Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Είναι πράγματι η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση προ των πυλών;

Όλα δείχνουν, πως η ανθρωπότητα βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με αποφάσεις που θα καθορίσουν ίσως το μέλλον της.

Το ότι η  παγκόσμια οικονομία έχει ξεπεράσει πια το «σημείο μηδέν», αυτό δεν αποτελεί πλέον μυστικό. Η φούσκα του καπιταλιστικού συστήματος έχει πιάσει οροφή (βλέπε εδώ), με αποτέλεσμα, η εκτός ελέγχου γιγάντωση του να προκαλεί τριγμούς στο συστημικό οικοδόμημα. Οι ξέφρενες προσπάθειες των μεγάλων χρηματοοικονομικών φορέων και των κρατών της Δύσης να προλάβουν την κατάρρευση, δείχνουν να μην ευδοκιμούν,  με αποτέλεσμα, να μιλούν πλέον όλοι σήμερα για αναπόφευκτες «ακραίες λύσεις». Η αρχαία θεωρία του humoralism ή ayurvedic, που κυριαρχούσε στον μεσαίωνα, επανέρχεται στο προσκήνιο και οι μεγάλες δυνάμεις υποκινούνται προς την επιλογή της «θεραπείας» μέσω …αφαίμαξης, δηλαδή ΠΟΛΕΜΟ!

Μήπως αυτή η μέθοδος δεν ήταν που επιλέχτηκε και στην περίπτωση των λεγόμενων «μεγάλων πολέμων» για να δώσει λύσεις στα διεθνή οικονομικά αδιέξοδα; Πρόκειται για την γνωστή στρατηγική, που λέει: «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», και αυτό βλέπουμε να συζητάτε σήμερα ευρέως, κυρίως ανάμεσα στους κύκλους αυτούς πού έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την τελευταία οικονομική κρίση. Ποιοι είναι αυτοί; Στην ερώτηση αυτή η απάντηση είναι εύκολη, αρκεί να αναλογιστούμε το ποιοι αποτελούσαν τους πυλώνες του καπιταλιστικού οικοδομήματος.

Από τη στιγμή που κάποια από τις δυνάμεις αυτού του κόσμου λειτούργησε –με τα κριτήρια των δυτικών δυνάμεων- «παρασιτικά», και δεν έχει επηρεαστεί αρνητικά από την διεθνή οικονομική κρίση, αντίθετα έχει γιγαντωθεί, και αυτή είναι η Κίνα, τότε δύο είναι όντως οι μόνες πιθανές κινήσεις στη γεωστρατηγική σκακιέρα: Υποχώρηση ή Επίθεση!

Η Γερμανία, η Ρωσία, οι Ινδίες, η Βραζιλία, το Ιράν, ακόμα και η Τουρκία, δείχνουν να έχουν τοποθετηθεί υπέρ των συμφερόντων της Κίνας. Τι θα κάνει ο Αγγλοαμερικανικός συνασπισμός και οι …δορυφόροι του (στους οποίους φαίνεται να μας έχει εντάξει η κυβέρνηση Παπανδρέου); Θα συνταχθεί με αυτές τις δυνάμεις, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την παγκόσμια κυριαρχία του ή θα ακολουθήσει την υποκίνηση του Ισραήλ για επίθεση (η επίθεση κατά του Ιράν είναι μόνο προσχηματική, στόχος είναι η Κίνα);

Η μόνη παρηγορητική σκέψη που θα ήθελα να καταθέσω, για να καθησυχάσω τους φίλους αναγνώστες που εύλογα ανησυχούν, είναι, πως ένας πόλεμος αυτής της έκτασης σήμερα (υποκινούμενος για μια ακόμη φορά από τους «γνωστούς διεθνείς αγύρτες») θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία, πράγμα το οποίο δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του διεθνούς «θηρίου» (αγγλοαμερικανικό ιμπεριαλισμό). Το ποιο πιθανό σενάριο λοιπόν είναι, «να τα βρουν» τα δύο «μέτωπα» αναμεταξύ τους και να πληρώσουν τελικά …τη νύφη, οι «γνωστοί άγνωστοι απατεώνες», που έχουν μεθύσει από την αφαίμαξη της ανθρωπότητας εδώ και αιώνες!

