Alkimos archive

…ας πούμε επιτέλους αλήθειες!

Τι οδήγησε στη συντριπτική ήττα του Κώστα Καραμανλή;

Η υπόθεση Καραμανλή φανερώνει τα τρωτά σημεία του «συστήματος».

Τα είκοσι χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την χώρα στην απόλυτη διαφθορά καθώς ανοίχτηκε ο ασκός του Αιόλου, που είναι, τα κατώτερα ένστικτα του νεοέλληνα. Η σήψη είχε φτάσει να είναι ορατή σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας. Ο δήθεν «εκσυγχρονισμός» αποδείχθηκε τελικά μάστιγα για την κοινωνική, πολιτισμική και εθνική συνοχή. Ο φιλότιμος και υπερήφανος Έλληνας έφτασε να αποτελεί  ένα κακέκτυπο της δυτικής υποκουλτούρας, ανακατεμένο με  ανατολίτικα κατάλοιπα  και οι όμορφες μελαχρινές Ελληνίδες μάνες άρχισαν να εξαφανίζονται, δίνοντας τη θέση τους σε κάποιες …ξανθιές καρικατούρες (τίποτα ενάντια στις γνήσιες ξανθιές, αλλά πιστεύω, πως ό,τι είναι πλασματικό αποτελεί καρικατούρα και όταν γίνεται μάλιστα μαζικά τότε φανερώνει ψύχωση).  Ο χώρος της επιστήμης και της τέχνης ισοπεδώθηκε από τον οδοστρωτήρα της αισχροκέρδειας και της μετριότητας. Η Ελλάδα, από κοιτίδα αξιοπρέπειας, πολιτισμού και λεβεντιάς, έφτασε να αποτελεί το χαμαιτυπείο της Ευρώπης, αφού οι περισσότεροι στο εξωτερικό έχουν ξεχάσει την Ακρόπολη και την Ολυμπία και έχουν κάνει προορισμό τους την Μύκονο και τα …Μάλια της Κρήτης. Η λεβεντομάνα Κρήτη έφτασε να γίνει μάλιστα γνωστή στην Ευρώπη και για έναν άλλο λόγο, για την εξαγωγή μυρωδάτης …φούντας!

Ποιος εχθρός θα κατάφερνε να φέρει μια ποιο αποτελεσματική παρακμή, άρα πτώση του ηθικού φρονήματος, που ήταν πάντα το ποιο ισχυρό οχυρό του Ελληνισμού;

Τα «παλικάρια», που οικειοποιήθηκαν την Εθνική Αντίσταση και την υπόθεση του Πολυτεχνείου, αντί να συμβάλουν στην βελτίωση της Ευρώπης, άνοιξαν αντίθετα την κερκόπορτα στο οχυρό του Ελληνισμού, αφήνοντας τη χώρα εκτεθειμένη στην εισβολή της μολυσματικής παρακμής της Δύσης.

Σ’ αυτή την κατάσταση παρέλαβε την χώρα ο …ρομαντικός πατριώτης Κώστας Καραμανλής. Την ώρα που η κοινωνική εξέγερση ήταν προ των πυλών. Ναι, κοινωνική εξέγερση, διότι η επίδραση από  το «μεθυστικό ποτό» του εκσυγχρονισμού είχε αρχίσει να περνάει στους ποιο σοβαρούς Έλληνες, οι οποίοι είχαν αρχίσει να αντιλαμβάνονται το πλιάτσικο και ήταν έτοιμοι τώρα να λυντσάρουν τους κλέφτες του Χρηματιστηρίου. Είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα Δημόσια Έργα και τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και κάπου είχαν κουραστεί με τα …τσιφτετέλια  στην παραλιακή, καθώς διαπίστωναν ότι η «ευημερία» τους ήταν μάλλον εικονική, ενώ κάποιοι πρώην ξυπόλυτοι έγιναν πολιτικοί και τώρα τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Αυτή ήταν μια έκρυθμη και επικίνδυνη κατάσταση, και οι σειρήνες του συστήματος είχαν πάρει φωτιά… κάτι έπρεπε να γίνει και μάλιστα ΑΜΕΣΑ!

