Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Στα πρόθυρα παγκόσμιου νομισματικού πολέμου;

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δείχνουν να αποτελούν το σύγχρονο πεδίο μάχης μιας επικείμενης παγκόσμιας σύρραξης.

Λύσσαξαν οι Αγγλογάλλοι που ο Κινέζος πρωθυπουργός παρουσίασε στις Βρυξέλλες ως θετική κίνηση προς την ΕΕ εκ μέρους του Πεκίνου την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων. «Οικονομολόγοι έλεγαν ότι η κινεζική αγορά ελληνικών ομολόγων θα ωθήσει προς τα πάνω το ευρώ σε σχέση με το ρενμινμπί» έγραφαν με κάθε σοβαρότητα  στην πρώτη σελίδα τους οι «Financial Times», υπονοώντας έτσι ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε… εχθρική προς την Ευρώπη ενέργεια!

Βρίσκω ενδιαφέρουσες τις σκέψεις που καταθέτει ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ, στο ΕΘΝΟΣ (08/10):

«Όσο η οικονομική παγκοσμιοποίηση λειτουργούσε υπέρ των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών μεγάλων χωρών, καθώς οι επιχειρήσεις τους εγκαθίσταντο σε τριτοκοσμικές χώρες με πάμφθηνα μεροκάματα και πουλούσαν τα προϊόντα τους στην Αμερική και την Ευρώπη αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδους τους θεαματικά, όλα ήταν καλά κι ωραία, παρά τις μαχητικές διαμαρτυρίες των Ευρωπαίων και Αμερικανών εργατών που έχαναν τις δουλειές τους.

Τώρα όμως που κινέζικες, βραζιλιάνικες, βιετναμέζικες, ινδικές και λοιπές τριτοκοσμικές επιχειρήσεις παράγουν οι ίδιες προϊόντα με τα οποία πλημμυρίζουν τις αγορές της Δύσης σε τιμές εκτός οποιασδήποτε δυνατότητας ανταγωνισμού, ΗΠΑ και ΕΕ άρχισαν την γκρίνια και τις απειλές, ξεχνώντας όλους τους όρκους τους στο «ελεύθερο εμπόριο».

Οι γερμανικές και οι γαλλικές εφημερίδες απειλούν πλέον με την επιβολή δασμών στα κινεζικά και άλλα τριτοκοσμικά προϊόντα, αν η Κίνα δεν επιτρέψει την ισχυρή ανατίμηση του «ρενμινμπί «. (Ρεν Μιν Μπι [RMB] είναι το νόμιμο νόμισμα της Κίνας)

Οι Αμερικανοί βουλευτές κινούνται ήδη για να προωθήσουν στο Κογκρέσο μέτρα επιβολής δασμών και άλλων περιορισμών στη διακίνηση κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Η απάντηση ήρθε προχθές από τον Κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Ζιαμπάο, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ευρω-ομάδας Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν Ολι Ρεν.

«Μην εργάζεστε για να μας πιέσετε γύρω από την ισοτιμία του ρενμινμπί», δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας του έχουν μικρά περιθώρια κέρδους και δεν μπορούν να αντέξουν την επιβολή δασμών σαν αυτούς που προωθούν οι Αμερικανοί στο Κογκρέσο. «Πολλές από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις μας θα κλείσουν σε μια τέτοια περίπτωση. Οι εσωτερικοί μετανάστες που εργάζονται σε αυτές θα πρέπει να γυρίσουν στα χωριά τους. Αν η Κίνα αντιμετωπίσει κοινωνική και οικονομική αναταραχή, αυτό θα ήταν καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο», ισχυρίστηκε ο Γουέν Ζιαμπάο.

«Είναι καθαρό ότι αρχίζει να κυκλοφορεί η ιδέα πως τα νομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολιτικό όπλο», παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.»

Τα όσα είπε ο κινέζος πρωθυπουργός και αυτά που τόνισε ακολούθως ο πρόεδρος του ΔΝΤ, δείχνουν, πως ο «κόκκινος γίγαντας» δεν απειλεί την Δύση μόνο με την επέλασή του, αλλά τώρα βλέπουμε να την απειλεί ακόμα ποιο έντονα και με μια πιθανή πτώση του.

