Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο

Aντιδράσεις αξιωματικών στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί «Απώλειας της εθνικής κυριαρχίας»

Πρωτόγνωρες αντιδράσεις από αξιωματικούς και των τριών Κλάδων και όλων των βαθμίδων καταγράφονται μετά την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για «μειωμένη εθνική κυριαρχία, λόγω κακού χειρισμού των οικονομικών μας». Η συγκεκριμένη δήλωση – «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι τις κυριαρχίας μας» – δημιούργησε κύμα διαμαρτυριών μεταξύ των ένστολων το οποίο δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά στο παρελθόν με εξαίρεση την περίπτωση  των … Ιμίων, όταν επιχειρήθηκε να φορτωθεί στους αξιωματικούς το φιάσκο της επιχείρησης.

«Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο και εμείς δεν έχουμε χάσει κανένα πόλεμο. Αν νομίζει ότι έχει ηττηθεί αυτός είναι δικός του λογαριασμός, όχι όμως της Ελλάδας» ήταν η πιο αιχμηρή δήλωση που καταγράψαμε από ανώτερο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί σε μονάδα των συνόρων.

Εξίσου αιχμηρή ήταν και η άποψη έτερου, ιπτάμενου αξιωματικού της Π.Α.: «Υπεύθυνοι για την διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας είμαστε εμείς που πολεμάμε καθημερινά στον ουρανό με τους απέναντι εισβολείς. Εμείς κερδίζουμε σχεδόν όλες τις μάχες. Αν κάποιοι άλλοι χάνουν μάχες στο χρηματιστήριο ή στα ομόλογα ή έχουν κλέψει τόσα λεφτά και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής αυτό είναι δικό τους θέμα όχι της Ελλάδας και σίγουρα δεν έχει σχέση με την εθνική μας κυριαρχία».

Ακόμα και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α.Σαμαράς που εμφανίζει  ιδιαίτερα συναινετικό πνεύμα έναντι της κυβέρνησης με αφορμή την δήλωση αυτή κάλεσε τον πρωθυπουργό «να είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που λέει περί εθνικής κυριαρχίας»

Για πρώτη φορά το κλίμα που καταγράφεται μεταξύ των αξιωματικών είναι τόσο «βαρύ» για μιά κυβέρνηση τεσσάρων μηνών. Και βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τις δηλώσεις Παπανδρέου. Η κυβερνητική μεθόδευση για αύξηση των ορίων ηλικίας και περικοπή επιδομάτων, οδοιπορικών κλπ. από έναν κλάδο ο οποίος όχι απλώς αμοίβεται πενιχρά σε σχέση με αυτό που προσφέρει, αλλά δεν συγκρίνονται οι όροι και οι συνθήκες εργασίας με κανένα άλλο επάγγελμα, έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πολεμικό Ναυτικό πριν από πέντε ημέρες τέθηκε θέμα παραίτησης του Α/ΓΕΝ Γιώργου Καραμαλίκη καθώς το Ναυτικό Νοσοκομείο για πρώτη φορά εντάχθηκε στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ (!) ενώ οριακά ανταποκρίνεται στις νυν υποχρεώσεις του έναντι των δικαιούχων! Η παραίτηση απετράπη κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος δεν θέλησε λίγες ημέρες πριν από την βέβαιη αποστρατεία του να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα.

Η χθεσινή απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την τελετή ένταξης των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA στα Μέγαρα, δεν ήταν μία απλή «παράλειψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», ήταν μία εσκεμμένη ενέργεια από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας η οποία πλέον βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με το προσωπικό των Ε.Δ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο που περικλείει αυτή η δυσαρέσκεια και επιχειρεί να καθυστερήσει ή να βελτιώσει τις τελικές ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό στο μέτρο του δυνατού. Διότι δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί λόγω της φύσεως του επαγγέλματος η δυσαρέσκεια των αξιωματικών να «βράζει» υπογείως, αλλά ο υπόγειος «βρασμός» είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν που εκτονώνεται…

Πηγή: "defencenet.gr"
.

.

13/02/2010 - Posted by | Politic | , , ,

6 Σχόλια »

 1. Ισως ο ΓΑΠ προαναγγέλει μελούμενα ή υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, για να μπορεί να πει «σας τα έλεγα εγώ, δικαιώθηκα».

  Πως μπορεί το καθίκι να μιλάει για «εθνική κυριαρχία» όταν ο κάθε βλάκας βλέπει ότι φτιάχνει εν δυνάμει αλβανικές ή μουσουλμανικές νεομειονότητες;

  Σχόλιο από ammodytes | 13/02/2010 | Απάντηση

  • Ρίξε μια ματιά στο link της εικόνας, στο κάτω μέρος του άρθρου…

   Η ιστορία τείνει να επαναλαμβάνεται, μερικές φορές ως φάρσα (όπως έλεγε ο Μάρξ) και άλλοτε κάνει απλά …κύκλους, θα έλεγα εγώ!

   Σχόλιο από Alkimos | 13/02/2010 | Απάντηση

 2. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και το επιτελείο του ειναι ανεπαρκές
  και επικινδυνο να διαχειριστή την συμφορά την οποία προκαλεσε η ΝΔ και το προκάτοχο κομμα ΠΑΣΟΚ.
  Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι οι οποίοι επι δεκαετίες τούς
  εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός τις τύχες του. καταχρέωσαν την χώρα και τώρα ως αυτόκλητοι σωτήρες καλούντε να μας
  σώσουν. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος παρέδωσε γήν και ύδωρ
  στούς Γερμανούς, όταν ο φερόμενος ως φασίστας ΜΕΤΑΞΆΣ
  αντέταξε το ηρωικο όχι. τώρα λενε τό υποτακτικό YES, JIAVOL.
  Aυτοί μας αξίζουν, αφού επιμένομε και τούς επιλεγομε.

  Σχόλιο από georgios | 13/02/2010 | Απάντηση

 3. […] Αλκιμος You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. […]

  Πίνγκμπακ από Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο | Lavraki.gr | 13/02/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s