Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται – Επίλογος: Ζούμε μια παρωδία!

Αυτοί που φοβούνται και αποφεύγουν την αλήθεια είναι μόνο αυτοί που έχουν προωθήσει το ψέμα.

Σήμερα, καθώς πολλά από αυτά που είχα διακρίνει από καιρό έχουν αρχίσει στο μεταξύ να παίρνουν σάρκα και οστά, αποφάσισα να ολοκληρώσω αυτή τη σειρά με ένα άρθρο (βλέπε εδώ, σελ.45), το οποίο με εκφράζει απόλυτα και είναι σε αρμονία με όσα έχω γράψει σχετικά, στα τελευταία δυο χρόνια.

Το άρθρο αυτό του Yannis Aeras, με τίτλο: «ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ», από το πολύ ενδιαφέρον μπλοκ: «Αληθινά ψέματα», φανερώνει πως η εικόνα αρχίζει να διαμορφώνεται και ότι είναι θέμα χρόνου το να λάμψει πλέον η αλήθεια: Τίποτα δεν είναι τυχαίο και η απάτη, το κάλπικο, η παραποίηση, αργά η γρήγορα αποκαλύπτονται. Το άρθρο αυτό φανερώνει πως δεν είμαι ο μόνος που το έχει καταλάβει αυτό!

Ζούμε εμείς οι Έλληνες εδώ και ενάμιση αιώνα μια ουτοπία, ένα όνειρο, το όνειρο της εθνικής ανεξαρτησίας και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ενώ στη πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξαμε πραγματικά ελεύθεροι. Κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις απλά μας χρησιμοποίησαν, για να ζήσουν κι αυτοί το δικό τους όνειρο, την αναβίωση δηλαδή ενός ένδοξου λαού της αρχαιότητας, για να ξεφύγουν λίγο από την ανία, και τώρα που τα πράγματα «σφίξανε», ξαναγυρίζουμε πάλι  επί των αυτών, στη σκληρή δηλαδή πραγματικότητα. Και πια είναι αυτή; Το ότι δεν είμαστε παρά ένα μέρος της φτωχής βαλκανικής χερσονήσου (ή χερσόνησος του Αίμου) που άγεται και φέρεται ανάλογα με τα συμφέροντα των δυνατών!

Εάν δεν θέλουμε να το δεχτούμε αυτό, τότε απλά εθελοτυφλούμε και μας αρέσει να παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας.

Είναι εντελώς ανόητο να αρνιόμαστε την πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως αρνιόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό, την φυσική μας υπόσταση. Είναι τόσο αναμεμιγμένοι οι βαλκανικοί λαοί που είναι δύσκολο να μιλάει κανείς σήμερα, σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο, για «εθνική καθαρότητα και ομοιογένεια». Και αυτό δεν είναι οπωσδήποτε αρνητικό. Γιατί εξάλλου; Τι σημαίνει τελικά «εθνική καθαρότητα»; Δεν παραπέμπει αυτό στην κινητήριο δύναμη του μεγαλύτερου εφιάλτη που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα; Στον Ναζισμό; Πόση «εθνική καθαρότητα» έχουν σήμερα οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, ακόμα και η Ρωσία; Μήπως έγινε τελικά το όραμα της αναβίωσης του ένδοξου ελληνισμού, ο εφιάλτης των σύγχρονων Ελλήνων; Μήπως το νεκρό παρελθόν έχει στοιχειώσει το παρών μας;

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουμε επιτέλους πως ο ένδοξος ελληνισμός έχει χαθεί ανεπιστρεπτί; Τι είναι αυτό που μπορεί να δώσει έστω την απειροελάχιστη απόδειξη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες (ως σύνολο) έχουν κάτι κοινό με κάποιους ένδοξους προγόνους; Σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους βαλκανικούς λαούς; Κάνουμε το παν εξάλλου να επιβεβαιώσουμε πως δεν διαφέρουμε σε τίποτα, το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε γίνει ο περίγελος ακόμη και των Σκοπιανών, αυτών που μέχρι πριν λίγα χρόνια αποκαλούσαμε «γυφτοσκοπιανούς» και κάποιοι (γνωστοί άγνωστοι), οι οποίοι δεν μας συμπαθούν ιδιαίτερα, έχουν βαλθεί μέσα από το λεγόμενο «μακεδονικό», να μας φανερώσουν την οδυνηρή πραγματικότητα, που είναι: το πόσο εύκολο είναι να πείσουν έναν λαό -αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο- ότι έχουν ένα ένδοξο παρελθόν! Να πείσουν μερικούς ξυπόλυτους βαλκάνιους, όπως ήμασταν κι εμείς στις αρχές του 19ου αιώνα, ότι είναι απόγονοι ένδοξων προγόνων. 