Την λύση έδωσε ο φρέσκος αέρας του «σεμνά και ταπεινά», του ρομαντικού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εξάγγειλε τότε «μηδενική ανοχή και πάταξη της διαφθοράς». Το «σύστημα» είδε σ’ αυτόν, τον «πυροσβεστήρα», με τον οποίο θα έσβηνε –προσωρινά- την φωτιά της ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ.

Ποτέ δεν παραδίδεται όμως το σκήπτρο της εξουσίας εν λευκώ. Οι απαραίτητες συμφωνίες είχαν κλειστεί στο παρασκήνιο, οι εκατέρωθεν υποσχέσεις και δεσμεύσεις είχαν επίσης δοθεί και τα ανάλογα άτομα έπρεπε να καταλάβουν θέσεις κλειδιά, όπως και έγινε. Τα μέτρα ασφαλείας όμως του «συστήματος» επιβάλουν πέραν των θεμιτών και κάποια αθέμιτα μέτρα και αυτά είναι η μυστική παρακολούθηση των «οργάνων», ώστε να υπάρχει έλεγχος. ‘Όλα είχαν μελετηθεί και εφαρμοστεί …καλά. Τίποτα δεν φανέρωνε τότε αυτό που θα επακολουθούσε.

Ο έλεγχος της «εύρυθμης» κατάστασης του νέου κυβερνητικού σχήματος φράκαρε, έναν χρόνο περίπου μετά τις εκλογές του 2004, σε κάποιο πρόσωπο που λεγόταν Γιώργος Κορωνιάς.

Σας προκαλεί έκπληξη, έτσι δεν είναι;

Είναι γεγονός πως το όνομα του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε συνδεθεί από τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση, με τον αντίστροφο ακριβώς ρόλο, και εντούτοις. Ο άνθρωπος αυτός –χωρίς να επιχειρώ εδώ να τον ηρωοποιήσω- τολμά να εμφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2005 στο Μέγαρο Μαξίμου (ίσως από υπέρμετρη ματαιοδοξία, διότι πίστευε πως είχε πέσει ένας άσσος στα χέρια του) και φανερώνει στον Γιάννη Αγγέλου και τον Γιώργο Βουλγαράκη την «ανακάλυψή» του, που αφορούσε την υπόθεση των υποκλοπών…

Αυτή η συνάντηση απέβη μοιραία για τον τόπο, για τον Κώστα Καραμανλή και για την Νέα Δημοκρατία, και έφερε στην επιφάνεια την πραγματικότητα, που όλοι λίγο πολύ υποψιαζόμασταν: την χειραγώγηση της πολιτικής.

Το τι συνέβη μετά, είναι σε όλους γνωστό. Τα τσακάλια στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή «ξεσάλωσαν», μιας και είχαν απαλλαχτεί τώρα από την παρακολούθηση του Μεγάλου Αδερφού. Τα μυαλά του ίδιου του Κώστα Καραμανλή πήραν αέρα και άρχισε να βλέπει τον εαυτό του κάτι μεταξύ …Μέγα Αλέξανδρου και Ελευθέριου Βενιζέλου, ενώ οι επιτήδειοι που ήταν κοντά του, άρχισαν να φτιάχνουν …κομπόδεμα. Η ανικανότητα, η μετριότητα και η διαφθορά των λεγόμενων πολιτικών, έγινε τότε φανερή σε όλο της το μεγαλείο.

Στο παρασκήνιο όμως, τα «γεράκια», πέραν του Ατλαντικού, που είχαν χάσει στο μεταξύ τον έλεγχο, δεν άφησαν τα πράγματα έτσι, δεν παραιτήθηκαν. Ξεκίνησαν συστηματικά την αποδόμηση του «σωτήρα».

Όλα σχεδιάστηκαν καλά και …αποτελεσματικά. Τα έντεχνα σχεδιασμένα σκάνδαλα διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, το Σκοπιανό πρόβλημα φούντωσε,  οι «παρενοχλήσεις» των Τούρκων στο Αιγαίο εντάθηκαν, ο Ομπάμα αναβαθμίζει τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή και η Ελλάδα περιθωριοποιείται διεθνώς. Στην κυβέρνηση Καραμανλή επικρατεί ξαφνικά πανωλεθρία και ο ίδιος αρχίζει να βλέπει με λαχτάρα την πόρτα εξόδου. Από την άλλη, η εσωτερική προπαγάνδα των ΜΜΕ δίνει και παίρνει, ώστε να πειστεί ο λαός ότι …κινδυνεύει. Σε τέτοιο σημείο είναι μάλιστα αποτελεσματικοί, που κάνουν το 44% περίπου των Ελλήνων να ζητωκραυγάζει  σήμερα, ως νέο «σωτήρα», τον χθεσινό …Γιωργάκη.

