Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Μήπως η επίθεση στο Ευρώ έχει στόχο τον «άξονα» Βερολίνου-Μόσχας-Τεχεράνης?

Γράφει ο Observer

Η πολιτική σκακιέρα έχει στηθεί και όλα δείχνουν πως το νέο γεωπολιτικό «παιχνίδι» βρίσκεται δυναμικά σε εξέλιξη.

Αυτές οι …νέες κατευθύνσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα.

Το Ιράν αποκτά οσονούπω το «χρυσό κουφέτο» και απ’ ότι φαίνεται δύσκολα θα το αποτρέψουν. Προσπάθησαν επανειλημμένως, με την εσωτερική επανάσταση, να ανατρέψουν το καθεστώς, που απ’ ότι όμως φαίνεται καλά κρατεί. Η εσωτερική επανάσταση είναι ο μοναδικός τρόπος για αλλαγή στο Ιράν. Στρατιωτική επέμβαση απλά θα άνοιγε την πόρτα του τρελοκομείου.

Ο χρόνος τρέχει γρήγορα για τους Αμερικανούς και πιέζει για λύσεις

Η πρόσφατη απόφαση για εγκατάσταση συστοιχιών Πατριοτ στις όμορες χώρες, συνηγορεί, ότι το σενάριο των επεμβάσεων ξεθωριάζει, και αναζητούν άλλους αποτρεπτικούς, αμυντικούς συνδυασμούς. Παρ’ όλα αυτά αν το Ιράν γίνει πυρηνική χώρα, ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος.

Η Καθημερινή ανατολή του Ήλιου δεν θα είναι πια δεδομένη για το Ισραήλ και τους πολίτες του.

Έχουν λοιπόν πρόβλημα. Μεγάλο πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χώρια ότι μπορούν να κάνουν εξαγωγή τεχνογνωσίας και σε άλλες χώρες του …Αλλάχ.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και η δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι. Πυραύλους αναζητούσε, ιρανικούς πυραύλους, να εγκατασταθούν εκτός του Ιράν.

Το Ισραήλ αισθάνεται την πίεση της αναβαθμισμένης Χαμάς και προσπαθεί να την εντοπίσει με καθημερινές πτήσεις μαχητικών πάνω από τον Λίβανο, πτήσεις που ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό της χώρας να κάνει δήλωση για φόβο ανάφλεξης.

Οι σχέσεις Δαμασκού-Τελ Αβίβ στο Ναδίρ με εκατέρωθεν απειλές και εκβιασμούς.

Ο χρόνος τρέχει και φαίνεται και από το γεγονός της προσπάθειας εξομάλυνσης των σχέσεων Ουάσιγκτον-Δαμασκού, που σκοπό έχει να απομονώσει το Ιράν. Το ιρανικό πρόβλημα είναι μέγιστο, το παιχνίδι έχει στηθεί, οι παίχτες έκαναν τις επιλογές τους και παίρνουν τις θέσεις τους (Βλ. Τουρκία).

Η επιδείνωση των σχέσεων Άγκυρας Τελ Αβίβ θεωρώ ότι είναι ουσιαστική, και όχι για το θεαθήναι. Ο μεγαλοϊδεατισμός της φίλης και συμμάχου, συνεπικουρούμενος από την έγκριση και αποδοχή της Ουάσιγκτον, σαν περιφερειακή δύναμη, έχει εγκαταλείψει το καμαρίνι και οδεύει προς την σκηνή.

Κάπου εδώ παίρνει η μπάλα και εμάς, αν η Άγκυρα ζητήσει, για τις υπηρεσίες της, ανταλλάγματα. Στατιστικά είναι βέβαιο ότι θα το κάνει. Οι τούρκοι λειτουργούν σχεδόν πάντα εκ του ασφαλούς. Θα τολμήσουν το οτιδήποτε όταν είναι σίγουροι ότι θα το πάρουν με το λιγότερο κόστος.

Εδώ δένει το γλυκό με τον petit george, την παρέα του, και την σημερινή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Πατρίδας.

Προφανώς οι Γερμανοί [ως ηγέτιδα δύναμη της ζώνης του Ευρώ] έχουν κάνει τις επιλογές τους

.

19/02/2010 - Posted by | Politic | , , , , , , , ,

12 Σχόλια »

 1. *αναβαθμισμένο – διορθώσεις

  Τον άξονα , Βερολίνου (ΕΕ) , Μόσχας ,Ελλάδας –Τουρκίας- Ισραήλ.

  Ανησυχούν βεβαία και για την Τουρκιά το Ισραήλ αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό προς το παρών στο μέλλον με τα πυρηνικά της Γείτονος (βλ κόντρα του Ισραήλ με Τουρκιά ).

  Το Ισραήλ εξελίσσετε ραγδαία σε περιφερική Δύναμη και αυτό Φοβίζει Όλους .

  Ακόμα περισσότερο φοβίζει το φλερτ Ελλάδας Ισραήλ .
  Καταλαβαίνεται τις επίπτωσης στην παγκόσμια σκακιέρα σε ένα τέτοιο φλερτ να καταλήξει σε δεσμό .
  Ξεχάστε την Τεχεράνη , τελείωσε αυτός ο άξονας , Δημιουργείτε Νέος και αυτό θέλουν να Ανακόψουν οι Άγγλο Σάξονες .

