Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Ο «χειμώνας» έρχεται βαρύς!

Καθώς οι εκατό ημέρες «πίστωσης» για την νέα Κυβέρνηση τελειώνουν, τα «σύννεφα» της οδυνηρής πραγματικότητας πυκνώνουν.

Μετά από μια σχετικά μακρά σιωπή, επανέρχομαι, για να παραπέμψω απλά σε ένα άρθρο που έπεσε στην αντίληψή μου, το οποίο παρουσιάζει ανάγλυφα την σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Το άρθρο αυτό φανερώνει την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τη διαχρονική πορεία που μας οδήγησε ως εδώ.

Η σιωπή μου όλον αυτό τον καιρό οφείλεται, στο ότι έχουν ξεπεταχτεί στο μεταξύ τόσες «φωνές» στο διαδίκτυο, που λίγο ή πολύ καλύπτουν όλο το φάσμα της ειδησεογραφίας αλλά και της σχετικά αντικειμενικής ανάλυσης. Αν κάποιος έχει την ικανότητα αξιολόγησης, τότε είναι εύκολο σήμερα να πάρει της πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Παρακολουθώντας κανείς –με την απαραίτητη πάντα προσοχή- τα όσα καταγράφονται στα αρκετά αξιόλογα ιστολογία, θα μπορούσε να μιλήσει για μια επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης. Ζούμε στον καιρό της πραγματικής ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ.

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα παραμείνει αυτό ακόμα ανεξέλεγκτο και πραγματικά εκτός χειραγώγησης, αλλά σημασία έχει ότι σήμερα είναι εδώ, και ο καθένας που αναζητά την αλήθεια μπορεί να την βρει.

Σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν ήξερε, ότι παρασύρθηκε από την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ ή άλλων «καλοθελητών». Σήμερα ο καθένας μπορεί να ξέρει, αρκεί να ψάξει.

Αυτό όμως σημαίνει, πως ο καθένας φέρει σήμερα ΑΚΕΡΑΙΑ τις ευθύνες των επιλογών του. Αυτή είναι η φυσική συνέπεια της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Αυτό θα είχε προφανώς στο νου του ο Ανδρέας Κάλβος όταν έγραφε: «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία».

Η Ελευθερία απαιτεί ωριμότητα, ευθύνη και καλή διαχείριση, διότι αν αυτά δεν υπάρχουν τότε εύκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος πάλι «δέσμιος».

Βλέποντας λοιπόν ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που εκφράζουν λίγο ή πολύ και τις δικές μου απόψεις, σκέφτηκα να παραμείνω εγώ σιωπηλός. Τώρα όμως, που έπεσε στην αντίληψή μου το άρθρο του «Επίκουρου», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελλάς (Ελλήνων;)», σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που παραθέτει, διότι πιστεύω ότι πρέπει να τα γνωρίζει αυτά ο κάθε Έλληνας.

Συνιστώ το άρθρο σε όλους ανεπιφύλακτα: «Ελλάς (Ελλήνων;)».

.

09/12/2009 - Posted by | Οικονομία | , , , , , , , ,

9 Σχόλια »

 1. […] πιστεύω ότι πρέπει να τα γνωρίζει αυτά ο κάθε Έλληνας.Αλκιμος var addthis_pub = 'stinfora'; var addthis_language = 'en';var addthis_options = 'email, […]

  Πίνγκμπακ από Ο «χειμώνας» έρχεται βαρύς! | StinFora.com | 10/12/2009 | Απάντηση

 2. […] Βλέποντας λοιπόν ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που εκφράζουν λίγο ή πολύ και τις δικές μου απόψεις, σκέφτηκα να παραμείνω εγώ σιωπηλός. Τώρα όμως, που έπεσε στην αντίληψή μου το άρθρο του «Επίκουρου», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ελλάς (Ελλήνων;)», σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που παραθέτει, διότι πιστεύω ότι πρέπει να τα γνωρίζει αυτά ο κάθε Έλληνας.Αλκιμος […]

