Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ολοφάνερη η διατεταγμένη αποστολή του ΠΑΣΟΚ

Θα τα καταφέρει κι αυτή τη φορά η Ελλάδα να ξεπεράσει το σκόπελο ή μήπως ο σκόπελος είναι τώρα ο …στόχος;

Όλο και ποιο καθαρά βγαίνει πλέον στην επιφάνεια, πως όχι ότι δεν μπορεί αλλά ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ* η κυβέρνηση να αντιστρέψει το «κλίμα». Η διατεταγμένη υπηρεσία που εκτελεί είναι ολοφάνερη: Η παράδοση της χώρας στη διαχείριση του ΔΝΤ και η αποδυνάμωση του Ευρώ.

Ακόμα και ένας αρχάριος, που ασχολείται στον χώρο των χρηματιστηριακών ή καλύτερα του bonds trading, θα είχε καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο, ενεργοποιώντας αντίστροφα τον μηχανισμό του «παιχνιδιού» και φέρνοντας έτσι τα πάνω κάτω. Επαναφέρω στο προσκήνιο ένα παλαιότερο άρθρο, στο οποίο δίνονται μερικά απλά μαθήματα διαχείρισης, για να δούμε πόσο απλά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα:

«Επειδή πολύ μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει γύρω από το θέμα του εκβιασμού που δέχεται η Ελληνική κυβέρνηση από τους ξένους οίκους και επενδυτές, όπως και για την κερδοσκοπία που λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση στα κρατικά ομόλογα, πρέπει κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Πως ναι μεν το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και σαφώς δέχεται εκβιασμό για να δώσει ανάλογη απόδοση και στους επόμενους, όμως παράλληλα μπορεί να εκβιάσει και η ίδια η Ελλάδα τους εν δυνάμει πελάτες της.

Διότι όταν δίνεις επιτόκιο 6,2% στην πενταετία, αυτός που αγοράζει το ομόλογο κλειδώνει απόδοση που φτάνει το 30% στα πέντε χρόνια και τέτοια κελεπούρια δεν βρίσκεις εύκολα στις μέρες μας.

Το γιατί τώρα μια χώρα αναγκάζεται να πληρώνει τόσο εξωφρενικό καπέλο, είναι άλλη υπόθεση, ενώ όπως τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς των ομολόγων, πολύ απλά ο χώρος είναι “ξέφραγο αμπέλι”. 

Με άλλα λόγια οι θεματοφύλακες -οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι δηλαδή- έχουν την δυνατότητα να κάνουν ότι θέλουν και το πρώτο πράγμα που θέλουν βέβαια είναι μεγάλα spreads.»…

(…η συνέχεια εδώ)

____________
.
* Όταν μια χώρα φτάνει να ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ, αυτό σημαίνει, ότι παραδίδει μέρος της Εθνικής της Κυριαρχίας και ότι γίνεται πλέον υποτελής στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπως αυτή εφαρμόζεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Τι άλλο λοιπόν θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον πρόεδρο της μεγαλύτερης παγκόσμιας πολιτικής οργάνωσης, την Σοσιαλιστική Διεθνή, από το να δρομολογήσει την παράδοση της χώρας του στο κοινό όραμα αυτής της οργάνωσης, που είναι η λεγόμενη «Βιώσιμη Παγκοσμιοποίηση»;
Στο 23 Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα, το 2008, ο γενικός γραμματέας κ. Αγιάλας είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει άλλη πολιτική οικογένεια, όσο η Σοσιαλιστική Διεθνής, που να έχει στηρίξει τόσο τον ΟΗΕ.» Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τυχαία επιλεγεί ως πρόεδρος αυτής της διεθνούς οργάνωσης και δεν είναι άρα συμπτωματική η αποδοχή που απολαμβάνει στον κύκλο των λοιπών σαλτιμπάγκων της διεθνούς …αλήτ (από το ελίτ)! Ο Guardian(!) στο μεταξύ πλέκει το εγκώμιό του, παρουσιάζοντάς τον ως τον «ψύχραιμο», τον «θαρραλέο», και τον «σοφό διπλωμάτη».
.
Το παγκόσμιο «New Deal» είναι το εξής :
.
«…Ασχέτως πολιτικών ή άλλων διαφορών, αρχίζει να γίνεται παγκόσμια συνείδηση ότι ο κόσμος δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Υπάρχουν ωρολογιακές βόμβες στα σπλάγχνα του, που πρέπει να απασφαλιστούν για να μην τινάξουν τον πλανήτη στον αέρα. Η φτώχεια, οι ανισότητες, οι διακρίσεις, η μετανάστευση, η ερημοποίηση, οι κλιματικές αλλαγές είναι οι νέες απειλές. Ο προβληματισμός για την αντιμετώπισή τους συγκροτεί ένα νέο ουμανισμό, διαμορφώνει νέες πανανθρώπινες αξίες. Αυτές πρέπει να υπηρετήσει και η παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Και κατʼ επέκταση, οι θεσμοί στους οποίους θα στηριχθεί..
Η οικονομική παγκοσμιοποίηση διαμορφώνει τους όρους για μία παγκόσμια νέα θρησκεία με πυρήνα όχι τον Θεό, αλλά τον Άνθρωπο…»
.
Ρίξτε μια ματιά στο ακόλουθο απόσπασμα, από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Νέο Δελχί, μόλις πριν δύο μήνες (5 Φεβρουαρίου), και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας:
.
«…Ζητείται από τη Δύση, από τον ανεπτυγμένο κόσμο, και δικαίως, να φέρει το βάρος της χρηματοδότησης αυτής της μεγάλης μετακίνησης προς την παγκόσμια πράσινη οικονομία, να ανακατανείμει και τον πλούτο και την τεχνογνωσία, να υποστηρίξει τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και τις νέες τους υποχρεώσεις, ώστε και να γίνουν πράσινες, και να χειριστούν τον κοινό μας πλούτο.
Σήμερα όμως, μετά από την χρηματοπιστωτική κρίση, η οικονομική δύναμη μετατοπίζεται. Οι ανεπτυγμένες χώρες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα και πιο δύσκολα ελλείμματα, ενώ οι αναδυόμενες οικονομίες είναι πολύ ισχυρότερες και σε αποθεματικά, αλλά και σε πλεονάσματα.
Αυτό θέτει  ένα άλλο ερώτημα, εκείνο της δημιουργίας των απαραίτητων νέων χρηματοπιστωτικών θεσμικών οργάνων, τα οποία θα είναι αντιπροσωπευτικά, περισσότερο δίκαια και θα μπορούν να κινητοποιούν και να επενδύουν κεφάλαια σε ολόκληρο τον κόσμο, στο πλαίσιο ενός πλανητικού έργου για το «πρασίνισμα» των οικονομιών μας…»
.
Η παράδοση της Ελλάδας (με όλο το συμβολικό βάρος που αυτή διαθέτει σε διεθνή κλίμακα) στο βωμό αυτού του διεθνιστικού οράματος, ίσως είναι η «θυσία» που επιβάλλεται και που έχει ζητηθεί από αυτή τη διεθνούς προβολής προσωπικότητα, που ακούει στο όνομα Γιώργος Παπανδρέου.
.
Ας μη εκπλαγούμε λοιπόν, αν δούμε σύντομα τον δικό μας Jeffrey υποψήφιο για …Νόμπελ Ειρήνης και ίσως ακόμα και Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
.
Ε, ρε γέλια!!! (ή μήπως κλάματα;)…

.

11/04/2010 - Posted by | Politic | , , , , , , , , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s