Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ο Γιωργάκης, ο Καρατζαφέρης και τα …πετρέλαια του Αιγαίου!

Ποια πληροφόρηση έχει ο Καρατζαφέρης, που τον οδήγησε από outsider σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας;

Κάποιοι από εμάς σπάμε το κεφάλι μας να καταλάβουμε τι συμβαίνει και μερικοί ίσως πράγματι να έχουμε προσεγγίσει την αλήθεια σε κάποιο βαθμό. Ένα βασικό κομμάτι να λείπει όμως από το πάζλ, αρκεί, ώστε να έχουμε εσφαλμένη άποψη για την πραγματική εικόνα των πραγμάτων. Λίγο πολύ γνωρίζουμε ποια είναι η πηγή πληροφόρησης του Καρατζαφέρη και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η συγκεκριμένη πηγή (και ό,τι αυτή εκπροσωπεί) θα κατάφερνε να ρυθμίσει τις εξελίξεις με τέτοια χειρουργική ακρίβεια.

Φτάνω να συμπεράνω, πως ακόμη και αυτή η θεωρούμενη από όλους εμάς «ελεύθερη διακίνηση ιδεών», δηλαδή το μπλόκινγκ, δεν είναι παρά μέρος «του σχεδίου» και ότι και μέσα σε αυτόν τον χώρο έχουν παρεισφρήσει τα στοιχεία αυτά, μέσω των οποίων δρομολογούνται τα  «καυτά» θέματα. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο, η υποτιθέμενη «ελευθερία», να λειτουργεί ακριβώς υπέρ των συμφερόντων αυτών, τους οποίους υποτίθεται ότι πολεμούν οι «αντάρτες του διαδικτύου».

Αυτό μπορεί να ακούγεται συνωμοσιολογικό, αλλά δεν είναι πια καιρός, μετά από όσα έχουμε δει να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για τις λεγόμενες «συνωμοσιολογίες» και να καταβάλουμε προσπάθεια ώστε, ακόμα και μέσα από αυτές, να αντλήσουμε κάποια μηνύματα; Θυμίζω στο σημείο αυτό, για μια ακόμη φορά, την λαϊκή παροιμία, που λέει:

«Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά»!

Και κάτι ακόμη…

Όσο κάποιος βρίσκεται κάτω από ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, όπως είναι για παράδειγμα το χρήμα, ή ακόμα και η αναζήτηση καταξίωσης, τότε δεν μπορεί ο όποιος αγώνας να είναι αντικειμενικός. Όταν κάποιοι μέσα από την δραστηριότητά τους στον χώρο του μπλόκινγκ επιχειρούν να ικανοποιήσουν την μια ή την άλλη ανάγκη, τότε μοιραία παύουν να λειτουργούν αντικειμενικά, αμερόληπτα, διότι στόχος δεν είναι πλέον η αντίσταση αλλά το ΚΕΡΔΟΣ!

Σε τι διαφέρουν τότε αυτοί από τα παραδοσιακά ΜΜΕ ή ακόμη και από τους πολιτικούς, τους οποίους υποτίθεται ότι έχουν στο στόχαστρο; Μπλόκινγκ ή αλλιώς αντίσταση στην διαφθορά και στην παραπληροφόρηση, δεν γίνεται, με κινητήρια δύναμη το κέρδος ή την αυτοπροβολή. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε θα πρέπει να μιλάμε για ΑΠΑΤΗ!

Ναι! Απάτη. Διότι σε έναν χώρο όπου συγκεντρώνονται κάποιοι άνθρωποι για να συζητήσουν σοβαρά θέματα γύρω από τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας, με σκοπό την αναζήτηση διεξόδων, κάποιοι παρεισφρέουν δόλια, ντυμένοι τον μανδύα του «αγωνιστή», ενώ σκοπός τους δεν είναι παρά το προσωπικό όφελος.

Ορισμένοι έχουν στο μεταξύ αποκαλυφτεί, ενώ κάποιοι άλλοι, πολύ ποιο …πονηροί, έχουν καταφέρει να γίνουν πόλος έλξης, με φιλελεύθερα δήθεν θέματα, ενώ ο σκοπός είναι ξεκάθαρος: να μαζέψουν δηλαδή κάποια από τα πρόβατα, σε συγκεκριμένη μάντρα!