  Πίνγκμπακ από Ο «χειμώνας» έρχεται βαρύς! | Search Top Greek Blog | 11/12/2009 | Απάντηση

 3. Κάποιος μου έμαθε την λέξη «βαθύ κράτος» που και αυτό δεν γράφει πιά. Ναι, το διαδίκτυο μου επέτρεψε να το μυρίσω, να δω την σκιά του, και, ίσως, οργιζόμενος, να αντιδράσω. Νομίζω η επικοινωνία είναι ανοιχτή, γιατί σε αυτό που έρχεται (δηλαδή η μείωση του συνολικού μέσου βιωτικού επιπέδου) είναι ψευδαίσθηση εκτόνωσης. Κάτι σαν τους θεατές στον Ιππόδρομο.

  Σχόλιο από ammodytes | 13/12/2009 | Απάντηση

 4. καλή η παραπομπή… Θεωρώ ωστόσο ότι η χούντα ήταν η έκφραση οικονομικού αδιεξόδου, το τέλος ενός κύκλου. Τα γραφήματα και η αρχή της περίόδου Μητσοτάκη λένε πως άρχισε το τέλος του ελληνικού κεφαλαίου, αν και ο πρώτος αμαρτωλός ήταν ο ΚΚ ο Α με την Εμπορική (χωρίς να ξέρω ντεσού, άλλα από τα προσωπικά κουτσομπολιά)

  Σχόλιο από ammodytes | 13/12/2009 | Απάντηση

 5. Οι καταστάσεις που ζούμε στη χώρα μας δεν αποτελούν πρωτοτυπία. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του δυτικού κόσμου, με τις ανάλογες επιρροές στο υπόλοιπο του πλανήτη, συμβαίνουν κοσμογονικές ανατροπές… Αυτές οι ανατροπές είναι που φέρνουν στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα, παντού. Ζούμε ιστορικές στιγμές και πιστεύω ότι σύντομα θα βιώσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Αυτοί που έχουν μια ποιο ευρύτερη οπτική, λόγο θέσης στο Σύστημα, προετοιμάζονται πυρετωδώς, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης. Ένα από τα ποιο βασικά τους προβλήματα είναι οι λαϊκές μάζες. Φοβούνται την οργή του κόσμου, τις μαζικές εξεγέρσεις. Εύχομαι να μη τους δοθεί η ευκαιρία να εξοντώσουν τον μισό πληθυσμό (τουλάχιστον) της γης, όπως εικάζεται από ορισμένους κύκλους.
  Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση μυωπικά και να ανοίξουμε τους ορίζοντες αντίληψης. Η μιζέρια και ο κανιβαλισμός που μας διακρίνει ως λαό μπορεί να αποβεί μοιραίος στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία. Πρέπει να καταφέρουμε επιτέλους να δούμε τον τόπο μας ως μια γειτονιά του κόσμου, όπως είναι πραγματικά, και όχι ως το …κέντρο τους σύμπαντος!

  Σχόλιο από Alkimos | 13/12/2009 | Απάντηση

 6. Χρονια Πολλά

  Σχόλιο από skeptiki | 24/12/2009 | Απάντηση

 7. άλκιμε, καλά Χριστούγεννα

  Σχόλιο από ammodytes vipera meridionalis | 24/12/2009 | Απάντηση

 8. It’ s the first time I have heard that in Macedonia, obits are an unusual observe. You have wonderfully written the post. I have liked your way of writing this. Thanks for sharing this.

  Σχόλιο από free magazine | 20/08/2010 | Απάντηση

 9. Ooh shoot i just wrote a big comment and as soon as i hit reply it came up blank! Please tell me it worked correct? I dont want to submit it again if i don’ t have to! Possibly the weblog glitced out or i am an idiot, the second option doesnt surprise me lol. thanks for a great blog!Terrific function! This is the kind of information that ought to be shared close to the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher!

  Σχόλιο από dvd complete | 20/08/2010 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s