Ίσως τα ανωτέρω να φαίνονται σε κάποιους ως παρατραβηγμένο «σενάριο», αλλά σας πληροφορώ, ότι δεν απέχουν  πολύ από την αλήθεια. Το μόνο που χρειάζεται για να το διαπιστώσει κανείς αυτό, είναι να αντιμετωπίσει την «πληροφόρηση» με σκεπτικισμό και να διασταυρώνει τις πληροφορίες, χωρίς να διστάζει να έρθει αντιμέτωπος ακόμα και με αυτά που κάποιοι χαρακτηρίζουν …συνομωσιολογίες. Ας μη ξεχνάμε, πως είναι δυνατόν να ανακαλύψει κάποιος θησαυρούς, ακόμα και ανάμεσα στα …σκουπίδια.

 Η σημερινή πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να παραβλεφθεί: Οι χθεσινοί διαφθορείς της ελληνικής κοινωνίας είναι πάλι εδώ, με «νωπή λαϊκή εντολή», ώστε να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε.

Οι πιθανότητες να δει η χώρα αυτή «άσπρη μέρα», είναι τώρα ποιο ελάχιστες απ΄ότι ποτέ.

Αν η ελπίδα που έκανε ο Ομπάμα να αναδυθεί στις καρδιές των ανθρώπων -όλου του πλανήτη- φτάνει να εξανεμίζεται πριν περάσει καν ένας χρόνος, η ελπίδα αυτών που πίστεψαν στον νέο «σωτήρα», στον τόπο μας, πολύ φοβάμαι, ότι θα εξανεμιστεί πριν ολοκληρωθούν καν οι περιβόητες «εκατό ημέρες».

ΣυμπέρασμαΗ πολιτική πνέει τα λοίσθια! Έχει αποτύχει παταγωδώς σε διεθνές επίπεδο και τα σχέδια της «Νέας Τάξης» έχουν πλέον ξεσκεπαστεί. Μολονότι όμως οι λαοί σήμερα λογικά ξέρουν, η διαφθορά έχει γίνει τρόπος ζωής, καθώς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ικανοποιήσουν τα όνειρα που τους ενέπνευσε το δυτικό μοντέλο «ευημερίας», μιας και βλέπουν να απομακρύνεται με βήμα ταχύ η πραγμάτωσή τους… Ο Έλληνας, στη μεγαλύτερη πλειοψηφία του, με κυρίαρχη τάση την επιδίωξη του εφήμερου κέρδους, δεν διστάζει να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον πρώτο τυχόντα που θα του υποσχεθεί έναν -ουτοπικό- παράδεισο. Το «Τέλος της Ιστορίας» του Φράνσις Φουκουγιάμα είναι εδώ, όχι όμως με τον τρόπο που αυτός το είδε μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, αλλά λόγω φθοράς της κάθε υγιούς ιδεολογίας και μετάλλαξής τους σε…κυνήγι του ανέμου!

***

Σχετικά άρθρα:
Ακμή και παρακμή του εκσυγχρονισμού
Στις υπηρεσίες των ΗΠΑ
Κύκλωμα υποκλοπών σε κινητά πολιτικών
Ο πόλεμος των υποκλοπών και το ελληνικό ECHELON
Από τον Μπερλινγκουέρ στον Γκίντενς

.

06/10/2009 - Posted by | Politic | , , , , ,

26 Σχόλια »

 1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ….
  ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !

  Σχόλιο από Ρένα Φατούρου | 06/10/2009 | Απάντηση

 2. Teleio.Simfono.apolita

  Σχόλιο από chryssoula | 06/10/2009 | Απάντηση

 3. ΜΠΡΑΒΟ ALKIMOS ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ

  Σχόλιο από Κωστικας | 06/10/2009 | Απάντηση

 4. tipota:gia pia elpida milanei

  Σχόλιο από annaveatrikimparreto | 07/10/2009 | Απάντηση

 5. Όπως πάντα – διάνα. Και νόμιζα ότι μόνο εγώ σκεφτομαι έτσι (όχι με όσες λεπτομέρειες δίνεις αλλά σαφώς στην ίδα γραμμή)

  Σχόλιο από Δημήτρης | 07/10/2009 | Απάντηση

 6. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΕΥΣΤΟΧΟ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!

  Σχόλιο από angeliki | 07/10/2009 | Απάντηση

 7. Απλά και ωμά η αλήθεια… Ευχή μόνο να μην έρθουν τα χειρότερα…

  Σχόλιο από giannis | 07/10/2009 | Απάντηση

 8. Απο τα πιο ασυνάρτητα κειμενα που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Συνομωσιολογια που αγγίζει τα ορια της σχοιζοφρένειας. Το ωραιο με τις θεωριες συνομωσίας ειναι ότι δεν μπορεις να τις διαψεύσεις διοτι απλουστατα δεν παραπέμπουν σε κανένα πραγματικο στοιχείο. Περαστικα σας

  Σχόλιο από Colibri | 07/10/2009 | Απάντηση

  • Κάποιοι εδώ μέσα, όπως βλέπεις, έχουν αντίθετη γνώμη με εσένα και δεν βρίσκουν το άρθρο ασυνάρτητο… το αντίθετο μάλιστα. Τι είναι αυτό που σε κάνει εσένα αυθεντία αξιολόγησης;
   Η αντίδρασή σου φίλε μου φανερώνει συναισθηματική φόρτιση… Δεν μπορείς να κρύψεις πως το κείμενο σου βεβήλωσε προφανώς το «είδωλο» και αισθάνθηκες την ανάγκη να υπερασπιστείς την νέα σου ελπίδα. Το καταλαβαίνω, πως είναι δύσκολο να σου γκρεμίζει κάποιος το όνειρο… Θα ήταν καλύτερα όμως να έβλεπες τα πράγματα λίγο ποιο ρεαλιστικά… εκτός κι αν είσαι από αυτούς που περιμένουν σήμερα με την κουτάλα στην σειρά για να πάρουν μερτικό… Αν όχι, αν είσαι δηλαδή ένας από τους απλούς πολίτες που αγωνιούν για το αύριο, πολύ φοβάμαι, ότι άδικα επένδυσες τις ελπίδες σου στο «νέο» ΠΑΣΟΚ, διότι δεν είναι παρά ο «Μανωλιός που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Γρήγορα θα το διαπιστώσεις.

   Σχόλιο από Alkimos | 07/10/2009 | Απάντηση

 9. Πολυ ρηχο και λιγο το κειμενο με καμια ουσια. Πηγες να το βρεις εκει που ειπες για τη χειραγωγιση της πολιτικης αλλα το εχασες κατα πολυ με την ανουσια και ασημαντη αναλυση της «τοπικης» πολιτικης σκηνης. Ψαχτο λιγο καλυτερα αφηνοντας τα κομματα απεξω…

  Σχόλιο από Listarxos | 07/10/2009 | Απάντηση

  • Χαρακτηριστικό το ψευδώνυμο φίλε μου…

   Σχόλιο από Alkimos | 07/10/2009 | Απάντηση

 10. Σ’ αυτή την κατάσταση παρέλαβε την χώρα ο …ρομαντικός πατριώτης Κώστας Καραμανλής. Την ώρα που η κοινωνική εξέγερση ήταν προ των πυλών.
  Για πες μας λιγο ο ρομαντικος πατριωτης (χαχαχα) Μπουλης δεν παρεβρισκόταν τις ΙΔΙΕΣ χρονιες ΜΑΖΙ με τον Γιωργακη στην bilderberg?? Θελεις να μου πεις οτι υπαρχει αισθημα πατριωτισμου στην Ν.Δ. ? Εαν και εφ οσων θελεις να μιλησεις για την Ν.Τ.Π. ΠΕΣ ΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