Ας μη ξεχνάμε πάντως πως το ζήτημα της χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών ήταν ακριβώς στο επίκεντρο των συνομιλιών του G20 αυτές τις ημέρες στην Ουάσινγκτον. Από την άλλη, έχουμε τον γνωστό κερδοσκόπο Τζορτζ  Σόρος να δηλώνει σε άρθρο του στους Financial Times τα εξής: «Η Κίνα έχει αναδειχθεί στον ηγέτη του κόσμου. Αν αποτύχει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ηγετικού της ρόλου όλο το οικονομικό σύστημα ενδέχεται να καταρρεύσει.»

Ένας πραγματικά φαύλος κύκλος, που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο…

.
Σχετικά άρθρα:
.
ΔΝΤ: Μη χρησιμοποιείτε τις ισοτιμίες ως όπλο για ενίσχυση των εξαγωγών
Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες στο επίκεντρο του G20

.

10/10/2010 - Posted by | Politic | , , , , , , , , , ,

13 Σχόλια »

 1. O Strauss Kahn Θέλει να επιβάλλει το δικό του νόμισμα, το εικονικό τραβηχτικό δικαίωμα SDR ή κάποιο παγκόσμιο φυσικό νόμισμα που θα επινοήσουν. Γι αυτό είπε ότι: “Είναι καθαρό ότι αρχίζει να κυκλοφορεί η ιδέα πως τα νομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολιτικό όπλο”, παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.»

  Άρα, ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ήταν το νόημα.

  Δεν υπάρχει περίπτωση μια χώρα με εσωστρεφή, μη διαλεκτική κουλτούρα, όπως είναι η Κίνα να μπορέσει να ηγηθεί του κόσμου.
  Στην Ασία μπορεί.

  Η εξωστρέφεια στις οικονομικές παραγωγικές δομές και τις εξαγωγές, δεν κάνουν τον ηγέτη.

  Σχόλιο από αλλενάκι | 10/10/2010 | Απάντηση

  • Συμφωνώ μαζί σου!
   Ο πατριάρχης των Rotschilds, Mayer Amschel Rothschild της Elite Rothschild Banking, που είχε πει κάποτε: «Δώστε μου τον έλεγχο του χρήματος ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους της», θα έλεγε σήμερα: «Όλα βαίνουν καλώς»…
   Τα βήματα για την καθιέρωση αυτής της Νέας (νομισματικής) Παγκόσμιας Τάξης εντείνονται τον τελευταίο καιρό και οι υποστηρικτές (στους οποίους ανήκει και ο δικός μας, ο Jeffery) φαίνεται τώρα να βιάζονται!
   Σε ένα blog βρήκα μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση, που δεν ακούγεται άλλο παράδοξη: «Δεν προλαβαίνουμε πια να διαβάσουμε όλες τις ειδήσεις που αφορούν στον περιορισμό της ελευθερίας των πολιτών και στο πετσόκομμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχεις την αίσθηση ότι κάποιος αόρατος αφέντης έδωσε το σύνθημα και ξαφνικά όλες οι συνασπισμένες δυνάμεις της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» ξεχύθηκαν στους δρόμους για να προετοιμάσουν τον ερχομό του ….αυτοκράτορα.»

   Σχόλιο από Alkimos | 10/10/2010 | Απάντηση

   • Aλήθεια είναι, έχουν συμπυκνώσει το χρόνο. Γι αυτό τα φρενήρη ταξίδια.
    Ο άνθρωπος αυτός συμπεριφέρεται σαν παρανοϊκός.
    Μόνο από το συνεχές jet lag ο εγκέφαλός του πρέπει να έχει γίνει κιμάς.

    Σχόλιο από αλλενάκι | 10/10/2010 | Απάντηση

 2. Όσο και να σου φαίνεται παράξενο, τον λυπάμαι διότι ου γαρ οίδε τι ποιεί…

  Και ας έχει κρεμάσει ανάποδα τους Ελληνες και τις Ελληνίδες και ματώνουμε.

  Είναι για λύπηση και ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ!