Μπροστά μας βρίσκονται συγκλονιστικές, ανατρεπτικές εξελίξεις. Τα «μέτωπα» θα είναι όμως τελικά πολύ διαφορετικά από αυτά που διαφαίνονται μέσα από τα χειραγωγημένα διεθνή ΜΜΕ και δείχνουν να εμπλέκονται σήμερα στη διαμάχη για την Παγκόσμια Κυριαρχία.

Το καίριο ερώτημα τώρα για τον καθένα μας, είναι: με ποιο στρατόπεδο έχω εγώ προσωπικά συνταχθεί;

Ζούμε σε έναν καιρό, όπου η στάση μας και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα καθορίσει ως φαίνεται το μέλλον μας.

.

Σημείωση:
.
Μια διευκρίνιση για τους νέους κυρίως αναγνώστες, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την θεματολογία αυτού του site.
.
Το συγκεκριμένο μπλοκ φίλοι μου δεν είναι ούτε ψυχαγωγικό ούτε ειδησεογραφικό. Τα όσα καταγράφονται εδώ έχουν σαν σκοπό να υποκινήσουν σε σκέψη, σε περαιτέρω έρευνα και σε υγιή προβληματισμό. Οι πληροφορίες που παίρνουμε καθημερινά από πλείστες πηγές, είναι τόσο πολλές, που έχουν σαν αποτέλεσμα να προκαλούν «έμφραγμα» στο νου μας μάλλον, παρά να μας βοηθούν να καταλήξουμε σε αντικειμενικά συμπεράσματα. Αυτό που λείπει, είναι ο χρόνος για την απαραίτητη αξιολόγηση και ταξινόμηση. Ο χρόνος για σκέψη.
.
Ο περισσότερος κόσμος δυστυχώς, και αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα, προτιμάει να αφήνει άλλους να σκέπτονται για λογαριασμό του. Οι μόνιμοι «θαμώνες» όμως αυτού του ιστοχώρου, δείχνουν να μη φοβούνται να κινούνται αντίθετα στο ρεύμα -διότι η σκέψη έφτασε όντως σήμερα να αποτελεί την εξαίρεση μάλλον παρά τον κανόνα!
.
Όσοι τώρα …κουράζονται να σκέπτονται και εξακολουθούν να ζουν στην αυταπάτη ότι η οικονομία θα ανακάμψει και θα έρθουν πάλι οι «ωραίες» ημέρες της υπερκατανάλωσης, που ζήσαμε στις δεκαετίες του 60 και του 70, ας καθίσουν αναπαυτικά στον καναπέ τους και ας …απολαύσουν, την τελευταία ταινία του Μάικλ Μουρ που ακολουθεί:
.
.

31/08/2010 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , , , , , ,

10 Σχόλια »

 1. Αν και αυτό σημαίνει ότι καταλαβαίνει την αλλάζονεία που διατήρησε και μεγένθυνε όλα αυτά τα χρόνια, πράγμα που το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο για το μέλλον.

  Και επειδή το «θηρίο» δεν είναι χαζό για να αυτοκτονήσει, οδηγεί με μαεστρία προς την αυτοκτονία, αυτούς που πιάστηκαν πάνω του.
  Άρα προκειμένου να με σπρώξει την πιο ακατάλληλη στιγμή, καλύτερα να αποφασίσω «εγώ» να απογκιστρωθώ τάχιστα.

  Σχόλιο από ο νοών...νοείτω | 31/08/2010 | Απάντηση

  • Η παρατήρησή σου φίλε μου φανερώνει νηφαλιότητα και –όσο κι αν φανεί σε ορισμένους περίεργο- ανθρωπιά… Κάποιος ο οποίος τολμάει να αποστασιοποιηθεί από τους δυνατούς δείχνει να έχει ΚΑΡΔΙΑ! Δείχνει να είναι ακόμα ζωντανός, μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο …ερείπια.