  Το χτύπημα κάτω από την Μέση στο Ισραήλ της Λέσχης Bilderbergsμετά το φιάσκο στο Dubai (εκτέλεσης της Bilderbergs στη Σύρια Ιορδανία Μ. Ανατολή) και στο ότι Το τελευταίο ενδέχεται να εξελίχθη σε περιφερειακή δύναμη .

  Βλέπε και την κόντρα Μασάντ – Αμερικανών στην Κρήτη με το φιάσκο της Συναγωγής .

  Δεν είναι τυχαίο το Μίσος των Άγγλων από τότε που ανέλαβε ο Λίμπερμαν (ακροδεξιός με μεγάλη παράδοση στην Ρωσία ) η Αμερική καταρρέει εκ τον Εσω οι Εβραίοι Επιστρέφουν στην Μεσόγειο στο Ισραήλ .

  Αντιλαμβάνεστε όλοι νομίζω μετά από αυτό το τι παίζεται και γιατί λύσσαξαν στην wall street .

  Σχόλιο από Ανταποκριτής | 19/02/2010 | Απάντηση

  • Βάλε σε τάξη τις σκέψεις σου φίλε μου και δες τα πράγματα ποιο ψύχραιμα. Άλλο πράγμα είναι η φαντασία και κάτι τελείως διαφορετικό είναι η πραγματικότητα.

   Σχόλιο από Alkimos | 20/02/2010 | Απάντηση

 2. Ότι παίζεται το Παιχνίδι, δεν έχω αμφιβολία, αλλά είμαι πολυ κοινός θνητός για να το πιάνω σε όλο του το μεγαλείο. Το ισχυρό ευρώ δεν βοηθάει τον Γερμανό εξαγωγές, αλλά βοηθάει την δοαλαριακή εισαγωγή πετρεαλαίου στην Ευρώπη, βοηθάει με «σκληρό» νόμισμα την Ρωσία, άρα λογικό το ερώτημα…

  Κόντρα Ισραήλ Αμερικής; χμμμ… Εχει υπάρξει στο παρελθόν, στα χαρτιά τουλάχιστον… Κόντρα και στην Κρήτη;

  Κύριε Ανταποκριτή, χωρίς να ξέρω τι έγινε στην Κρήτη, το φιδίσιο μυαλό μου μάλλον Τούρκους βλέπει στο φιάσκο της Κρήτης…

  Σχόλιο από ammodytes vipera meridionali | 20/02/2010 | Απάντηση

 3. Σε θέματα που ίσως βασιλεύει η παραπληροφόρηση, ίσως υποτιμουμε ότι στην Oceania, Αγγλία και ΗΠΑ δεν έχουν πάντα τα ίδια συμφέροντα…

  http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/concoughlin/7268639/The-murder-of-al-Mabhouh-is-an-insult-to-our-intelligence.html

  Αν υπάρχει άξονας Βερολίνου Μόσχας Τεχεράνης, σήμερα, νάτον ο επόμενος πόλεμος που θα μας …βγάλει από την ύφεση

  Σχόλιο από ammodytes vipera meridionali | 20/02/2010 | Απάντηση

  • Αν θέλεις τη γνώμη μου, πόλεμος δεν θα γίνει, διότι όλοι γνωρίζουν, πως ένας πόλεμος σήμερα δεν θα άφηνε επιζώντες… Το ποιο πιθανό σενάριο είναι, η ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Όχι όμως με τα γνωστά πρότυπα!

   Το σιδηρούν παραπέτασμα επιστρέφει, όχι για να διαχωρίσει τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα αυτή τη φορά, αλλά ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΑΞΗ από ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ.

   Κάτι είχε μυριστεί ο Όργουελ…

   Σχόλιο από Alkimos | 20/02/2010 | Απάντηση

 4. Άλκιμε καλησπέρα. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου, σε διαβάζω και σε παρακολουθώ σαν απλή αναγνώστρια απο τότε που είχες πρωτοανοίξει το μπλογκ σου και το είχες και με άλλη εμφάνιση απο την τωρινή. Μετά απο πάρα πολύ καιρό δικαιώνεσαι γιατί αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήσουν απο τους πρώτους που είχες εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις ειδικά για τις γερμανικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας. Εύχομαι καλή συνέχεια, θα σε διαβάζω και θα σε παρακολουθώ πάντα, σε έβαλα στην λίστα με τα ιστολόγια μου.

  Σχόλιο από Πολίτης της Μπανανίας | 20/02/2010 | Απάντηση

  • Νάσαι καλά! Είναι ξέρεις παρήγορο να μαθαίνεις πως έχεις συνοδοιπόρους στο δύσκολο ταξίδι της αλήθειας…

   Σχόλιο από Alkimos | 20/02/2010 | Απάντηση

   • Σε καταλαβαίνω πολύ καλά.

    Και γι αυτό και ήθελα να σου πω κάποια πράγματα, γιατί όντως ξέρω απο πρώτο χέρι οτι το πληκτρολόγιο είναι μοναχικό και δύσκολο μερικές φορές, και όντως λίγο κουράγιο δίνει πάντα την δύναμη για την συνέχεια.

    Σχόλιο από Πολίτης της Μπανανίας | 21/02/2010 | Απάντηση

 5. […] Μήπως η επίθεση στο Ευρώ έχει στόχο τον «άξονα» Βερολί… […]

  Πίνγκμπακ από Προς ποια κατεύθυνση κινείται ο «Σαακασβίλι των Βαλκανίων»; « Alkimos archive | 30/08/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s