Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Η ώρα της αλήθειας έφτασε!

Η Ελλάδα έγινε η αιτία (το μήλο της έριδος) ώστε να φανερωθούν τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Τα σχέδια των γερμανών αποκαλύπτονται.

Του Δημήτριου Κουτσομητόπουλου

ΤΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΛΥΣΗ

 «Το μέλλον μας δεν βρίσκεται ούτε στους άνισους ιμπεριαλιστικούς οικονομικούς στόχους του Αμερικάνικου Δ.Ν.Τ. , ούτε σε αυτούς των υπό εκκόλαψη «Ευρωπαϊκών (Γερμανικών) Ταμείων» , Κογκλάβιων και Επιτροπάτων….»

Όπως γράφουν οι «Financial Times Deutschland» (07.03.2010) ο Όλιβερ Ρέν, σε συνέντευξή του με την εφημερίδα, «αποκάλυψε» πως, η από καιρό περιφερόμενη στους διαδρόμους των Κεντροευρωπαϊκών πρωτευουσών πρόταση – συγνώμη, «σκέψη» – Schaeuble, για την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ανάλογου του ΔΝΤ- της οποίας την έμμεση επίσημη δημοσιοποίηση την έκανε στην συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό ο «αγαπητός Νικολά», (με φανερή όμως “ενόχληση”) -είναι πλέον αντικείμενο επισήμων και σοβαρών διαβουλεύσεων μεταξύ Βερολίνου, Παρισιού και Βρυξελλών, την οποία δυστυχώς απ ότι φαίνεται, έσπευσε να υιοθετήσει ασμένως και η ελληνική κυβέρνηση*

Kατά τα γραφόμενα, το Βερολίνο μέσα σε λίγε εβδομάδες με συμβιβασμούς, αλλά περισσότερο εκβιασμούς, πιέσεις και εξαγορές, κατόρθωσε να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης συνθηκών για την επιβολή μιας ευρύτερης στρατηγικής επιδίωξης του γερμανικού κεφαλαίου, για έλεγχο και εξασθένιση της κρατικής και εθνικής κυριαρχίας των εταίρων του (ξεκινάμε από τους ασθενέστερους και σε τελευταία ανάλυση μοιραζόμαστε και κάτι με τους σχετικά πιο ισχυρούς, π.χ. Γαλλία ).

Ο καταιγισμός επιθέσεων των Γερμανικών Μ.Μ.Ε., τα πολλά και σκληρά έως και αισχρά λόγια πολιτικών, κυβερνητικών και δημοσιογραφικών κύκλων «είναι πλέον ολοφάνερο πως δεν ήταν έργο κάποιων ανεύθυνων δημοσιογράφων και πολιτικών», (βλέπε χθεσινή δήλωση «συγνώμης» του προέδρου της Γερμανικής βουλής κ. Lamers), που δυστυχώς ο έλληνας ανΥΠΕΞ και άλλα παπαγαλάκια επικροτούν, ΑΛΛΑ μέρος ευρύτερων στρατηγικών προσανατολισμών και θέσεων  ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ LAMMERS, μαζί με τον πρωτολαλλήσαντα Schaeuble είχαν ήδη διατυπώσει στο συνέδριο του κόμματός τους (ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ «CDU/CSU»)  το 1994 με τον τίτλο «Σκέψεις αναφορικά με την Ευρωπαϊκή πολιτική»**.

Θέσεις οι οποίες σε συνδυασμό και μ’ αυτές του «γνωστού» Γιόσκα Φίσσερ για «Μετατροπή της Ευρώπης από Συνομοσπονδία σε Ομοσπονδία…»***, συνέβαλαν να διαμορφωθεί στην πορεία ο νέος στρατηγικός μπούσουλας της Γερμανικής Εξωτερικής Πολιτικής , η οποία δεν ήταν και δεν είναι τίποτα άλλο , παρά η «Εξωτερική Πολιτική της Γερμανικής Κεφαλαιοκρατίας», του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων και της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών. Τα περισσότερα στελέχη των Γερμανικών κομμάτων είναι ΜΕΛΗ ΤΩΝ «Διοικητικών Συμβουλίων» της Siemens, ΒΜW, της KRAUS-MAFFEI, της DEUTSCHE BANK της THYSEN-KRUP  της  BASF και άλλων αντιπροσωπευτικών επιχειρηματικών ενώσεων.

