Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Η Ελλάδα οδεύει προς πτώχευση σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg

Κατάρρευση οικονομικής εμπιστοσύνης – Δημοσκόπηση Blooberg: 73% πτωχεύει η Ελλάδα.

Το 73% των αναλυτών και των χρηματοοικονομικών παραγόντων της παγκόσμιας αγοράς σε δημοσκόπηση της τηλεόρασης του Blooberg θεωρεί ότι η Ελλάδα οδεύει προς πτώχευση, το 41% ότι θα βγει από την ευρωζώνη και μόνο το 35% πιστεύει ότι είναι απίθανο να βγει από την ευρωζώνη.

Σε συντονισμένη προσπάθεια ανατροπής του άθλιου οικονομικού κλίματος που επικρατεί σε όλη την χώρα απόρροια των οικονομικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατόπιν των εντολών της τρόϊκας και ειδικά του ΔΝΤ, αποδύθηκαν κυβέρνηση και τράπεζες, αλλά με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα. Ότι και να λένε, όμως, απλώς έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στην αγορά και τα στοιχεία που έρχονται επιβεβαιώνουν ότι οι χειρότεροι φόβοι, δηλαδή η έξοδος από την ζώνη του ευρώ, η «τεχνική» πτώχευση μέσω αίτησης αναδιάρθρωσης του χρέους, η επιστροφή στην δραχμή κλπ, συγκεντρώνουν υψηλές πιθανότητες.

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να υποστήριξε ότι είναι φυσιολογικές οι όποιες αποκλίσεις παρατηρούνται στην εκτέλεση του προγράμματος σταθερότητας και να χαρακτήρισε «αστειότητες» ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά τα στοιχεία άλλα δείχνουν: Κατάρρευση εσόδων και επιστροφή του εφιάλτη του πληθωρισμού!

Ο οποίος σημείωσε ρεκόρ 13ετίας και έφτασε στα επίπεδα του 1997 με 5,8% με αυξήσεις σε όλα τα είδη κατανάλωσης και οι προβλέψεις μιλάνε για 8% τον Αύγουστο! Που είναι η εσωτερική υποτίμηση που επαγγελλόταν το ΔΝΤ;  Την ίδια στιγμή, παρά το «στύψιμο» και την οικονομική αφαίμαξη των πάντων, τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και η αύξησή τους με το ζόρι έφτασε στο 8% πολύ μακριά από τον στόχο.

Αλλά τα προβλήματα δεν περιορίζονται εκεί: Μία τεράστια «λευκή απεργία» είναι το σημερινό καθεστώς που επικρατεί στον δημόσιο τομέα. Πολλές υπηρεσίας κλείνουν ή εγκαταλείπονται ομαδικά από τους εργαζόμενους, μέχρι και πέντε ώρες πριν από την λήξη του ωραρίου τους, ενώ για εξυπηρετήσεις που χρειάζονταν πριν δύο μήνες, μόλις κάποια λεπτά, οι πολίτες οδηγούνται σε γραφειοκρατικούς κυκεώνες, αφού οι υπάλληλοι αρνούνται να τους εξυπηρετήσουν διαφορετικά! Όλα αυτά ως απόρροια της περικοπής του εισοδήματός τους κατά 30%!

Πριν δύο ημέρες ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών επιθεώρησε τελωνεία και εφορίες και διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι εγκαταλείπουν τις εργασίες τους στις …12 το μεσημέρι!

Ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, διαβεβαίωσε τους καταθέτες ότι οι αποταμιεύσεις τους είναι ασφαλείς. Πόσο αλήθεια είναι αυτό; Άλλωστε η έξοδος από το ευρώ δεν προαναγγέλλεται. Μέσα σε μία νύχτα θα γίνει, όπως και οι υποτιμήσεις παλαιότερα. Ποια είναι η αξία αυτών που λένε οι τραπεζίτες σήμερα όταν όλοι ξέρουν τις τεράστιες ευθύνες των τραπεζών για την σημερινή κατάσταση;

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, το πρόβλημα της αξιοπιστίας της είναι πλέον κρίσιμο, αφού έχει φτάσει σε τρεις δέσμες οδυνηρών μέτρων και κάθε φορά υποτίθεται ότι ήταν «τα οριστικά μέτρα».  

Μία άλλη κατάρρευση, αυτή του Χρηματιστηρίου, τρομάζει την κυβέρνηση, αφού όλες οι αναλύσεις δείχνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατη η επιστροφή των επενδυτών μέσα σε αυτή την κατάσταση.

Πηγή: defencenet.gr

.

09/06/2010 - Posted by | Οικονομία | , , ,

1 σχόλιο »

  1. Ηδη προβαλλουν προσκομματα στην αναληψη ποσων.
    Τα λεφτα στο σεντουκι και γρηγορα!!!

    Σχόλιο από Observer | 12/06/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s