  Σχόλιο από Basileios | 07/10/2009 | Απάντηση

  • Έχεις την εντύπωση πως όποιοι παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις της Bilderberg «προγραμματίζονται» να ακολουθήσουν πιστά τη γραμμή που τους χάραξαν; Δεν αντιλαμβάνεσαι από τα αποτελέσματα, πως ο «Κωστάκης» κινήθηκε εκτός «γραμμής» και γι αυτό …αποκαθηλώθηκε; Σχετικά με τον πατριωτισμό της Ν.Δ., σε ποιο σημείο του κειμένου είδες να γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο; Ο πατριωτισμός είναι ιδιότητα ανθρώπων όχι κομμάτων… Ο «Κωστάκης» μπορεί να είχε όλα τα ελαττώματα του κόσμου, μπορεί να ήταν όντως ο χειρότερος πολιτικός που πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ένα είναι βέβαιο, ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΛΕΦΤΗΣ, ούτε πειθήνιο όργανο ξένων συμφερόντων. Ήταν απλά ένας από εμάς, που τον έπιασαν στον ύπνο και τον κάνανε πρωθυπουργό… Τα κοράκια ήταν πίσω απ αυτόν.

   Σχόλιο από Alkimos | 07/10/2009 | Απάντηση

   • Φιλτατε Αλκιμε, φυσικα και εχω αυτη την εντυπωση. Πως ο Κωστακης κινηθηκε εκτος γραμμης? Με ποιες πραξεις του? Τα αποτελεσματα ειναι αυτα που με καθιστουν πεποισμενο οτι τα παλικαρακια ( να τους χαιρεστε ) που παιρνουν μερος στην Ελιτ της διαπλοκης ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την παραμικρη προσωπικη βουληση και ειναι οπως ειπες προγραμματισμενοι. Πως μπορει φιλε ενας ανθρωπος που τον πιασανε στον υπνο και τον κανανε πρωθυπουργο να εχει την πυγμη και το σθενος να παρεκλινει? Αντιφασκεις..
    Ο Κωστακης τα ΠΑΡΑΤΗΣΕ οπως επρεπε να κανει για αναλαβει εκλεκτος των αμερικανων. ΕΙΧΕ επιλογες για να κρατησει την διακυβερνηση της χωρας ΑΛΛΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΠΑΣΟΚ. (οχι οτι ειχε επιλογη….)

    Σχόλιο από Basileios | 07/10/2009 | Απάντηση

    • #«Πως μπορεί φίλε ένας άνθρωπος που τον πιάσανε στον ύπνο και τον κάνανε πρωθυπουργό να έχει την πυγμή και το σθένος να παρεκκλίνει?»
     Αυτό συνέβη, όταν ανακάλυψαν τον μηχανισμό παρακολούθησης του Μεγάλου Αδερφού. Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις, η υπόθεση αποκαλύφθηκε δημόσια ένα χρόνο περίπου μετά. Τι έκαναν όλον αυτό τον καιρό; Απλά το έψαξαν, «έκοψαν τα καλώδια» και …πήραν τα μυαλά τους αέρα. Την είδαν ξαφνικά…ήρωες. Κάτι δηλαδή σαν Τζέημς Μποντ. Όχι ότι έπρεπε να μείνουν βέβαια με σταυρωμένα τα χέρια και να παραδοθούν –εδώ αναφέρομαι στον “προγραμματισμό” που λες- αλλά κάπου άρχισαν να ξεφεύγουν τα πράγματα από τον αρχικό σχεδιασμό αυτών που τους έδωσαν το «σκήπτρο» (καλώς ή κακώς). Αυτό που επακολούθησε ήταν το αναμενόμενο, που μεταφράζεται ως «μπάχαλο».
     Η υπόθεση Καραμανλή έδειξε ξεκάθαρα το ποιος κυβερνά διαχρονικά αυτή τη χώρα!
     Όσο για την έκφρασή σου «να τους χαίρεστε», ειλικρινά δεν την κατάλαβα. Με θεωρείς υποστηρικτή της ΝΤΠ; Αυτό θα ήταν αστείο… Σου συνιστώ να ρίξεις μια ματιά σε παλαιότερα άρθρα μου…

     Σχόλιο από Alkimos | 07/10/2009 | Απάντηση

 11. Κι εγώ για επιστημονική φαντασία το βλέπω. Εκτός αυτού είναι πολλές οι αντιφάσεις: Ξεσάλωσαν οι υπουργοί επειδή δεν τους παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ; LOL Δηλαδή να χαιρόμαστε όταν τους παρακολουθούν ή όχι;

  Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω… Το κείμενο κάνει τον χειρότερο πρωθυπουργό της χώρας να φαίνεται ήρωας. Αν υπήρξε «γατάκι» τότε πήγε σε λάθος θέση. Ας γινόταν δημόσιος υπάλληλος.

