Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Πετροδολάριο: η μεγαλύτερη απάτη στην παγκόσμια ιστορία

Βλέποντας τις εξελίξεις από μια διαφορετική οπτική, που δεν δείχνει να απέχει όμως και πολύ από την αλήθεια!

(Κλικ στην εικόνα για άνοιγμα παρουσίασης με .ppt)

Τα πραγματικά αίτια για τον πόλεμο στο Ιράκ και την τωρινή απειλή για πόλεμο με το Ιράν δεν είναι ούτε τα πυρηνικά όπλα, ούτε η τρομοκρατία, ούτε το πετρέλαιο. Στην ουσία όλα γίνονται για να καλυφθεί η μεγαλύτερη απάτη στην παγκόσμια ιστορία : το αμερικάνικο πετροδολάριο.

Το 1971 οι ΗΠΑ, όταν άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι χάνουν τον πόλεμο στο Βιετνάμ, τύπωναν και ξόδευαν πολύ περισσότερα μετρητά απ΄ ό,τι μπορούσαν να καλύψουν με χρυσό. Μερικά χρόνια αργότερα οι Γάλλοι απαίτησαν την εξαργύρωση σε χρυσό των δολαρίων που κατείχαν. Όμως οι ΗΠΑ το απέρριψαν επειδή στην πραγματικότητα δεν είχαν αρκετό χρυσό για τα δολάρια που είχαν ήδη τυπώσει και θα έπρεπε να δηλώσουν χρεοκοπία. Έτσι πήγαν στους Σαουδάραβες κι έκαναν συμφωνία : ο ΟΠΕΚ να κάνει όλες τις συναλλαγές πετρελαίου μόνο σε αμερικάνικα δολάρια.

Από εκείνη τη στιγμή, κάθε χώρα που χρειαζόταν να αγοράσει πετρέλαιο έπρεπε πρώτα να έχει αμερικάνικα δολάρια, που σημαίνει ότι αντάλλασσε  τα αγαθά και τις υπηρεσίες της σε δολάρια, τα οποία οι Αμερικάνοι μόλις είχαν τυπώσει. Οι Αμερικάνοι αγόραζαν το πετρέλαιό τους στην κυριολεξία δωρεάν τυπώνοντας αυτά τα δολάρια. Το απόλυτο δωρεάν γεύμα για τους Αμερικανούς εις βάρος όλου του υπόλοιπου κόσμου.

Όμως η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν άρχισε να πουλάει το πετρέλαιο του Ιράκ απευθείας σε ευρώ, ακυρώνοντας τη βολική συμφωνία των Αμερικανών με τον ΟΠΕΚ. Γι αυτό έπρεπε να σταματήσουν τον Σαντάμ. Πώς;

Οι ΗΠΑ βρήκαν μια αφορμή (τα υποτιθέμενα ιρακινά πυρηνικά όπλα) για να ξεκινήσουν πόλεμο και να εισβάλουν στο Ιράκ και το πρώτο πράγμα που έκαναν εκεί ήταν να επαναφέρουν τις  πωλήσεις πετρελαίου σε δολάρια. Η κρίση του δολαρίου απετράπη για την ώρα. Όμως και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες άρχισε επίσης να πουλάει πετρέλαιο σε διαφορετικά νομίσματα από το δολάριο. Γι αυτό και έγιναν διάφορες απόπειρες κατά της ζωής του, οργανωμένες από τη CIA.

Αλλά και ο πρόεδρος του Ιράν Αχμαντινετζάντ μιμείται τον Τσάβες. Και μάλιστα το Ιράν πουλάει πετρέλαιο σε όλα τα νομίσματα ΕΚΤΟΣ του δολαρίου.

Από τις αρχές του 2008 το πετροδολάριο αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Το παιχνίδι της κάλυψης είχε φτάσει στο τέλος του για τους Αμερικάνους. Μόλις οι διάφορες χώρες ανακάλυψαν ότι μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο με δικά τους νομίσματα αντί να χρειάζονται αμερικάνικα δολάρια, οι περισσότερες χώρες του ΟΠΕΚ άρχισαν να εγκαταλείπουν το δολάριο.

