Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Όργια στην αυλή του Κάιζερ!

Γαργαλιστικές ιστορίες αρχίζουν να αποκαλύπτονται για την πάλε ποτέ υψηλή αριστοκρατία της Γερμανίας.

The Orphans - N.Gyzis (1871)

Ο καιρός ίσως ωρίμασε, για να φανερωθεί επίσημα η αληθινή πλευρά αυτών που διεκδίκησαν τον σεβασμό και την υποταγή των «πληβείων» όλης της Ευρώπης. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι άγνωστα  σε όσους δεν είχαν «κόλλημα» με την …αριστοκρατία, αλλά η φανέρωση είχε γίνει μέσα από ψιθύρους και τη λεγόμενη παραφιλολογία. Τώρα όμως ήρθε ως φαίνεται ο καιρός,  που θα πρέπει να φανερωθεί στον κοινό λαό ποιοι κρύβονταν πίσω από τα φανταχτερά προσωπεία και τα ψηλά λοφία, διότι όπως έλεγε ένα αρχαίο ρητό: «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον» και να διαπιστώσουν για μια ακόμη φορά πως, «ότι γυαλίζει δεν είναι πάντα χρυσός».

Ο Guardian του Λονδίνου αποκαλύπτει, πως παρά την εικόνα σεμνοτυφίας και τάξης που παρουσίαζε δημοσίως η Αυλή του τελευταίου αυτοκράτορα της Γερμανίας Κάιζερ Γουλιέλμου Β΄ (αδερφού της δικιάς μας βασίλισσας Σοφίας) , ιστορική έρευνα για την ιδιωτική ζωή των μελών της υψηλής αριστοκρατίας έφερε στην επιφάνεια έναν κόσμο σεξουαλικών οργίων, εκβιασμών και αιματηρών μονομαχιών.

Χρησιμοποιώντας αστυνομικούς φακέλους της εποχής που ανακάλυψαν στα Απόρρητα Κρατικά Πρωσικά Αρχεία τα οποία φυλάσσονται σήμερα στο Βερολίνο, οι γερμανοί ιστορικοί κατάφεραν να αποκτήσουν μια σαφή ιδέα για τα ερωτικά «γαϊτανάκια» μεταξύ γαλαζοαίματων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Αυλής, ενώ σε κεντρικό πρόσωπο της ίντριγκας αναδεικνύεται η μεγάλη αδερφή του Κάιζερ, πριγκίπισσα Καρλότε (αδερφή της βασίλισσας Σοφίας). Σύμφωνα με τον Γερμανό ιστορικό Βόλγφγκανγκ Βίπερμαν, όλα ξεκίνησαν το 1891, όταν μια επίλεκτη ομάδα πρώσων αριστοκρατών συναντήθηκε για διασκέδαση, πιθανότατα κατόπιν προσκλήσεως της Καρλότε. Στο βιβλίο του με τίτλο «Σκάνδαλο στο Κυνηγετικό Περίπτερο Γκρούνεβαλντ» , ο Βίπερμαν γράφει με λεπτομέρειες τι συνέβαινε στα πάρτι που έδιναν κεκλεισμένων των θυρών πρώσοι αριστοκράτες.

Αυτή η νέα αποκάλυψη δεν είναι βέβαια η μόνη σχετική που έχει δει το φως της δημοσιότητας, είναι όμως χαρακτηριστική, για να φανερώσει το ποιόν αυτών των των κατά τ’ άλλα …ανώτερων ανθρώπων! Μήπως θα έπρεπε να περιμέναμε περισσότερο ήθος από τους εν Ελλάδι συγγενείς τους;

Από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών, κυρία Φωτεινή Τομαή μαθαίνουμε (ΤΟ ΒΗΜΑ – 3 Μαΐου 2009):

«Πόσο ελάχιστοι ήσαν οι δεσμοί που ένωναν τη βασιλική οικογένεια με τον τόπο μας φαινόταν κάθε φορά που η χώρα διήρχετο βαθιά κρίση, όπως εκείνη του εθνικού διχασμού με επίκεντρο τη διαφωνία Κωνσταντίνου- Βενιζέλου για την έξοδο της Ελλάδας στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ίδιο διάστημα που η αιματοχυσία στο μακεδονικό μέτωπο συνεχιζόταν και ο ελληνικός λαός βίωνε νέες δοκιμασίες και στερήσεις, η βασιλική οικογένεια εγκατεστημένη στην Ελβετία διήγε σε τόσο εκκωφαντικό βαθμό πολυτελή βίο, διαθέτοντας τα προς τούτοις υπέρογκα ποσά, ώστε υποχρέωσε τόσο τα κοινοβούλια όσο και τις μυστικές υπηρεσίες των Συμμάχων να ασχοληθούν επισταμένως με τη χώρα προέλευσης των χρημάτων, τα οποία ασφαλώς δεν ήσαν ελληνικά! Παντρολογήματα, φιλοτεχνία πορτρέτων, ίντριγκες και διασκεδάσεις, αλλαγή βασιλικού θρόνου με εκείνον της Φινλανδίας και φόντο το «Μακεδονικό», αγαπημένο πιόνι των Συμμάχων μας στο βαλκανικό σκάκι, συνθέτουν ένα καθ΄ όλα ενδιαφέρον αλλά τόσο λίγο γνωστό παρασκήνιο μιας εξέχουσας σελίδας της Ιστορίας μας.»