Μια ματιά στους όρους που θα διέπουν, αυτό το υπό εκκόλαψη  όργανο, δείχνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιες είναι οι προθέσεις και οι στόχοι.  

Αναφέρεται λοιπόν στο ίδιο δημοσίευμα των «F.T./DE» με τις δηλώσεις του κ. Όλιβερ Ρεν…

«…Θα πρέπει δε το Eurogroup να αποφασίζει ομόφωνα – χωρίς την παρουσία του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους – κατά πόσο και με ποίους όρους θα παρασχεθεί βοήθεια…Προληπτικά, θα πρέπει να τιμωρείται στο εξής πολύ αυστηρότερα η παραβίαση του συμφώνου σταθερότητας, με την παρακράτηση  κονδυλίων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία Ταμεία «Σύγκλισης», στην περίπτωση που η ελλειμματική χώρα δεν εφαρμόζει σε ικανό βαθμό πρόγραμμα λιτότητας. Τέλος, προτείνεται να αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου επί τουλάχιστον ένα χρόνο για τις χώρες που παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς νομισματικούς κανόνες… (υπογραμμίσεις δικές μου)

 …Θα πρέπει να διατηρηθεί η προοπτική κρατικής χρεοκοπίας και – επί πλέον – ακόμη και εξόδου από την ΟΝΕ…»

Είναι προφανές πως για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων απαιτείται στήσιμο ελεγκτικών μηχανισμών που θα εποπτεύουν από τα μέσα την όποια εφαρμογή και πως ο παραβάτης θα καταδικάζεται σε ομηρία και θα υποβιβάζεται σε παρία και σε μέλος δεύτερης και τρίτης κατηγορίας…. («κατ άλλα μας πειράζουν ΜΟΝΟ οι πρακτικές του ΔΝΤ γιατί απλούστατα ελέγχονται από τους επίσης ιμπεριαλιστικούς –οικονομικούς μηχανισμούς των ΗΠΑ…»). Μας ενδιαφέρει η δήθεν «Ευρώπη των Λαών» που αποτελεί την σύγχρονη ψευδαίσθηση, την «σύγχρονη Μεγάλη Ιδέα» της ελληνικής Αστικής τάξης, αλλά και τμημάτων της Ελληνικής ρεφορμιστικής, αλλά και «διεθνιστικής» Αριστεράς.

Είναι ξεκάθαρο πως οι γερμανικές πιέσεις με αυτή την κίνηση προσπαθούν να πετύχουν μ ένα σμπάρο…πολλά τρυγόνια.

1. Να κρατήσουν στο υπάρχον ύψος την κερδοφορία των τραπεζών τους (βλέπε του ηγετικού πυρήνα της «Μεσευρώπης» αφήνοντας περιθώρια και τις  Περιφερειακές Ευρωπαϊκές Τράπεζες****), βασικά ο κερδισμένος τομέας στην παρούσα κρίση.  Κρίση  η οποία δεν είναι μόνο Ελλαδική ή του «Νότου»,  αλλά εκτός από Παγκόσμια είναι και Ευρωπαϊκή και μάλιστα του Ευρώ (τρισεκ. τοξικών κεφαλαίων έχουν συσσωρευτεί στις γερμανικές, γαλλικές, ελβετικές τράπεζες). Θέλουν δηλαδή να περιορίσουν την κρίση  και ουσιαστικά να οδηγήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά: α) από το ευρώ και β) από τον Κέντρο-Ευρωπαϊκό-Γερμανικό Πυρήνα της Ε.Ε.

2. Να επεκτείνουν όσο μπορούν περισσότερο το γερμανικό έλεγχο πάνω στις εθνικές οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών, ξεκινώντας από τα κράτη-μέλη της λεγόμενης Ευρωζώνης. Πάγια στρατηγική του γερμανικού κεφαλαίου, η οποία χρησιμοποιεί όλα τα υπάρχοντα «εργαλεία» προκειμένου να την προωθήσει. Κι αυτά, σ’ αυτή την φάση, είναι η οικονομική υποταγή και ο δημοσιονομικός έλεγχος.