Το χειρότερο πράγμα για τους Αμερικάνους είναι ότι τελικά, θα πρέπει και αυτοί να αγοράζουν το πετρέλαιο τους σε ευρώ ή ρούβλια αντί απλά να τυπώνουν  δολάρια για να το πάρουν.

Αυτό είναι το τέλος της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, το τέλος της χρηματοδότησης του αμερικάνικου στρατού και η καταστροφή της αμερικάνικης οικονομίας. 

Αυτή είναι η πραγματική αιτία της τωρινής οικονομικής κρίσης, που για αποπροσανατολισμό πάνε να την υποβιβάσουν σε απλή κρίση των στεγαστικών δανείων.

Η μεγάλη απάτη έφτασε στο τέλος της και δεν υπάρχει κάτι που οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν για αυτό εκτός από το να ξεκινήσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο!

 Πηγή

Βλέπε επίσης: Petrodollar Warfare: Dollars, Euros and the Upcoming Iranian Oil Bourse

.

31/05/2010 - Posted by | Politic | , , , , , , ,

11 Σχόλια »

 1. Τα γεγονότα κατά την κρίση σου πως τα αποκωδικοποιείς?Η μαριονέτα των Κινέζων Β.Κορέα «χτυπάει» την μαριονέτα των Αμερικάνων Ν.Κορέα λες και θέλει να την παρασύρει σε ρεβάνς.
  Η Κίνα δίνει τεράστιο δάνειο στην Τεχεράνη και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
  Ο Ερντογάν έχει ψιλογυρίσει την πλάτη του στους Αμερικάνους και κάνει συμφωνίες με Ρωσσία.Κάτι μου θυμίζουν οι προσπάθειες να τον «γκρεμίσουν» από την εξουσία η οποίες απέτυχαν όλες.Όχι όπως εδώ που πέτυχαν.
  Και για τέλος από όλα τα πλοία που είχαν ρότα για την Γάζα μόνο το τούρκικο χτύπησαν οι Ισραηλίτες?
  Λες εκτός από οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο να ετοιμάζουν να ανοίξουν την πόρτα του τρελάδικου???

  Σχόλιο από Xoirosima | 31/05/2010 | Απάντηση

  • Τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και σε αυτές τις περιπτώσεις ενεργοποιείται συνήθως κάποιος μηχανισμός ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.
   Πριν πέντε χρόνια έγραψε ένας έγκριτος αναλυτής, ο Philip Giraldi, ένα άρθρο στο “American Conservative” με τίτλο: “In Case of Emergency, Nuke Iran,”
   Είμαι της γνώμης ότι βρισκόμαστε μπροστά σε τραγικές εξελίξεις, οι οποίες όμως θα καμουφλαριστούν αρχικά με μια τεχνητή νηνεμία, για να κρατήσουν υπό έλεγχο τις μαζικές εξεγέρσεις…

   Σχόλιο από Alkimos | 31/05/2010 | Απάντηση

 2. Το ότι η εισβολή στο Ιράκ είχε γίνει πιθανώς για να εμποδιστούν συμβασει πώλησης πετρελαίου απ ευθείας στην Γαλλία (σε ευρώ) είχε γραφτεί στο New Republic, τότε.

  Βέβαια, είχαν γραφτεί και άλλα: Ότι ήταν για να φοβήσουν τους Ιρανούς να σταματήσουν τον εμπλουτισμό του ουρανίου, πρόβα ή κυκλωτική κίνηση για πόλεμο στο Ιράν, πες τα στην πεθερά για να τα ακούσει η νύφη, πήγαινε τον πόλεμο σε μέρος με έρημο που είναι εύκολη η παρακολούθηση, δοκίμασε νέα παιχνίδια… Μέχρι και κόλπο για να ανέβει η τιμή του πετρελαίου έχει ειπωθεί.΄

  Το να φτιάχνεις μεγάλες αγορές με το νόμισμά σου, βοηθάει εάν είσαι αυτοκρατορία, υποθέττω. Τα πετροδολάρια έγιναν Ευρωδολάρια (μεγάλη αγορά)

  Όσο για το Nuke Iran, έχω ακούσει καλύτερο: Lake Teheran… Μου είχε πει ένας δάσκαλός μου κάποτε, ότι πόλεμοι γίνονται όταν αυτός που τον θέλει, πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει…