   Σχόλιο από Alkimos | 31/08/2010 | Απάντηση

 2. […] .Σημείωση:.Μια διευκρίνιση για τους νέους κυρίως αναγνώστες, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την θεματολογία αυτού του site..Το συγκεκριμένο μπλοκ φίλοι μου δεν είναι ούτε ψυχαγωγικό ούτε ειδησεογραφικό. Τα όσα καταγράφονται εδώ έχουν σαν σκοπό να υποκινήσουν σε σκέψη, σε περαιτέρω έρευνα και σε υγιή προβληματισμό. Οι πληροφορίες που παίρνουμε καθημερινά από πλείστες πηγές, είναι τόσο πολλές, που έχουν σαν αποτέλεσμα να προκαλούν «έμφραγμα» στο νου μας μάλλον, παρά να μας βοηθούν να καταλήξουμε σε αντικειμενικά συμπεράσματα. Αυτό που λείπει, είναι ο χρόνος για την απαραίτητη αξιολόγηση και ταξινόμηση. Ο χρόνος για σκέψη..Ο περισσότερος κόσμος δυστυχώς, και αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα, προτιμάει να αφήνει άλλους να σκέπτονται για λογαριασμό του. Οι μόνιμοι «θαμώνες» όμως αυτού του ιστοχώρου, δείχνουν να μη φοβούνται να κινούνται αντίθετα στο ρεύμα -διότι η σκέψη έφτασε όντως σήμερα να αποτελεί την εξαίρεση μάλλον παρά τον κανόνα!Αλκιμος […]

  Πίνγκμπακ από Είναι πράγματι η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση προ των πυλών; | Politicsonline.gr | 01/09/2010 | Απάντηση

 3. Την Νυφη θα την πληρωσουν εκτος απο τους γνωστους αγνωστους απατεωνες και οι φιλοδοξοι χωροφυλακες..
  Στο τελος της Εποχης θα δουμε μια φωτογραφια της Νεας Γιαλτας οπου μεταξυ τυρου και αχλαδιου,θα ξαναμοιραστει η Monopoly,ελπιζω το χαρτι να ειναι πιο επισημο αυτη την φορα..
  Ειμαστε μπροστα σε Συμπληγαδες,Η Σκυλλα καιη Χαρυβδη,η ωρα των αποφασεων,με ποιους θα πας και ποιους θα αφησεις..
  ισχυει τοσο για ατομικο,οσο και για συλλογικο,Εθνικο επιπεδο.
  Να ακολουθησουμε την επιλογη του Οδυσσεα???

  Σχόλιο από Observer | 01/09/2010 | Απάντηση

  • Δεν έχεις άδικο. Το φλέγον ζήτημα είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!
   Οι άξονες εξουσίας είναι βέβαιο ότι θα μετατοπιστούν, οπότε και οι σημερινοί «χωροφύλακες» θα έρθουν αντιμέτωποι με τον «φυσικό δικαστή» τους. Ίσως κάτι σαν κι αυτό που έγινε στην δίκη της Νυρεμβέργης, αλλά σε μια πολύ ποιο ανώτερη αλλά και καθοριστική κλίμακα.
   Μολονότι είναι πιθανό οι σκέψεις μας να έχουν διαφορετικές πηγές έμπνευσης, βλέπω εντούτοις σε πολλά να συμφωνούμε φίλε Observer…

   Σχόλιο από Alkimos | 01/09/2010 | Απάντηση

 4. «Το πιο πιθανό σενάριο λοιπόν είναι, «να τα βρουν» τα δύο «μέτωπα» αναμεταξύ τους και να πληρώσουν τελικά …τη νύφη, οι «γνωστοί άγνωστοι απατεώνες», που έχουν μεθύσει από την αφαίμαξη της ανθρωπότητας εδώ και αιώνες!»

