Posted by | Science | , ,

3 Σχόλια »

 1. ααα… σχεδόν αξίζει η βόλτα. Ο άνθρωπός αυτός ήταν εξαιρετικός δάσκαλος, με όσο θετική έννοια μπορείς να δώσεις στην λέξη. Τα βιβλία του (από μάθημα για δευτεροετείς), είναι πλέον «κλασσικά» και απόλαυση μετά τόσα χρόνια.

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Feynman_Lectures_on_Physics

  Χαίρομαι που έχουμε φυσικούς που τον θυμούνται.

  Σχόλιο από archaeopteryx | 12/11/2010 | Απάντηση

  • Συμφωνώ για τον Feynman και να προσθέσω, ότι έχουμε και στη χώρα μας αξιόλογους φυσικούς, με πολύ σπουδαίο έργο στο ενεργητικό τους. Όσον αφορά την επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ, την συστήνω όχι μόνο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και γενικά. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πολιτιστικό κέντρο, με μοναδικές υποδομές, καινοτόμες δραστηριότητες και αξιόλογη μαθητική επισκεψιμότητα. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στον τόπο μας έτσι και εδώ, το συγκεκριμένο κέντρο αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, και γιατί λες; Μα φυσικά λόγω της μη καταβολής της προβλεπόμενης κρατικής χρηματοδότησης!
   Φέτος δεν έλαβε την ετήσια επιχορήγηση 200.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ούτε και το ποσό των 500.000 ευρώ που μέχρι πέρσι λάμβανε ετησίως από το ΥΠΟΟ.
   Τι να πεις σ’ αυτή την περίπτωση; Να αρχίσουμε πάλι τα τετριμμένα για την κυβέρνηση παρωδία; Ειλικρινά, απαξιώ να το σχολιάσω…

   Σχόλιο από Alkimos | 12/11/2010 | Απάντηση

 2. Για να λεμα και τα καλα. Για την πρηγούμενη χρονιά (2010) ο επίτιμος λέκτορας της αμερικάνικης εταιρείας γεωλόγων και περιβαντολλόγων μηχανικών ήταν ο Δρ. Μαρίνος (http://www.aegweb.org/files/public/2010Jahns.pdf) που γύρσιε τον κόσμο για ένα χρόνο δίνοντας διαλέξεις – μεγάλη διάκριση που πιστεύω κανείς στην Ελλάδα δε δημοσιεύει –

  Σχόλιο από Δημητρης | 30/11/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s