  Σχόλιο από archaeopteryx | 31/05/2010 | Απάντηση

  • Το πόλεμο που ετοιμάζουν αρχαίε φίλε δεν τον θέλουν, αλλά αισθάνονται υποχρεωμένοι να τον κάνουν διότι τα πράγματα έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει. Όσο και αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τα γεγονότα στωικά και να τους προσδώσεις λογικοφανείς –ήπιες- ερμηνείες, αυτό δεν αλλάζει την σκληρή πραγματικότητα. Η διεθνής ασυδοσία, η διαφθορά, η απληστία και γενικά η ολική παρακμή στον τομέα των ανθρώπινων αξιών, δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε ελπίδα για φυσιολογικές –θετικές- εξελίξεις! Οι ίδιες αιτίες που προκάλεσαν την πτώση αυτοκρατοριών όπως της Ελληνικής και της Ρωμαϊκής, δείχνουν να γίνονται η αιτία της πτώσης και της σύγχρονης αυτοκρατορικής δύναμης, του αγγλοαμερικανικού συνασπισμού, με απρόβλεπτες όμως συνέπειες…

   Σχόλιο από Alkimos | 31/05/2010 | Απάντηση

   • Το τι θα γίνει, δεν το ξέρω, και σαφώς με μπερδεύει 1) το προηγούμενο 1929-1949 2) οι αγνωστες σε μένα πτυχές σινοαμερικανικού συνασπσμού και 3) η συγκριτική «πολεμική» και «ψυχολογκή» δύναμη. Τωρα μπαίνω σε εικασίες, αλλά νομίζω αν η Oceania απειληθεί θα τραβήξει χαλάκια, από εδώ και από εκεί, κατά το δοκούν. Αν τα χαλάκια δεν φτάσουν, θα τραβηχτούνε πατώματα, μετά σπίτια, μετά οικόπεδα κλπ. Η εξάρτηση από πετρέλαιο εμποδίζει τις ΗΠΑ να μπούν σε απομονωτισμό, και η γεύση άνεσης εμποδίζει την Κίνα. Να συγκρουστούν για το Ιράν; Με λίγη κακεντρέχεια θα έλαγα ότι το Ιρακ και η Σαουδική Αραβία «αρκούν» χαχαχα… Και πολλή ησυχία μεταξύ Κινέζων και Ρώσων… Σκάκι που δεν βλέπεις όλους τους παίχτες.

    Ένα με έχει ξενίσει: Θα περίμενα τους Αμερικάνους να ξεκινήσουν μαζικό πρόγαμμα κατασκευής πυρηνικών. Το ότι δεν το κάνουν σημαίνει ότι δεν έχουν καμία όρεξη να αφήσουν τον έλεγχο του πετρελαίου.

    Σχόλιο από archaeopteryx | 31/05/2010 | Απάντηση

 3. Το στρατηγικό «πλεονέκτημα» της Κίνας βρίσκεται στον απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης. Το κράτος ασκεί απόλυτο έλεγχο επάνω στο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η αχανής αυτή χώρα. Το δυτικό «δημοκρατικό» μοντέλο διακυβέρνησης δείχνει να έχει …αποτύχει και γι αυτό σχεδιάζεται τώρα μια νέα στρατηγική, που θα εμπεριέχει ακριβώς το στοιχείο αυτό, στο οποίο υπερέχει η Κίνα: την απολυταρχία!
  Αυτό σκοπεύουν να το πετύχουν μέσω μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
  Οι προθέσεις όμως αυτές των Δυτικών έχουν αναγκάσει τους «αντιφρονούντες» ιμπεριαλιστές σε σύναψη νέων συμμαχιών, που θα λειτουργήσουν ως το Αντίπαλο Δέος. Κατά τη γνώμη μου, η Ωκεανία δεν πρόκειται να ξεφύγει από τους παραδοσιακούς της δεσμούς με τον Δυτικό κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να αποτελέσει έναν τρίτο πόλο ή να προσδεθεί στο «αντίπαλο δέος», διότι δεν ταιριάζει μαζί τους ιδεολογικά.
  Το φυτίλι, μέσω του οποίου έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν τα καταστροφικά τους σχέδια οι Δυτικοί, είναι το Ισραήλ. Το τελευταίο συμβάν είναι ολοφάνερη προβοκάτσια. Στο παιχνίδι έχει μπει και η Τουρκία, η οποία έχει τοποθετηθεί (Νέα Γιάλτα) στην «άλλη πλευρά». Την Ελλάδα την θέλουν «ουδέτερη –ασφαλή- ζώνη», διότι έχουν σκοπό να την χρησιμοποιήσουν ως «πυριτιδαποθήκη» και «αεροπλανοφόρο». Γι αυτό στάλθηκε ο Κωστάκης (ΚΚ Β’), άρων-άρων στο σπιτάκι του, διότι ήταν …απρόβλεπτος. Ο Γιωργάκης αντίθετα ήταν ο «καταλληλότερος» για τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
  Αυτά ως κατάθεση της προσωπικής μου άποψης, που έχω σχηματίσει, παρακολουθώντας τα γεγονότα.

