Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Πολύ κακό για το τίποτα…

Η μουδιασμένη αντίδραση των γερμανών στον λίβελο των ελληνικών δημοσιευμάτων, φανερώνει, την αδύνατη πλευρά της, που είναι: η ηθική παρακμή (*).

Οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται!

Η λαϊκίστικη, σχεδόν πεζοδρομιακή συμπεριφορά του συντηρητικού Focus, αποδεικνύεται τελικά πως δεν αποτελεί, παρά ένα από τα συμπτώματα κοινωνικής παρακμής της χώρας του Γκαίτε και του Σίλλερ. Όλα δείχνουν, πως η ευγενική, πολιτισμένη πλευρά αυτής της χώρας, έχει υποχωρήσει τελικά, μπροστά στην ισοπεδωτική εγωπάθεια, αμορφωσιά και οπισθοδρομικότητα  των τοπικών «χούλιγκαν», που δείχνει να κυριαρχούν στο χώρο…

Αυτό είναι επίσης το λάθος που κάνουν πολλοί, καθώς αξιολογούν τους γερμανούς. Συγχέουν την «ήρα» με το «στάρι». Έχω επανειλημμένα τονίσει, πως υπήρξαν – και υπάρχουν-  σπουδαίοι άνθρωποι στην Γερμανία, που αποτελούν κεφάλαιο για την ανθρωπότητα, αλλά το δυστύχημα είναι, πως η «ήρα» ανάμεσά τους κυριαρχεί!

Αυτοί είναι άτομα εγωκεντρικά, χαμηλού πολιτιστικού επιπέδου -ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλους σχεδόν τους λαούς, ακόμα και στην Ελλάδα- που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ισχύ της χώρας, επιδιώκουν να βγουν μπροστά, με τα γνωστά σε όλους χαρακτηριστικά του φασισμού. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη πραγματικότητα, διότι οι «κεφαλές» αυτής της τάξης, γνωρίζουν πολύ καλά να ελίσσονται και να καμουφλάρονται, βγάζοντας πάντα μπροστά την αξιοπρεπή τάξη των γερμανών, οι οποίοι όμως …«αγρόν ηγόρασαν».

Το Focus, που όλα δείχνουν ότι βρίσκεται στα χέρια αυτής της τάξης, είναι αλήθεια, ότι αιφνιδίασε την αξιοπρεπή πλευρά της Γερμανίας, με τον ίδιο τρόπο που αιφνιδίασε και εμάς, αλλά οι περί των οποίων ο λόγος, κρατούν πολύ γερά τα ινία της χώρας στα χέρια, γι αυτό και αυτή η χλιαρή αντίδραση…

Εξακολουθώ να ελπίζω, πως θα δοθεί η ευκαιρία στους ΑΞΙΟΥΣ αυτής της χώρας (βλέπε για παράδειγμα εδώ) να προλάβουν τον κατήφορο στον οποίο οδηγούνται, που θα τους προκαλέσει σίγουρα μεγαλύτερα δεινά απ’ ότι οι δύο προηγούμενες φορές.

____
.

(*) Η «ηθική» που έχει επικρατήσει στη Γερμανία, είναι το ναζιστικό σλόγκαν: «Arbeit macht frei» (η εργασία απελευθερώνει), που σημαίνει, σήμερα: «όταν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος κάνεις ό,τι θέλεις…».
.
Η οικονομική πρόοδος, όμως, όπως επίσης η πειθαρχία και ο κομφορμισμός, δεν είναι οπωσδήποτε αποδείξεις εσωτερικής ομορφιάς και ανθρωπισμού. Φανερώνουν απλά, γι αυτόν που τα έχει, πρακτική αντίληψη, που έχει να κάνει ποιο πολύ με το ένστικτο αυτοσυντήρησης που από μόνο του όμως δεν αρκεί για μια ισορροπημένη συμβίωση. Στα δύσκολα φαίνεται ο πολιτισμός…
.
Ο Χάινριχ Μπελ, συγγραφέας του «Ομαδικού πορτρέτου με μια κυρία», του «Κλόουν» και της «Χαμένης τιμής της Κατερίνας Μπλουμ» προσφέρει την πληρέστερη και ακριβέστερη εικόνα της πατρίδας του, της σύγχρονης Γερμανίας. Όσοι διάβασαν τη «Χαμένη τιμή της Κατερίνας Μπλουμ» δεν θα ξεχάσουν τη με χειρουργική ακρίβεια – και με τη μέθοδο του ρεπορτάζ – περιγραφή και ανάλυση των μεθόδων με τις οποίες τα ΜΜΕ μπορούν να καταστρέψουν ένα άτομο (ή μια ολόκληρη χώρα) και να το οδηγήσουν σε ακραίες πράξεις..   

.

25/02/2010 - Posted by | Κοινωνικά | , , , , , ,

1 σχόλιο »

  1. Οι μάσκες πέφτουν (βλέπε εδώ)! Το καμουφλάρισμα των γερμανών ξέφτισε. Καιρός να ξυπνήσουμε επιτέλους και να καταλάβουμε πως «όποιος έχει τέτοιους φίλους τι τους θέλει τους εχθρούς». Για να καταλάβουμε επίσης ποιοι κάνουν στη πραγματικότητα πλάτες σε Τούρκους και Σκοπιανούς…

    Σχόλιο από Alkimos | 27/02/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s