  Μα είναι λογική αυτή; Έλεος.

  Σχόλιο από atma | 07/10/2009 | Απάντηση

  • #«Ξεσάλωσαν οι υπουργοί επειδή δεν τους παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ; LOL Δηλαδή να χαιρόμαστε όταν τους παρακολουθούν ή όχι;»
   Προφανώς διάβασες το κείμενο κάπως επιπόλαια και μάλλον δεν με γνωρίζεις… Ίσως είσαι καινούργιος(α) εδώ μέσα. Οι υπουργοί «ξεσάλωσαν» διότι πίστεψαν πως μπορούν να κάνουν στο εξής ότι τους καπνίσει, χωρίς έλεγχο, διότι ακόμα και η ΕΥΠ είχε στο μεταξύ αποδιοργανωθεί …
   Όσο για τον Κωστάκη, δεν νομίζω να τον παρουσιάζω ως ήρωα… Κάποιος που την «κοπανάει» όταν δει τα ζόρικα, μόνο ήρωας δεν είναι. Πολιτικός μπορεί να μην ήταν, συμφωνώ μαζί σου, έντιμος όμως ήταν. Θα ήμασταν άδικοι αν αυτό τουλάχιστον δεν του το αναγνωρίσουμε. Τώρα, αν αυτό οφειλόταν στην αφέλειά του ή στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, διότι …δεν τον έχω κάνει παρέα.

   Σχόλιο από Alkimos | 07/10/2009 | Απάντηση

 12. Το κείμενο είναι λίγο βαρύ για τους νέους πολίτες μιας και δεν έχουν την εμπειρία των πολιτικών δρώμενων στην Ελλάδα. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και πάντα έτσι θα είναι μέχρι να βρεθεί ένας σωστός πατριώτης που θα υψώσει δυναμικά το ανάστημα της Ελλάδας μας.
  Είμαι ρομαντική;;; όχι είμαι δεξιά και πονάω αυτόν τον τόπο γιατί θέλω να είμαι ΕΛΛΗΝΙΔΑ

  Σχόλιο από ele | 07/10/2009 | Απάντηση

  • Αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα ele, ότι δηλαδή οι νέοι πολίτες έχουν αποξενωθεί από το παρελθόν και γίνονται έτσι εύκολη λεία της συστηματικής προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης. Σου θυμίζω τα λόγια του Γκαίτε: «Ένας λαός που δε τιμά [ή αγνοεί, που είναι το ίδιο] την ιστορία του δεν έχει μέλλον».

   Σχόλιο από Alkimos | 07/10/2009 | Απάντηση

 13. Ενδιαφέρουσα ανάλυση. Ίδωμεν

  Σχόλιο από Σαος | 07/10/2009 | Απάντηση

 14. Συμφωνώ με τον Alkimo. O K.K. κατά την γνώμη μου ήταν έντιμος (και θεωρώ και σχετικά εύκολο να παγιδευτεί κάποιος, με υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα).
  Αυτό που μου έκανε εντύπωση σε αυτές τις εκλογές είναι το ότι κανένα από τα ΜΜΕ δεν στήριξε την Ν.Δ., ούτε ένα κανάλι, ούτε μια εφημερίδα. Δεν το θεωρώ τυχαίο. Δεν ήταν τελικά ο ηγέτης που λαός ήθελε, αλλά δεν ήταν και τόσο κακός ώστε να τους έχει όλους απέναντι.