Αυτά είναι τα πλαίσια αυτής της στρατηγικής, την οποία  «εκλαΐκευσαν» τα διάφορα «λόμπι», όπως οι γνωστοί Ελληνογερμανοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, που  έσπευσαν να ρίξουν στην αγορά την «ιδέα» δημιουργίας ισχυρών κεντρικών ευρωπαϊκών μηχανισμών ελέγχου οι οποίοι μάλιστα θα παρακολουθούν – συγνώμη – θα βοηθούν με την αποστολή επιτρόπων – ελεγκτών (Gauleiter) «εκ του συστάδην», για την ΠΙΣΤΗ εφαρμογή των αποφάσεων – συγνώμη – των «οδηγιών», όχι πια αποκλειστικά «Ευρωπαϊκών», ΑΛΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ (βλέπε την τελευταία Ανακοίνωση για την δημιουργία «Μεικτής Ελληνό-Γερμανικής Επιτροπής «Συνεργασίας» και τους «στόχους της»).

Το εάν, σε τελική ανάλυση θα περάσει και το πως θα διαμορφωθεί αυτό το συγκεκριμένο εργαλείο, ενός «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ» (η κάποιο «υποκατάστατο» με «άλλο όνομα», βλέπε την μετατροπή του αποτυχημένου Ευρωπαϊκού «Συντάγματος» σε «Συνθήκη της Λισαβόνας»)   θα εξαρτηθεί από τους Ενδοευρωπαϊκούς «συσχετισμούς».

Ενδεικτική ήταν η στάση του «Νικολά» (Σαρκοζί) στις δηλώσεις του μετά από την συνάντηση με τον Γ. Π., ο οποίος παρά το γεγονός ότι μιλούσε  για «Κοινά Μέτρα και προσπάθειες με το Βερολίνο», φαινόταν να έχει πάρει κάποιες αποστάσεις, μιας και αυτά τα μέτρα βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την γραμμή  της Γαλλίας για μια πιο «ανοικτή» ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική και  βέβαια, πολύ περισσότερο από τις σχέσεις με την Υπερατλαντική δύναμη.

Τέλος θα φανεί από την δύναμη και επιρροή που ασκεί το Αμερικάνικο και Διεθνές κεφάλαιο πάνω στην Ευροζώνη. Η τελευταία δήλωση του Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ για την «αντικανονική» πώληση του ΟΤΕ στην «Deutsche Telekom» μας υπενθυμίζει ότι υπάρχουν κάποιες Γαλλικές και άλλες «αντιστάσεις» στην «Γερμανική Ευρώπη» που προωθεί το «Νέο» Βερολίνο. 

Σε αυτή την ΚΥΡΙΑΡΧΗ στρατηγική της Γερμανίας πού περιγράφουμε, την δημιουργία οικονομικών μηχανισμών τύπου ΔΝΤ και τη συγκρότηση «ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ» (ΜΕΤΑΞΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ – ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ – ΒΛΕΠΕ ΜΕΙΚΤΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»)  ήρθε σήμερα (8/3/)  να προστεθεί Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ  του Προέδρου της «Deutsche Bank», Άξελ Βέμπερ, για την  ίδρυση «Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου», όπως και μια επίσημη Ανακοίνωση της D.B. που προβλέπει χειροτέρευση –επιβράδυνση της Ελληνικής οικονομίας και μείωση των αποδόσεων σε δανειοδοτήσεις ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΑ στις ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Προφανώς πρόκειται για έναν «αμείλικτο» αγώνα μεταξύ των «Εθνοκεντρικών» και «Γερμανό-Ατλαντικών» δυνάμεων της Γερμανίας, όπως έχει φανεί στις απόψεις του «διευθύνοντος οικονομολόγου» Otmar Ising (πρώην στέλεχος της D.B. KAI του ΔΝΤ) ο οποίος ξεκίνησε από τις στήλες των Γερμανικών «Financial-Times»  τον πόλεμο κατά της Ελλάδας ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ «ΔΝΤ» και όχι στην Ε.Ε.

Η διαμάχη μεταξύ «Γερμανό-Ατλαντικών» και «Εθνοκεντρικών» δυνάμεων (κατά  προέκταση ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ-ΕΥΡΩ-ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ)  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ … Είναι σε αναλογία κάτι σαν την διαμάχη μεταξύ Κεμαλιστών και «lite ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ – ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ»  στην Τουρκία… Και οι δύο παραλλαγές τους αποσκοπούν στην καταπάτηση των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των Ελλήνων.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σίγουρο, είναι το γεγονός πως η όλη εξέλιξη κινείτε προς την κατεύθυνση όλο και πιο μεγαλύτερου περιορισμού της Εθνικής – Κρατικής κυριαρχίας – ανεξαρτησίας. Σε όλο και μεγαλύτερα βάρη και για τον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας.  Σε όλο και πιο μεγαλύτερη  εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.

