Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

«Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα»

Ποιο είναι το όνομα αυτού του πρωθυπουργού που έπαιρνε τον μισθό του, ασκούσε την «εξουσία» του, αλλά απεχθανόταν τους διεφθαρμένους υπηκόους του;

Ερωτηματικά και αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του προέδρου του Eurogroup (φωτό) Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γνώριζαν αλλά δεν παρενέβησαν προκειμένου να αποτρέψουν την ελληνική κρίση. Ο κ. Γιούνκερ φέρεται επίσης να έχει δηλώσει ότι είχε προσπαθήσει παρέμβει σε έλληνα πρωθυπουργό από τον οποίο έλαβε την απάντηση: «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα.

«Ήταν προφανέστατο ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε κάποια μέρα ένα τέτοιο πρόβλημα, και ξέραμε ότι το πρόβλημα αυτό θα εκδηλωνόταν» είπε ο κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ενός forum στο περιθώριο της Ετήσιας Διάσκεψης του ΔΝΤκαι της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Γιούνκερ αποκάλυψε ότι Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ συζητούσαν για αρκετό καιρό «για τις προοπτικές αυτού που τότε δεν είχε ακόμη ονομαστεί ελληνική κρίση» και παραδέχθηκε πως ήξερε ότι «η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούσα να αποκαλύψω δημόσια την πληροφόρηση αυτή», προσέθεσε.

«Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, όχι όμως με σημείο έναρξης το τελευταίο έτος, αλλά εάν (σ.σ: η αντιμετώπιση του προβλήματος) ξεκινούσε δύο ή τρεις δεκαετίες πρωτύτερα», είπε επίσης ο επικεφαλής των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 08/10/10
Βλέπε επίσης:
.
Ο Γ. Παπανδρέου ήξερε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας
Η Ευρώπη γνώριζε το πρόβλημα της Ελλάδας
.
.
Ενημέρωση:
.
Ένα θερμό ευχαριστώ στον αναγνώστη Γ. Βαγιωνή για την βοήθειά του στην ανακάλυψη(;) του «καταζητούμενου» πρωθυπουργού, που χαρακτήρισε την χώρα που κυβερνάει ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!!!
.
Ο Γ. Βαγιωνής, παραπέμποντας σε ορισμένες έγκυρες πηγές, γράφει (βλέπε εδώ):
.
«Ο τίτλος είναι Euro zone chief says currency too strong (ελεύθερη μετάφραση Επικεφαλής της ευροζώνης λέει ότι το νόμισμα είναι υπερβολικά ισχυρό.) Ας πάμε λίγο παρακάτω όμως. Σε ένα σημείο  ο Juncker -αφού λέει πριν ότι δεν μπορούσε να μιλήσει δημόσια (σημ.: άραγε γιατί μπορεί τώρα;)- αναφέρει…
.
Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,” (Ελεύθερη μετάφραση: 3 ή 4 χρόνια πρίν ήξερα ότι ένα βασικό Ελληνικό χαρακτηριστικό ήταν η διαφθορά… Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει, “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”. Η Ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με διαφορετικό τρόπο δεκαετίες πριν).»
.
Τα σχόλια δικά σας… Εγώ λέω μόνο, «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»! 
.

Και εδώ οι σχετικές δηλώσεις του τηλεοπτικού …»κυβερνητικού εκπροσώπου»:
.

.

09/10/2010 - Posted by | Politic | , , , , , , , , , , , ,

6 Σχόλια »

 1. τώρα που έχουν κρίση ειλικρίνειας, γιατί δεν μας λένε ποιός έδινε εντολες στον Χριστοδουλάκη για τον Σκαραμαγκά? Απλά πράγματα…

  Σχόλιο από archaeopteryx | 09/10/2010 | Απάντηση

  • Πιστεύω πως θα ακουστούν κι άλλα, διότι επικρατεί φαύλος κύκλος…

   Σχόλιο από Alkimos | 09/10/2010 | Απάντηση

 2. Η απάντηση είναι στο blog μου. Δείτε την. o GAP ειναι…και μιλώ σοβαρά.
  Γ.Β

  Σχόλιο από giorgosvagionis.wordpress.com | 09/10/2010 | Απάντηση

 3. Παραθέτω εδώ (σε ελεύθερη μετάφραση) ένα σχόλιο αναγνώστη σε ένα άρθρο λίβελο κατά της Ελλάδας, που γράφτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από κάποιον David Goldman (αχ! αυτοί οι Εβραίοι…) στους Asia Times, που είναι χαρακτηριστικό του πως μας βλέπει ο μέσος Αμερικανός (άρα και ο Jeffrey):

  «Η Ελλάδα είναι μια τριτοκοσμική χώρα και θα πρέπει να την πετάξουν έξω τόσο από την ΕΕ όσο και από την ευρωζώνη. Το έχω πει από καιρό. Δεν είναι μια χώρα υπεύθυνη και παραγωγική ώστε να αποκαλείται χώρα του πρώτου κόσμου. Τι παράγουν; …. Τίποτα. Κοιτάξτε το ισοζύγιο στις συναλλαγές τους.

  Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο πληθυσμός των βόρειων χωρών δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο να δωρίζει χρήματα στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου η ευρωζώνη θα πρέπει να χωριστεί. Μια ισχυρή ευρωζώνη με 10-12 μέλη είναι καλύτερη από μια αδύναμη των 16. Οι ασθενέστερες χώρες θα μπορούσαν να προσχωρήσουν εκ νέου αργότερα, αλλά μόνο όταν είναι ισχυρές και αρκετά παραγωγικές.

  Και κάτι ακόμα. Μπορώ να υπογραμμίσω ακριβώς αυτό: «Οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα ξυπνήσει στη νέα αυτή πραγματικότητα.» – Ναι, ακόμη ονειρεύονται. Το ξύπνημα θα είναι σκληρό γι ‘αυτούς, όταν συνειδητοποιήσουν ότι το …πάρτι τελείωσε. Με την ευκαιρία, ξέρετε ότι η Ελλάδα παίρνει περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν από την ΕΕ απ’ ό, τι κάποια χώρα από τα νέα ανατολικά μέλη; Ανεπτυγμένη χώρα …. τι αστείο!»

  Σχόλιο από Alkimos | 10/10/2010 | Απάντηση

 4. […] στις αγορές, με τα γνωστά περί «Τιτανικού» και με το «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα», έγραφα: «Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός έριξε το […]

  Πίνγκμπακ από Μήπως χρωστάμε της Μιχαλούς και δεν το ξέρουμε; « Alkimos archive | 25/01/2011 | Απάντηση

 5. […] στις αγορές, με τα γνωστά περί «Τιτανικού» και με το «κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα», έγραφα: «Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός έριξε το […]

  Πίνγκμπακ από Μήπως χρωστάμε της Μιχαλούς και δεν το ξέρουμε; | Politicsonline.gr | 26/01/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s