Όλη η υπόθεση του «μακεδονικού» και τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, είναι μια παρωδία! Κάποιοι κακεντρεχείς -οι οποίοι έχουν τα μέσα και την άνεση να το κάνουν- παίζουν απλά μαζί μας και γελούν εις βάρος μας… Οι μόνοι οι οποίοι μας παίρνουν στα σοβαρά ήμαστε δυστυχώς …εμείς, ο εαυτός μας δηλαδή με τις φαντασιώσεις του.  Όλος ο κόσμος γελάει σήμερα εις βάρος μας και εμείς εξακολουθούμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, ενώ κάποιοι επιτήδειοι ανάμεσά μας θησαυρίζουν πίσω από την πλάτη μας.  Αυτοί είναι οι πολιτικοί και οι …αυλικοί τους, οι οποίοι δεν τρέφουν αυταπάτες, δεν ζουν στο χθες, δεν τρώνε κουτόχορτο. Το κουτόχορτο και οι αυταπάτες είναι για το πόπολο, που έχει πιστέψει τώρα τους «Έψιλον», που μέσω των …εκπροσώπων τους (βλέπε Φουράκης, Λιακόπουλος κ.λ.π.) τους έχει …αναβαθμίσει, και από εκεί που πίστευαν πως είναι απόγονοι των αρχαίων ένδοξων Ελλήνων, τώρα τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι προέρχονται από …εξωγήινους, οι οποίοι ήρθαν από τον Σείριο.

Τελικά φτάνω να πιστεύω, ότι οι μόνοι ρεαλιστές και «λογικοί» Έλληνες βρίσκονται σήμερα στο …Δρομοκαϊτειο.

Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως άλλο είναι το όραμα και άλλο η αυταπάτη, άλλο τα ιδανικά και άλλο η ουτοπία. Το όραμα και τα ιδανικά είναι η απαραίτητη κινητήρια δύναμη για να προχωράει κάποιος μπροστά. Πίσω όμως από τις αυταπάτες και την ουτοπία καιροφυλακτεί το χάος. Και αυτό ακριβώς είναι αυτό που ζούμε σήμερα…

Ίσως δυσαρεστήσω κάποιους με αυτά που έχω γράψει εδώ, αλλά η αλήθεια δεν είναι πάντα ευχάριστη, είναι όμως αναγκαία, όσο αναγκαίο είναι και το φώς!

Ο άνθρωπος δεν είναι αρουραίος, δεν είναι φτιαγμένος να ζει στα σκοτάδια ή στα απατηλά όνειρα. Είναι φτιαγμένος (ναι! Φτιαγμένος… σε πείσμα όλων αυτών που αποδέχτηκαν την απάτη της θεωρίας της εξέλιξης για να …αρέσουν) για να ζει στο φώς. Είναι φτιαγμένος να κοιτάει ψηλά, αλλά να πατάει ταυτόχρονα σταθερά στο έδαφος, και το έδαφος, η υποδομή, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Και γιατί πρέπει να φοβόμαστε την αλήθεια; Η αλήθεια δεν είναι ποτέ εναντίον του τίμιου. Η αλήθεια είναι η καταδίκη του απατεώνα…

Άρα αυτοί που πρέπει να φοβούνται και να αποφεύγουν την αλήθεια είναι μόνο αυτοί που έχουν προωθήσει το ψέμα. Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Μόνο με ανοικτά μάτια θα μπορέσει να το ανακαλύψει αυτό κανείς. Και πιστεύω, πως με λίγη προσπάθεια θα καταφέρουμε να ανοίξουμε τελικά τα μάτια…

Για ένα πράγμα να είμαστε μόνο βέβαιοι:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ!!!

.