  Σχόλιο από Kostas | 07/10/2009 | Απάντηση

 15. Συμφωνώ με την απεικόνιση. Για τα κίνητρα και τις «δυνάμεις» από πίσω δεν είμαι σίγουρος. Ψυχανεμίζομαι ότι παίζονται παιχνίδια που δεν βλέπουμε στον Ελλαδικό χώρο, πάντα παίζοντταν, σίγουρα από το 1770 μΧ και μετά, αλλά στο πόσο φταίει το Λαμπρακιστάν, πόσο οι Αμερικάνοι και πόσο οι Ρωσογερμανοί, άγνωστο. Κάθε ένας κάνει την δουλέιά του υποθέττω. Οι ξένοι στο Μεγάλο Παιχνίδι, και το εγχώριο κεφάλαιο στην συνέχιση των τσιφλικιών, νεφελιμ κλπ. Τώρα που συναντιόνται… που συμμαχούν… που είναι συμπτώσεις; δεν ξέρω, αλλά δύσκολα πιστεύω σε ένα ενιαίο αόρατο χέρι.

  Ο φουκαράς ο ΚΚ ο Β’. Ποτέ μου δεν πείστηκα ότι πράγματι ήθελε να είναι πρωθυπουργός. Ποτέ μου δεν κατάλαβα την ιδεολογία του, ή αυτήν της ΝΔ. Λαϊκή-κρατιστική ελεύθερη αγορά με τοπικές μαφίες; Θα μου πεις το Πασόκ; Σοσιαλνεοφιλελεύθεροι;

  Πάντως αν η επιτροπή του συνεδρίου της ΝΔ είναι αυτή που είδα, χαιρέτα μου τον πλάτανο.

  Αλκιμε, είσαι διαβασμένος. Κάθε πότε φεύγουν από τον γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας όσοι μπορούν;

  Σχόλιο από ammodytes vipera meridionalis | 07/10/2009 | Απάντηση

 16. όσο για τα σκάνδαλα… τα ομόλογα δεν ήταν παλσματικά, ήταν καραμπινάτη σκευωρία, συμμορία. Και η Τσέκου έμεινε μέσα (υποθέτω γιατί έβαλε τον Ζαχό σε πειρασμό, κακό κορίτσι, αλλά ο τράγκας είχε πει στην Τι βι «ε εντάξει τι είπε τώρα την ώρα του παροξυσμού…») Και την Ζημενς δεν φανταστήκαμε, ούτε την Χοκτηφ, ούτε την DT, ούτε την HDW.

  Μήπως συνεχίζεται ο Β’Παγκόσμιος, ήσυχα και σεμνά, στην ΝΑ Μεσόγειο;