  Σχόλιο από αλλενάκι | 10/10/2010 | Απάντηση

  • Τον αδικείς… Ο άνθρωπος είναι απλά …πατριώτης! Στη Μινεσότα θα πρέπει να του αναρτηθεί άγαλμα…

   Σχόλιο από Alkimos | 10/10/2010 | Απάντηση

 3. και όλα αυτά χωρίς πόλεμο?τι θα κάνουν οι βιομηχανίες θανάτου?θα κλείσουν???

  Σχόλιο από Xoirosima | 11/10/2010 | Απάντηση

  • Θα αλλάξουν απλά το προϊόν παραγωγής. Στο εξής θα παράγουν …εμβόλια (βλέπε Donald Rumsfeld).

   Σχόλιο από Alkimos | 11/10/2010 | Απάντηση

 4. Σαν απο καιρο τακτικος αναγνωστης αυτου το χωρου δεν μπορει παρα να θαυμασει κανεις την επιλογη των θεματων,οσο και την αντιληψη και οξυδερκεια των σχολιαστων.
  Γενναται ομως το ερωτημα,τι επιτυγχανουμε με ολη αυτη την προσπαθεια,υπαρχει καποιος στοχος,καποιος σκοπος,στοχευουμε σε καποιο αποτελεσμα?
  Η αισθηση μου ειναι οτι απλα βγαζουμε τα εσωψυχα μας,κατι σαν ψυχαναλυση,αντιλαμβανομαστε πολυ καθαρα τι γινεται στην Πατριδα,αντιδρουμε,αγανακτουμε,βριζουμε,και μετα ξελαφρωμενοι οτι τα ειπαμε, πιθανως παμε για υπνο,περιμενοντας τον Λαο καποια μερα να ξεσηκωθει,βλεποντας την εξαθλιωση και την ακρατη του φτωχεια.
  Διαβαζοντας τα αρθρα και τα σχολια και ο ποιο αδαης αντιλαμβανεται οτι εχει απεναντι του ενα φασμα ανθρωπων ,απο εκεινους που επι + ιστανται των θεματων εως τους μη ειδημονες με φλογα ομως στην ψυχη και αγωνια για το αυριο αυτης της χωρας.
  Τα σχολια τα περισσοτερα προς την σωστη κατευθυνση και οι παρατηρησεις αναγκαιες και συμπληρωματικες.Αρκει ομως αυτο?Δεν αρκει δυστυχως Αδερφια ,το γνωριζουμε ολοι .
  Ποτε δεν ξεσηκωθηκε κανενας λαος και δεν εκανε το αυτονοητο απο μονος του.Χωρις ηγετες.
  Απο την επανασταση των ειλωτων,τον Σπαρτακο,την γαλλικη ,την ελληνικη,την αμερικανικη η την οκτωβριανη παντα υπηρχε συντονισμος.
  Εκτος αν ειμαστε θιασωτες της αποψης του Κοραη που πιστευε οτι οι Ελληνες πρωτα πρεπει να αποκτησουν παιδεια (μεσουσης της οθωμανικης κατοχης)και μεσω αυτης συνειδηση του ποιοι ειναι και επαναστατησουν.
  Την απαντηση την πηρε γραπτη απο τον Οδυσσεα Ανδρουτσο.
  Στην απιθανη περιπτωση να γινει αυθορμητη λαικη εξεργεση,λογω του απροβλεπτου χαρακτηρα του ελληνα,η θεση μου ειναι οτι θα ειναι οτι χειροτερο για την Πατριδα,και βουτυρο στο ψωμι για την Νεα Ταξη.
  Υπαρχει παντα και η περιπτωση της προβοκατσιας,μην το ξεχναμε!
  Η Δημοκρατια θα μετατραπει σε οχλοκρατια,αναρχια,και το επομενο σκαλι ειναι να μας επιβληθει Τυρρανια,οχι με την εννοια της Δικτατοριας.