Τελικό συμπερασματικό σχόλιο.
.
Μια γνωστή λαϊκή παροιμία λέει: «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει» και το δικό μας σπίτι, στη προκειμένη περίπτωση, δεν είναι ούτε ο ευρωπαϊκός βορράς, ούτε η οι πέραν της Μάγχης, ούτε ο Νέος Κόσμος του Μαγγελάνου και του Κολόμβου. Είναι τα Βαλκάνια! Και αυτά είναι το κόσμημα της Ευρώπης… Εμείς δε, που ζούμε στο νοτιότερο άκρο, είμαστε ομολογουμένως οι ποιο προνομιούχοι, διότι ζούμε αναμφισβήτητα στο ποιο όμορφο μέρος των Βαλκανίων και άρα της Ευρώπης.
.
Πέραν αυτού, όλη η Ευρώπη -όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος- γνωρίζει, πως αν αποκοπούν τα Βαλκάνια από την υπόλοιπη Ευρώπη τότε αυτή θα γίνει φτωχή, θα χάσει όλη της την αίγλη.
.
Μόνο όταν καταφέρουμε όμως να συνειδητοποιήσουμε  το ότι είμαστε Βαλκάνιοι και ότι αυτό δεν αποτελεί μομφή αλλά τιμή μας, τότε μόνο θα αρχίσουμε να παίρνουμε «τα επάνω μας». Μόνο τότε θα μπορέσουμε να θωρακίσουμε την προσωπικότητά μας και ακολούθως τα συλλογικά μας δικαιώματα, διότι τα συμφέροντα και τα δικαιώματά είναι κοινά με τους υπόλοιπους βαλκανικούς λαούς. Κάποιοι που γνωρίζουν την δυναμική που θα μπορούσε να αποκτήσει η συσπείρωση των βαλκανικών λαών, μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, κατάφεραν να εφαρμόσουν την παλιά «συνταγή» στρατηγικής που είναι το «διαίρει και βασίλευε».
.
Από δικής μας πλευράς δε, σαν χώρα, είναι εγκληματικό λάθος να αποκόπτουμε τους άλλους βαλκανικούς λαούς από το ποιο όμορφο κομμάτι της κοινής μας πατρίδας και να εκπορνευόμαστε με τους έκφυλους βοριοευρωπαίους και τους όποιους άλλους έρχονται για να εκτονώσουν απλά στο κορμί της όμορφης χώρας μας τα αρρωστημένα τους πάθη. Η Ελλάδα ανήκει στην Βαλκανική και η Βαλκανική (μια γεωγραφική περιοχή που αγγίζει τα 53 εκατ. κατοίκους) θα αναπνεύσει, μόνο ενωμένη και απαλλαγμένη από πάτρωνες/διαφθορείς!
.
Πιστεύω πως αν τολμήσουμε να δούμε τον εαυτό μας μέσα στα πλαίσια αυτού του διευρυμένου συνόλου, τότε μόνο θα αρχίσουμε να γινόμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη.
.
Ο κατακερματισμός ωφελεί μόνο τα αρπακτικά που καιροφυλακτούν!
.
Ένα δείγμα του διχαστικού συνδρόμου που έχουν προκαλέσει οι φαντασιώσεις και η ξενομανία στον τόπο μας, καθώς και οι κακόβουλες «εισαγόμενες» επιρροές, μπορεί να διακρίνει κανείς, παρακολουθώντας τα κοντά 400 σχόλια στο antinews, σε μια ανάρτηση που αφορά στις σχέσεις Θεσσαλονίκης-Αθήνας, ή Περιφέρειας-Αθήνας. Ένα φαινόμενο άκρως επικίνδυνο, που φανερώνει, πως η γάγγραινα του κατακερματισμού έχει αρχίσει να επεκτείνεται επικίνδυνα και στο εσωτερικό…

.

23/10/2010 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , , ,

8 Σχόλια »

 1. ενώ σαφώς φάγαμε την γνωστή ανελευθερία με τον Ψυχρό Πόλεμο, με την πτώση του Τείχους θα φάμε Ορουελιανή ανελευθερία. Στην περιφέρεια και τον έλεγχο της Νέας Αγίας Ρωμαϊκής κλπ, με τον μπαμπούλα από πάνω, από δίπλα, και μ άγνωστες πτυχές στο ατέλειωτο Μεγάλο Παιχνίδι για τον Καύκασο και την Μ. Ανατολή. Τελικά, δεν μας …συνέφερε που ήταν τόσο σκ_ και κατέρευσε η ΕΣΣΔ, χαχαχα.