Το μέλλον μας δεν βρίσκεται ούτε στους άνισους ιμπεριαλιστικούς οικονομικούς στόχους του Αμερικάνικου ΔΝΤ, ούτε σε αυτούς των υπό εκκόλαψη «Ευρωπαϊκών» (Γερμανικών) Ταμείων, Κογκλάβιων και Επιτροπάτων. Ύστερα από 178 χρόνια Νεοελληνικής «Ανεξαρτησίας», εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο το ΔΙΚΑΙΩΜΑ για ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, όπως και όλων των αγωνιζόμενων Λαών του κόσμου για Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση από τον Φονταμελιστικό Καπιταλισμό της βαρβαρότητας, την Άνιση «Παγκόσμια Αγορά» (την λεγόμενη «Παγκοσμιοποίηση»).

.

  (Ευχαριστίες στο antinews για την ανάδειξη του θέματος)

.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ :
.
** CDU-Strategiepapier „Uberlegungen zur europaischen Politik“ που συντάχτηκε από τους W.Schaeuble Κ.Lamers και κατετέθηκε το 1994 στο συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης
*** “ Vom Staatenverbund zur Fedederation – Gedanken über die Finalität der europäischen Integration“ Eισήγηση του Joschka Fischer στο Hubold Universiteat στις 18 August 2000 .
**** Εδώ αξίζει να αναφερθεί και να ληφθεί υπ όψη, πως όπως αναφέρουν στο ίδιο άρθρο οι «Financial Times Deutschland» αναφορικά μ αυτό το μέτρο « …… ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος είναι επιφυλακτικός: «Ο μηχανισμός αυτός δεν είναι απαραίτητος εφόσον εφαρμόζεται με συνέπεια το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης και εφόσον όλες οι χώρες της ευρωζώνης ακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα αξιόπιστη και θαρραλέα πολιτική δημοσιονομικής σταθερότητας»».
.

12/03/2010 - Posted by | Νέα Τάξη | , , , , , , , , , , , ,

6 Σχόλια »

 1. χε χε χε… Μερικοί το έχουν αναδείξει το θέμα από καιρό. Μα από τον καιρό του Βενιζέλου έχουμε φιλοάγγλους και φιλογερμανούς εδώ…

  Όσο για τον Mazower, έχει γράψει 2-3 αρκετά ενδιαφέροντα βιβλιαράκια για την Ελλάδα. Σε ένα από αυτά αναφέρεται και στην …Παναγία της Τήνου, όπου περίπου αποδεικνύει ότι πρόκειται για εφεύρεση από κάτι ντόπιους Τηνιακούς προκειμένου να στηριχθεί το ορθόδοξο στοιχείο, και η Επανάσταση του 21, που το 23 αντιμετώπιζε εμφύλιες και άλλες δυσκολίες.

  Ειδικά το ταπεινό νησάκι ήταν το από τα πρώτα ψυχροπολεμικά μέτωπα, όταν το 1770 η Αικατερίνη, σε συνέχεια του πολέμου των 7 ετών και εκμεταλλευόμενη τα προβληματάκια των Αγγλων στην Αμερική, έκανε ένα ντου στην Πολωνία και ένα στο Αιγαίο, επικαλούμενη και στις δύο περιπτώσεις τις ορθόδοξες …μειονότητες. Η Τήνος είχε κατάλοιπα της Βενετικής παρουσίας με πολλούς καθολικούς που, βασικά, κατά τα αρχεία και τον Mazower, τις έφαγαν από τους Αλβανούς και άλλους «Ρώσους». Οι καθολικοί είχαν μέχρι και την Κατοχή το πάνω χέρι, γενικά, στην Τήνο λόγω ιδιοκτησιών γεωργικών εκτάσεων. Ωστόσο, από το 1770, ο καυγάς ήταν μεταξύ φιλορώσων ορθοδόξων, φιλογάλλων (και φιλοαυστριακών) καθολικών και φιλελευθέρων(!) φιλοάγγλων Υδραίων και Σπετσιωτών. Χαμός! Το Μεγάλο Παιχνίδι στο νησί της …Παναγίας.

  http://ophioussa.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html
  http://ophioussa.blogspot.com/2009/02/3_14.html
  http://ophioussa.blogspot.com/2009/02/2_12.html

  Και για να ολοκληρώσω το κουτσομπολιό, μέρες που είναι, η Τήνος, μέχρι το 1715, δεν ήταν Βενετική κτήση, ήταν Βενετία, καθ εαυτή, με 2000 στρατιώτες, όλους ντόπιους. (Ήσουν στρατιώτης, είχες γη). Οι Ιταλόφωνοι ήταν περί τους 20.