Και να ήταν μόνο αυτά, δείτε τι προσθέτει στη συνέχεια και ας βγάλει ο καθένας μόνος του τα συμπεράσματα του, για το ποιους ανθρώπους είχε θεωρήσει ο ευσεβής, ο ταλαιπωρημένος, ο φτωχός ελληνικός λαός προστάτες των ιδανικών του και πρότυπα των παιδιών του:

“Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν, εν οις και η σπουδή του Κωνσταντίνου να απευθυνθεί στον γνωστό ζωγράφο της εποχής Ρhilippi για τη φιλοτέχνηση νέου πορτρέτου του, έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι ο Κωνσταντίνος διάγων πολυτελή βίον στην Εσπερία έφθασε να συζητεί ακόμη και το ενδεχόμενο, εν όψει πιθανής συμφωνίας του με τη Βουλγαρία, ισχυρή σύμμαχο του Κάιζερ, «να δεχθή προσέγγισιν μετά Ρουμάνων και Βουλγάρων προς διακανονισμόν των ζητημάτων του Αίμου» που δεν ήταν παρά η ίδρυση αυτόνομου κράτους της Μακεδονίας! (ΑΠ 3540, 10 Απριλίου 1918). Την ίδια εβδομάδα η γρίπη της βασίλισσας Σοφίας έφερνε κοντύτερα την οικογένεια στη γερμανική αυλή, αφού ο θεράπων ιατρός της, καθηγητής Sauerbruch, κατά τον προξενικό υπάλληλο Ι. Σταυριδάκη που βρισκόταν στη Γενεύη, δεν ήταν παρά «πράκτωρ μεταξύ πρώην βασιλίσσης και αυτοκράτορος της Γερμανίας (ΑΠ 94, Εμπιστευτικόν, 7/20 Απριλίου 1918),με συχνά ταξίδια στις πρωτεύουσες των εμπολέμων, προφανώς σε εκτέλεση μυστικών αποστολών για λογαριασμό του Κάιζερ» (ΑΠ 143, 25/7 Ιουνίου 1918).”

Κάποιοι που θα διαβάσουν αυτές τις γραμμές, ίσως πουν: «Δεν μας είπες και τίποτα καινούργιο…». Ναι! Ίσως να μην είναι κάτι καινούργιο, αλλά πιστεύω ότι είναι επίκαιρο, ειδικά για εμάς τους Έλληνες, διότι είναι γνωστό πως υποστηρίζω ότι «η Ιστορία επαναλαμβάνεται»  και βλέπω να επανέρχεται αυτή τη φορά στον τόπο μας όντως ως …φάρσα!

Οι παλιές συμμαχίες αναβιώνουν!

.

05/09/2010 - Posted by | Politic | , , , , , ,

7 Σχόλια »

 1. «Μήπως θα έπρεπε να περιμέναμε περισσότερο ήθος από τους εν Ελλάδι συγγενείς τους;»

  Εκεί είναι το ζουμί, ε; Όταν οι βασιλείς κάνουν ΜΗ αποδεδειγμένα όργια (για την ελληνική βασιλική οικογένεια έχεις κάτι συγκεκριμένο και αποδεδειγμένο;), είναι μεμπτό.
  Όταν οι πολιτικάντηδές μας, μετά που τους έμαθε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, άρχισαν να αλλάζουν τσούλες σαν τα πουκάμισα, δεν είναι μεμπτό, διότι αυτοί, βλέπεις, δεν είναι παρά ο λαός, που βγήκε στην εξουσία 🙂 🙂

  Ω Κατίνα αιωνία, πόσον ολίγον χαριτόβρυτος είσαι, άμα τε και ανόητη!

  Σχόλιο από Αντικατίνα | 07/09/2010 | Απάντηση

 2. «Τι Ελλάδα, τι Φινλανδία, αρκεί να είναι βασιλεία!»

