Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Οι Έλληνες…πρωτοπόροι!

Η Ελλάδα είναι στη πραγματικότητα μια μικρογραφία του κόσμου, γενικά: Διαφθορά, νεποτισμός, κυριαρχία μιας συγκριτικά μικρής ελίτ καιροσκόπων, απληστία, παρακμή… Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου κόσμου.

Το ότι στην Ελλάδα τα χαρακτηριστικά αυτά φανερώνονται ποιο έντονα και σε μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είναι χειρότεροι από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σημαίνει αντίθετα ότι είμαστε ποιο …ρεαλιστές!

Ο Έλληνας δεν παραμυθιάζεται. Έχει πάρει χαμπάρι το διεθνές μπάχαλο και έχει επιδοθεί με ζήλο στο πλιάτσικο, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τις έμφυτες ικανότητες της επιδεξιότητας και της αντίληψης.  Σε αυτό το σημείο παρουσιάζεται για μια ακόμα φορά …πρωτοπόρος.

Leader… όπως θα έλεγαν οι αγγλόφωνοι.

Τι να του πεις του Έλληνα σήμερα, για να τον σταματήσεις; Να του μιλήσεις για «τετριμμένα» ιδανικά και για οράματα; Για τις υποχρεώσεις του μήπως απέναντι στη νέα γενιά, απέναντι στην κοινωνία και στο περιβάλλον; Αυτά τα έχει όλα…γραμμένα, κι αυτό, διότι πιστεύει πως είναι όλα «φούμαρα»!

Αυτή είναι η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και αν θα γλυτώσουμε τελικά τα χειρότερα, αυτό θα οφείλεται στο ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι ρομαντικοί και να έχουν, αυτό που λέμε ΟΡΑΜΑ.

Και αυτοί βρίσκονται, ως επί το πλείστον, εκτός ελληνικών συνόρων…

Το σλόγκαν που θα ταίριαζε σήμερα εδώ, είναι:

«Οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν τα φώτα στην ανθρωπότητα και οι σύγχρονοι τα ζητούν τώρα πίσω!»

.

01/02/2010 - Posted by | Πρόσωπα | , , , ,

2 Σχόλια »

 1. Πράγματι η ανάρτηση περιέχει μια σημαντική διαπίστωση. Η Ελλάς προηγείται στην παγκόσμια παρακμή, για αυτό και θα προηγηθεί αυτή μελλοντικά στον αγώνα να καταργηθεί η παρακμή και να αποκατασταθεί η ευταξία του πολιτισμού και του Ανθρώπου.
  Οι πρωτεργάτες της πορείας βρίσκονται παντού, διότι η Ελλάς δεν έχει σύνορα. Σημαντικότατος και πρωταρχικός είναι όμως ο ρόλος και των ευρισκόμενων εντός Ελλαδικού κράτους και Κύπρου. Εδώ δεν υφίστανται διαφοροποιήσεις.

  Σχόλιο από Μποτίλια στο πέλαγος | 03/02/2010 | Απάντηση

  • Η χαρακτηριστική αισιοδοξία Έλληνα που ζει εκτός συνόρων!
   Γιάσου φίλε «Mποτίλια». Ο δρόμος της σωτηρίας του ελληνισμού (όχι από εθνικιστικής πλευράς αλλά από πολιτιστικής και κοινωνικής) περνάει μέσα από την αλλαγή νοοτροπίας. Αν δεν αλλάξουν οι «ελληναράδες» (που ζουν κυρίως εντός συνόρων) νοοτροπία, τότε τίποτα δεν μας σώζει. Η παλληκαριά, ο ιδεαλισμός και ο πατριωτισμός δεν αρκούν στο πεδίο της σύγχρονης «μάχης». Όσο επικρατεί το μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορείς να συστρατεύσεις τα «παλικάρια» σε κοινό μέτωπο. Ο «εχθρός» σήμερα δεν είναι άλλος από την κακή νοοτροπία του Έλληνα. Αν πιστεύεις ότι έχεις τα μέσα να την αλλάξεις αυτή, τότε ναι… τότε μπορεί να πετύχει αυτό που ισχυρίζεσαι. Είναι οξύμωρο όμως και ουτοπικό να περιμένεις, ότι το χάος -ως παράγοντας δράσης- θα καταφέρει ποτέ να δημιουργήσει ευταξία. Και δυστυχώς, η ποιο κατάλληλη λέξη που μπορεί να περιγράψει τον σύγχρονο ελληνισμό είναι η λέξη: ΧΑΟΣ!!!

   Σχόλιο από Alkimos | 03/02/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s