Σε προσεχές άρθρο, πολύ σύντομα (πριν από τις εκλογές) έχω σκοπό να προβληματίσω ορισμένους (ακόμη και φίλους) βγάζοντας τη μάσκα, από κάποιους υποψήφιους ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

.

01/11/2010 - Posted by | Politic | , , , , , ,

4 Σχόλια »

 1. Είναι φυσιολογικό, κάθε ένας μας να βγάζει τις δικές τους προκαταλήψεις ή παραστάσεις, και δεν μου κάνει έκλπηξη αν πολλοί άθελά μας (και εγώ) γινόμαστε παπαγαλάκια άλλων, ακόμα και όταν σπρώχνουμε φαινομενικά άσχετα απωθημένα.

  Για τον Καρατζαφέρη, δεν ξέρω λεπτομέρειες, ούτε «λαϊκός» είναι, ούτε «ορθόδοξος». Ταμπέλα πουλάει. Πολλοί τον ψήφισαν σε αντίδραση στον ΚΚ τότε για τοπική αυτοδιοίκηση… χμμ ποιός δεν πήγαινε τον ΚΚ τότε;

  Εγώ είμαι κολημένος στην υπόθεση εργασίας ότι από το 1990 και μετά, η Ευρώπη εκχωρήθηκε στην …Γερμανία, που όμως δεν έχει 100% ταύτιση συμφερόντων με αυτούς που έκαναν την εκχώρηση (όπως και πριν το 1900). Η Γερμανία έχει φτιάξει ένα ενδιαφέρον πλέγμα εξασφάλισης ζωτικού χώρου, εμείς είμαστε περιθωριοποιημένοι μετά το τέλος του ψυχρού, η Τουρκία δεν χάνει την σημασία της θέσης της είτε με τους βόρειους είτε με τους ανατολικούς, και πάει λέγοντας. Οι ιστορικοί εχθροί μας είναι εκεί που ήταν και έχουν συνέρθει τόσο από τον Β’ ΠΠ όσο και από τους Βαλκανικούς.

  Ο Καρατζαφέρης είναι με αυτούς που μας έκαναν πλουσιους και ευτυχείς με δανεικά από το 1990 και μετά, με τις γνωστές συνέπειες. Οι αριστεροί πουλάνε δεξιά, οι πράσινοι μαύρο, και οι δεξιοί (στην Ελλάδα) τα έχουν χαμένα. Η πρόβλεψή μου; Κάποια εκδοχή Farage και εδώ, και α Καρατζαφύρερ έχει φτιαχτεί ώστε να είναι η «αρεστή» εκδοχή, και όχι η άλλη. Δες τις 6-7 δυνατές ελληνόκτητες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και τα συμφέροντά τους.

  Σχόλιο από archaeopteryx | 01/11/2010 | Απάντηση

  • Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει αρχαίε… το έχεις διαπιστώσει κι εσύ. Άρα είναι επικίνδυνο να εθελοτυφλούμε και να παρασυρόμαστε από κάποιες «δήθεν» φιλίες και να αναμασάμε ό,τι μας σερβίρουν, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε τον μπούσουλα και να παροδηγούμε (συμφωνώ… ίσως άθελά μας) με όσα γράφουμε. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή… Η μέθοδοι προπαγάνδας έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και μόνο μετά από χρόνια θα είμαστε σε θέση πιστεύω να αξιολογήσουμε τον βαθμό της ζημιάς που προκαλούν σήμερα. Θα συμφωνήσεις πιστεύω, πως ο καλύτερος προπαγανδιστής είναι ο κακώς πληροφορημένος ιδεαλιστής. Και τέτοιοι ιδεαλιστές κυκλοφορούν ως «αναγνώστες» ή «σχολιαστές» μέσα στο διαδίκτυο, και σαν τις μέλισσες, μεταφέρουν την «γύρη» που αποκομίζουν, από το ένα μπλοκ στο άλλο, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι επικίνδυνοι μόνο κάποιοι μπλόκερ, αλλά και κάποιοι περιφερόμενοι …σχολιολόγοι.

   Σχόλιο από Alkimos | 01/11/2010 | Απάντηση

 2. Καλό μήνα Άλκιμε!

  Σχόλιο από αλλενάκι | 01/11/2010 | Απάντηση

 3. Ευχαριστώ! Καλό μήνα και σε εσένα… Να δούμε τι θα μας φέρει ο Νοέμβριος.

  Σχόλιο από Alkimos | 01/11/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s