  Tαύτα λέγει η νοστιμούλα Φωτεινή κι έφαγε το ξύλο της αρκούδας από τον Κωνσταντόπουλο, διότι δεν εγνώριζε, η άσχετη, ότι η Φινλανδία δεν είχε ποτέ βασιλεία! 🙂

  Σχόλιο από Αντικατίνα | 07/09/2010 | Απάντηση

 3. Θα ήταν βέβαια αστείο να θεωρείς ότι η ελληνική βασιλική δυναστεία διαφέρει από τους λοιπούς ευρωπαίους συγγενείς της!
  Τώρα όσον αφορά την γεμάτη …οίστρο κορώνα του πρώτου σχολίου, αν η όποια Κατίνα καταφέρνει να βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του κάθε «μπαγαπόντη» που το παίζει «υπεράνω», τότε μαζί της! Χίλιες φορές …Κατίνα, παρά λακές και ορντινάτσα του κάθε λεχρίτη μεγαλοσχήμονα απατεώνα, είτε αυτός προέρχεται από τον λαό είτε από τους γαλαζοαίματους!

  Σχόλιο από Alkimos | 07/09/2010 | Απάντηση

 4. Και τώρα σχετικά με την Φιλανδία, σου θυμίζω, πως με το ξέσπασμα της επανάστασης των μπολσεβίκων η Φινλανδία τελικά ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ ακριβώς στη χρονική περίοδο που αναφέρεται στο άρθρο (1918) ξέσπασε εμφύλιος μεταξύ κομμουνιστών (κόκκινων) και συντηρητικών (λευκών). Οι λευκοί, με την καθοδήγηση του παλιού αξιωματικού του τσαρικού στρατού, επικράτησαν και δολοφόνησαν αρκετούς από τους αντιπάλους τους. Άρα, γιατί σου φαίνεται παράξενο το να υπήρχαν κάποιοι κύκλοι εκείνη την εποχή που να προωθούσαν την ιδέα της εγκαθίδρυσης βασιλείας, όπως είχε γίνει εξάλλου και με την Ελλάδα;
  Το απόσπασμα από την εφημερίδα της εποχής (Dagens Νyheter) δεν σου αρκεί;
  Αλλά το ξέρω…η πραγματικότητα είναι πεζή, ενώ η ουτοπία είναι …μαγευτική!

  Σχόλιο από Alkimos | 07/09/2010 | Απάντηση

  • «Θα ήταν βέβαια αστείο να θεωρείς ότι η ελληνική βασιλική δυναστεία διαφέρει από τους λοιπούς ευρωπαίους συγγενείς της!»

   Αν ο θείος είναι εγκληματίας, θα ήταν αστείο να φανταστούμε ότι δεν είναι και ο ανηψιός. Συγκλονιστική λογική, ατράνταχτη απόδειξη… Η Κατίνα ποτέ δεν αποδεικνύει, ποτέ δεν «βγάζει στη φόρα», κάνει μονάχα συλλογισμούς όπως τον ανωτέρω και εκπλήσσει τι γειτόνισσες με τα νέα!!! 🙂

   «Άρα, γιατί σου φαίνεται παράξενο το να υπήρχαν κάποιοι κύκλοι εκείνη την εποχή που να προωθούσαν την ιδέα της εγκαθίδρυσης βασιλείας,»

   Και αυτό σημαίνει ότι είχε … βασιλεία; Διότι ο τίτλος “Τι Ελλάδα, τι Φινλανδία, αρκεί να είναι βασιλεία!” αυτό λέει στα δικά μου ελληνικά. Εσύ γιατί δεν δέχεσαι το προφανές, ότι έκανε λάθος; Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε, εμείς οι Έλληνες, ότι μπορεί να κάνουμε και λάθος!

   Σχόλιο από Αντικατίνα | 08/09/2010 | Απάντηση

   • Αν όντως διατηρείς την ψευδαίσθηση της «ηθικής ανωτερότητας» για τους «δικούς μας» γαλαζοαίματους, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα δυσκολευτώ να σε πείσω για το αντίθετο, διότι πρόκειται πλέον για ζήτημα λατρευτικής αφοσίωσης (από μέρους σου) και εγώ θεωρώ ότι η θρησκευτική πίστη είναι κάτι ιερό και προσωπικό!
    Για το ζήτημα όμως της Φιλανδίας, σου συνιστώ να ξαναδιαβάσεις την προηγούμενη απάντησή μου και με λίγη προσπάθεια ίσως εντοπίσεις το σημείο.

    Σχόλιο από Alkimos | 08/09/2010 | Απάντηση

 5. Άλκιμε, είχα διαβάσει το ποίημα στο Μποτίλια σε μια ανάρτησή του.
  Αυτός ξέρεις, τα λέει αλληγορικά.

  Σχόλιο από αλλενάκι | 09/09/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s