  Σχόλιο από ammodytes vipera meridionalis | 12/03/2010 | Απάντηση

  • Ενδιαφέρουσα προσέγγιση…
   Αλήθειες θαμμένες στη λήθη για να διατηρείται ο λαός στην πλάνη και άρα στην νοητική αδράνεια.

   Σχόλιο από Alkimos | 12/03/2010 | Απάντηση

 2. Με αφορμη το αρθρο του Κ.Μελετοπουλου καποιες σκορπιες σκεψεις..

  Επιτέλους… φτωχοί!

  …Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Οπως ήμασταν πάντα. Οπως οι ήρωες των παλιών αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες πόρνες. Οπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθήσει ΟΛΗ η Eλληνική Oικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό -όσπρια πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό- ενώ η γάτα και ο σκύλος περίμεναν στωικά να ‘ρθει η σειρά τους…
  Να ξαναγίνουμε φτωχοί όπως ήμασταν πριν σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε να γίνει ψευδοξανθιά, τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια μας και οι αυθεντικοί ζήτουλες βρίσκονταν έξω απ’ τις εκκλησιές περιμένοντας το τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου.
  Να ξαναγίνουμε φτωχοί πλην τίμιοι, χωρίς κινδύνους να ξεστρατίσουν οι αρχιμανδρίτες προς την ψηφιακή παιδοφιλία.
  Να βρούμε ξανά τις σωστές μας κλίμακες χωρίς αγωνία παρκαρίσματος και παχυσαρκίας. Να ξαναβρούμε τη γεύση του «μπατιρόσπορου», των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ποδαρόδρομο και το συγκινητικό μοντέλο της «γυναίκας της Πίνδου». Μόνο με τέτοιες ηρωικές διαδρομές ενδεχομένως να ακυρώσουμε το κόμπλεξ μας έναντι του Μπραντ Πιτ και της Ναόμι Κάμπελ.
  Να ξαναβρούμε και τους παλιούς καλούς εχθρούς (κυρίως από τα βόρεια και ανατολικά) .
  Να ξε-τρελαθούμε από την επικοινωνιακή μας υστερία με τα σιχαμένα κινητά τηλέφωνα που κατάργησαν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής.
  Να σκάψουμε στις αυλές -όσοι έχουν αυλές- και να κάνουμε παραδοσιακούς ασβεστόλακκους για να ασπρίζουμε τα δέντρα έτσι για καλαισθησία και υγεία.
  Να βρούμε πάλι τη σημασία του χώματος.
  Να εφεύρουμε τις παλιές νοσοκόμες που σέρνονταν από σπίτι σε σπίτι ρίχνοντας ενέσεις πενικιλίνης στα οπίσθια ολόκληρου του Εθνους.
  Να προσδιορίσουμε ξανά την ντροπή και τον «σεβασμό» προσέχοντας το βλακώδες λεξιλόγιο των τέκνων μας. Επιτέλους, όποιοs βρίζει ή χρησιμοποιεί την πάνδημη και πολυμορφική λέξη «ΜΑΛΑΚΑΣ» πάνω από εκατό φορές την ημέρα να το μπουκώνουμε με «κόκκινο πιπέρι εξόχως καυτερό», όπως τον καιρό της εξαίρετης φτώχειας μας.
  Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα κουλά μας σε δουλειές που σήμερα δίνουμε του κόσμου τα λεφτά, όπως μεταποίηση ρούχων, αλλαγές γιακάδων στα πουκάμισα, καρικώματα στις κάλτσες, υδραυλικές και σχετικές εργασίες.
  Να απαγορευτεί διά ροπάλου το γκαζόν που για μας τους πρώην φτωχούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Στη θέση του να φυτευτούν λαχανικά ή και οπωροφόρα για να μην καλοσυνηθίζουμε την κάστα των μανάβηδων. Κάποτε ο μαϊντανός, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ήταν τα βασικά καλλωπιστικά των κήπων μας.
  Να επανακτήσουμε το κύρος μας, χρησιμοποιώντας βέργες κι ό,τι τέλος πάντων απαιτούσε ο βασικός σωφρονιστικός κώδικας τα χρόνια της περήφανης ανέχειας..