  Σχόλιο από ammodytes vipera meridionalis | 07/10/2009 | Απάντηση

 17. Όταν μιλάμε για «σύστημα» φίλε μου, τότε εννοούμε και έναν κεντρικό διαχειριστή με περιφερειακούς συντονιστές. Στο «σύστημα» αυτό υπάρχουν ασφαλώς και οι διάφορες διακλαδώσεις, οι οποίες όμως πάλι συγκλίνουν προς το κέντρο, διότι διαφορετικά θα μιλούσαμε για «συστήματα» και όχι για κάτι ενιαίο. Αυτοί που φαινομενικά δείχνουν να κινούνται αυτόνομα δεν είναι παρά συγκοινωνούντα δοχεία. Την Ελλάδα, μετά τον Β’ ΠΠ, την ανέλαβε απευθείας ο κεντρικός διαχειριστής, ο οποίος έχει αναλάβει αυτό το ρόλο μετά από κοινή συναίνεση των δυνάμεων που συμμετέχουν. Άρα δεν είναι κάτι καινούργιο η αναφορά στη χειραγώγηση της ελληνικής πολιτικής. Οι διάφοροι ΔΟΛ, Λάτσηδες και λοιποί κοτζαμπάσηδες, έχουν τον ρόλο τους μέσα σε αυτό το δίκτυο. Δεν ενεργούν αυτόνομα. Ευρύτερα συμφέροντα εξυπηρετούν κι αυτοί, με τις ανάλογες βέβαια αποδοχές. Αυτό σημαίνει, πως ό,τι δείχνει «δάκτυλο» ΔΟΛ ή των υπολοίπων «νταβατζήδων», παραπέμπει αυτόματα στα συμφέροντα του συστήματος. Ένας φαινομενικά φαύλος κύκλος, που αποτελεί όμως την πραγματική εικόνα των πραγμάτων, διότι αυτό που αφήνεται να βγει προς τα έξω, στη δημοσιότητα, είναι μόνο μια εικονική πραγματικότητα.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα σκάνδαλα. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι «όλα δουλεύουν ρολόι». Σίγουρα κάποια πράγματα ξεφεύγουν ενίοτε από τον έλεγχο… Ξέρεις όμως πόσα σκάνδαλα δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας; Εδώ βρίσκεται το κλειδί. Τα σκάνδαλα ως πράξεις διαφθοράς όντως έγιναν, γιατί όμως δεν συγκαλύφθηκαν, όπως γίνεται συνήθως και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι; Η απάντηση είναι ευνόητη, διότι και αυτά είναι διαχειρίσιμα και πλείστες φορές έχουν μάλιστα δρομολογηθεί «τεχνικά», από τους «ειδικούς», και φυλάσσονται κατόπιν ως «καβάτζα», για …μελλοντική αξιοποίηση.
  Ο Β’ ΠΠ σε πληροφορώ ότι συνεχίζεται σε παγκόσμια κλίμακα και μου κάνει εντύπωση πως δεν το έχεις ακόμα αντιληφθεί. Το είδος των όπλων μόνο έχει αλλάξει. Γνωρίζεις μήπως τίποτα για το H.A.Α.R.P. ή για τη χρήση της νανοτεχνολογίας στη πολεμική βιομηχανία; Έχεις την εντύπωση ότι χρειάζονται οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι, οι Ρώσοι κ.λ.π. τα παρωχημένα οπλικά συστήματα που πουλάνε στους «μικρούς» για να «παίζουν» τα πολεμικά τους παιχνίδια; Αν θέλουν αυτοί να πλήξουν σήμερα έναν στόχο, μπορούν να το κάνουν σε χρόνο μηδέν, χωρίς να ανοίξει ούτε ρουθούνι από τη δική τους πλευρά. Οι δικοί τους στρατιώτες που χάνονται στις βλακώδεις «μάχες» όπως Ιράκ, Βοσνία, Αφγανιστάν κ.λ.π. δεν είναι παρά αναλώσιμα «υλικά» που ρίχνονται στο βωμό της κερδοσκοπίας. Οι πόλεμοι αυτοί γίνονται καθαρά για λόγους κερδοσκοπικούς, εκτός του ότι αποτελούν το καλύτερο promotion για τα οπλικά συστήματα που παράγουν.
  Όσον αφορά τώρα τον ΚΚ Β’, αυτός ήρθε στον κόσμο ως γόνος μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, με προδιαγεγραμμένο μέλλον, ο οποίος είχε πάρει από μικρός την αποστολή να διαδεχθεί τον «μέγα» θείο του, ΚΚ Α’, μιας και εκείνος δεν είχε παιδιά. Κανείς δεν τον ρώτησε όμως ποτέ τι ο ίδιος θα προτιμούσε. Όλη η Ελλάδα το είχε καταλάβει, πως ο άνθρωπος εκτελούσε …αγγαρεία (όπως είχε πει για τον εαυτό του και ο Πολύδωρας). Εύχομαι -διότι μου είναι ειλικρινά συμπαθής- η εξέλιξη αυτή να τον ευνόησε προσωπικά και να του δώσει τώρα την ευκαιρία να ξεφύγει από το πρωτόκολλο που του είχαν επιβάλει και να ασχοληθεί πλέον με αυτά (ή αυτούς) που αγαπά. (Χαρακτηριστικό είναι το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή, εδώ)

  Σχόλιο από Alkimos | 08/10/2009 | Απάντηση

 18. είσαι γραφικός 🙂
  Να’σαι καλά. Με έκανες και γέλασα 🙂

  Σχόλιο από Ζήτω η Νέα Δημοκρατία | 08/10/2009 | Απάντηση

  • Χαίρομε που σε έκανα και γέλασες… Ο «σωτήρας» που ψήφησες όμως, πολύ φοβάμαι πως θα σε κάνει σύντομα να κλάψεις! Και ίσως σε εκπλήξει να μάθεις πως δεν έχω καμιά σχέση με την Νέα Δημοκρατία ή με οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Όσον αφορά τώρα την «φιλοφρόνηση», σε πληροφορώ πως είναι προτιμότερο να είσαι «γραφικός» παρά …χάννος.

   Σχόλιο από Alkimos | 08/10/2009 | Απάντηση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s