  Σχόλιο από archaeopteryx | 23/10/2010 | Απάντηση

  • Εγώ πάλι είμαι αισιόδοξος σήμερα, διότι πιστεύω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή. Δεν εννοώ τη Νέα Εποχή του Jeffrey, αλλά ένα νέο ξεκίνημα για εμάς τους Έλληνες, με προσγειωμένες προσδοκίες, χωρίς φαντασιώσεις, χωρίς πνευματικούς διαμεσολαβητές/προστάτες, χωρις συμπλέγματα. Βλέπω μπροστά μια όμορφη μέρα και έναν γαλανό ουρανό μετά την καταιγίδα…
   Σίγουρα θα σκέπτεσαι τώρα πως τρελάθηκα!
   Έτσι είναι δυστυχώς φίλε μου… Το αυτονόητο, που είναι όμως τόσο εφικτό, δεν είναι στην ελληνική πραγματικότητα παρά …τρέλα!
   Αυτήν την τρέλα όμως την ζουν κάποιοι από εμάς σήμερα και είμαι βέβαιος πως θα συμφωνήσεις. Κάποιοι από εμάς έχουμε πιστεύω ξυπνήσει και βγαίνουμε σιγά σιγά από το τούνελ…
   Κι αυτό είναι το μόνο θετικό.

   Σχόλιο από Alkimos | 23/10/2010 | Απάντηση

   • Δεν συμμερίζομαι την θετικότητα σου Άλκιμε, τουλάχιστον όχι ακόμα γιατι αν και σαφώς μια εσωτερική κάθαρση την χρειαζόμασταν, δεν πιστεύω πως έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Είναι νωρίς και ο δρόμος μακρύς. Και ο Έλληνας έχει αποδείξει οτι έχει επιλεκτική μνήμη και ξεχνάει εύκολα, και εύκολα ξανακάνει τα ίδια λάθη.

    Σχόλιο από Πολίτης της Μπανανίας | 26/10/2010 | Απάντηση

    • Δεν αντιλέγω. Οι Έλληνες σήμερα, σαν συλλογική ομάδα, έχουν ανάγκη από ψυχίατρο, όχι απλά …παιδαγωγώ. Κάποιοι όμως -κι αυτό έχει αναδειχθεί μέσα από το διαδίκτυο- βλέπω να στέκουν αρκετά καλά στα πόδια τους. Διαβάζω συχνά κείμενα, αλλά και σχόλια, που φανερώνουν ανθρώπους ξύπνιους, νηφάλιους. Η μεγάλη μάζα όμως, είναι γεγονός, χρίζει ιατρικής παρακολούθησης… Και σε αυτό έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό η ριμάδα η τηλεόραση… Αυτό το «χαζοκούτι», που εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες έχει γίνει η μόνη πηγή ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, κυρίως των απλών, των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, τους οποίους χαρακτηρίζουμε υποτιμητικά, πόπολο! Αυτοί οι άνθρωποι όμως απαρτίζουν τους «Έλληνες»… Αυτοί είναι «η Ελλάδα»! Σε αυτούς απευθυνόταν το περίφημο γερμανικό «focus», χαρακτηρίζοντάς τους: τεμπέληδες, κλέφτες κ.λ.π. Αυτοί είναι η Ελλάδα, την οποία ο πρωθυπουργός που εξέλεξαν πριν ένα χρόνο, την χαρακτήρισε «διεφθαρμένη». Αυτοί είναι που έχουν γίνει το κλοτσοσκούφι της διαπλοκής και αυτοί καλούνται πάλι σήμερα να πληρώσουν τη νύφη. Και γι αυτούς δεν είμαι κι εγώ ειλικρινά αισιόδοξος διότι είναι μοιρασμένοι σε διάφορες «στάνες», και οι τσοπαναραίοι τους έχουν «μαρκάρει», όπως έλεγε και ο Μαρξ, ώστε να αποτελούν ιδιοκτησία τους! Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για «ξένο ποίμνιο», αν το ποίμνιο δεν κάνει μόνο του και κάποιο βήμα να βγει επιτέλους από το …μαντρί; Από την άλλη όμως, πώς να βγει; Αφού το έχουν τρομάξει με τον λύκο… Αδιέξοδος; Ίσως!

     Σχόλιο από Alkimos | 26/10/2010 | Απάντηση

 2. poli orea fotografia mporoume na mathoume tin pigi;

  Σχόλιο από mykonos zoo | 24/10/2010 | Απάντηση

  • Δυστυχώς άγνωστη η προέλευση…

   Σχόλιο από Alkimos | 24/10/2010 | Απάντηση

 3. Μία ἀπάντηση στὸ Η Ιστορία επαναλαμβάνεται – Επίλογος: Ζούμε μια παρωδία!