  Σταματήστε τις ψυχολογίες και τις παραφιλολογικές μπούρδες για τα «τραύματα» των παιδιών.

  Μόνο λύσεις γήινες και πρακτικές -χωρίς ενστάσεις από τον Ρομπέν της ευαισθησίας, τον ΣΥΡΙΖΑ- θα αποκαταστήσουν την τρέλα και το χάος που υπαινίσσονται οι στατιστικές.
  Να θυμηθούν οι Νεοέλληνες πως προέρχονται απ’ τον Μεγαλέξανδρο, από τον Μιλτιάδη, τον Αριστείδη και προφανώς απ’ τον… Αλκιβιάδη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βάλουν σε ενέργεια τον «δίκαιο θυμό» αν συμπέσουν με ληστές τραπεζών, περιπτέρων, σούπερ μάρκετ και κοσμηματοπωλείων. Κανένας δισταγμός. Τα παλιά χρόνια για ψύλλου πήδημα σε μπαγλάρωναν. Θυμήσου και κόψ’ τους τα χέρια ή και τα αχαμνά.
  Επιτέλους ας σταματήσουμε την ευρωπαϊκή μας ψυχοπάθεια.
  ΠΟΤΕ κανένας Ελληνας δεν έγινε σωστός Ευρωπαίος. Ούτε καν ο Αβραμόπουλος ούτε καν ο Σημίτης και άλλοι τέτοιοι που μου διαφεύγουν.
  Απ’ τον καιρό που σταματήσαμε να θυμώνουμε σωστά, την πατήσαμε.
  Σταματήστε το «ντόπινγκ» με το τσουλαριό των λαϊκών ασματομούλαρων. ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ, κύριοι καναλάρχες της πλάκας; Δεν είναι καιρός να ξεβρωμίσει ο τόπος απ’ τους εκφραστές του τραγουδιστικού Κάμα Σούτρα; ΠΟΙΟΣ θα μαζέψει τις ελιές στα περιβόλια όταν ο κάθε πικραμένος ονειρεύεται να γίνει αφίσα στη Συγγρού; ΠΟΙΟΣ θα καθαρίσει τη Συγγρού απ’ το αίσχος της καψουρικής ταπετσαρίας, κύριοι δήμαρχοι; Οι τραβεστί;
  Μη φοβάστε τη φτώχεια. Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων .
  Θυμηθείτε την ευλογία του ελαιόλαδου, της Xιώτικης Mαστίχας, της κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών. Λάδι, χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας .
  Το ξέρω πως είναι ζόρι να κόψουμε το σούσι απότομα, όμως ήρθε ο καιρός να αναβιώσουμε την όπερα της πεντάρας, της δεκάρας και των άλλων χρηστικών μας αξεσουάρ.
  Μια δοκιμή νομίζω πως θα μας πείσει…

  ..Γραμμενο απο τον φιλο Σωτηρη εκει στα ξενα…

  Σχόλιο από Observer | 13/03/2010 | Απάντηση

  • Τέτοιες σκέψεις δεν ήταν δυνατόν να αφεθούν στη σκιά ενός άρθρου… ως απλό σχόλιο… Τέτοιες σκέψεις πρέπει να βγαίνουν στο φως, γιατί εκφράζουν, πιστεύω, πολλούς από εμάς.
   Εμάς, τους νοσταλγούς της γνήσιας ανθρωπιάς και όχι της εικονικής πραγματικότητας.

   Σχόλιο από Alkimos | 13/03/2010 | Απάντηση

 3. […] αφορμή το άρθρο του Κ. Μελετόπουλου κάποιες σκόρπιες […]

  Πίνγκμπακ από Επιτέλους… φτωχοί! « Alkimos archive | 13/03/2010 | Απάντηση

 4. Ετσι ειναι φιλε Αλκιμε.
  Εκεινα τα χρονια, τα παιδικα μας,γιατι οταν τα φερνω στην μνημη μου ειναι τυλιγμενα σ ενα φως?
  Θαρρεις ο ουρανος σαν να ηταν πιο κοντα στη γη..
  ..και οι ανθρωποι.. ποσο αλλιωτικοι μου φαινοταν..

  Σχόλιο από Observer | 13/03/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s