  Σχόλιο από Alkimos | 01/06/2010 | Απάντηση

 4. Σε λάθος μεριά ψάχνετε. Η λέξη κλειδί είναι peak-oil. Ο πολιτισμός μας ολόκληρος βασίζεται στο πετρέλαιο και αυτό τελειώνει. Σκεφτείτε πόσο εξυπηρετεί η οικονομική κρίση και πόσο βοηθάνε τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται σιγά σιγά σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο, για να δημιουργηθεί παγκόσμια ύφεση και να καθυστερήσει η εξάντληση των παγκόσμιων αποθεμάτων.

  Η σκοπίμως δημιουργημένη οικονομική κρίση έχει πολλαπλό ρόλο. Από τη μία συντελείται η μεγαλύτερη λεηλασία που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του καπιταλισμού, όπου μεταφέρεται πλούτος από την πραγματική οικονομία στους κατόχους της τεράστιας φούσκας του εικονικού χρήματος (βλ. Μ3) δηλ. τους γνωστούς τραπεζίτες, εξαθλιώνοντας και θέτοντας σε απόλυτο έλεγχο ολόκληρους λαούς, στους οποίους θα επιβληθεί την κατάλληλη στιγμή η παγκόσμια διακυβέρνηση και από την άλλη εξασφαλίζεται και η απαραίτητη καθυστέρηση στην εξάντληση των αποθεμάτων.

  Μερικοί σύνδεσμοι για τεκμηρίωση των ισχυρισμών μου.

  Περί Μ3 για το οποίο σταμάτησαν να ανακοινώνουν στοιχεία από το 2006 h**p://epicurus2day.blogspot.com/2008/10/sentiment-by-tradenews-18-2008-1122-pm.html

  Για το peak-oil μερικές πρόσφατες ειδήσεις
  http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

  Barack Obama says «Peak Oil» (Almost)
  Relevant part starts at 49:30:
  h**p://www.c-spanvideo.org/program/293762-1
  Says the fact «the fact that oil companies have to [go so deep] tells us something about the direction of the oil industry . . . extraction more expensive and inherently more risky . . . we can’t drill our way out of the problem . . . we should be pretty modest in understanding the easily accessible oil has already been sucked up out of the ground, oil sources are more remote, more risk, we as a society are going to have to make some very serious determinations»

  h**p://www.guardian.co.uk/business/2010/mar/21/peak-oil-summit

  h**p://www.peakoil.net/files/JOE2010.pdf

  και για bonus κάτι που δεν πρόλαβα ακόμα να δω ολόκληρο h**p://www.policestateplanning.com/id19.htm

  Σχόλιο από KNWD | 02/06/2010 | Απάντηση

  • Το όντως υπαρκτό πρόβλημα που λέγεται «peak-oil» δεν αναιρεί τα όσα αναφέρονται στο άρθρο σχετικά με τα «πετροδολάρια», αντίθετα μάλιστα ενισχύει τον ισχυρισμό ότι τα όσα βιώνουμε σχετίζονται άμεσα με το πετρέλαιο.
   Μου δίνεις όμως την αφορμή για ένα νέο άρθρο, που θα αναφέρεται αποκλειστικά στο «peak-oil».

   Σχόλιο από Alkimos | 02/06/2010 | Απάντηση

 5. ΧΡΕΗ ΚΡΑΤΩΝ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ-ΔΝΤ « ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ

  Πίνγκμπακ από toxrisimo | 02/05/2011 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s