  Το ιδιο το καθεστως, αφου επιβληθει στις ασυντονιστες μαζες ,θα μετατραπει σε Τυραννια,για το καλο μας.Ετσι θα μας λενε τοτε.
  Το διαδικτυο δινει την δυνατοτητα σε μας να επικοινωνουμε και στους πολεμιους να διαβαζουν την σκεψη μας.Ετσι καθε μερα το επιτελειο τους –εφαρμοζοντας την αρχη του Καισαρος,κρατα τους φιλους σου κοντα,μα τους εχθρους σου κοντυτερα-μας επισκεφτεται ,μας διαβαζει,μας αναλυει και μας συνθετει και χαρουμενο αναφερει στα Αφεντικα του οτι το μαντρι ειναι ακινδυνο.
  Καμμια αντιδραση δεν προκειται να ξεκινησει μεσω του διαδικτυου.
  Η ψευτικη ανωνυμια που μας προσφερει μας στερει αυτο που μας χρειαζεται.Την συναντηση.
  Και η αδυναμια μας γινεται η δυναμη τους!
  Οσο κραταμε την ανωνυμια μας ειναι ασφαλεις.Οταν με παρρησια δηλωσουμε την παρουσια μας τα πραγματα αλλαζουν και το γνωριζουν.Μεχρι τωρα ειμαστε σκιες,ο Κανενας.
  Οταν δηλωσουμε την ταυτοτητα μας,σηκωσουμε το αναστημα και δειξουμε το προσωπο τοτε αλλαζουν τα δεδομενα,ειμαστε Εμεις,ολοι μαζι και ο καθενας χωριστα που τους αναγνωριζουμε,
  αντιλαμβανομαστε τις μεθοδους και τις πρακτικες τους και θα μας βρισκουν απεναντι τους συνεχως.Ολοι θαρρω κατανοουμε οτι εχει αλλη δυναμικη!
  Δεν μπορω να διανοηθω τον Κολοκοτρωνη να προσπαθει να ξεσηκωσει τα χωρια με το προσωπο σκεπασμενο με τσουβαλι…
  Δειτε ποσο βιαζονται.Δεν τους προλαβαινεις,γινονται απιστευτα πραγματα καθε μερα.
  Ισως οι Πατριωτικες Σελιδες χρειαζονται αλλαγη δυναμικης,αλλαγη επιχειρησιακου επιπεδου.
  Αμυνα,Αντεπιθεση,Προελαση,Καταληψη .Που βρισκομαστε σε σχεση με τα προαναφερθεντα?
  Πολλα μπορουν να γινουν.
  Αφου τα φαγαμε μαζι τους ,ας κανουμε πρωτοι την αρχη να τους τα επιστρεψουμε με την μορφη ενος προβειου η εστω ενος αγελαδινου!
  Ο παλιος πολυγραφος εδωσε την θεση του στους εκτυπωτες.Ολοι εχουμε.
  Μπορουμε να τυπωνουμε αρθρα,σχολια,ιδεεες,διαμαρτυριες,καταγγελιες και να τα αφηνουμε στις θεσεις που αφηνουν τις δωρεαν εφημεριδες στο Μετρο.
  Και αν δεν συμφωνουμε με τα ανωτερω ας συμφωνησουμε οι Πατριωτικες σελιδες να συντονιστουν καλυτερα.
  Αρθρα που βγαινουν απο την ψυχη,σχολια που τσακιζουν,να αναδημοσιευονται παντου.
  Η Ελλαδα ειναι σε πολεμο.Δεν περισσευει κανεις,κι οταν περασει ο Λιβας εχουμε ολο τον χρονο
  να αποφασισουμε αν πρεπει να εχουμε στο μαξιλαρι μας την Βιβλο η την Πολιτεια,τον Μαρξ,τον Ανταμ Σμιθ,τον Μαο ,τον ΠΑΟ …
  Δει δη Ελληνων και ανευ τουτων ουδεν εστι γενεσθαι των δεοντων….