  ΑΛΗΘΕΙΑ (Σελ. 16)
  Αλήθεια είναι κάθε τη που ψέμα δεν μπορούμε, να αποδείξουμε εμείς κ’ όσοι επιχειρούνε. Αλήθεια είναι κάθε τη παρά την θέληση μας, να είναι ανεξάρτητη απ’ τη διανόηση μας. Μες την αλήθεια βρίσκονται οι πάντες και τα πάντα, κ’ άνθρωποι και οι θεοί χωρίς καμιά αβάντα. Απ’ την πραγματικότητα πηγάζει η αλήθεια, γ’ αυτό δεν επιδέχεται ψευτιές και παραμύθια.
  Σκληρή και αδυσώπητη ως και θεούς τσακίζει, τα πάντα μέσα στη ζωή αυτή προσδιορίζει. Αλήθεια ειν’ ο άνθρωπος
  μες της ζωής το ρέμα, αλήθεια και ο θάνατος αλήθεια και το ψέμα.
  Αλήθεια ειν’ οι πόλεμοι το μίσος και ο φθόνος, πίνα και αθλιότητα η βία και ο φόνος. Μόνον ο άνθρωπος μπορεί να την τροποποιήσει, και μέσα στην ψευδαίσθηση ηλίθια να ζήσει.
  Μες την αλήθεια όταν ζεις δεν πρέπει να αυθαιρετείς την βία πάντα να μισείς το δίκαιο να υπηρετείς. Θάρρος ανδρεία και πυγμή πρέπει να διαθέτης, είτ’ είσαι άνθρωπος απλός είτ’ είσαι νομοθέτης.

  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΜΗ ΔΕΙΛΙΑΣΤΕ. (Σελ. 38)
  Μη δέχεστε ποτέ κανείς ότι σαν επιβάλουν, ΕΚΤΟΣ αν επιβάλετε από την λογική.
  Ποτέ μην επιτρέπετε κορόιδα να σας βγάλουν, και σας εκμεταλλεύονται με την πολιτική.
  Δεν πρέπει να δεχόμαστε τίποτα σαν αλήθεια, ασχέτως αν το δέχονται χιλιάδες κουτορνίθια.
  Τα πάντα αμφισβητήστε τα κ’ απ ’την αρχή ζυγίστε τα,
  και ότι δεν μπορείτε να το παραδεχτείτε.
  Πάντα να προηγείστε να μην περιπλανείστε,
  στο παρελθόν το πλάνο μπροστά και πάντα πάνω.
  Μην δέχεστε τους πόλεμους και τους εξοπλισμούς,
  διότι με την ΨΗΦΟ σας είστε στους ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ.
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ μόνοι σας εσείς πριν σας ξυπνήσουν άλλοι,
  Με βόμβες και με πύραυλους και «βλήμα στο κεφάλι.»

  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ (Σελ. 28)
  Αντιδράστε σ’ ‘ότι λέω ΤΙΠΟΤΑ δεν ην’ μοιραίο,
  ΟΛΑ είναι σχετικά και προ πάντως ΛΟΓΙΚΑ.
  Τα ΠΑΝΤΑ είναι θέμα ΛΟΓΙΚΗΣ ευστροφίας και εξυπνάδας,
  με τους νόμους της φυσικής και ανθρώπινης σπιρτάδας.
  Όλα προσδιορίζονται από την λογική, κ΄ όλα μ’ αυτήν φωτίζονται μέσα στη φυσική.
  Αντιδράστε και διαψεύστε μου, και αν κάπου έχω άδικο πέστε μου,για να πλησιάσουμε στην πληρότητα, την αλήθεια και την πραγματικότητα.

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  Περισσότερα έξω από το κατεστημένο στις σελίδες: http://www.tzinis.com http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

  Σχόλιο από ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | 25/10/2010 | Απάντηση

 4. Ενα πολυ δυνατο αρθρο

  πολυ αμφιβαλω αν θα καταλαβει κανεις κατι – θα συνεχισουν τις συνηθισμενες υβρεις και τις υπερπατριωτικες κορωνες, συνομωσιολογιες κτλ

  δυστυχως αυτη ειναι η θλιβερη μας πραγματικοτητα και το πραγματικο μας χρεος

  Σχόλιο από Ανώνυμος | 25/10/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s