  Το μεν πρώτο σαφές – ποιοί είναι τα δύο μέτωπα. Θα το εκτιμούσα εάν βοηθούσες να γίνει εξ ίσου σαφές σε ποιούς ανάφερεσαι στο δεύτερο σκέλος – «οι «γνωστοί άγνωστοι απατεώνες»».

  – Άργος

  Σχόλιο από Άργος | 02/09/2010 | Απάντηση

  • Ζούμε φίλε μου σε καιρούς χαλεπούς και δεν είναι σοφό να περπατάει κανείς …ξυπόλυτος στα αγκάθια, γι αυτό πολλά από αυτά που γράφονται θα πρέπει να μπορεί ο αναγνώστης να τα …αποκρυπτογραφήσει μόνος του. Αν κάνω το λάθος «να λέω τα πράγματα με το όνομά τους» τότε θα οδηγηθώ ξανά στη φίμωση, όπως έγινε με το αρχικό “alkimosarchive.blogspot.com”, οπότε οι μόνοι που θα ωφεληθούν τότε θα είναι αυτοί που φοβούνται την αποκάλυψη της αλήθειας. Είναι μοιραίο λοιπόν, οι αλήθειες να κινούνται στη σφαίρα της νοητικής αντίληψης και όχι στον χώρο της παραδοσιακής (χειραγωγημένης) ειδησεογραφίας. Αυτό απαιτεί φιλότιμη προσπάθεια και από τον γράφοντα όπως και από τον αναγνώστη, καθώς και μια αρκετά σοβαρή υποδομή στοιχειώδους γνώσης. Σχετικά τώρα με την ερώτησή σου, αν και μέρος της απάντησης βρίσκεται στο άρθρο, σε παραπέμπω εντούτοις σε ένα παλαιότερο άρθρο όπου αυτό που ρωτάς γίνεται ποιό σαφές (εδώ).
   Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να ψάξεις…

   Σχόλιο από Alkimos | 02/09/2010 | Απάντηση

 5. Ειλικρινά ευχαριστώ για την βοήθεια, όχι απλώς λιτή απάντηση. Το τελευταίο που θα ήθελε κάθε άνθρωπος είναι να γίνει αφορμή για να πάθει βλάβη κάποιος άλλος. Καλώς πράττεις λοιπόν!

  Ίσως να λείπει το φιλότιμο κι η σοβαρή υποδομή στον πατέρα, στον εκπαιδευτικό όχι ενός πτυχίου, που έχει αφήσει κάμποσους τίτλους στην Εθνική Βιβλιοθήκη και συνεχίζει να γράφει για να βρούνε οι απογενόμενοι εκείνα που δεν τους διδάξαμε στα σχολεία.

  Ολόψυχα, παιδιά μας, να είσθε καλά και πάντα άξιοι. Ο Θεός μαζί σας.

  – Άργος

  Σχόλιο από Άργος | 02/09/2010 | Απάντηση

  • Σου εύχομαι καλό κατεβόδιο στο δρόμο προς την αλήθεια. Μια επισήμανση μόνο: Ας μη κάνουμε το λάθος να αξιολογούμε τα όσα αντιλαμβανόμαστε με βάση τις ενδόμυχες επιθυμίες, τις κρυφές ελπίδες ή τα απωθημένα μας. Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται σε μονοπάτια που θεωρούμε αδιάβατα ή ίσως και …απαγορευμένα. Αν έχουμε σαν μπούσουλα όμως την συνείδηση, αλλά και Αυτόν που επικαλείσαι στην τελευταία σου πρόταση, τότε η πιθανότητα να φτάσουμε στον προορισμό μας είναι μεγάλη!

   Σχόλιο από Alkimos | 02/09/2010 | Απάντηση

 6. […] Ζούμε σε έναν καιρό, όπου η στάση μας και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα καθορίσει ως φαίνεται το μέλλον μας. πηγη […]

  Πίνγκμπακ από Είναι πράγματι η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση προ των πυλών; « News-gr | 04/09/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s