  Σχόλιο από Observer | 11/10/2010 | Απάντηση

  • Φίλε Observer το σχόλιό σου είναι γεμάτο πάθος και πατριωτικό δυναμισμό. Σε άλλες εποχές, αυτό το πάθος ήταν που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας και προκάλεσε κοσμογονικές ανατροπές εξασφαλίζοντας δικαιώματα στη ζωή για τον απλό πολίτη. Το ίδιο πάθος μπορεί να συναντήσει σήμερα κανείς σε μεγάλη μερίδα του λαού μας, και έχουν όντως δημιουργηθεί κάποιοι πυρήνες δράσης, που φιλοδοξούν να παίξουν ενεργό ρόλο σε μια «αναγέννηση» του τόπου. Το ερώτημα όμως είναι, αρκεί το πάθος και ο δυναμισμός για να καταφέρει κάποιος να αντισταθεί στη Νέα Τάξη Πραγμάτων; Διότι ας μη γελιόμαστε, αυτός είναι ο αντίπαλος! Και αν δεν το έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει, τότε ματαιοπονούμε.
   Αν προσπαθήσεις να αποκωδικοποιήσεις τα μηνύματα που στέλνουν οι σημερινοί ηγέτες κρατών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, είτε πρόκειται για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον πρόεδρο της ΕΕ, τον ΓΓ του ΟΗΕ, τον πρόεδρο της Ρωσίας, τον «γείτονα» Ερντονγάν ή τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον Γιώργο Παπανδρέου, θα διαπιστώσεις, πως στην πραγματικότητα ένα είναι το μήνυμα: Παγκόσμια Κυβέρνηση!
   Τι σημαίνει αυτό; Μα είναι απλό: Διεθνής συνασπισμός!
   Τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα. Ίσως χρησιμοποιούμαστε μόνο για ένα crash test! Δεν αποτελούμε όμως σίγουρα το κέντρο της Γης, ούτε είμαστε ένα εξωτικό απομονωμένο νησί κάπου μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ένα κομμάτι του Συστήματος και το Σύστημα αλλάζει τώρα μορφή. Τα εργαλεία που διαθέτει υπερτερούν κατά πολύ την όποια δυναμική μπορούν να αναπτύξουν κάποιοι πατριωτικοί πυρήνες, είτε εδώ στην Ελλάδα είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
   Τα εργαλεία αυτά είναι σε λειτουργία εδώ και καιρό και τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Έχει μελετηθεί με επιμέλεια η παγκόσμια Ιστορία, έχει επιστρατευθεί όλη η γνώση, όλων των ειδών, και έχει επίσης διενεργηθεί η απαραίτητη προεργασία επάνω στον πληθυσμό, όχι μόνο σε μορφή προπαγάνδας με στόχο τον νου, αλλά ακόμη και σε ψυχοσωματικό επίπεδο. Οπότε, ποιες είναι οι πιθανότητες για μια επιτυχή αντίσταση;
   Πιστεύω να έχεις καταλάβει, όλον αυτόν τον καιρό που με παρακολουθείς, πως δεν είμαι πεσιμιστής, ούτε παραδίνω εύκολα τα όπλα… Ο κάθε αγωνιστής όμως θα πρέπει να έχει την ικανότητα αξιολόγησης της κατάστασης. Παίρνοντας φόρα και χτυπώντας το κεφάλι στον …τοίχο, δεν πρόκειται να ωφελήσουμε κανέναν.
   Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έχει πολιορκηθεί μόνο από του γύπες της Νέας Τάξης. Ο πλανήτης ολόκληρος βρίσκεται υπό κατοχή! Άρα θα πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες αντίληψης και να καταλάβουμε τι συμβαίνει…
   Να γνωρίσουμε πάνω απ’ όλα τον εχθρό!
   Να εξοικειωθούμε με τους στόχους και τις μεθόδους του, και να κρατήσουμε πρώτα τον εαυτό σας σε ασφάλεια από την μαζική πλύση εγκεφάλου που γίνεται παγκόσμια.
   Και ας μη ξεχνάμε, πως το κύτταρο της κοινωνίας είναι η οικογένεια!
   Από εκεί ας ξεκινήσουμε λοιπόν και μόνο όταν είμαστε ικανοί να προστατέψουμε την οικογένειά μας θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε την σωτήρια δράση μας και επάνω στους φίλους, στους γείτονες, στους συμπατριώτες… Αυτή πιστεύω πως είναι η μόνη ρεαλιστική στρατηγική δράσης σήμερα. Όλα τα υπόλοιπα, πίστεψέ με, είναι …εκ του πονηρού!
   Θα κλείσω, με τα λόγια ενός ‘Έλληνα που έζησε σε δύσκολες εποχές, θέλοντας να εξηγήσω την διαδικτυακή μου παρουσία:
   “Πώς θα «ξεπληρώσουμε» – έστω εν μέρει – αυτά που μας δίδαξαν οι Δάσκαλοι μας;
   Μήπως σιωπώντας και κλείνοντας τα μάτια στα κακώς κείμενα;
   Μήπως «χαϊδεύοντας αυτιά» για να μην γινόμαστε δυσάρεστοι;
   Μήπως αποφεύγοντας την ευθύνη του δημόσιου λόγου, όταν βλέπουμε να μεγεθύνονται επικίνδυνα οι κίνδυνοι που απειλούν την οντότητα μας;”

   Σχόλιο από Alkimos | 11/10/2010 | Απάντηση

 5. Φιλε Αλκιμε,με τις διαπιστωσεις σου,συντασομαι, με αυτο το πρισμα της παγκοσμιας κατοχης εγραψα το σχολιο,και η δουλεια στην οικογενεια,στους φιλους,στον περιγυρο, εχει αρχισει προ πολλου.
  Αν θεωρεις ομως οτι πρεπει να μεινουμε εκει,ας ετοιμαστουμε ολοι μας να παιξουμε τον αχαρο ρολο του νεκροτομου-ανατομου.
  Ειναι και αυτος ,ενας ρολος,να διαπιστωνεις την αιτια θανατου ενος πτωματος.
  ΥΓ.Το ..εκ του πονηρου,δεν το καταλαβα.Αναμενω.

  Σχόλιο από Observer | 12/10/2010 | Απάντηση

  • «Εκ του πονηρού»: Ακόμα και οι αντιδράσεις μας, αν δεν είναι καλά μελετημένες και προσεγμένες, μπορεί να είναι έντεχνα υποκινούμενες, από ένα εξωτερικά ελεγχόμενο υποσυνείδητο, ώστε να λειτουργήσουν τελικά αντί υπέρ των δικών μας συμφερόντων, να γυρίσουν αντίθετα μπούμερανγκ εναντίον μας. Μη ξεχνάς πως ζούμε σε καιρούς πονηρούς και «τὰ πάντα ῥεῖ» σήμερα όσο ποτέ!
   Σχετικά με το τελευταίο σου σχόλιο, δεν νομίζω να έχω δώσει την εντύπωση του παθητικού παρατηρητή ή κάποιου που ασπάζεται τη μοιρολατρία… Σου θυμίζω πως το πεδίο της μάχης σήμερα είναι ο νους. Εκεί στοχεύει ο εχθρός, άρα εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Και αυτό πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή αλλά και γνώση, διότι δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις, χρειάζονται και εφόδια.

   Σχόλιο από Alkimos | 12/10/2010 | Απάντηση

 6. Η προταση ειναι απλη.Οι πατριωτικες ιστοσελιδες να αναδημοσιευουν κειμενα απο αλλα ιστολογια που στοχευουν την Παγκοσμιοποιηση,ανεξαρτητως πολιτικης,θρησκευτικης,η αλλης χροιας του Διαχειριστη.
  Δεν διακρινω ποδηγετηση,καθοδηγηση,η την αναγκη εφοδιων.
  Παθητικος η μοιρολατρης οχι βεβαια..

  Σχόλιο από Observer | 12/10/2010 | Απάντηση

  • Το πρόβλημα όμως φίλε μου βρίσκεται στο ότι για να βγει κάποιος σήμερα από τα «ερείπια» χρειάζεται μεγάλη προσωπική πρωτοβουλία. Από τα κατά γράμμα ερείπια σε αρπάζουν απλά τα στιβαρά χέρια των διασωστών και σε βγάζουν έξω… Εδώ χρειάζεται όμως κάτι περισσότερο. Θα το περιέγραφα σαν την …σφυρίχτρα, που μας υποδεικνύουν να έχουμε μαζί μας σε περίπτωση σεισμού. Άρα, σημάδι ζωής… Ενσυνείδητης ζωής!
   Και για να μιλάμε επί της ουσίας, σου θυμίζω τα λόγια του David Rockefeller: «We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis and the Nation [βλέπε “κόσμος”] will accept the New World Order.»
   Στο σημείο αυτό, μια συμβουλή, από έναν παλιό Σπαρτιάτη στρατηγό: ««ὅπου μὴ ἐξαρκεῖ ἡ λεοντῆ, τότε χρὴ καὶ τῆς ἀλωπεκῆς προσράπτειν.»

   Σχόλιο από Alkimos | 12/10/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s